Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

anita wrote:

już 20-sta dobrze ,ze te dni tak szybko lecą :) uciekam pisać dalej prace mgr, pojawie sie pozniej, trzymaj sie Korel!

no to działaj naukowo ... nara

No, tak obstawiałem. Bo to zawsze jak ludziom kręci sie w glowie to: albo miłośc albo skrzepliny, albo miłość albo skrzepliny ... Tym razem padlo na miłość.

nie wierzę....a co do zrostu to cierpliwości.tu chyba nie ma reguły.ja myślałam że notorią jest zrost i nie ma nie-zrostów.ale tak kilka dni temu musiałam zweryfikować swoją ubogą wiedzę w tym przedmiocie. no coż uczymy się całe życie..a jacy jesteśmy bogatsi o nowe doświadczenia, znajomości...:D

Kiedyś się tam zrośniemy, szkoda mi tylko tych 3 miesięcy, kiedy nic się nie działo, bo Pan doktor nie poskręcał wszytkiego jak powinien. Jak oglądam swoje zdjęcia sprzed i po operacji, to zastanawiam sie czy czasem jednak pęknięcie nie powstało w czasie wbijania gwoździa w piszczel podczas operacji.

To doświadczenie to tzw. niefart

No wiesz Korel jakby nie było to forum jest również o odszkodowaniach :-) także jeżeli biały personel się nie spisał co czasem ma miejsce można zawalczyć o swoje choć droga do odszkodowania w takim przypadku będzie zapewne długa i trudna....

Ja też oglądam, niewiem jaki tytuł, ale dobry, choć nieco masakryczny, z Alem Pacino jako psychiatrą poszukującym seryjnych morderców i samym uciekającym przed nimi.

Na jakimś formum czytałem o takim przypadku próby uzyskania odszkodowania, ale gość odpuścił już na wstepnym etapie, bo jakakolwiek ekspertyza zdrowotna jest zawsze pelna wątpliwości. Nie daje dla sądu jasnym podstaw skazania doktora partacza.

korel wszysko zależy od biegłego lekarza, który zostanie powołany podczas procesu...on opiniuję takie przypadki od strony medycznej - ostatnio nawet SN dopuściło krytykę między medykami

Hejka, dzis bylem u lekarza i na rehabilitacji. W koncu dostalem sie do mojego dobrego lekarza. Przepisal mi kilka lekarstw ktore troszke pomogą mi zbic temperaturę, ale glownie zwalczyc jej przyczynę, czyli krwiaki ktore sie pojawily niewiadomo skąd. Ogolnie powiedzial zebym przez pol roku nie myslal o powrocie do pracy no i ze kosc piszczelowa zrasta sie okolo 3 miesiace.Ale oczywiscie to kwestia organizmu. No i o rehabilitacji tez powiedzial zebym glownie bral teraz, bo o to chodzi zeby nie zanikly mi miesnie i zeby nie zastaly sie stawy skokowy i kolanowy. Oczywiscie krioteriapia oraz pole magnetyczne w jakims tam stopniu dzialają na zrost. W kazdym razie praca na rehabilitacji bardziej potrzebna jest teraz niz bym mial zacząć na nią chodzić za kilka miesiecy. No a powiem Wam że ten lekarz u ktorego byłem to naprawde jeden z lepszych lekarzy w Polsce, pracuje głównie ze sportowcami z całego kraju. Ma duze doświadczenie. Wiec myslę że wie co mówi.Opisywał mi m.in. jak ewoluowała ta metoda którą mamy teraz zoperowane nogi. Kiedys ten drut ktory teraz mamy w kosci byl na zewnątrz montowany...

Podsumowując Ci ktorzy nie poszli jeszcze na rehabilitacje lepiej niech pojdą wczesniej niz pozniej.

Pozdrowionka - Piotrek

oo Piotrek widzę że od razu wstąpiły w Ciebie nowe siły.te krwiaki niestety troche podwyższają ciepłotę ciała...gorzej że o piłce będziesz musiał zapomnieć na chwile