Paweł1661348179 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 maczek wrote: Pol27 - wrzuciłem w końcu Twoje zdjęcia na stronkę, sorry za obsuwę Dzieki chyba sie przeziebiłem tym piknikiem hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 pol27 wrote: maczek wrote: Pol27 - wrzuciłem w końcu Twoje zdjęcia na stronkę, sorry za obsuwę Dzieki chyba sie przeziebiłem tym piknikiem hehehe Pol jak sie przeziębiłeś to wypij małego browarka na ciepło z miodkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 A ja Wam mówie, cokolwiek bedziemy jedli, cokolwiek będziemy robili, czasu nie oszukamy... Trzeba czekac ! Czas goi rany, zaróno te fizyczne jak i psychiczne. Jedynie co, to cwiczeniami pomagamy sobie wrócić do sprawnosci ruchowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 pgb1979 wrote: A ja Wam mówie, cokolwiek bedziemy jedli, cokolwiek będziemy robili, czasu nie oszukamy... Trzeba czekac ! Czas goi rany, zaróno te fizyczne jak i psychiczne. Jedynie co, to cwiczeniami pomagamy sobie wrócić do sprawnosci ruchowej. święta prawda-grunt to ruch i nie wazne ile się ma lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ula1661348179 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DNa Twoim miejscu nie jechalbym na ten oboz, bo mozesz sobie noge zalatwic na amen.Dla pewnosci radze Ci to jeszcze skonsultowac z jakims innym lekarzem i rehabilitantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ula1661348179 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 maczek wrote:uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DNa Twoim miejscu nie jechalbym na ten oboz, bo mozesz sobie noge zalatwic na amen.Dla pewnosci radze Ci to jeszcze skonsultowac z jakims innym lekarzem i rehabilitantem.Ok to zostane w domu - trudno:P A do lekarza pojde obiecuje. Posiadam w domu taka lampe do naswietlania jaka maja rehabilitanci z gabinetach:) Ale pojde po skierowanie na jeszcze dodatkowe zabiegi:DDziekuje i zycze powrotu do zdrowia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawa-z-wawa Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DWitam - na twoim miejscu posłuchałam bym Maczka i poczytała sobie wstecz nasze forum. Nie oszukuj się, masz złamana nogę - 6 tygodni to najkótszy czas aby kość lekko się zrosła. I to nie jest pewne. Nie słuchasz lekarza - a czasami warto. Głupio samemu robić sobie krzywdę. W tak w ogóle - co to jest pół roku przy złamaniach. Obyś się nie musiała na sobie pzekonać jakie mogą wystąpić komplikacje. Pozdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DHej, słuchaj, czy rodzice nigdy nie powiedzieli Ci że zdrowie jest najważniejsze? Aby wrócić do treningów po jakimkolwiek złamaniu potrzeba wiele czasu i wiele cwiczen. Radze zebys odpuscila sobie oboz bo mozesz na następny już nigdy nie pojechać. Ja wiele lat trenowałem sport wyczynowo, miałem wiele kontuzji i wiem że warto czasem poczekac, wyleczyc do konca, zacząc od lekkich treningów, aby potem być w świetnej formie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 uleczkaaas wrote:maczek wrote:uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DNa Twoim miejscu nie jechalbym na ten oboz, bo mozesz sobie noge zalatwic na amen.Dla pewnosci radze Ci to jeszcze skonsultowac z jakims innym lekarzem i rehabilitantem.Ok to zostane w domu - trudno:P A do lekarza pojde obiecuje. Posiadam w domu taka lampe do naswietlania jaka maja rehabilitanci z gabinetach:) Ale pojde po skierowanie na jeszcze dodatkowe zabiegi:DDziekuje i zycze powrotu do zdrowia:)Tez mam lampe Bioptron. Kupilem uzywana po zdjeciu gipsu i dzieki niej szybko pozbylem sie bolu w kolanie i rozruszalem stawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 pgb1979 wrote:uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DHej, słuchaj, czy rodzice nigdy nie powiedzieli Ci że zdrowie jest najważniejsze? Aby wrócić do treningów po jakimkolwiek złamaniu potrzeba wiele czasu i wiele cwiczen. Radze zebys odpuscila sobie oboz bo mozesz na następny już nigdy nie pojechać. Ja wiele lat trenowałem sport wyczynowo, miałem wiele kontuzji i wiem że warto czasem poczekac, wyleczyc do konca, zacząc od lekkich treningów, aby potem być w świetnej formie...Witaj Uleczka.Nie szalej tak bardzo.Ja jestem bez gipsu 3 tyg. po złamaniu strzałki/kostki i już tez sprowadzono mnie do parteru i to nie raz.W ten weekend tak pięknie wiało ,a ja obiecałam sobie żeglowanie i co ? i nikt nie zaryzykował ze mna jazdy po falach.Przeszły mi regaty jedne i drugie .Wściekam się i żyje.Rozsądek górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxus66 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Witam. Jestem tu nowy... Oto moja historia: dwa tygodnie temu (8 czerwca) zlamalem kosc strzalkowa, kilka centymetroww powyzej kostki, po tygodniu lekarz stwierdzil, ze sie zle zrasta i zrobil operacje. Mam wstawiona jedna srube... mimo ze minal tydzien od operacji noga wciaz boli i jest opuchnieta, szczegolnie wieczorami... Aha i cos mi w kolanie przeskakuje, ale to moze z zastania - nie wiem. Jak sadzicie kiedy sciagna gips, jak dlugo potrwa rehabilitacja, kiedy wroce do normalnego zycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 luxus66 wrote: Witam. Jestem tu nowy... Oto moja historia: dwa tygodnie temu (8 czerwca) zlamalem kosc strzalkowa, kilka centymetroww powyzej kostki, po tygodniu lekarz stwierdzil, ze sie zle zrasta i zrobil operacje. Mam wstawiona jedna srube... mimo ze minal tydzien od operacji noga wciaz boli i jest opuchnieta, szczegolnie wieczorami... Aha i cos mi w kolanie przeskakuje, ale to moze z zastania - nie wiem. Jak sadzicie kiedy sciagna gips, jak dlugo potrwa rehabilitacja, kiedy wroce do normalnego zycia? raczej szybko wrócisz strzaka szybko sie zrasta sciagna gips czy szyne za 4- 6 tygodni..Wczesniej poczytaj sobiena forum o opuchliznie i reszscie to zobaczysz ze tak ma byc.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona1661348180 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DWitam ja tez jestem po złamaniu strzałki i mam pytanie do Ciebie jakies poważne mialas to złamanie ?? Jak dlugi miałas gips ?? U mnie to było tak ze lekarz ktory zakladal mi gips powiedzial ze na 6 tygodni ja po 4 poszlam na zmiane juz do innego lekarz bo mi pękl zrobili mi zdjecia i lekarz stwierdzil ze juz sie zroslo i gips juz niepotrzebny kazl mi odrazu odlozyc kule zaczac normalnie chodzic i duzo jezdzic na rowerze. Ja sie nie znam pewnie złamanie strzałki złamaniu strzałki nie rowne ale kazdy kto sie zna powtarzał mi ze strzalki sie szybko zrastaja i to najlzejsze zlamaniajakie sa. Moze oboz sportowy to bym ci odradzala ale radzilabym ci sie skontaktowac jeszcze z innym lekarzem. Ja jak poszlam do rehabilitanta i zobaczyl moje zdjecia to sie zdziwil ze mi po tych 4 tygodniach zdjeli gips ale pokazal mi jak cwiczyc co robic i powoli dochodzilam do siebie najpierw dwie kule potem jedna a teraz juz chodze normlanie bez kul. tylko jeszcze schodzenie ze schodow mi nie idzie za dobrze nozka jeszcze troche pochnie ale to glownie wieczorami po calym dniu i od 2 dni troszke mnie boli mam nadzieje ze to nic powaznego. A co do obozu tanecznego to pamietaj jeszcze ze przewaznie jest tak ze tyle ile mialas gips tyle sie do siebie dochodzi a czasem nawet dluzej wiec po jakis 6 tygodniach bedziesz dopiero normlanie chodzic a co do tanca to trzeba bedzie poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witajcie ja nadal czekam na gwoździa:). Najgorsze w tym wszystkim jest to ze chodze normlanie noga nic nie boli moge bez kul chodzic, a tu wszystko od nowa i znowu chodzic nie będe mogła tak szybko musze sie narazie tym nacieszyć. Noga trzyma się na zroście ... Ok moi drodzy uciekam odpoczywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciacho Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 maczek wrote:uleczkaaas wrote:maczek wrote:Na Twoim miejscu nie jechalbym na ten oboz, bo mozesz sobie noge zalatwic na amen.Dla pewnosci radze Ci to jeszcze skonsultowac z jakims innym lekarzem i rehabilitantem.Ok to zostane w domu - trudno:P A do lekarza pojde obiecuje. Posiadam w domu taka lampe do naswietlania jaka maja rehabilitanci z gabinetach:) Ale pojde po skierowanie na jeszcze dodatkowe zabiegi:DDziekuje i zycze powrotu do zdrowia:)Tez mam lampe Bioptron. Kupilem uzywana po zdjeciu gipsu i dzieki niej szybko pozbylem sie bolu w kolanie i rozruszalem stawy.czesc jak to wyglada i za ile mozna to kupioc bo ja nie moge poradzic sobie z stawem w kostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 mackowska wrote: słuchajcie to prawda ze tego gwoździa śródszpikowego co mamy , to cięzko go wyciągnać? ja słyszałam że nie wolno pozwolić wyciągnąć im ostatniej śrubki...a jak wywalają gwoździa to potrafi z impetem przelecieć przez całą salę...co bardziej doświadczeni zdążą paść na ziemie w iście wojennym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 ciacho wrote:maczek wrote:uleczkaaas wrote:Ok to zostane w domu - trudno:P A do lekarza pojde obiecuje. Posiadam w domu taka lampe do naswietlania jaka maja rehabilitanci z gabinetach:) Ale pojde po skierowanie na jeszcze dodatkowe zabiegi:DDziekuje i zycze powrotu do zdrowia:)Tez mam lampe Bioptron. Kupilem uzywana po zdjeciu gipsu i dzieki niej szybko pozbylem sie bolu w kolanie i rozruszalem stawy.czesc jak to wyglada i za ile mozna to kupioc bo ja nie moge poradzic sobie z stawem w kostcemaku!!! masz kupca na lampę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 korel wrote:pgb1979 wrote:Poссия чемпион евро 2008 !!! Pażywiom, uwidim :lol: :lol: :lol:ta ta już się nie popisujta coś ktoś kiedyś mówił że my nie gęsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 korel wrote:maczek wrote:Bylem z kolezanka na pizzy i piwku we wloskiej restauracji i kilkunasty wlochow ogladalo ten mecz. Najlepsze mieli miny na koniec jak Hiszpania strzelila ostatniego karnego - momentalnie wstali i bez slowa wyszli z restauracji :lol:Pizza była za słona ... ? anchois dalekie od świeżości Korel właśnie powoli zaczynam próbować chodzić o jednej kuli.jak to było - ona ma być po przeciwnej stronie bieguna (czyt. chorej nogi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 agula wrote: mackowska wrote: słuchajcie to prawda ze tego gwoździa śródszpikowego co mamy , to cięzko go wyciągnać? ja słyszałam że nie wolno pozwolić wyciągnąć im ostatniej śrubki...a jak wywalają gwoździa to potrafi z impetem przelecieć przez całą salę...co bardziej doświadczeni zdążą paść na ziemie w iście wojennym stylu Fakt - ostatnią śrubkę pacjent zawsze wykręca sobie sam - to taka stara tradycja szpitalna... ale z tym latającym gwoździem to trochę przesadziłaś - u mnie nawet nie doleciał do drugiego stołu operacyjnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 ciacho wrote:maczek wrote:uleczkaaas wrote:Ok to zostane w domu - trudno:P A do lekarza pojde obiecuje. Posiadam w domu taka lampe do naswietlania jaka maja rehabilitanci z gabinetach:) Ale pojde po skierowanie na jeszcze dodatkowe zabiegi:DDziekuje i zycze powrotu do zdrowia:)Tez mam lampe Bioptron. Kupilem uzywana po zdjeciu gipsu i dzieki niej szybko pozbylem sie bolu w kolanie i rozruszalem stawy.czesc jak to wyglada i za ile mozna to kupioc bo ja nie moge poradzic sobie z stawem w kostceNowa kosztuje ok. 5000zl. Ja swoja chce sprzedac za ok. 2200zl, bo stoi dlugo nieuzywana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 maczek wrote: agula wrote: mackowska wrote: słuchajcie to prawda ze tego gwoździa śródszpikowego co mamy , to cięzko go wyciągnać? ja słyszałam że nie wolno pozwolić wyciągnąć im ostatniej śrubki...a jak wywalają gwoździa to potrafi z impetem przelecieć przez całą salę...co bardziej doświadczeni zdążą paść na ziemie w iście wojennym stylu Fakt - ostatnią śrubkę pacjent zawsze wykręca sobie sam - to taka stara tradycja szpitalna... ale z tym latającym gwoździem to trochę przesadziłaś - u mnie nawet nie doleciał do drugiego stołu operacyjnego... może krzepy lekarzowi zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Myśle ze u mnie tez szybko go wyciągna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 mackowska wrote: Myśle ze u mnie tez szybko go wyciągna... Magda ważne żeby w końcu zainstalowali ten nowy i zrobili to lega artis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawa-z-wawa Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam w dniu dzisiejszym. Co do lampy bioptronowej to ona działa głównie na pryszcze /małolaty na forum sobie ja polecają/, na dekoldy, zmarszczki, przebarwienia rąk i także na urazy. Czyli jest "od głowy bolenia i kuśki stojenia". Sądze, że mozna ja sobie darować. U mnie minął 8 tydzień od zdjęcia gipsu i nadal fatalnie z dużym bólem kuśtykam o kulach. Tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 sawa-z-wawa wrote: Witam w dniu dzisiejszym. Co do lampy bioptronowej to ona działa głównie na pryszcze /małolaty na forum sobie ja polecają/, na dekoldy, zmarszczki, przebarwienia rąk i także na urazy. Czyli jest "od głowy bolenia i kuśki stojenia". Sądze, że mozna ja sobie darować. U mnie minął 8 tydzień od zdjęcia gipsu i nadal fatalnie z dużym bólem kuśtykam o kulach. Tragedia. Ja sie naswietlalem po zdjeciu gipsu i 1,5 miesiaca pozniej juz chodzilem bez kul. Ta lampa mi pomogla pozbyc sie bolu i rozruszac noge. Na pewno wiecej mi to dalo niz pole magnetyczne, ktore w ogole nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciacho Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 maczek wrote: sawa-z-wawa wrote: Witam w dniu dzisiejszym. Co do lampy bioptronowej to ona działa głównie na pryszcze /małolaty na forum sobie ja polecają/, na dekoldy, zmarszczki, przebarwienia rąk i także na urazy. Czyli jest "od głowy bolenia i kuśki stojenia". Sądze, że mozna ja sobie darować. U mnie minął 8 tydzień od zdjęcia gipsu i nadal fatalnie z dużym bólem kuśtykam o kulach. Tragedia. Ja sie naswietlalem po zdjeciu gipsu i 1,5 miesiaca pozniej juz chodzilem bez kul. Ta lampa mi pomogla pozbyc sie bolu i rozruszac noge. Na pewno wiecej mi to dalo niz pole magnetyczne, ktore w ogole nic nie daje. to ja sie martwiłem ze po 3 tygodniach i jeszcze nie rozruszałem ale mam chyba cos z kolanem bo jak chodze o kulach i opciazam to zdaje mi sie ze za szypko zginam kolano a nie przystane na nim czy to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxus66 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 dzieki pol27. czegos takiego potrzebowalem, bo w sumie to noga pierwszy raz zlamana i nie wiadomo co robic, troche nawet sie przerazilem czytajac to forum. na szczescie dla mnie to nie jest ze mna tak zle, to nie jest takie skomplikowane zlamanie. moze jutro dowiem sie czegos wiecej, bo ide do lekarza na kontrole, aczkolwiek angielscy lekarze (bo przebywam w anglii) nie sa zbyt rozmowni jezeli chodzie o sposoby leczenia itp.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ula1661348179 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 IwonaŁódź wrote:uleczkaaas wrote:WITAM WSZYSTKICHZlamalam noge--->kosc strzalkowa. Od 5 dni jestem juz bez gipsu. Lekarz zabronil mi treningow przez pol roku i kazal chodzic o 2 kulach. Jednak ja chodze o 1 czasami wogole bez:PZa 3,5 tygodnia mam oboz taneczny. Bardzo chcialabym pojechac. Jenak boje sie ze moze cos sie stac jak bede skakala salto. Boje sie ze moze cos peknac albo zlamac od nowa.Doradzcie mi co mam zrobic bo jestem w kropce. Jak nie pojade to nie mam co szukac na zawodach w przyszlym roku:(PS. nie mialam wkladanych zadnych srub ani tym podobne, tylko gips przez 6 tygodni.POZDRAWIAM WSZYSTKICH POLAMANCOW:DWitam ja tez jestem po złamaniu strzałki i mam pytanie do Ciebie jakies poważne mialas to złamanie ?? Jak dlugi miałas gips ?? U mnie to było tak ze lekarz ktory zakladal mi gips powiedzial ze na 6 tygodni ja po 4 poszlam na zmiane juz do innego lekarz bo mi pękl zrobili mi zdjecia i lekarz stwierdzil ze juz sie zroslo i gips juz niepotrzebny kazl mi odrazu odlozyc kule zaczac normalnie chodzic i duzo jezdzic na rowerze. Ja sie nie znam pewnie złamanie strzałki złamaniu strzałki nie rowne ale kazdy kto sie zna powtarzał mi ze strzalki sie szybko zrastaja i to najlzejsze zlamaniajakie sa. Moze oboz sportowy to bym ci odradzala ale radzilabym ci sie skontaktowac jeszcze z innym lekarzem. Ja jak poszlam do rehabilitanta i zobaczyl moje zdjecia to sie zdziwil ze mi po tych 4 tygodniach zdjeli gips ale pokazal mi jak cwiczyc co robic i powoli dochodzilam do siebie najpierw dwie kule potem jedna a teraz juz chodze normlanie bez kul. tylko jeszcze schodzenie ze schodow mi nie idzie za dobrze nozka jeszcze troche pochnie ale to glownie wieczorami po calym dniu i od 2 dni troszke mnie boli mam nadzieje ze to nic powaznego. A co do obozu tanecznego to pamietaj jeszcze ze przewaznie jest tak ze tyle ile mialas gips tyle sie do siebie dochodzi a czasem nawet dluzej wiec po jakis 6 tygodniach bedziesz dopiero normlanie chodzic a co do tanca to trzeba bedzie poczekacHej moje zlamanie nie jest jakies powazne. Na zdjeciu widac ze kosc jest zlamana do srodka pod maym katem. Ja mialam miec gips 3 tygodnie, ale ze sie nie zrastalo to przedluzyli im o kolejne 3. Gips mialam do kolana, takze staw kolanowy nie byl martwy:D Mi lekarz nie przepisal zadnej rehabilitacji, powiedzial zebym sobie sama rozruszala. Lapma ktora ma tez Maczek--->Bioptron bardzi mi pomaga. Naswietlam sie kazdego dnia po okolo 30- 40 minut w seriach po 10 min kazda:P i naprawde bardzo pomaga:) Noga jest w coraz lepszym stanie.Info na temat lampy znjadziecie tutaj: http://www.bioptron.pl/Ps. Ja ze schodzeniem po schodach tez mam problemy ale z wychodzeniem juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi