Iwona1661348180 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 alakali wrote:IwonaŁódź wrote:alakali wrote:Iwona z tego co pamietam ,to ty tez małas strzałke złamaną.Chodzisz już o 1 kuli czy bez.Ja np w domu świetnie poruszam sie o 1 kuli a czasami nawet wypuszczam się bez ale przy ścianie czy szafkach. Znacznie gorzej idzie mi na dworze, zabieram wtedynawet 2 kule.Czuje sie bezpieczniej. Noga jeszcze mi puchnie i jest czerwonawa. A jak tam u Ciebie.Tak ja tez jestem po złamaniu strzalki jutro minie 2 tygodnie jak jestem bez gipsu i powiem ci ze po domu to chodze o jednej kuli albo nawet i bez kul oczywiscie nie jest to takie normalne chodzenie tylko kustykanie i to niezalerznie czy chodze o dwuch jednej czy wogole bez kul. Jak gdzies wychodze to tez raczej zabieram tylko jedna kule i chodze o jedenj a co do puchniecia to caly czas puchnie mi stopa i podobno noga cala moze nie tak jak na poczatku bo np buta jakiegos adidasa jak rozsznuruje to moge zalozyc a na poczatku to mogalam zapomniec ale jest spuchnieta. Jak sie budze po nocy to jest ladna prawie wcale nie spuchnieta ale jak zaczynam chodzic to juz jest gorzej. Jedno co mi dobrze wychodzi to wchodzenie poschodach bo moge normalnie wchodzic trzymam sie tylko poreczy i wchodze normalnie raz jedna raz druga noga ale juz z zejsciem jest problem schodze z kula i caly czas jedna nogaMi w poniedziałek minęło 2 tyg bez gipsu.Po schodach też idzie mi dobrze ale do góry z schodzeniem gorzej. Ja jak na razie to chodzę tylko w laczuszkach, ale tenisówki czy adidasy jak mocno rozsznuruje to też wciągnę. Na razie inne buty nie wchodzą w rachubę.Rano nóżka śliczna jak laleczka, ale jak tylko spuszcze na dół to nabrzmiewa, ale ogólniejest coraz lepiej.Jestem ciekawa czy dostanę dalsze zwolnienie, przydałoby sie przezwakacje.Podobno złamanie strzałki to nic takiego,lekarze specjalnie nie przejmuja sie, ale dla nas jest to wydarzenie poważne.To podobnie dochodzimy do siebie Teraz juz mam nadzieje ze nie masz sie czego bac ze jest cos nie tak bo wszytsko idzie jak najlepiej. Jesli chodzi o zwolnienie to pewnie jak dobrze zagadasz z lekarzem to da ci zwolnienie. A co do lekarzy to sie z toba zgadzam jak widza i slysza ze to strzalka to wcale ich to nie rusza dla nich to jak by nic sie nie stalo ale dla tych ktorym to sie przytrafilo to jest jednak powazne złamanie. Chociaz wiem ze nawet jak bysmy nie mieli tej strzalki to by nic sie nie stalo bo nie jest do niczego potzrebna jest bo jest to ja i tak sie martwie przejmuje i bardzo na ta noge uwazam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona1661348180 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 agula wrote: IwonaŁódź wrote: alakali wrote: to ci kołek nadgorliwy a ma na to 7 dni. No niestety troche pechowo sie połamałam ważne żebyś się szybko zrastała Iwonuś Dzieki wielkie Mam nadzieje ze sie szybko i dobrze zrosne i zapomne o tym ze cos mi sie kiedys połamało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona1661348180 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 alakali wrote:agula wrote:Oda do odłamuKorel do Piekar dziś podążyłBy na operację jutrzejszą zdążyłBędą dociskać pętlić śrubki wyjmowaćBy się mu odłam mógł zgrabnie za piszczel schowaćForum tu czeka - Marku nasz drogiNa Twoje zdrowe obydwie nogiNiech operacja udana będzieI zrosta Ci więcej po niej przybędzie Ps. Prawa autorskie zastrzeżoneagula jesteś bomba oby Korel zdążył przeczytać,to podniesie go na duchu Super oda tylko pogratulować weny twurczj. Wszyscy czekamy na zdrowe nogi korela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 agula wrote:IwonaŁódź wrote:alakali wrote:to ci kołek nadgorliwy a ma na to 7 dni.No niestety troche pechowo sie połamałamważne żebyś się szybko zrastała Iwonuś Iwona,Twój tata miał rację,przegapiłam ten skrócony okres chorobowego.To są łajdaki, jak brać ,to pełnymi garściami, a jak mają cos dać to kombinują jak się da i dlatego właśnie trzeba z nimi walczyć.Ja po mału szykuję się do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona1661348180 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 alakali wrote:agula wrote:IwonaŁódź wrote:No niestety troche pechowo sie połamałamważne żebyś się szybko zrastała Iwonuś Iwona,Twój tata miał rację,przegapiłam ten skrócony okres chorobowego.To są łajdaki, jak brać ,to pełnymi garściami, a jak mają cos dać to kombinują jak się da i dlatego właśnie trzeba z nimi walczyć.Ja po mału szykuję się do lekarza.No wiem wiem ze tak jest na poczatku sie cieszylam bo tato tez tak mowil ze jest okres ochrony 30 dni wiec spoko ale jak sie poszedl dowiedziec co i jak to juz mi mina zżedla. Ale dokladnie jak ktos im tylko cos nie zaplaci to sciagaja odrazu ale zeby troche od siebie dac ludziom to juz nie no bo po co. To zycze udanej wycieczki do lekarza a jak wrocisz to powiedz co ci powiedzial moze jakies cwiczenai czy cos to mi podpowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Już,jestem.Mówie do lekarza,że jak na moje oko to ta szpara sie nie zrasta, a on na to, no trochę jest tu odwapnienie,ala kostnina najdzie i to wszystko. W ramach domowej rehabilitacji kazał rogrzewać noge w celu polepszenia krążenia.I tak : albo mam rozgrzewać woreczek z żelem (można taki kupić i je sie rozgrzewa albo zamraża) albo kupić borowinęw plastrach i też ją rozgrzac do temp.40-41 stopni. Myślę , że w aptece można u Was też kupić.Myślę też ,że jak robić okłady to najlepiej z borowiny,ponieważ jest ona odżywcza a zżelowego kompresu jest tylko ciepło.Nadal mam brać detralex (a ja dopiero dziś wykupiłam),ćwiczyć i po mału doporowadzać nogę do użyteczności. O! i najważniejsze L4 dokońca lipca. Aha! na słońcu też można się wygrzewać, a ja sie chowałam w domu,bo słońce piekło mnie w noge i myślałam,że mam podrażnienie od słońca. Zreszta i tak nie lubie sie opalac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona1661348180 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 alakali wrote:Już,jestem.Mówie do lekarza,że jak na moje oko to ta szpara sie nie zrasta, a on na to, no trochę jest tu odwapnienie,ala kostnina najdzie i to wszystko. W ramach domowej rehabilitacji kazał rogrzewać noge w celu polepszenia krążenia.I tak : albo mam rozgrzewać woreczek z żelem (można taki kupić i je sie rozgrzewa albo zamraża) albo kupić borowinęw plastrach i też ją rozgrzac do temp.40-41 stopni. Myślę , że w aptece można u Was też kupić.Myślę też ,że jak robić okłady to najlepiej z borowiny,ponieważ jest ona odżywcza a zżelowego kompresu jest tylko ciepło.Nadal mam brać detralex (a ja dopiero dziś wykupiłam),ćwiczyć i po mału doporowadzać nogę do użyteczności. O! i najważniejsze L4 dokońca lipca. Aha! na słońcu też można się wygrzewać, a ja sie chowałam w domu,bo słońce piekło mnie w noge i myślałam,że mam podrażnienie od słońca. Zreszta i tak nie lubie sie opalac. Czyli jest wszystko wpozadku widzisz A co to jest ten detralex to jakies tabletki ?? Dziekuje ze napisalas co i jak kazal ci robic wejde do apteki i zapytam sie albo o te zelowe woreczki albo o te plastry i moze tez sobie odrazu kupie. Co do słonca to ja sie raczej nie chowam bo chce sie troche opalic przed wyjazdem nad morze A co do zwolnienia to masz caly czerwiec zeby dojsc do siebie a w lipcu na wakacje Ja narazie uciekam na moja rowerkowa rehabilitacje jak cos to odezwe sie wieczorkiem . Dobrze ze jest wszystko dobrzez twoja nozka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 IwonaŁódź wrote:alakali wrote:IwonaŁódź wrote:Tak ja tez jestem po złamaniu strzalki jutro minie 2 tygodnie jak jestem bez gipsu i powiem ci ze po domu to chodze o jednej kuli albo nawet i bez kul oczywiscie nie jest to takie normalne chodzenie tylko kustykanie i to niezalerznie czy chodze o dwuch jednej czy wogole bez kul. Jak gdzies wychodze to tez raczej zabieram tylko jedna kule i chodze o jedenj a co do puchniecia to caly czas puchnie mi stopa i podobno noga cala moze nie tak jak na poczatku bo np buta jakiegos adidasa jak rozsznuruje to moge zalozyc a na poczatku to mogalam zapomniec ale jest spuchnieta. Jak sie budze po nocy to jest ladna prawie wcale nie spuchnieta ale jak zaczynam chodzic to juz jest gorzej. Jedno co mi dobrze wychodzi to wchodzenie poschodach bo moge normalnie wchodzic trzymam sie tylko poreczy i wchodze normalnie raz jedna raz druga noga ale juz z zejsciem jest problem schodze z kula i caly czas jedna nogaMi w poniedziałek minęło 2 tyg bez gipsu.Po schodach też idzie mi dobrze ale do góry z schodzeniem gorzej. Ja jak na razie to chodzę tylko w laczuszkach, ale tenisówki czy adidasy jak mocno rozsznuruje to też wciągnę. Na razie inne buty nie wchodzą w rachubę.Rano nóżka śliczna jak laleczka, ale jak tylko spuszcze na dół to nabrzmiewa, ale ogólniejest coraz lepiej.Jestem ciekawa czy dostanę dalsze zwolnienie, przydałoby sie przezwakacje.Podobno złamanie strzałki to nic takiego,lekarze specjalnie nie przejmuja sie, ale dla nas jest to wydarzenie poważne.To podobnie dochodzimy do siebie Teraz juz mam nadzieje ze nie masz sie czego bac ze jest cos nie tak bo wszytsko idzie jak najlepiej. Jesli chodzi o zwolnienie to pewnie jak dobrze zagadasz z lekarzem to da ci zwolnienie. A co do lekarzy to sie z toba zgadzam jak widza i slysza ze to strzalka to wcale ich to nie rusza dla nich to jak by nic sie nie stalo ale dla tych ktorym to sie przytrafilo to jest jednak powazne złamanie. Chociaz wiem ze nawet jak bysmy nie mieli tej strzalki to by nic sie nie stalo bo nie jest do niczego potzrebna jest bo jest to ja i tak sie martwie przejmuje i bardzo na ta noge uwazamgdyby ta strzałka była tak naprawdę niepotrzebna to nautura by nas nie obdarzała zbednymbalastem.Widocznie ma ona do spełnienia jakąś rolę i nie życzę sobie żeby jakiś lekarz mówił,że to nic nie znaczy. Moja strzałka jest częścią mnie ,jest dla mnie ważna i będę jej bronić. O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 IwonaŁódź wrote:alakali wrote:agula wrote:Oda do odłamuKorel do Piekar dziś podążyłBy na operację jutrzejszą zdążyłBędą dociskać pętlić śrubki wyjmowaćBy się mu odłam mógł zgrabnie za piszczel schowaćForum tu czeka - Marku nasz drogiNa Twoje zdrowe obydwie nogiNiech operacja udana będzieI zrosta Ci więcej po niej przybędzie Ps. Prawa autorskie zastrzeżoneagula jesteś bomba oby Korel zdążył przeczytać,to podniesie go na duchu Super oda tylko pogratulować weny twurczj. Wszyscy czekamy na zdrowe nogi korela Wiadomo od kogo się uczyła... :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 pgb1979 wrote:IwonaŁódź wrote:alakali wrote:agula jesteś bomba oby Korel zdążył przeczytać,to podniesie go na duchu Super oda tylko pogratulować weny twurczj. Wszyscy czekamy na zdrowe nogi korela Wiadomo od kogo się uczyła... :cool:yyyyyyyyy od Mickiewicza?Piotr jak Twoja kontrola??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 A ja juz wrocilem od lekarza, niestety mój organizm jednak nie jest książkowym przykładem . Niemniej jednak zrost jest już zauważalny. Mogę już zacząć jezdzić na rowerku stacjonarnym. Samochodem tez podobno moge jezdzic. No nic bede czekal na dalsze zrosty, ale w 3 miesiace jednak nie mam szans stanąć na nogi. Wazne ze jest chociaz jakis mały zroscik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 alakali wrote:IwonaŁódź wrote:alakali wrote:Mi w poniedziałek minęło 2 tyg bez gipsu.Po schodach też idzie mi dobrze ale do góry z schodzeniem gorzej. Ja jak na razie to chodzę tylko w laczuszkach, ale tenisówki czy adidasy jak mocno rozsznuruje to też wciągnę. Na razie inne buty nie wchodzą w rachubę.Rano nóżka śliczna jak laleczka, ale jak tylko spuszcze na dół to nabrzmiewa, ale ogólniejest coraz lepiej.Jestem ciekawa czy dostanę dalsze zwolnienie, przydałoby sie przezwakacje.Podobno złamanie strzałki to nic takiego,lekarze specjalnie nie przejmuja sie, ale dla nas jest to wydarzenie poważne.To podobnie dochodzimy do siebie Teraz juz mam nadzieje ze nie masz sie czego bac ze jest cos nie tak bo wszytsko idzie jak najlepiej. Jesli chodzi o zwolnienie to pewnie jak dobrze zagadasz z lekarzem to da ci zwolnienie. A co do lekarzy to sie z toba zgadzam jak widza i slysza ze to strzalka to wcale ich to nie rusza dla nich to jak by nic sie nie stalo ale dla tych ktorym to sie przytrafilo to jest jednak powazne złamanie. Chociaz wiem ze nawet jak bysmy nie mieli tej strzalki to by nic sie nie stalo bo nie jest do niczego potzrebna jest bo jest to ja i tak sie martwie przejmuje i bardzo na ta noge uwazamgdyby ta strzałka była tak naprawdę niepotrzebna to nautura by nas nie obdarzała zbednymbalastem.Widocznie ma ona do spełnienia jakąś rolę i nie życzę sobie żeby jakiś lekarz mówił,że to nic nie znaczy. Moja strzałka jest częścią mnie ,jest dla mnie ważna i będę jej bronić. O! "nie rzucim strzałki skąd nasze podudzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 pgb1979 wrote:A ja juz wrocilem od lekarza, niestety mój organizm jednak nie jest książkowym przykładem . Niemniej jednak zrost jest już zauważalny. Mogę już zacząć jezdzić na rowerku stacjonarnym. Samochodem tez podobno moge jezdzic. No nic bede czekal na dalsze zrosty, ale w 3 miesiace jednak nie mam szans stanąć na nogi. Wazne ze jest chociaz jakis mały zroscik.pewnie moje gratulacje na rtg bardzo ładnie to wyglądanie przejmuj się - mi też tak lekarz powiedział po pierwszej kontroli..może nie stanęłam na nogi ale zaczęłam stąpać w tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 agula wrote:pgb1979 wrote:A ja juz wrocilem od lekarza, niestety mój organizm jednak nie jest książkowym przykładem . Niemniej jednak zrost jest już zauważalny. Mogę już zacząć jezdzić na rowerku stacjonarnym. Samochodem tez podobno moge jezdzic. No nic bede czekal na dalsze zrosty, ale w 3 miesiace jednak nie mam szans stanąć na nogi. Wazne ze jest chociaz jakis mały zroscik.pewnie moje gratulacje na rtg bardzo ładnie to wyglądanie przejmuj się - mi też tak lekarz powiedział po pierwszej kontroli..może nie stanęłam na nogi ale zaczęłam stąpać w tajemnicyDzięki. Własnie patrzylem jeszcze na moje zdjęcie, które postaram sie zeskanowac albo zrobic zdecie zdjeciu i zauwazyłem jakies przesuniecie kosci. Tzn. widze jakby kosc nie nałożyła się perfekcyjnie na drugą, tylko odstaje pare milimetrów z jednej strony. Nie wiem czy to normalne.Niby oglądał to dzis moj lekarz, ale wiadomo, nikt nie jest nieomylny... Chyba jeszcze raz pojade do niego i zapytam. Chyba ze u Was cos bylo podobnego na zdjeciach a ja tylko sieje tu małą panikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 myślę, że jakby były jakieś niepokojące symptomy - np przesunięcie kości - to lekarz by zauważył,chyba że nie dysponował wcześniejszym rtg.a poza tym te zespolenie wyklucza takowe przesunięcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Czy cała reszta forumowców pojechała z Korelem do piekar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 O rany ja chyba gdzieś się zaplątałam,że nie zauważyłam was.Pol mi też nie zarasta się szczelina i jest jakies odwapnienie.Nie wiem o co chodzi a lekarz nie był łaskawy mi wytłumaczyć.Kazał lekko dociążac nogę.Co to znaczy lekko? a ja taka jestem guła,że za duzo go nie pytałam.Mogę liczyć tylko na Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 O kurcze przekroczyłam 100 posta i nawet nie zauważyłam.Zawsze byłam bardzo bystra.Iwonka Detralex albo Diosminum jest na:przewlekła czynnościowa i ograniczona niewydolność krążenia żylnego kończyn dolnych:-uczucie ciężkości nóg,ból,nocne kurcze.Nie przesadzaj z rowerem.Mi kazał stopniowo dociążać nogę,ale ja też chyba przegiełam, bo puszczam sie czasami bez kul ale tylko w domu.Do lekarza pojechałam o jednej kuli i miałam problem.Poruszałam się ja kaleka.Kupiłam sobie za to plecaczek na plecy ,bo jak tu z torebka i kulami.Zabić sie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 alakali wrote: O rany ja chyba gdzieś się zaplątałam,że nie zauważyłam was.Pol mi też nie zarasta się szczelina i jest jakies odwapnienie.Nie wiem o co chodzi a lekarz nie był łaskawy mi wytłumaczyć.Kazał lekko dociążac nogę.Co to znaczy lekko? a ja taka jestem guła,że za duzo go nie pytałam.Mogę liczyć tylko na Was. podobnie masz jak ja z lekarzem oczywiscie o nic nie pytałem wiec licze na MOIch Najlepszych Forumowiczów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 pgb1979 wrote:agula wrote:pgb1979 wrote:A ja juz wrocilem od lekarza, niestety mój organizm jednak nie jest książkowym przykładem . Niemniej jednak zrost jest już zauważalny. Mogę już zacząć jezdzić na rowerku stacjonarnym. Samochodem tez podobno moge jezdzic. No nic bede czekal na dalsze zrosty, ale w 3 miesiace jednak nie mam szans stanąć na nogi. Wazne ze jest chociaz jakis mały zroscik.pewnie moje gratulacje na rtg bardzo ładnie to wyglądanie przejmuj się - mi też tak lekarz powiedział po pierwszej kontroli..może nie stanęłam na nogi ale zaczęłam stąpać w tajemnicyDzięki. Własnie patrzylem jeszcze na moje zdjęcie, które postaram sie zeskanowac albo zrobic zdecie zdjeciu i zauwazyłem jakies przesuniecie kosci. Tzn. widze jakby kosc nie nałożyła się perfekcyjnie na drugą, tylko odstaje pare milimetrów z jednej strony. Nie wiem czy to normalne.Niby oglądał to dzis moj lekarz, ale wiadomo, nikt nie jest nieomylny... Chyba jeszcze raz pojade do niego i zapytam. Chyba ze u Was cos bylo podobnego na zdjeciach a ja tylko sieje tu małą panikę.a ja moich zdjęć nie pokażę,bo strzałki są mało poważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 pgb1979 wrote:agula wrote:pgb1979 wrote:A ja juz wrocilem od lekarza, niestety mój organizm jednak nie jest książkowym przykładem . Niemniej jednak zrost jest już zauważalny. Mogę już zacząć jezdzić na rowerku stacjonarnym. Samochodem tez podobno moge jezdzic. No nic bede czekal na dalsze zrosty, ale w 3 miesiace jednak nie mam szans stanąć na nogi. Wazne ze jest chociaz jakis mały zroscik.pewnie moje gratulacje na rtg bardzo ładnie to wyglądanie przejmuj się - mi też tak lekarz powiedział po pierwszej kontroli..może nie stanęłam na nogi ale zaczęłam stąpać w tajemnicyDzięki. Własnie patrzylem jeszcze na moje zdjęcie, które postaram sie zeskanowac albo zrobic zdecie zdjeciu i zauwazyłem jakies przesuniecie kosci. Tzn. widze jakby kosc nie nałożyła się perfekcyjnie na drugą, tylko odstaje pare milimetrów z jednej strony. Nie wiem czy to normalne.Niby oglądał to dzis moj lekarz, ale wiadomo, nikt nie jest nieomylny... Chyba jeszcze raz pojade do niego i zapytam. Chyba ze u Was cos bylo podobnego na zdjeciach a ja tylko sieje tu małą panikę.Ja już widze swoje zdjęcie rtg za tydzien mam kontrole i takiego stracha mam ze to się w głowie nie mieści, jakies obawy mam że cos sie przemieściło ,ale mam nadzieje że raczej będzie ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witajcie ! Jestem już w Piekarach w jakimś obskurnym hotelu A jutro o 7:00 melduję się na oddziale w szpitalu, a po chwili na sali operacyjnej. Dziękuję za słowa otuchy Zakładam, że to będzie jedynie szybki zabieg. Może nie pomknę po nim do domu, bez kul, A4-ką, ale zbliżę sie znacznie do jakiegoś zrostu. W każdym razie jestem - jakby na to nie patrzeć - przy nadziei ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 co ja z tym "mam" ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 pol27 wrote:alakali wrote:O rany ja chyba gdzieś się zaplątałam,że nie zauważyłam was.Pol mi też nie zarasta się szczelina i jest jakies odwapnienie.Nie wiem o co chodzi a lekarz nie był łaskawy mi wytłumaczyć.Kazał lekko dociążac nogę.Co to znaczy lekko? a ja taka jestem guła,że za duzo go nie pytałam.Mogę liczyć tylko na Was.podobnie masz jak ja z lekarzem oczywiscie o nic nie pytałem wiec licze na MOIch Najlepszych Forumowiczów ...bo to też zależy od lekarza ,od jego komunikatywności. Moj podobnie jak i Twój jest małokomunikatywny,mało tego tak się zachowuje,że aż strach pytać i jeszcze na domiar tego płacę mu za to. To chyba jakas paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 mackowska wrote:pgb1979 wrote:agula wrote:pewnie moje gratulacje na rtg bardzo ładnie to wyglądanie przejmuj się - mi też tak lekarz powiedział po pierwszej kontroli..może nie stanęłam na nogi ale zaczęłam stąpać w tajemnicyDzięki. Własnie patrzylem jeszcze na moje zdjęcie, które postaram sie zeskanowac albo zrobic zdecie zdjeciu i zauwazyłem jakies przesuniecie kosci. Tzn. widze jakby kosc nie nałożyła się perfekcyjnie na drugą, tylko odstaje pare milimetrów z jednej strony. Nie wiem czy to normalne.Niby oglądał to dzis moj lekarz, ale wiadomo, nikt nie jest nieomylny... Chyba jeszcze raz pojade do niego i zapytam. Chyba ze u Was cos bylo podobnego na zdjeciach a ja tylko sieje tu małą panikę.Ja już widze swoje zdjęcie rtg za tydzien mam kontrole i takiego stracha mam ze to się w głowie nie mieści, jakies obawy mam że cos sie przemieściło ,ale mam nadzieje że raczej będzie ok .Nie no ide spać wypiłam 3 piwa i głupoty piszę.. ale trzeba było imieninki Moje opić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Agula, specjalne podziękowania za tę odę Piękna i te rymy, jedyne w swoim rodzaju ... PS. poza tym wiem ile musiało kosztować Cię złamanie postanowienia że jak ody to tylko dla Maczka Tym bardziej doceniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jesteśmy z Tobą korel wrote: Witajcie ! Jestem już w Piekarach w jakimś obskurnym hotelu A jutro o 7:00 melduję się na oddziale w szpitalu, a po chwili na sali operacyjnej. Dziękuję za słowa otuchy Zakładam, że to będzie jedynie szybki zabieg. Może nie pomknę po nim do domu, bez kul, A4-ką, ale zbliżę sie znacznie do jakiegoś zrostu. W każdym razie jestem - jakby na to nie patrzeć - przy nadziei ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 alakali wrote:pol27 wrote:alakali wrote:O rany ja chyba gdzieś się zaplątałam,że nie zauważyłam was.Pol mi też nie zarasta się szczelina i jest jakies odwapnienie.Nie wiem o co chodzi a lekarz nie był łaskawy mi wytłumaczyć.Kazał lekko dociążac nogę.Co to znaczy lekko? a ja taka jestem guła,że za duzo go nie pytałam.Mogę liczyć tylko na Was.podobnie masz jak ja z lekarzem oczywiscie o nic nie pytałem wiec licze na MOIch Najlepszych Forumowiczów ...bo to też zależy od lekarza ,od jego komunikatywności. Moj podobnie jak i Twój jest małokomunikatywny,mało tego tak się zachowuje,że aż strach pytać i jeszcze na domiar tego płacę mu za to. To chyba jakas paranoja.no paranoja ja np po sciagnieciu szyny powiedział tylko prosze nogi nie stawiac czyt.nie obciazac i rozruszac staw kolanowy i skokowy...udało sie rozruszałem tylko skokowy nie zabradzo ale jest duzo lepiej ....np tam gdzie jest górka znaczyła była zrobiła sie mniejsza i czasami jak leże i chce sie ruszyc to troszke boli ale słyszałem ze moze to byc wyczulone na ból z przyzwyczajenia no i jeszcze tam gdzie były wylewy podskorne to są ciemne plamy prawdopodobnie sa to przebarwienia ktore moge zaostac ....mi to nie przeszkadza bo na MIstera nie bede startował najweazniejsze aby latac chodzic i fruwac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 korel wrote:Agula, specjalne podziękowania za tę odę Piękna i te rymy, jedyne w swoim rodzaju ... PS. poza tym wiem ile musiało kosztować Cię złamanie postanowienia że jak ody to tylko dla Maczka Tym bardziej doceniam Trzymam za Ciebie kciuki ! Wszystko napewno bedzie ok , musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 wow Korel Ty nadajesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi