anita Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula w razie co jak im zrobie krzywdę biore cie na adwokata , nikt jak ty mnie nie zrozumie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 anita wrote: najgorsze ze mimo przywiązania Polanko:")jak juz jeodstawisz nigdy nie bedziesz za nimi tesknić to tak jak z nieleczoną próchnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 a no zmienila...juz nie wiem czy na gorsze czy na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 anita wrote: agula w razie co jak im zrobie krzywdę biore cie na adwokata , nikt jak ty mnie nie zrozumie:D ok ale jak mi odbiorą uprawnienie - przez zwichrowanie głowy... to mogę być Ci świadkiem..że działałaś w stanie wyższej konieczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote: wiecie co mam pytanie - macie wrażenie czasem że ....zmienila nam się psycha po tych wypadkach? mnie napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Życze sobie i wam wszystkim żebyśmy mogli je szybko odrzucić. Dzisiaj też dopiero dowiedziałem się że można próbowac chodzić o jednej kuli, ale tej "na zdrową nogę". Dotąd myslałem że ludzie podpierają sie kulą na chorej nodze. Ach ja młody i zupełnie niedoświadczony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote: wiecie co mam pytanie - macie wrażenie czasem że ....zmienila nam się psycha po tych wypadkach? nie mam na myśli Maczka - bo on mówi że tak ma od urodzenia ale to jest chyba związane z jego datą narodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 heheheh:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 korel wrote: Życze sobie i wam wszystkim żebyśmy mogli je szybko odrzucić. Dzisiaj też dopiero dowiedziałem się że można próbowac chodzić o jednej kuli, ale tej "na zdrową nogę". Dotąd myslałem że ludzie podpierają sie kulą na chorej nodze. Ach ja młody i zupełnie niedoświadczony ... jak to "na zdrowa"- nie wyobrazam sobie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 korel wrote: Życze sobie i wam wszystkim żebyśmy mogli je szybko odrzucić. Dzisiaj też dopiero dowiedziałem się że można próbowac chodzić o jednej kuli, ale tej "na zdrową nogę". Dotąd myslałem że ludzie podpierają sie kulą na chorej nodze. Ach ja młody i zupełnie niedoświadczony ... to ja stara ...i niedoświadczona bo myślałam podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Korel to w końcu co masz zamiar zrobić???zabieg czy czekasz???kiedys ty mi zadałes to pytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: Życze sobie i wam wszystkim żebyśmy mogli je szybko odrzucić. Dzisiaj też dopiero dowiedziałem się że można próbowac chodzić o jednej kuli, ale tej "na zdrową nogę". Dotąd myslałem że ludzie podpierają sie kulą na chorej nodze. Ach ja młody i zupełnie niedoświadczony ... to ja stara ...i niedoświadczona bo myślałam podobnie no co ty...ja tez...ale jak to sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Też byłem zaskoczony, ale chorą się tylko podpierasz że tak powiem "proforma" żeby sie nie wypierniczyć, ale cały ciężar idzie na zdrową razem z tą jedną kulą, dzisiaj na konsylium lekarskim sie dowiedziałem, chociaż miesiąc temau od innego lekarza uslyszałem znowu coś innego. Ale ta wersja teraz jest OK, spróbowałem parę kroków i działa, ale rzeczywiście mogę się zdecydować tylko na pare kroków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 korel wrote: Też byłem zaskoczony, ale chorą się tylko podpierasz że tak powiem "proforma" żeby sie nie wypierniczyć, ale cały ciężar idzie na zdrową razem z tą jedną kulą, dzisiaj na konsylium lekarskim sie dowiedziałem, chociaż miesiąc temau od innego lekarza uslyszałem znowu coś innego. Ale ta wersja teraz jest OK, spróbowałem parę kroków i działa, ale rzeczywiście mogę się zdecydować tylko na pare kroków. i tak nie kapuje, myslalam ze kula zastepuje chora noge, zdrowej kula na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 DOBRE PYTANIE POLANKA.może tu chodzi o ciężar jaki przenosisz=skoro opierasz się na kuli to przenosisz siłę na kule-czyt na zdrowa nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Anita zrobie ten zabieg, ale za parę tygodni, a nie w przyszłym tygodniu jak pierwotnie planowałem, chcę doczekac do następnego RTG. Poza tym mam teraz coś do załatwienia, a ten zabieg zawsze potrwa ze 2-3 dni w szpitalu i potem znowu jakieś szwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote:DOBRE PYTANIE POLANKA.może tu chodzi o ciężar jaki przenosisz=skoro opierasz się na kuli to przenosisz siłę na kule-czyt na zdrowa nogęto trzeba wyprobowac, ale poczekam jeszcze pare tygodni moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 żeby chora sobie odpoczęła...i się wlokla gdzieś z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 korel wrote: Anita zrobie ten zabieg, ale za parę tygodni, a nie w przyszłym tygodniu jak pierwotnie planowałem, chcę doczekac do następnego RTG. Poza tym mam teraz coś do załatwienia, a ten zabieg zawsze potrwa ze 2-3 dni w szpitalu i potem znowu jakieś szwy. faktycznie może lepiej do przesunąć = i czekać na naturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: Anita zrobie ten zabieg, ale za parę tygodni, a nie w przyszłym tygodniu jak pierwotnie planowałem, chcę doczekac do następnego RTG. Poza tym mam teraz coś do załatwienia, a ten zabieg zawsze potrwa ze 2-3 dni w szpitalu i potem znowu jakieś szwy. faktycznie może lepiej do przesunąć = i czekać na naturę natura chyba nas juz troche zawiodla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 kochani fajnie z Wami ale ja zmykam..i oczywiście do szybkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Dokładnie Agula, cały ciężar idzie na zdrową nogę i jeszcze dodatkowo kulę, bo żeby utrzymać równowagę i nie dociążyć na full chorej musisz sie niestety przechylić mocniej na zdrową nogę. Kula pomaga Ci utrzymać równowagę. Myslę że kręgosłup może też szybciej wysiadać, ale sa też dobre strony, masz jedną wolą rekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Polanka wrote: agula wrote: korel wrote: Anita zrobie ten zabieg, ale za parę tygodni, a nie w przyszłym tygodniu jak pierwotnie planowałem, chcę doczekac do następnego RTG. Poza tym mam teraz coś do załatwienia, a ten zabieg zawsze potrwa ze 2-3 dni w szpitalu i potem znowu jakieś szwy. faktycznie może lepiej do przesunąć = i czekać na naturę natura chyba nas juz troche zawiodla dajmy jej szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 jak dr HAUS. Wlasnie leci na AXN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 korel wrote: Dokładnie Agula, cały ciężar idzie na zdrową nogę i jeszcze dodatkowo kulę, bo żeby utrzymać równowagę i nie dociążyć na full chorej musisz sie niestety przechylić mocniej na zdrową nogę. Kula pomaga Ci utrzymać równowagę. Myslę że kręgosłup może też szybciej wysiadać, ale sa też dobre strony, masz jedną wolą rekę a laska zazdrosna nie będzie o tą drugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote: Polanka wrote: agula wrote: faktycznie może lepiej do przesunąć = i czekać na naturę natura chyba nas juz troche zawiodla dajmy jej szanse Ale ta natura ma tylko parę tygodni, bo jak da ciała to ją ześrubujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: Dokładnie Agula, cały ciężar idzie na zdrową nogę i jeszcze dodatkowo kulę, bo żeby utrzymać równowagę i nie dociążyć na full chorej musisz sie niestety przechylić mocniej na zdrową nogę. Kula pomaga Ci utrzymać równowagę. Myslę że kręgosłup może też szybciej wysiadać, ale sa też dobre strony, masz jedną wolą rekę a laska zazdrosna nie będzie o tą drugą? A olac ja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: Dokładnie Agula, cały ciężar idzie na zdrową nogę i jeszcze dodatkowo kulę, bo żeby utrzymać równowagę i nie dociążyć na full chorej musisz sie niestety przechylić mocniej na zdrową nogę. Kula pomaga Ci utrzymać równowagę. Myslę że kręgosłup może też szybciej wysiadać, ale sa też dobre strony, masz jedną wolą rekę a laska zazdrosna nie będzie o tą drugą? Mówię Ci: te laski i tak są na przegranej pozycji... i niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 no nie, jeden telefon a tu trzy-cztery strony.... macie powera, moi sympatyczni znajomi wrócę do paru tematów a jednocześnie coś powiem o sobie wypierniczyyłam na stoku w Czechach o 15.45 czyli tuż przed zamknięciem wyciągu i był to mój planowany ostatni zjazd Wiedziałam że złamałam, bo słyszałam trzask - taki jak ktoś łamie patyki do ogniska, brrrr. Nie bolało, potem musiałam otrzeć buźkę śniegiem, żeby sie stracić przytomności. Przyjechjało do mnie 4 przystojnych Czechów i zwieźli mnie do Horskiej budki. Dali mi tylko wody, żadnych prochów, bo nie chciałam. Nawet się nioe popłakałam: ani z bólu (już dopadł) ani ze strachu. Pierwsza myśl po upadku: cholera, nie będę mogła pracować! Zawieźli mnie do szpitala i tam.... wow! super przyjemni ludzie: fajny lekarz, piguła, gipsiarz i gipsiarka. Na żywca przy pomocy mojego męża zdjęli mi buta.... a p[otem: rtg, gips, zastrzyk i do Wrocławia. Wzięłąm już 90 fraxipariny. Ja, tchórz i panikarz oddaję brzuch w ręce mojego męża. Może się odgryźć za wsze czasy Mam nadzieję, że od wtorku zacznęnowe życie - tzn. życie bez gipsu.Jakby co, to wpisuję się do was na listę wyjazdu grupowego no i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Dzięki za dzisiaj, było b.miło, oddalam się, biorę pod łokcie laski i idziemy dać w żyły (Clexane). Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi