Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

agula wrote:

anita wrote:

ty to jak sie wszyscy zbierzemy to niezła ekipa:)...juz nie moge się doczekać naszego spotkania:)

ja również - popijemy i potańczymy

heheh, już się nie moge doczekać:) kiedy bez pomocy osób tzrecich SAMA dotrę na miejsce spotkania:)...bedziemy miło wspominac te ciezkie chwile...jedyne co nam pozostanie po tym wszystkim to troche blizn i nowe znajomosci:)

anita wrote:

pgb1979 wrote:

anita wrote:

mój "szczęsliwy" dzięń to 1.12.2007, równo 3 miesiące przed tobą Gocha:)

Chyba 2 miesiące :rolleyes:

no dobra pomyliłam sie :P

Moj Szczęśliwy dzień to 12-04,2008

gocha wrote:
No część Wam ,chyba pierwsza wstałam. Nie jestem na nk ponieważ dwa razy już się usuwałam w chwilach cierpienia (umysłowego )i głupio mi znowu zapraszać znajomków. Chyba że zapiszę się tym razem do miasta maczka ,może mi pozwoli .
Hej Goska. Zawsze mozesz sciemnić że wirus Ci wykasował profil dwa razy :)
Pzdr - Piter

A ja wlasnie szykuje sie zebys wyjsc sobie do ogródka poopalac sie. Mam tylko nadzieje ze z tym opalaniem blizn to strachy na lachy ;) bo przeciez będąc dzieciakiem co chwla mialem jakies rany i zawsze byly opalane.

gocha wrote:
No część Wam ,chyba pierwsza wstałam. Nie jestem na nk ponieważ dwa razy już się usuwałam w chwilach cierpienia (umysłowego )i głupio mi znowu zapraszać znajomków. Chyba że zapiszę się tym razem do miasta maczka ,może mi pozwoli .
Oj chyba ja najwczesniej wstalem ;) Poszedlem spac o 2:30, zerwalem sie o 7:20 a o 7:44 mialem pociag :D

Mozesz sie zapisac do mojego miasta, zapraszam :)

pgb1979 wrote:

A ja wlasnie szykuje sie zebys wyjsc sobie do ogródka poopalac sie. Mam tylko nadzieje ze z tym opalaniem blizn to strachy na lachy ;) bo przeciez będąc dzieciakiem co chwla mialem jakies rany i zawsze byly opalane.

Nadzieja matką ......... Lepiej kup sobie najmocniejszy krem i posmaruj te blizny, bo to naprawdę nie są żarty... Co innego rana po zerwaniu naskórka a co innego po przecięciu aż do mięsa...

Ok, masz racje. Własnie doczytałem w necie.

Blizny

Co się dzieje na słońcu? Blizny to zniekształcone i zniszczone komórki skóry. Pod wpływem promieni słonecznych mogą ulegać dalszym zmianom, nawet nowotworowym.

Jak się przygotować? Nie wolno opalać blizn nie do końca zasklepionych. Promienie słoneczne utrudniają gojenie, powodują, że blizny ciemnieją. Na kilka tygodni przed opalaniem zastosuj kurację przyspieszającą regenerację tkanek. Smaruj bliznę kilka razy dziennie maściami Contratubex lub Cepan (dostępne w aptece).

Jak się ochronić? Przyda się krem całkowicie chroniący skórę przed promieniami UV (tzw. bloker). Co dwie godziny smaruj nim blizny. Możesz też je osłaniać, przyklejając tekstylny plaster.

No to nakleje sobie plastry :)