Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

lisiu wrote:
no nie, jeden telefon a tu trzy-cztery strony.... macie powera, moi sympatyczni znajomi ;)
wrócę do paru tematów a jednocześnie coś powiem o sobie :)
wypierniczyyłam na stoku w Czechach o 15.45 czyli tuż przed zamknięciem wyciągu i był to mój planowany ostatni zjazd :( Wiedziałam że złamałam, bo słyszałam trzask - taki jak ktoś łamie patyki do ogniska, brrrr. Nie bolało, potem musiałam otrzeć buźkę śniegiem, żeby sie stracić przytomności. Przyjechjało do mnie 4 przystojnych Czechów i zwieźli mnie do Horskiej budki. Dali mi tylko wody, żadnych prochów, bo nie chciałam. Nawet się nioe popłakałam: ani z bólu (już dopadł) ani ze strachu. Pierwsza myśl po upadku: cholera, nie będę mogła pracować! Zawieźli mnie do szpitala i tam.... wow! super przyjemni ludzie: fajny lekarz, piguła, gipsiarz i gipsiarka. Na żywca przy pomocy mojego męża zdjęli mi buta.... a p[otem: rtg, gips, zastrzyk i do Wrocławia. Wzięłąm już 90 fraxipariny. Ja, tchórz i panikarz oddaję brzuch w ręce mojego męża. Może się odgryźć za wsze czasy :)
Mam nadzieję, że od wtorku zacznęnowe życie - tzn. życie bez gipsu.
Jakby co, to wpisuję się do was na listę wyjazdu grupowego :) no i tyle...
Ja mojemu mezowi brzcha nie oddalam. I nic nie slyszalam przy lamaniu, wogole myslalam z mam tylko skrecona, jak zobaczylam rtg to mi sie slabo zrobilo... Szczesciara z ciebie, juz bedziesz bez gipsia, a jak miesnie?

mam nadzieję, że będę. Już myślałam też tak przed majówką, a tu d... O mięśniach lepiej nie mówić. Czuję, że gips lata mi na wszystkie strony, więc pewnie wyjmę z niego szcypiorek, a nie nogę :( Ja jako nieliczna z tego towarzystwa nie mam śrub, bo zdecydowalam się na gips (strzałkę mam całą). Ale gipsik mam jak pończoszkę - na długość :) Ile jeszcze przede mną??? Obiecałam wrócić do pracy w połowie czerwca. Juz się pary razy pojawiłam - ale wzbudza to zainteresowanie wszystkich wokół.

anita wrote:

lisiu a przypadkiem nie składali cie w szpitalu w TRUTNOV?

ja byłam w Sumperku. I na moje szczęście lekarz mówił po angielski. Po czesku nic nie kumałam.

anita wrote:

to ja mialam gorzej ja usłyszałam operacjon w 6 dni w szpitalu została...do wrocławia:) wrócilam tydzien pozniej i tak juz sie bujam z kulami 6 miesiey prawie

ale za to miesnie rąk i klatki piersiowej ci sie wyrobily :)

JA wogole sie zdolowalam jak tu weszlam pierwszy raz, myslalam ze to bedzie bardziej proste, a tu roznica miedzy obiema nogami juz do 3 cm urosla, mimo ze napinam miesnie. Ble. Ja tez nie mam srub

Polanka wrote:

anita wrote:

to ja mialam gorzej ja usłyszałam operacjon w 6 dni w szpitalu została...do wrocławia:) wrócilam tydzien pozniej i tak juz sie bujam z kulami 6 miesiey prawie

ale za to miesnie rak i klatki piersiowej ci sie wyrobily :)

A to prawda! zapomniałam wam się pochwalić, że wczoraj już nie wytrzymałam i poodkurzałam dom! rura w jednej ręce i jedna noga w górze, a druga noga z kulą - dałam radę - jestem WIELKA! :)

lisiu wrote:

Polanka wrote:

anita wrote:

ale za to miesnie rak i klatki piersiowej ci sie wyrobily :)

A to prawda! zapomniałam wam się pochwalić, że wczoraj już nie wytrzymałam i poodkurzałam dom! rura w jednej ręce i jedna noga w górze, a druga noga z kulą - dałam radę - jestem WIELKA! :)

oj jestes wielka!!!! Wlasnie sobie ciebie wyobrazilam i usmialam sie hihihi. Ja dzis talerz przyniolam z kuchni kicajac i nic nie wywalilam

Dziewczyny DAMY RADE!!!! Bedziemy wtedy wspierac po tym wszystkim następnych połamańców i bedziemy przykładem ze mozna to wszystko przetrzymac:)Odrzucimy kule i pojdziemy na spacer...a ja mam swój ślub w lipcu 2009 mam stresa ze nie zdaze siue wyleczyc, a chce potanczyc na wlasnym weselu

Polanka wrote:

JA wogole sie zdolowalam jak tu weszlam pierwszy raz, myslalam ze to bedzie bardziej proste, a tu roznica miedzy obiema nogami juz do 3 cm urosla, mimo ze napinam miesnie. Ble. Ja tez nie mam srub

Polanka, te 3 cm to po jakim czasie?

lisiu wrote:

Polanka wrote:

az wstyd mowic, po niecalych 3 tygodniach, ale ta noge mialam troche chudsza od prawej. To za duzo?

anita wrote:

Dziewczyny DAMY RADE!!!! Bedziemy wtedy wspierac po tym wszystkim następnych połamańców i bedziemy przykładem ze mozna to wszystko przetrzymac:)Odrzucimy kule i pojdziemy na spacer...a ja mam swój ślub w lipcu 2009 mam stresa ze nie zdaze siue wyleczyc, a chce potanczyc na wlasnym weselu

GRATULACJE!!!! Napewno bedziez pieknie tanczaca panna mloda, tylko buciki bez obcasika

Polanka wrote:

lisiu wrote:

Polanka wrote:

az wstyd mowic, po niecalych 3 tygodniach, ale ta noge mialam troche chudsza od prawej. To za duzo?

ale dół!!!!!!!! U mnie minie 14 tygodni w gipsie!!!!!!! czyli ile mniej? aż się boję myśleć! A gdzie moje ukochane mini? ;(

lisiu wrote:

Polanka wrote:

lisiu wrote:

ale dół!!!!!!!! U mnie minie 14 tygodni w gipsie!!!!!!! czyli ile mniej? aż się boję myśleć! A gdzie moje ukochane mini? ;(

ja mowie o udzie, bo nizej nie dam rady zmierzyc, ale widze przeswit w gipsie wiec napewno tez jej sie z obwodu zeszlo- lydeczce mojej. A takie piekne lydki mialam...

witajcie ale posty piszecie ja złamalem nozke w pracy nic mnienie bolało jeszcze mialem dobry chumor....ale widzialem kosc przez skore ale niemialem otwartego zlamania chumor padl juz w szpitalu jak nikogo nie znalem i musialem lezec....

jestem juz miesiac po operacji i upuchlizna starszniemi zeszla ze zaczynam czuc srubki i w miejsciu zlamania mam malutka gorke ciekawe czy to jest normlne?