Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

korel wrote:
Na jakimś formum czytałem o takim przypadku próby uzyskania odszkodowania, ale gość odpuścił już na wstepnym etapie, bo jakakolwiek ekspertyza zdrowotna jest zawsze pelna wątpliwości. Nie daje dla sądu jasnym podstaw skazania doktora partacza.
No niestety masz racje że zacytuje :
"Sąd powołuje biegłych. Zazwyczaj są to praktykujący lekarze którzy wiedzą iż sami kiedyś błąd mogą popełnić. Powołani by wyjaśnić co się stało, piszą opinie. Jak często dokumenty te są objawem źle rozumianej solidarności zawodowej, wiedzą wszyscy z licznych doniesień prasowych."
ale to nie oznacza że sprawa jest z góry przegrana ostatnio czytałem o wygranej sprawie w której lekarze pozostawili odłamek narzędzia chirurgicznego dł. 3-4 cm w okolicy kości udowej pacjetnki i mając tego świadomość wypisali kobietę błąd ewidentny ale i tak sprawa trochę trwała...

Ja dzisiaj bylem u kolegi rehabilitanta i mam dla was pewna ciekawostke... Otoz ostatnio kolega byl na konferecji fizjoterapeutow i tam dowiedzial sie, ze zalecane przez wiekszosc rehabilitantow napinanie miesnia czworoglowego uda jest bledem i tak naprawde nic nie daje (ponoc jakies ostatnie badania to wykazaly). Natomiast cwiczenie jakie trzeba wykonywac zamiast tego to przy prostej lezacej nodze sprobowac uniesc piete do gory - to sie nie uda nikomu, ale w czasie gdy probujemy taki ruch wykonac napinaja sie odpowiednie miesnie - te ktore wlasnie najszybciej zanikaja. Co wy na to? :)

jeżeli chodzi o te opinie biegłych to linia orzecznicza sie ostatnio zmieniła w kwestii solidarności zawodowej lekarzy.ale nie ukrywam że to nie są łatwe sprawy.sąd jest najwyższym biegłym ale tu trzeba lekarza.i nie oceniajcie proszę indywidualnych spraw ad hoc - bo nikt z nas nie wie jakie są w aktach dowody

Przełamanie tej solidarności zawodowej lakarzy byłoby najtrudniejsze, w koncu ktoś musi pomóc nam ocenić ewentualny błąd lekarza. Na razie idę trochę poćwiczyć nogę, do jutra

agula wrote:

maczek mnie przy tym ćwiczeniu tylko boli kolano :(

wlasnie chodzi o to, zeby pracowaly miesnie, ktore przyczepiaja sie do kolana... kolega mowil, ze samo cwiczenie czworoglowego moze doprowadzic do pozniejszych urazow kolana...

DZIEKI MACZEK NA CIEBIE MOŻNA ZAWSZE LICZYĆ...ZRÓB FOTKI PROSZĘ..aaaa znajomi po Twoim komentarzu zastanawiają o co chodzi z moją nogą...nie wszyscy wiedzieli że jestem połamana - do dziś

Tak naprawde niewiele mozna zrobic. Nie wiem jak wy, ale ja przed kazda operacja musialem podpisac zgode, w ktorej bylo napisane m.in. ze nie bede mial zadnych roszczen wobec lekarzy i szpitala w razie gdy cos pojdzie nie tak... Kazdy to musi podpisac - bez tego nie zrobia zabiegu...

agula wrote:

DZIEKI MACZEK NA CIEBIE MOŻNA ZAWSZE LICZYĆ...ZRÓB FOTKI PROSZĘ..aaaa znajomi po Twoim komentarzu zastanawiają o co chodzi z moją nogą...nie wszyscy wiedzieli że jestem połamana - do dziś

Ja widzialem tam jeszcze jeden wczesniejszy komentarz o nodze ale chyba zniknal.... ;P

No z piłką to juz się pożegnałem..... ale do czerwca :) Wlasnie kupilem 42 calowy TV a w czerwcu mistrzostwa europy :))

A co do nowinek rehabilitacyjno lekarskich to dzis ten lekarz powiedzial mi ze najnowsze badania dowiodły ze lepiej zrasta sie noga gdy jest w dole w pionie. Takze sami widzicie, za kilka lat okaze sie ze noga powinna byc załozona na głowe i wtedy sie zrosnie najlepiej ;).

anita wrote:

maku a co do tej pięty to w czechach rehabilitantka kazala mi tak cwiczyć:D:D:D

Ooo widzisz :D Czyli sa na czasie, a nie tak jak "sluzba" zdrowia w PL - sto lat za murzynami ;)

Pewnie Agula, ale pokokietować można ... ;)

Tak jak Wy dziewczyny kokietujecie swoimi fotkami na n-k. Są super, az moi znajomi się uaktywnili i przepytuja mnie na te okolicznośc, ale nie każdy może mieć wejście do naszego elitarnego towarzycha tutaj :)

maczek wrote:

Ludziska! Wynocha na dwór!!! ;) Taka ładna pogoda, trzeba łapać promienie słoneczne i bezcenną witaminę D, która dobrze wpływa na zrosty :D Ja właśnie wychodzę :]

TAK JEST DRUŻYNOWY MAKU!!!

Ja tez dzis troszke posiedzialem na dworzu. Super było:) Wieczorkiem chyba poprosze kogos o rozpalenie grilka i posiedze przy smacznym karczku. Zal tylko ze bede uczestniczyl w tym przedsięwzięciu w roli pożeracza a nie kucharza :/

Pozdrowionka - Piotrek

korel wrote:
Pewnie Agula, ale pokokietować można ... ;)

Tak jak Wy dziewczyny kokietujecie swoimi fotkami na n-k. Są super, az moi znajomi się uaktywnili i przepytuja mnie na te okolicznośc, ale nie każdy może mieć wejście do naszego elitarnego towarzycha tutaj :)
czaruś...:cool:

Na południu pogoda super, wystawiłem dzisiaj nogę do słońca. Przynajmniej tę jedną będę miał opaloną i ... siną (2 nogi od tej samej reszty, ale 2 różne kolory). Zbieram się i jadę pooglądać w sklepie rowerki treningowe, zamiast jeździć w plenerze bedę pedałował :o w domu.