Agnieszka Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 a w ogóle.... DZIĘKUJĘ ŻE SIĘ ZE MNĄ CIESZYCIE Z MOICH POSTĘPÓW Anita, ja też opijam każde zdarzenie - miłe, czy niemiłe, zawsze to okazja A potem kiepski zrościk... buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Korel widzę że nowścią są gwoździe...klin klinem znaczy się????ostatnio rozmawiałam z Panią która miała złamaną nogę i się nie zrastała. lekarz jej kazał kupić sobie hydromasaż do stóp i podobno to pomogło....oddziaływanie na receptory znajdujące się na stopie wpływa nie tylko relaksacyjnie kosmetycznie ale również leczniczo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Lisiu każdy zrost to sukces...każdy stopień zgięcia kolana, podciągnięcia stawu to przecież postęp, który zbiża nas do uruchomienia///a Korel to najpierw płacze że jak się aktywuje to wszyscy uciekają a jak My jesteśmy to On znika.i weź tu zrozum mężczyzn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 lisiu wrote:No, no, ja też już bym chciała chodzić na salę Jak na tę chwilę pozostaje mi tylko kolano i góra, dółm góra, dół... Pocieszeniem jest, że coraz bardziej w dół się udaje go wcisnąć Korel, kto przepisał ci zabiegi i ile ich dostałeś? Słyszałam, że można max. 5 - to prawda?Lisiu, ja już dostaję teraz skierowanie na 3 turę zabiegów po 10 dni (czyli 2 tygodnie kalendarzowe). Laser 2 min., Magnetronik poprzednio miałem po 10 min., a w ostatniej turze po 20 min., sollux 10 min., potem na salce gimnastycznej rowerek 10 min., i po mniej więcej 5 m.in. wrotka, drewniane rolki, przyciąganie stopy paskiem, plastikowe kolce (działanie na receptory o czym pisze Agula), teraz mam jeszcze wywijać nogą podwieszoną do szelek czy takich ekspanderów. Mam to w przychodni, rozpisuje mi to lekarz rehabilitant, a do niego skierował mnie lekarz ortopeda. Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 agula wrote:Korel widzę że nowścią są gwoździe...klin klinem znaczy się????ostatnio rozmawiałam z Panią która miała złamaną nogę i się nie zrastała. lekarz jej kazał kupić sobie hydromasaż do stóp i podobno to pomogło....oddziaływanie na receptory znajdujące się na stopie wpływa nie tylko relaksacyjnie kosmetycznie ale również leczniczo...To są takie plastikowe / gumowe gwoździe na które trzeba naciskać stopą. Cholerstwo nieprzyjemne, bo jednym miejscu stopa jest bardzo wrażliwa, a w drugim (tam mam na pięcie) nie mam dotąd czucia zupełnie. No i łaskocze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 anita wrote: Pol chyba mnie nie zaprosiles na n-k... co to ma znaczyć???!!!!! bo ja nie wiem jak WY macie na nasszej klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 No i teraz Wy się nie odzywacie I w tym właśnie jest ambaras ... Przy okazji, Lisiu jesli masz szansę dostać się gdzieś na jakiś basenik bez tłumów (a najlepiej indywidualnie), to polecam, ale rehabilitant może nie dac Ci na to skierowania bo uzna że za wcześnie. sam sobie załatwiam to i opłacam indywidualnie, bez żadnego rehabilitanta, normalny basen dla zdrowych ludzi. Nie mogę skoczyć na nogę, więc sam się wtaczam jak foka do basenu i śmiesznie z niego gramolę, pod prysznicem o kulach też nie jest może cool, ale mogę taki fajny basen wynając indywidualnie, więc nie ma obcych świadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 korel wrote:lisiu wrote:No, no, ja też już bym chciała chodzić na salę Jak na tę chwilę pozostaje mi tylko kolano i góra, dółm góra, dół... Pocieszeniem jest, że coraz bardziej w dół się udaje go wcisnąć Korel, kto przepisał ci zabiegi i ile ich dostałeś? Słyszałam, że można max. 5 - to prawda?Lisiu, ja już dostaję teraz skierowanie na 3 turę zabiegów po 10 dni (czyli 2 tygodnie kalendarzowe). Laser 2 min., Magnetronik poprzednio miałem po 10 min., a w ostatniej turze po 20 min., sollux 10 min., potem na salce gimnastycznej rowerek 10 min., i po mniej więcej 5 m.in. wrotka, drewniane rolki, przyciąganie stopy paskiem, plastikowe kolce (działanie na receptory o czym pisze Agula), teraz mam jeszcze wywijać nogą podwieszoną do szelek czy takich ekspanderów. Mam to w przychodni, rozpisuje mi to lekarz rehabilitant, a do niego skierował mnie lekarz ortopeda. Miłej zabawy czyli max. 5 zabiegów to mit, albo wrocławski wynalazek... Mam nadzieję, że w poniedziałek też zacznę "pakować" nogę Agula, mężczyzn nie można zrozumieć, ale dlatego są chyba tacy pociągający, taki np. korel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 korel słyszałeś?????cóż za komplement.... Lisiu zgadzam sie z Tobą mam pytanko - zaszczepiliście się na żółtaczkę, bo ja przez to szczepienie będę czekała dłużej na operację.zatem radzę to zrobić jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 pol27 wrote: anita wrote: Pol chyba mnie nie zaprosiles na n-k... co to ma znaczyć???!!!!! bo ja nie wiem jak WY macie na nasszej klasie. anita chyba dwa razy podawała swoje namiary ...coś słabo szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 korel wrote:No i teraz Wy się nie odzywacie I w tym właśnie jest ambaras ... Przy okazji, Lisiu jesli masz szansę dostać się gdzieś na jakiś basenik bez tłumów (a najlepiej indywidualnie), to polecam, ale rehabilitant może nie dac Ci na to skierowania bo uzna że za wcześnie. sam sobie załatwiam to i opłacam indywidualnie, bez żadnego rehabilitanta, normalny basen dla zdrowych ludzi. Nie mogę skoczyć na nogę, więc sam się wtaczam jak foka do basenu i śmiesznie z niego gramolę, pod prysznicem o kulach też nie jest może cool, ale mogę taki fajny basen wynając indywidualnie, więc nie ma obcych świadków hmm, dla mnie basen jest atrakcyjny pod warunkiem, że jest tam jaccuzzi Z moją hydrofobią i przypadkiem zakończenia życia pod wodą w wieku 16 lat, nie mogę wejść do takiego normalnego Nawet rok temu wykupiłam sobie indywidualną naukę pływania z instuktorką, ale skończyło się na jednej lekcji, po której myślałam, że moje serce mnie opuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciacho Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Cześć ja tez chetnie bym skoczył na basen ale nie moge tego metalu zamoczyc bo moge odświeżyć czasami sobie rany i bede krwawił w miejscu wkreconych śrub tylko moge moczyc w misce do kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 lisiu wrote:korel wrote:No i teraz Wy się nie odzywacie I w tym właśnie jest ambaras ... Przy okazji, Lisiu jesli masz szansę dostać się gdzieś na jakiś basenik bez tłumów (a najlepiej indywidualnie), to polecam, ale rehabilitant może nie dac Ci na to skierowania bo uzna że za wcześnie. sam sobie załatwiam to i opłacam indywidualnie, bez żadnego rehabilitanta, normalny basen dla zdrowych ludzi. Nie mogę skoczyć na nogę, więc sam się wtaczam jak foka do basenu i śmiesznie z niego gramolę, pod prysznicem o kulach też nie jest może cool, ale mogę taki fajny basen wynając indywidualnie, więc nie ma obcych świadków hmm, dla mnie basen jest atrakcyjny pod warunkiem, że jest tam jaccuzzi Z moją hydrofobią i przypadkiem zakończenia życia pod wodą w wieku 16 lat, nie mogę wejść do takiego normalnego Nawet rok temu wykupiłam sobie indywidualną naukę pływania z instuktorką, ale skończyło się na jednej lekcji, po której myślałam, że moje serce mnie opuści.LISIU to musisz zacząć nurkować...miałam koleżankę z identyczną przypadłością....jak zeszła 6 metrów w głąb to jej przeszło. serio serio,,i wyjść nie chciała...ale tlenu jej zabrakło i musieli ją wyciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 może dlatego że świat podwodny jest piękniejszy niż ten nad... nawet zrosty nazywają się wodorostami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 agula wrote:korel słyszałeś?????cóż za komplement.... Lisiu zgadzam sie z Tobą mam pytanko - zaszczepiliście się na żółtaczkę, bo ja przez to szczepienie będę czekała dłużej na operację.zatem radzę to zrobić jak najszybciej.Uwielbiam się rumienić Też sprawdzałem te szczepienia p/żółtaczce, nie kazali mi ich robić, bo powiedzieli że kiedyś robiłem i nadal są ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ciacho wrote: Cześć ja tez chetnie bym skoczył na basen ale nie moge tego metalu zamoczyc bo moge odświeżyć czasami sobie rany i bede krwawił w miejscu wkreconych śrub tylko moge moczyc w misce do kostki No tak Ty jeszcze nie możesz, dopiero jak powyciągają śruby te z zewnątrz i jak zabliźnią Ci się rany po szyciu. Trzeba też trafić na basen z czystą wodą. Cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 agula wrote:korel słyszałeś?????cóż za komplement.... Lisiu zgadzam sie z Tobą mam pytanko - zaszczepiliście się na żółtaczkę, bo ja przez to szczepienie będę czekała dłużej na operację.zatem radzę to zrobić jak najszybciej.agula to chyba mamy ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 lisiu wrote:korel wrote:No i teraz Wy się nie odzywacie I w tym właśnie jest ambaras ... Przy okazji, Lisiu jesli masz szansę dostać się gdzieś na jakiś basenik bez tłumów (a najlepiej indywidualnie), to polecam, ale rehabilitant może nie dac Ci na to skierowania bo uzna że za wcześnie. sam sobie załatwiam to i opłacam indywidualnie, bez żadnego rehabilitanta, normalny basen dla zdrowych ludzi. Nie mogę skoczyć na nogę, więc sam się wtaczam jak foka do basenu i śmiesznie z niego gramolę, pod prysznicem o kulach też nie jest może cool, ale mogę taki fajny basen wynając indywidualnie, więc nie ma obcych świadków hmm, dla mnie basen jest atrakcyjny pod warunkiem, że jest tam jaccuzzi Z moją hydrofobią i przypadkiem zakończenia życia pod wodą w wieku 16 lat, nie mogę wejść do takiego normalnego Nawet rok temu wykupiłam sobie indywidualną naukę pływania z instuktorką, ale skończyło się na jednej lekcji, po której myślałam, że moje serce mnie opuści.Ale niekoniecznie musisz pływać, możesz tylko spacerować bez kul, np. podtrzymując sie ręką brzegu czy barierki wzdłuż. Ja to robię już bez trzymanki ! Zobaczysz jak łatwo wtedy stawia się kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 agula wiec poki nie masz szczepienia nie wyjma ci ani jednej srubki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 anita wrote: agula wiec poki nie masz szczepienia nie wyjma ci ani jednej srubki??? zgadza się...zła jestem jak cholera.mogą mnie operować dopiero 2 tyg po drugim szczepieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 agula wrote: anita wrote: agula wiec poki nie masz szczepienia nie wyjma ci ani jednej srubki??? zgadza się...zła jestem jak cholera.mogą mnie operować dopiero 2 tyg po drugim szczepieniu Nosz kurwica mnie strzeli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ile to trwa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 anita wrote:agula wrote:korel słyszałeś?????cóż za komplement.... Lisiu zgadzam sie z Tobą mam pytanko - zaszczepiliście się na żółtaczkę, bo ja przez to szczepienie będę czekała dłużej na operację.zatem radzę to zrobić jak najszybciej.agula to chyba mamy ten sam problemAnita, ale musisz to zrobić przez Piekarami ? Mówili Ci tym, żeby zrobić ? Jeśli w Piekarach będą Ci wyciągać tylko śrubki, to może nie ma konieczności doszczepiania ? A jeśli tak, to zdążysz ? Dzwoń do lekarza, chyba że masz już taką wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 nie Korel...w Piekarach będe miała tylko taka wizytę typu obejrzyj zdjecie i powiedz co widzisz. Nic mi nie mowili na temat wyjmowania czegokolwiek...ale teraz jak pojde do internisty po skierowanie do ortopedy to powiem zeby mi dala tez na to szczepienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 między pierwszym a drugim szczepieniem musi upłynąć 30 dni - nie mniej,trzecia dawka po upływie 6 mc.przeciwciała się wytwarzają po 2 tyg od drugiej dawki i można już kroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 masz dokładnie 45 dni...i nie trzeba na to skierowania.idziesz do pkt szczepień i prosisz o to.odpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 czyli kolejne w razie W 1,5 m-ca z dupy,super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 korel wrote:lisiu wrote:korel wrote:No i teraz Wy się nie odzywacie I w tym właśnie jest ambaras ... Przy okazji, Lisiu jesli masz szansę dostać się gdzieś na jakiś basenik bez tłumów (a najlepiej indywidualnie), to polecam, ale rehabilitant może nie dac Ci na to skierowania bo uzna że za wcześnie. sam sobie załatwiam to i opłacam indywidualnie, bez żadnego rehabilitanta, normalny basen dla zdrowych ludzi. Nie mogę skoczyć na nogę, więc sam się wtaczam jak foka do basenu i śmiesznie z niego gramolę, pod prysznicem o kulach też nie jest może cool, ale mogę taki fajny basen wynając indywidualnie, więc nie ma obcych świadków hmm, dla mnie basen jest atrakcyjny pod warunkiem, że jest tam jaccuzzi Z moją hydrofobią i przypadkiem zakończenia życia pod wodą w wieku 16 lat, nie mogę wejść do takiego normalnego Nawet rok temu wykupiłam sobie indywidualną naukę pływania z instuktorką, ale skończyło się na jednej lekcji, po której myślałam, że moje serce mnie opuści.Ale niekoniecznie musisz pływać, możesz tylko spacerować bez kul, np. podtrzymując sie ręką brzegu czy barierki wzdłuż. Ja to robię już bez trzymanki ! Zobaczysz jak łatwo wtedy stawia się kroki.Problem w tym, że jak wejdę do wody to zapominam oddychać I to nie żart, niestety ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 agula wrote: masz dokładnie 45 dni...i nie trzeba na to skierowania.idziesz do pkt szczepień i prosisz o to.odpłatnie. aha dzieki za info, powinni to zrobić w mojej wypasistej przychodni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 anita wrote: czyli kolejne w razie W 1,5 m-ca z dupy,super. w szpitalu się martwiłam żeby mnie niczym nie zarazili.jak zwierzyłam sie ordynatorowi że nie byłam szczepiona to się uśmiał i rzekł..- niech się Pani rozejrzy tu urazówka.nikt nawet nie zdążył o tym pomyśleć o co dopiero zaszczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 anita wrote: agula wrote: masz dokładnie 45 dni...i nie trzeba na to skierowania.idziesz do pkt szczepień i prosisz o to.odpłatnie. aha dzieki za info, powinni to zrobić w mojej wypasistej przychodni??? mi zrobili od ręki - w szoku byłam...pani krysia nawet kawy nie dopiła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi