Paweł1661348179 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Polanka wrote: pol27 wrote: Polanka wrote: jak ich ktos ma na naszym , powtarzam NASZYM forum, to sie dowie tylko jak bardzo jestesmy chorzy i psychicznie zdolowani. Glowa do gory, mojego kuzyna ojca- mial tylko 1 noge , gdy wezwali na komisje, daleko od domu-spytal czy maja nadzieje ze mu ta noga odrosnie bedziesz miala' komisje z zusu>??? Czy sprawdzaja czy jestes chora>>? nie ja , ale z tego co widze to moze nas tez to czekac, patrz pare postow wczesniej a sprawdzaja czy faktycznie jest sie chory bo nie kumam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Oczywiście po 182 dniach zwolnienia (+ ew. 3 miesiącach rehabilitacji jesli będzie przyznana), niestety fabryka mozna nas zwolnić z dnia na dzień. Wredni kapitaliści ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 pol27 wrote: Polanka wrote: pol27 wrote: bedziesz miala' komisje z zusu>??? Czy sprawdzaja czy jestes chora>>? nie ja , ale z tego co widze to moze nas tez to czekac, patrz pare postow wczesniej a sprawdzaja czy faktycznie jest sie chory bo nie kumam? no wlasnie podobno tak, porabani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 korel wrote: Oczywiście po 182 dniach zwolnienia (+ ew. 3 miesiącach rehabilitacji jesli będzie przyznana), niestety fabryka mozna nas zwolnić z dnia na dzień. Wredni kapitaliści ... ale jakmoga zwolnic jesli jestes na zwolnieniu lub wydarzyl sie wypadek przy pracy>>??To moga zwolnic z ktorego powodu>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 pol27 wrote: korel wrote: Oczywiście po 182 dniach zwolnienia (+ ew. 3 miesiącach rehabilitacji jesli będzie przyznana), niestety fabryka mozna nas zwolnić z dnia na dzień. Wredni kapitaliści ... ale jakmoga zwolnic jesli jestes na zwolnieniu lub wydarzyl sie wypadek przy pracy>>??To moga zwolnic z ktorego powodu>? no nie maja takiego prawa, ale sami wiecie ze dzis zwolmic pracownika to pestka. Tydzien po przyjsciu po chorobowym wymysla durny powod i zegnamy pracownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Po to sprawdzaja doklumentację żeby sprawdzić czy jesteś leczony, czy np. nie pracujesz bo wtedy możesz się złamac i przedłużyć tym samym okres zwolnienia z Twojej winy. Czasem nawiedzaja klientów w domu. W Krakowie ostatnio cofnęli 15% zasiłków, wtedy cofaja za cały okres. Maja prawo - Maczek Ci zacytował (via link) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 korel powiedz mi a co masz napisane na wezwaniu do zusu????np jakieś artykuły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Polanka wrote: pol27 wrote: korel wrote: Oczywiście po 182 dniach zwolnienia (+ ew. 3 miesiącach rehabilitacji jesli będzie przyznana), niestety fabryka mozna nas zwolnić z dnia na dzień. Wredni kapitaliści ... ale jakmoga zwolnic jesli jestes na zwolnieniu lub wydarzyl sie wypadek przy pracy>>??To moga zwolnic z ktorego powodu>? no nie maja takiego prawa, ale sami wiecie ze dzis zwolmic pracownika to pestka. Tydzien po przyjsciu po chorobowym wymysla durny powod i zegnamy pracownika Ja akurat z TYm niemam problemu byłem i jestem bardzo cenionym Pracownikiem i przed wypadkiem dostalem awans .Wydzwaniaja z pracy do mnie odwiedzaja i czekaja na moj powrot.JUz nawet sprubowalem powiedziec ze jak wroce to mnie zwolnicie i ktos to powtorzyl Odpowiedz byla.NIech wyzdrowieje i w zadnym wypadku nie mam zamiaru go zwalniac. To podnisolo mniena duszku ja lubie swoja prace .a Pracuje w handlu w LIdlu hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Przed zwolnieniem chroni Cię te 182 dni zwolnienia, wtedy nie moga nic zrobić. Do tego 3 miesiące rehabilitacji. Ale dopiero po tych 182 choroby lub 182+3 m-cach z rehabilitacją, moga to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 ale co do zwolnieniea, to gdy beda chcieli, to nie jest zaden problem ze strony pracodawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 no to ciekawe...a jak sie niema ciągłosci to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 korel wrote: Przed zwolnieniem chroni Cię te 182 dni zwolnienia, wtedy nie moga nic zrobić. Do tego 3 miesiące rehabilitacji. Ale dopiero po tych 182 choroby lub 182+3 m-cach z rehabilitacją, moga to zrobić. Pamietacie cos za cos np mmprawo i moge podac go do sadu o krzywdy morlne itp do sadu cywilnego ze zdarzyl sie taki wypadek przy pracy wiec Nic nie podpisalem i mam na to 3 lata od wypadku takie zadosuczynienie za cierpiena i bol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 pol27 wrote: Polanka wrote: pol27 wrote: ale jakmoga zwolnic jesli jestes na zwolnieniu lub wydarzyl sie wypadek przy pracy>>??To moga zwolnic z ktorego powodu>? no nie maja takiego prawa, ale sami wiecie ze dzis zwolmic pracownika to pestka. Tydzien po przyjsciu po chorobowym wymysla durny powod i zegnamy pracownika Ja akurat z TYm niemam problemu byłem i jestem bardzo cenionym Pracownikiem i przed wypadkiem dostalem awans .Wydzwaniaja z pracy do mnie odwiedzaja i czekaja na moj powrot.JUz nawet sprubowalem powiedziec ze jak wroce to mnie zwolnicie i ktos to powtorzyl Odpowiedz byla.NIech wyzdrowieje i w zadnym wypadku nie mam zamiaru go zwalniac. To podnisolo mniena duszku ja lubie swoja prace .a Pracuje w handlu w LIdlu hehehe ooo, a kim jestes w Lidlu? Ja pracuje w Auchan, tez podobno nie ma problemu z moim powrotem , ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 anita wrote: no to ciekawe...a jak sie niema ciągłosci to co wtedy? jak sie nie ma ciaglosci to chyba kapa, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Agula: " na podstawie art.59 ust.4 i 5 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świdcz. pieniężn. w razie choroby ... (Dz.U. Nr 60 poz. 636) ZUS kieruje Pana na badanie które przeprowadzi lekarz orzecznik Zakładu ... itd." Trzeba zabrać ze sobą wszelkie dokumenty z badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Polanka wrote: pol27 wrote: Polanka wrote: no nie maja takiego prawa, ale sami wiecie ze dzis zwolmic pracownika to pestka. Tydzien po przyjsciu po chorobowym wymysla durny powod i zegnamy pracownika Ja akurat z TYm niemam problemu byłem i jestem bardzo cenionym Pracownikiem i przed wypadkiem dostalem awans .Wydzwaniaja z pracy do mnie odwiedzaja i czekaja na moj powrot.JUz nawet sprubowalem powiedziec ze jak wroce to mnie zwolnicie i ktos to powtorzyl Odpowiedz byla.NIech wyzdrowieje i w zadnym wypadku nie mam zamiaru go zwalniac. To podnisolo mniena duszku ja lubie swoja prace .a Pracuje w handlu w LIdlu hehehe ooo, a kim jestes w Lidlu? Ja pracuje w Auchan, tez podobno nie ma problemu z moim powrotem , ale... obecnie mam dodatkowa funkcje brygadzisty zmiany ale kumpelka odeszla jako zastepca kierownika o mam prawo wyboru czy chce ja nim byc ale wole zostac przy tym co jestem niemam zamiaru meczyc sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 korel mam kolegę który był na takiej komisji - kazała mu się pani rozebrać, zważyła go i sprawdziła dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 no co wy... ja ma jakies dwa dni przerwy bo za pozno poszlam od chirurga do ortopedy i wystawil mi tylko z 2 dniowym wyprzedzeniem i mam jakies 2 dni przerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 pol27 wrote: Polanka wrote: pol27 wrote: Ja akurat z TYm niemam problemu byłem i jestem bardzo cenionym Pracownikiem i przed wypadkiem dostalem awans .Wydzwaniaja z pracy do mnie odwiedzaja i czekaja na moj powrot.JUz nawet sprubowalem powiedziec ze jak wroce to mnie zwolnicie i ktos to powtorzyl Odpowiedz byla.NIech wyzdrowieje i w zadnym wypadku nie mam zamiaru go zwalniac. To podnisolo mniena duszku ja lubie swoja prace .a Pracuje w handlu w LIdlu hehehe ooo, a kim jestes w Lidlu? Ja pracuje w Auchan, tez podobno nie ma problemu z moim powrotem , ale... obecnie mam dodatkowa funkcje brygadzisty zmiany ale kumpelka odeszla jako zastepca kierownika o mam prawo wyboru czy chce ja nim byc ale wole zostac przy tym co jestem niemam zamiaru meczyc sie... Gratulacje!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Polanka wrote: pol27 wrote: Polanka wrote: ooo, a kim jestes w Lidlu? Ja pracuje w Auchan, tez podobno nie ma problemu z moim powrotem , ale... obecnie mam dodatkowa funkcje brygadzisty zmiany ale kumpelka odeszla jako zastepca kierownika o mam prawo wyboru czy chce ja nim byc ale wole zostac przy tym co jestem niemam zamiaru meczyc sie... Gratulacje!!!!!! dzieki ale zeby bylo smiesznie zdarzylem tylko 2 razy poprowadzic zmiane i na drugi raz poslizgnalem sie ui zlamalem podudzie...wiec komicznie brzmi...Bylo to prawdemowiac przemeczenie organizmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Z tym rozebraniem sie jest OK, a dokumenty też. Ale to zalezy jaka to pani każe mi się rozebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 pol27 wrote: Polanka wrote: pol27 wrote: obecnie mam dodatkowa funkcje brygadzisty zmiany ale kumpelka odeszla jako zastepca kierownika o mam prawo wyboru czy chce ja nim byc ale wole zostac przy tym co jestem niemam zamiaru meczyc sie... Gratulacje!!!!!! dzieki ale zeby bylo smiesznie zdarzylem tylko 2 razy poprowadzic zmiane i na drugi raz poslizgnalem sie ui zlamalem podudzie...wiec komicznie brzmi...Bylo to prawdemowiac przemeczenie organizmu... hihihi, to moze lepiej jednak siedziec na kasie. Ze mna, tyle copodpisali powazna umowe, a juz poszlam w gips, tez dobre, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 korel wrote: Z tym rozebraniem sie jest OK, a dokumenty też. Ale to zalezy jaka to pani każe mi się rozebrać korel nie narzekaj, w naszym wypadku pani, (lub pan dla pan) jest cool, gdy tylko ma ochote popatrzec na nasze szczypiorki(czyt. nogi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Aha a na odwrocie wezwania piszą: "Poniesione przez Pana koszty przejazdu na badanie kontrolne Zakład zwróci w wysokości kosztów przejazdu najtańszym środkiem komunikacji publicznej".Niedaleko mnie melinuje pan Zdzisio, który ma taczkę, do przewożenia złomu i kolesiów na bani. Dla ZUSu jego taczka chyba będzie za droga. A widzieliście jakie ZUS wystawia biurowce dla milionów urzędasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 korel wrote:Aha a na odwrocie wezwania piszą: "Poniesione przez Pana koszty przejazdu na badanie kontrolne Zakład zwróci w wysokości kosztów przejazdu najtańszym środkiem komunikacji publicznej".Niedaleko mnie melinuje pan Zdzisio, który ma taczkę, do przewożenia złomu i kolesiów na bani. Dla ZUSu jego taczka chyba będzie za droga. A widzieliście jakie ZUS wystawia biurowce dla milionów urzędasów.hehehehe, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 dam Wam kogoś bardziej doświadczonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 eryk mial takie badanie Korel pytaj o co chcesz - Anita nie bój nic podobno takie spóźnienie nic nie szkodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 SLuchajcie musze napisac to bo mnie bardzo nurtuje te pytanie od dawna.....chodzi o to jeslimam te srubeczki i ten precik.Czy jesli srubka zostala wkrecona w te miejsce co mialem zlamanie czy moze sie poluzowac>???? albo odkrecic sie >>>>???Wiem glupie PYtanie ale chce miec konkretna jasna odpowiedz bo ja to sie strasznie przejmuje .Czy jak chodze sobie po malu czy tam nic sie nie dzieje albo jak spie na znak bo inaczej sie boje Odpowiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 a tak z innej beczki, czy wam tez wychodza siniaki wszedzie gdzie tylko moga? Bo pomijajac moje rece i nogi, to jak walnelam w windzie w szpitalu , to dzis mam oko podbite. Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi