anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: anita wrote: Ja chce iść juz na zakupy o własnych nogach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sama!!!!!!!! może poczekamy na przeceny???? hmmm... obawiam się, ze do początku lipca nie dam rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: krissu wrote: Mój nowy lekarz chce mi wykręcić śrubki w dolnej części prętu...(przy kostce). Macie jakieś doświadczenia w tej materii...? a kiedy miałeś operację?o doświadczenia zapytaj mnie po 18 czerwca - mam wtedy planowaną operację wyjęcia śrubek.tylko że nie wiedzą jeszcze czy z dołu czy z góry..pewnie rzucą monetą hahahahahaha, dobre, juz mnie nic nie zdziwi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: agula wrote: anita wrote: Ja chce iść juz na zakupy o własnych nogach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sama!!!!!!!! może poczekamy na przeceny???? hmmm... obawiam się, ze do początku lipca nie dam rady:) to akurat,,,,powakacyjne będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 krissu wrote: Mój nowy lekarz chce mi wykręcić śrubki w dolnej części prętu...(przy kostce). Macie jakieś doświadczenia w tej materii...? Ja mam takie doswiadczenie w tej materii, ze srubek przy kostce nigdy nie mialem, mimo ze mam slady (krzyzyki) po nacieciach. Pewnie w ostatniej chwili zrezygnowali z wkrecenia dodatkowego zelastwa. Moim zdaniem pomysl lekarza jest dobry. Z tego co mowil moj lekarz w takiej kolejnosci sie dynamizuje - najpierw na dole wykreca sie wszystko a jak to nic nie da to potem u gory jedna srube a druga sie zostawia. Czasami tez wykreca sie wszystko i zostawia sam gwozdz ale wtedy moze sie zdarzyc, ze gwozdz wyjdzie przez kolano podczas chodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 maczek wrote: krissu wrote: Mój nowy lekarz chce mi wykręcić śrubki w dolnej części prętu...(przy kostce). Macie jakieś doświadczenia w tej materii...? Ja mam takie doswiadczenie w tej materii, ze srubek przy kostce nigdy nie mialem, mimo ze mam slady (krzyzyki) po nacieciach. Pewnie w ostatniej chwili zrezygnowali z wkrecenia dodatkowego zelastwa. Moim zdaniem pomysl lekarza jest dobry. Z tego co mowil moj lekarz w takiej kolejnosci sie dynamizuje - najpierw na dole wykreca sie wszystko a jak to nic nie da to potem u gory jedna srube a druga sie zostawia. Czasami tez wykreca sie wszystko i zostawia sam gwozdz ale wtedy moze sie zdarzyc, ze gwozdz wyjdzie przez kolano podczas chodzenia dobrze ze przez kolano nie nie przez np. gardło:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: maczek wrote: krissu wrote: Mój nowy lekarz chce mi wykręcić śrubki w dolnej części prętu...(przy kostce). Macie jakieś doświadczenia w tej materii...? Ja mam takie doswiadczenie w tej materii, ze srubek przy kostce nigdy nie mialem, mimo ze mam slady (krzyzyki) po nacieciach. Pewnie w ostatniej chwili zrezygnowali z wkrecenia dodatkowego zelastwa. Moim zdaniem pomysl lekarza jest dobry. Z tego co mowil moj lekarz w takiej kolejnosci sie dynamizuje - najpierw na dole wykreca sie wszystko a jak to nic nie da to potem u gory jedna srube a druga sie zostawia. Czasami tez wykreca sie wszystko i zostawia sam gwozdz ale wtedy moze sie zdarzyc, ze gwozdz wyjdzie przez kolano podczas chodzenia dobrze ze przez kolano nie nie przez np. gardło:P Ja bym nie chcial przezyc ani tego ani tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: maczek super galeria...pełny profesjonal :cool: to taka wersja na szybko, nie nazwalbym tego prosfesjonalna stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: maczek wrote: krissu wrote: Mój nowy lekarz chce mi wykręcić śrubki w dolnej części prętu...(przy kostce). Macie jakieś doświadczenia w tej materii...? Ja mam takie doswiadczenie w tej materii, ze srubek przy kostce nigdy nie mialem, mimo ze mam slady (krzyzyki) po nacieciach. Pewnie w ostatniej chwili zrezygnowali z wkrecenia dodatkowego zelastwa. Moim zdaniem pomysl lekarza jest dobry. Z tego co mowil moj lekarz w takiej kolejnosci sie dynamizuje - najpierw na dole wykreca sie wszystko a jak to nic nie da to potem u gory jedna srube a druga sie zostawia. Czasami tez wykreca sie wszystko i zostawia sam gwozdz ale wtedy moze sie zdarzyc, ze gwozdz wyjdzie przez kolano podczas chodzenia dobrze ze przez kolano nie nie przez np. gardło:P anita Ty masz coś ostatnio dobry nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 maczek wrote: agula wrote: maczek super galeria...pełny profesjonal :cool: to taka wersja na szybko, nie nazwalbym tego prosfesjonalna stronka no niech Ci będzie = nie będę się kłócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 maczek wrote: krissu wrote: Mój nowy lekarz chce mi wykręcić śrubki w dolnej części prętu...(przy kostce). Macie jakieś doświadczenia w tej materii...? Ja mam takie doswiadczenie w tej materii, ze srubek przy kostce nigdy nie mialem, mimo ze mam slady (krzyzyki) po nacieciach. Pewnie w ostatniej chwili zrezygnowali z wkrecenia dodatkowego zelastwa. Moim zdaniem pomysl lekarza jest dobry. Z tego co mowil moj lekarz w takiej kolejnosci sie dynamizuje - najpierw na dole wykreca sie wszystko a jak to nic nie da to potem u gory jedna srube a druga sie zostawia. Czasami tez wykreca sie wszystko i zostawia sam gwozdz ale wtedy moze sie zdarzyc, ze gwozdz wyjdzie przez kolano podczas chodzenia ja słyszałam odwrotnie- śrubkę przekłada się do elipsy na dole a górę się zostawia/wtedy mechanizm jest ruchomy na tyle by kość pracowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 o jeżu!!!!!!!! ale zdjęcia! aż mi się słabo zrobiło... Moje wszystkie są u lekarza, ale widzę, że mam "zwykłe, pospolite załamanie kości piszczelowej". Bez śrubek i prętów. Tylko, że ta cholerna kość po 14 tygodniach nie jest jeszcze zrośnięta. Zastanawiałam się kiedyś czy dobrze zrobiłam wybierając gips zamiast operacji. Chyba ten gips lepszy - zeszłabym od razu gdybym zobaczyła metalowe kreski na swoim rtg. Ja z rodzaju tych panikarzy, wrażliwców itp.Korel, chyba Twoje zdjęcia są najbardziej nudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 lisiu wrote:o jeżu!!!!!!!! ale zdjęcia! aż mi się słabo zrobiło... Moje wszystkie są u lekarza, ale widzę, że mam "zwykłe, pospolite załamanie kości piszczelowej". Bez śrubek i prętów. Tylko, że ta cholerna kość po 14 tygodniach nie jest jeszcze zrośnięta. Zastanawiałam się kiedyś czy dobrze zrobiłam wybierając gips zamiast operacji. Chyba ten gips lepszy - zeszłabym od razu gdybym zobaczyła metalowe kreski na swoim rtg. Ja z rodzaju tych panikarzy, wrażliwców itp.Korel, chyba Twoje zdjęcia są najbardziej nudne nudne Lisiu ????złamiesz Korelowi serce...hmmm wiesz mnie się nikt nie pytał czy chce gips czy metal..chyba wyglądam na taką co by miała problemy z podjęciem decyzji i nie chcieli kusić losu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 o powitać korela po nieobecności Wszyscy tacy fotogeniczni w tej galerii rtg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: o powitać korela po nieobecności Wszyscy tacy fotogeniczni w tej galerii rtg:) ja chyba bym się nie zdecydowała...wstydliwa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 u Was tez taka dzisiaj paskudna pogoda??? agula jakis dobry dzisiaj dzień mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: anita wrote: o powitać korela po nieobecności Wszyscy tacy fotogeniczni w tej galerii rtg:) ja chyba bym się nie zdecydowała...wstydliwa jestem A ja z miła chęcią Już się nie moge doczekać Mam nadzieje, ze ta galeryja będzie dłuuugo istniała i za kilka lat jak ktos sobie skreci kostke, to mu się pochwale:) i powiem...grunt to drut! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 wiesz nie wiem czy dobry = mam dołka.jedyny plus że mam kompa.pogoda do bani...noga mnie boli od tego deszczu i płakać mi się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote:lisiu wrote:o jeżu!!!!!!!! ale zdjęcia! aż mi się słabo zrobiło... Moje wszystkie są u lekarza, ale widzę, że mam "zwykłe, pospolite załamanie kości piszczelowej". Bez śrubek i prętów. Tylko, że ta cholerna kość po 14 tygodniach nie jest jeszcze zrośnięta. Zastanawiałam się kiedyś czy dobrze zrobiłam wybierając gips zamiast operacji. Chyba ten gips lepszy - zeszłabym od razu gdybym zobaczyła metalowe kreski na swoim rtg. Ja z rodzaju tych panikarzy, wrażliwców itp.Korel, chyba Twoje zdjęcia są najbardziej nudne nudne Lisiu ????złamiesz Korelowi serce...hmmm wiesz mnie się nikt nie pytał czy chce gips czy metal..chyba wyglądam na taką co by miała problemy z podjęciem decyzji i nie chcieli kusić losu Agula, wręcz przeciwnie - chciałam go podnieść na duchu Zaraz mu się wszystko zrośnie i zapomni Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że strzałka została nienaruszona (co bardzo rzadko się zdarza przy takich złamaniach - pow. lekarz), a że czesi ponoć dobrze złożyli to polacy tylko stwierdzili "nie ruszać, zostawić, zrośnie się. Kolegom Czechom bardzo ładnie się udało złożyć".Właściwie to mam podobne złamanie do złamania Korela - też skośnie. Istniało niebezpieczeństwo zsunięcia się kości, dlatego przez pierwsze 4 tyg. leżałam nieruchomo w zwykłym tonowym gipsie i nie przespałam ani jednej nocy. Rekord w spaniu w tamtym czasie to 1,5 godziny. Nawet nie wiedziałam, że te noce są taaaakie dłuuuugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: agula wrote: anita wrote: o powitać korela po nieobecności Wszyscy tacy fotogeniczni w tej galerii rtg:) ja chyba bym się nie zdecydowała...wstydliwa jestem A ja z miła chęcią Już się nie moge doczekać Mam nadzieje, ze ta galeryja będzie dłuuugo istniała i za kilka lat jak ktos sobie skreci kostke, to mu się pochwale:) i powiem...grunt to drut! albo powie====wiesz ja mam takie złamanie jak ta anita z tego słynnego forum im. maczka uzdrowiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: wiesz nie wiem czy dobry = mam dołka.jedyny plus że mam kompa.pogoda do bani...noga mnie boli od tego deszczu i płakać mi się chce. :* :* :* nie smuć się!!!!!! pomyśl, ze my wszyscy porozrzucani po Polsce jestemy w tej samej sytuacji...z tymi nogami, a i pogoda dzisiaj wszedzie do dupy...przynajmnije dobra do uczenia się bo nie korci zeby gdzies pojechac:) Wytrzymaliśmy tyle to i wytrzymamy jeszcze:)bywaja takie dni zwątpienia ...wiem po sobie, ale minie to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Mała rada dla tych co mają gwoździe, śruby, druty, płytki.... UWAŻAJCIE NA ZŁOMIARZY!!!! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 galeria fajna musze swoje RTg porobic bo rozni sie od waszych ,chociasz tyle srubek to ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: anita wrote: agula wrote: ja chyba bym się nie zdecydowała...wstydliwa jestem A ja z miła chęcią Już się nie moge doczekać Mam nadzieje, ze ta galeryja będzie dłuuugo istniała i za kilka lat jak ktos sobie skreci kostke, to mu się pochwale:) i powiem...grunt to drut! albo powie====wiesz ja mam takie złamanie jak ta anita z tego słynnego forum im. maczka uzdrowiciela. Hahahahahahahahaha!! Popłakałem się ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 lisiu wrote:agula wrote:lisiu wrote:o jeżu!!!!!!!! ale zdjęcia! aż mi się słabo zrobiło... Moje wszystkie są u lekarza, ale widzę, że mam "zwykłe, pospolite załamanie kości piszczelowej". Bez śrubek i prętów. Tylko, że ta cholerna kość po 14 tygodniach nie jest jeszcze zrośnięta. Zastanawiałam się kiedyś czy dobrze zrobiłam wybierając gips zamiast operacji. Chyba ten gips lepszy - zeszłabym od razu gdybym zobaczyła metalowe kreski na swoim rtg. Ja z rodzaju tych panikarzy, wrażliwców itp.Korel, chyba Twoje zdjęcia są najbardziej nudne nudne Lisiu ????złamiesz Korelowi serce...hmmm wiesz mnie się nikt nie pytał czy chce gips czy metal..chyba wyglądam na taką co by miała problemy z podjęciem decyzji i nie chcieli kusić losu Agula, wręcz przeciwnie - chciałam go podnieść na duchu Zaraz mu się wszystko zrośnie i zapomni Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że strzałka została nienaruszona (co bardzo rzadko się zdarza przy takich złamaniach - pow. lekarz), a że czesi ponoć dobrze złożyli to polacy tylko stwierdzili "nie ruszać, zostawić, zrośnie się. Kolegom Czechom bardzo ładnie się udało złożyć".Właściwie to mam podobne złamanie do złamania Korela - też skośnie. Istniało niebezpieczeństwo zsunięcia się kości, dlatego przez pierwsze 4 tyg. leżałam nieruchomo w zwykłym tonowym gipsie i nie przespałam ani jednej nocy. Rekord w spaniu w tamtym czasie to 1,5 godziny. Nawet nie wiedziałam, że te noce są taaaakie dłuuuugie.bidulo..gips ma chyba więcej niedogodności niż te żelastwo..mi też powiedzieli że dobrze jestem złożona-tylko na dole śruby mam za duże i nie od tej strony co trzeba lae kto by się przejmował takimi drobiazgami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: anita wrote: agula wrote: ja chyba bym się nie zdecydowała...wstydliwa jestem A ja z miła chęcią Już się nie moge doczekać Mam nadzieje, ze ta galeryja będzie dłuuugo istniała i za kilka lat jak ktos sobie skreci kostke, to mu się pochwale:) i powiem...grunt to drut! albo powie====wiesz ja mam takie złamanie jak ta anita z tego słynnego forum im. maczka uzdrowiciela. może oprócz galerii utworzymy jeszcze Całodobowe Centrum Doradztwa " Połamańcu stań na nogi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: agula wrote: wiesz nie wiem czy dobry = mam dołka.jedyny plus że mam kompa.pogoda do bani...noga mnie boli od tego deszczu i płakać mi się chce. :* :* :* nie smuć się!!!!!! pomyśl, ze my wszyscy porozrzucani po Polsce jestemy w tej samej sytuacji...z tymi nogami, a i pogoda dzisiaj wszedzie do dupy...przynajmnije dobra do uczenia się bo nie korci zeby gdzies pojechac:) Wytrzymaliśmy tyle to i wytrzymamy jeszcze:)bywaja takie dni zwątpienia ...wiem po sobie, ale minie to:) do uczenia????anitka słoneczko - to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę...chyba czas na małe użalanko nad sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 maczek wrote: Mała rada dla tych co mają gwoździe, śruby, druty, płytki.... UWAŻAJCIE NA ZŁOMIARZY!!!! :lol: jakies przykre doświadczenia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 agula wrote: anita wrote: agula wrote: wiesz nie wiem czy dobry = mam dołka.jedyny plus że mam kompa.pogoda do bani...noga mnie boli od tego deszczu i płakać mi się chce. :* :* :* nie smuć się!!!!!! pomyśl, ze my wszyscy porozrzucani po Polsce jestemy w tej samej sytuacji...z tymi nogami, a i pogoda dzisiaj wszedzie do dupy...przynajmnije dobra do uczenia się bo nie korci zeby gdzies pojechac:) Wytrzymaliśmy tyle to i wytrzymamy jeszcze:)bywaja takie dni zwątpienia ...wiem po sobie, ale minie to:) do uczenia????anitka słoneczko - to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę...chyba czas na małe użalanko nad sobą zjedz coś słodkiego!!!!!!!!!!!lody, czekoladki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: maczek wrote: Mała rada dla tych co mają gwoździe, śruby, druty, płytki.... UWAŻAJCIE NA ZŁOMIARZY!!!! :lol: jakies przykre doświadczenia ???? No wiesz, oni wszystko sprzedadzą na złom, żeby mieć na bełta czy inny denaturat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 anita wrote: agula wrote: anita wrote: A ja z miła chęcią Już się nie moge doczekać Mam nadzieje, ze ta galeryja będzie dłuuugo istniała i za kilka lat jak ktos sobie skreci kostke, to mu się pochwale:) i powiem...grunt to drut! albo powie====wiesz ja mam takie złamanie jak ta anita z tego słynnego forum im. maczka uzdrowiciela. może oprócz galerii utworzymy jeszcze Całodobowe Centrum Doradztwa " Połamańcu stań na nogi" albo przełam się..i wystaw swój szkielet.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi