Krzysiek Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Słusznie Kiedyś cyganka a teraz to net prawdę Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 maku a gdzie Cię wywiało z pięknego wrocławia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 anita wrote: maku a gdzie Cię wywiało z pięknego wrocławia??? Maczek napisła tylko że miał pociąg o 7:44, ale nie napisał do czego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Cześc Goska, połamałem sie 4 dni po Tobie. Witaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Nikt nie chce ze mna gadac, to ide na basen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 korel wrote: anita wrote: maku a gdzie Cię wywiało z pięknego wrocławia??? Maczek napisła tylko że miał pociąg o 7:44, ale nie napisał do czego ... heheheheheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 anita wrote: korel wrote: anita wrote: maku a gdzie Cię wywiało z pięknego wrocławia??? Maczek napisła tylko że miał pociąg o 7:44, ale nie napisał do czego ... heheheheheheheh albo do kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 korel wrote: anita wrote: maku a gdzie Cię wywiało z pięknego wrocławia??? Maczek napisła tylko że miał pociąg o 7:44, ale nie napisał do czego ... Pociąg relacji Wrocław - Gorlitz, wysiadłem w Bolesławcu Właśnie jestem po grillu, kilku piwkach i grze w kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilutek77 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Cześć wszystkim połamanym. Chciałam się przywitać po przeczytaniu wszystkich wpisów, ale macie takie tempo pisania, że nia nadążam. Chętnie dołączę do tego sympatycznego grona połamańców. Fajnie się Was czyta, zwłaszcza, że ostatnio mnie dopadła depresja wiosenna, ale już teraz mi lepiej, lżej na duchu po takiej lekturze Ja połamałam się 15 lutego (trójkostkowe złamanie podudzia z podwichnięciem w stawie skokowym prawym czy jakoś tak to się fachowo nazywa), upadłam na śliskiej drodze i się podnieść nie mogę Wpakowali mi w kostkę 6 śrubek i płytkę. Już 3 miesiące minęły i nie widać końca. Wy chociaż macie jakąś rehabilitację, a mi powiedział mój "specjalista" że jeszcze za wcześnie, po zdjęciu gipsu po 6 tygodniach, miałam tylko trochę ćwiczyć, żeby dporowadzić do kątu zgięcia 90 stopni w stawie skokowym, i wtedy kazał mi lekarz zacząć obciążać nogę ok. 30% wagi ciała. Ostatnio byłam na kontroli, byłam wstępnie umówiona na wyjmowanie części śrub, ale już prawie 2 tygodnie nie ma miejsc na oddziale (a ja myślałam że już po sezonie na połamańców), no i na tej kontroli mój doktorek obejrzał rtg i powiedział, o niech Pani jednak jeszcze nie obciąża nogi, potem sprawdził stare zdjęcie i uznał że jednak od początku tak było (chodzi o to że kawałek kości mi luzem odstaje przy płytce, z tego co tu wyczytałam to chyba odszczep się zwie???), i teraz niewiem co mają zamiar z tym zrobić, kiedy mnie przyjmą na oddział, czy mam w końcu obciążać, czy jednak lepiej nie?! Generalnie mam już dość naszej cudnej służby zdrowia Sorki, że tak nieproszona się wcinam I jeszcze tak się rozpisałam, bez ładu i składu Tak naprawdę to chodziło mi tylko o przywitanie się Więc cześć Mam na i mię Kamila i skaczę na jednej nodze po Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Cześć Kamila,ciekawa ta nasza ekipa. Wszyscy jesteśmy po niezłych przejściach. Ja rzeczywiście mam kawał odszczepu czy też odłamu, a ostatnio w zeznaniach moich lekarzy pojawił sie termin martwiaczek. Brzmi milutko ale podejrzewają (podejrzeli na zdjęciach), że mam jakis kawałek oderwanej kości, martwej, co może utrudniać zrost kości w tym miejscu. jestem połamany 10 dni dłużej od Ciebie. Ale i tak lepiej z czuciem obciażać nogę, na własnego nosa, niż skakać na jednej nodze. Zostaw to bocianom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 kamilutek77 wrote:Cześć wszystkim połamanym. Chciałam się przywitać po przeczytaniu wszystkich wpisów, ale macie takie tempo pisania, że nia nadążam. Chętnie dołączę do tego sympatycznego grona połamańców. Fajnie się Was czyta, zwłaszcza, że ostatnio mnie dopadła depresja wiosenna, ale już teraz mi lepiej, lżej na duchu po takiej lekturze Ja połamałam się 15 lutego (trójkostkowe złamanie podudzia z podwichnięciem w stawie skokowym prawym czy jakoś tak to się fachowo nazywa), upadłam na śliskiej drodze i się podnieść nie mogę Wpakowali mi w kostkę 6 śrubek i płytkę. Już 3 miesiące minęły i nie widać końca. Wy chociaż macie jakąś rehabilitację, a mi powiedział mój "specjalista" że jeszcze za wcześnie, po zdjęciu gipsu po 6 tygodniach, miałam tylko trochę ćwiczyć, żeby dporowadzić do kątu zgięcia 90 stopni w stawie skokowym, i wtedy kazał mi lekarz zacząć obciążać nogę ok. 30% wagi ciała. Ostatnio byłam na kontroli, byłam wstępnie umówiona na wyjmowanie części śrub, ale już prawie 2 tygodnie nie ma miejsc na oddziale (a ja myślałam że już po sezonie na połamańców), no i na tej kontroli mój doktorek obejrzał rtg i powiedział, o niech Pani jednak jeszcze nie obciąża nogi, potem sprawdził stare zdjęcie i uznał że jednak od początku tak było (chodzi o to że kawałek kości mi luzem odstaje przy płytce, z tego co tu wyczytałam to chyba odszczep się zwie???), i teraz niewiem co mają zamiar z tym zrobić, kiedy mnie przyjmą na oddział, czy mam w końcu obciążać, czy jednak lepiej nie?! Generalnie mam już dość naszej cudnej służby zdrowia Sorki, że tak nieproszona się wcinam I jeszcze tak się rozpisałam, bez ładu i składu Tak naprawdę to chodziło mi tylko o przywitanie się Więc cześć Mam na i mię Kamila i skaczę na jednej nodze po Warszawie hejka Kamilko: Witamy w klubie połamańców..., mi jeden lekarz powiedzial zeby nie obciazac a drugi ze moge 5 kg, obciazam na wlasna reke chyba troche wiecej...zobacze co wyjdzie na rtg..ale juz mi obrzydło skakanie!!!Może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem?? Bedzie ok!!! Ja pamietam jak po 2 miesiacach poszlam do lekarza z nadzięja ze jzu mi pozwoli stawac a on powiedzial ze nie zrasta sie i prosze przyjsc ze zdjeciem za kolejne 2 miesiace( w sumie po 4 miesiacach), wyszlam i sie rozryczalam...ale szybko mija ten czas, można przywyknąc:)Ciekawe co mi powiedzą tym razem;/Trzymaj się i pomyśl ze taka piekna wiosna jest co roku:) i za rok juz nawet nei bedziesz pamietala tego ze jak inni chodzili to ty skakalas:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Korel ale nas tu przybywa... jak grzybów po deszczu;), agule nam znów zbanowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 anita wrote:Korel ale nas tu przybywa... jak grzybów po deszczu;), agule nam znów zbanowali...Kto znowu Aguli zrobił krzywdę. Administrator ? On czyta w ogóle nasze forum ?Fajnie, że ekipa nam rośnie, będzie komu stawiać piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 korel wrote:anita wrote:Korel ale nas tu przybywa... jak grzybów po deszczu;), agule nam znów zbanowali...Kto znowu Aguli zrobił krzywdę. Administrator ? On czyta w ogóle nasze forum ?Fajnie, że ekipa nam rośnie, będzie komu stawiać piwo Czasami myslalem ze jesli ktos sie polamie to są rzadkie przypadki a tu proszę troszke popadało i BOMMMMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Anita, kiedy jedziesz do Piekar ? Masz konkretny termin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 29 maj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 To jest nawet szansa, że sie spotkamy, bo ja próbuję trafić w ten samy tydzień. Ale to zalezy od tego kiedy bedzie mój lekarz i łóżko na 1-2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 a ty juz chcesz tam na ten zabieg sie położyc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Jak coś to przyjde z czekoladkami jakimiś ..chorych nawiedzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Ehe. Mnie oglądali tam tydzień temu, mam już skierowanie i moge tam być od najbliższego poniedziałku, ale ja w tym terminie nie mogę. Więc dlatego może ten kolejny tydzień. Wtedy może mi i wykręcą jedna śrubkę (zdynamizują) i dokręcą odłam (ale na to jeszcze nie jestem ostatecznie zdecydowany, potrzebny będzie RTG za tydzień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Korel ciągle ciekawi mnie jak wyglada ta twoja szczelina i czy jest podobna do mojej:), nie wiem co mial na mysli moj ortopeda kiedy przyszlam do niego po 4,5 m-cach a on powiedzial ze juz to powinno bylo sie zlac... ja moze sie nie bardzo znam, ale na chłopski rozum to takie cos to tak hop siup sie nie wypełni;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 ja bym chciala zeby tez juz mi wyjęli te śruby z kolana bo mi jednak troche przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Jakbym miał gdzie powiesić te zdjęcia, albo przesłać Ci to nie ma sprawy. Musze tylko mieć adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Witam serdecznie Kamilke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Jak chcecie umiescic gdzies zdjecia to wyslijcie je do mnie - maczek (at) maczek.net, wrzuce na swoja stronke i zapodam tutaj linka... moge nawet zrobic mala galerie naszych rentgenow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Korel a pozwolił ci lekarz obciązac nogę?? obciażasz ją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 OK Maczek wysyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 maczek wrote: Jak chcecie umiescic gdzies zdjecia to wyslijcie je do mnie - maczek (at) maczek.net, wrzuce na swoja stronke i zapodam tutaj linka... moge nawet zrobic mala galerie naszych rentgenow to jest bardzo dobry pomysł ty to maku masz łeb nie od parady:P, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 anita wrote: ja bym chciala zeby tez juz mi wyjęli te śruby z kolana bo mi jednak troche przeszkadzają. masz racje ja mam srubke troszke nizej kolana i bardzo to przeszkadza nieraz mam wrazenie jakby sie zaczela wykrecac a nieraz jak by jej nie bylo jesli nie czuje jej pod palcami.... i nie zwracam uwagi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 anita wrote: mau a swoją drogą fajny adres a jak robicie ze rentgen skanujecie czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi