Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

anita wrote:

Korel a pozwolił ci lekarz obciązac nogę?? obciażasz ją??

Lekarz mówił, żeby do 30 kg i z dwoma kulami. Ale ja czasem parę kroków z jedna kulą żeby przenieść sobie kanapkę (kula na przecileagłą - pisałem o tym). A w basenie chodze oczywiście bez trzymanki, ale ostrożnie.

pol27 wrote:

anita wrote:

mau a swoją drogą fajny adres :)

a jak robicie ze rentgen skanujecie czy jak?

Ja mam akurat zdjęciz na płytce ze szpitala. Tuż po wypadku, przed operacją i tuż po operacji, jeszcze na sali operacyjnej. Kolejne zdjęcia mam w kliszach, al eu mnie niewielka różnica, bo nia ma zrostu :(

a Ja idę w POniedziałek ściaganc szyne oraz zozbaczymy co dalej ze mna bo zapewnie beda chcieli zrobic przeswietlenie mineło juz 6 tygodni i ciekawy jestem jakie efekty....

pol27 wrote:

a Ja idę w POniedziałek ściaganc szyne oraz zozbaczymy co dalej ze mna bo zapewnie beda chcieli zrobic przeswietlenie mineło juz 6 tygodni i ciekawy jestem jakie efekty....

trzymam kciuki żeby było ok i jeden wielki zrost:)

anita wrote:

pol27 wrote:

trzymam kciuki żeby było ok i jeden wielki zrost:)

Fajnie ze fantazja jest....

a mnie boli w szczelinie i w kostce tak jakby sruby strzykały...i strzałka w miejscu pęknięcia....napierdziela zdrowo przy ruchach...moze znow sie połamała podczas obciazania:)

anita wrote:

Korel co ty gadasz!!! a zrosły ci sie inne czescie , nie mowie tu o szczelinie, tyklo o strzałce itd?

Zrosło mi sie w górnej cześci piszczeli, w dolnej gdzie głowne złamanie - nie, strzałka - nie, odłam - nie

anita wrote:

a mnie boli w szczelinie i w kostce tak jakby sruby strzykały...i strzałka w miejscu pęknięcia....napierdziela zdrowo przy ruchach...moze znow sie połamała podczas obciazania:)

wiesz to raczej przez pogode tak jest ze czujemytaki bol w jakis tam miejscach bo tez tak mam a nieraz to jakby nic nie bolało i moglym śmigać na tej nózce ale niemoge bo mam szyne ktora sciagam na noc sobie i nie zginam do konca kolano....

anita wrote:

Słyszałem że tepy ból w czasie zrastania, to dobrze. Świadczy że obrasta. No chyba że jednak dziś był jakis jogging, to rzeczywiścxie mogło sie znowu coc popsuć.

maczek wrote:

Jak chcecie umiescic gdzies zdjecia to wyslijcie je do mnie - maczek (at) maczek.net, wrzuce na swoja stronke i zapodam tutaj linka... moge nawet zrobic mala galerie naszych rentgenow :D

Maczek, ta poczta ciągle się ładuje, musze przerwać, bo Ci rozerwie skrzynkę. Wyślę zdjęcia kolejno

Korel, zdjecia doszly ale wrzuce dopiero jutro wieczorem (albo wczesniej jak sie uda) bo teraz jestem troche z doskoku. Tamte moje rentgeny, ktore tu wrzucilem tez mialem na plytce, reszte (cala ciezka reklamowke zdjec) mam na kliszach...

dla pozostalych: fotke mozna zrobic albo przy oknie, albo jak ktos ma duzy monitor to musi odpalic sobie jakis bialy obrazek, dac jasnosc na maxa, przylozyc klisze i cyknac zdjecie :]

i najlepiej wysylac w formacie JPG - mniej zajmuje i szybciej sie wysle :)

ide w kime bo juz nie wyrabiam, przynajmniej raz w tygodniu trzeba sie wyspac ;)

maczek wrote:
Korel, zdjecia doszly ale wrzuce dopiero jutro wieczorem (albo wczesniej jak sie uda) bo teraz jestem troche z doskoku. Tamte moje rentgeny, ktore tu wrzucilem tez mialem na plytce, reszte (cala ciezka reklamowke zdjec) mam na kliszach...

dla pozostalych: fotke mozna zrobic albo przy oknie, albo jak ktos ma duzy monitor to musi odpalic sobie jakis bialy obrazek, dac jasnosc na maxa, przylozyc klisze i cyknac zdjecie :]

i najlepiej wysylac w formacie JPG - mniej zajmuje i szybciej sie wysle :)

ide w kime bo juz nie wyrabiam, przynajmniej raz w tygodniu trzeba sie wyspac ;)
OK, dzięki, do jutra.

Jeden dzień nieobecności a tu nowi połamańce - witam nowych!

Kto prowadzi kalendarz "szczęśliwych dni"? ;) Dopiszcie też mój: 9.02.2008 godz. 15.45.

Wróciłam właśnie z grillowania od znajomych, ale spać bez odwiedzin forum nie da się pójść. To działa jak narkotyk :)