agula Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 mackowska wrote: w ogóle przeraziło mnie to jak ciotka powiedziała że boja sie mnie otworzyć bo nie wiedzą co tam zastana:-/ jakies jej wymysły watpie ze tak lekarze nie powiedzieli.. magda Ty się nie nakręcaj ciocią tylko monitoruj sprawę z gwoździem.dzwoń do szpitala, pogadaj z lekarzami, ustal jakieś konkrety.i proszę Cię - nie słuchaj więcej wróżek i pielęgniarek, które znają się niby na ruchliwości łękotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Madzia, nie bój się. Jak ja miałem operację (którąś z kolei) i gdy nie zrastało się i nie wiadomo było co robić to lekarze do dnia operacji nie wiedzieli co mi będą robić. Miałem mieć zakładany aparat Ilizarowa i w dzień operacji dowiedziałem się, że jednak nie, bo spróbują inaczej. I udało się. Tak jest chyba w każdym zawodzie, że jak dostajesz problem do rozstrzygnięcia to na początku nie wiesz jak się do tego zabrać. Ja jak dostaję wymagania od klienta na napisanie jakiegoś systemu webowego to też na początku nie wiem jak to zrobić, boję się zajrzeć do specyfikacji bo często są tam różne "smaczki" wymyślone przez klienta. Ale po dokładnej analizie problemu zawsze przychodzi do głowy jakieś rozwiązanie. Tak samo jest z lekarzami. Planowanie pracy jest bardzo ważne. Oni analizują każdy przypadek przed operacją, konsultują to z pozostałą ekipą, po to, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie. Nie przejmowałbym się tym, że ciotka mówi, że oni boją się tam zajrzeć. Wiadomo - na RTG to wygląda zupełnie inaczej niż w rzeczywistości, ale jestem przekonany, że w czasie kiedy ona z nimi rozmawiała (o ile w ogóle rozmawiała) to oni jeszcze nie zajęli się porządnie rozpoznaniem Twojego przypadku, bo jak mówisz - brakuje im gwoździ i pewnie mają pełne ręce roboty i mało czasu na zajmowanie się nie bieżącymi sprawami. Nie martw się - na pewno znajdą rozwiązanie i przestaną się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 na tym zdjęciu maczek jesteś jak najbardziej wiarygodny.... ale korzystniej wyglądasz z profila i bez makijażu scenicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 mackowska wrote:w ogóle przeraziło mnie to jak ciotka powiedziała że boja sie mnie otworzyć bo nie wiedzą co tam zastana:-/ jakies jej wymysły watpie ze tak lekarze nie powiedzieli..Jednym słowem Twoja ciotka ściemnia Sam wolałbym nie dostać się w jej ręce. Zastanów się jednak nad szybkimi konsultacjami w jakiejś dobrej klinice. Dziewczyny z W-wy podały tu na forum jakąś sensowną klinikę. A Warszawa nie leży na końcu świata Ja słyszałem i sam mam dobrą opinię o szpitalu w Piekarach Śląskich, gdzie mnie po raz drugi operowali (każdy oddział prawie specjalizuje się w innej kości), o klinice prywatnej w Żorach, może być ostatecznie Kraków i Centrum Rehabilitacji Ruchowej, ale to wszystko daleko dla Ciebie.Pomyśl o zmianie szpitala, kiedyś pisałem Ci czy masz jeszcze zaufanie do tych którzy kiedyś Cię prowadzili ? Jeśli to tylko (?) pech że gwóźdź pękł, to takie szpitale które przynoszą Ci pecha też najlepiej omijaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Boże dzieki Wam pojawił się USMIECH na Mojej twarzy , własnie gadam z tatkiem który przygląda sie równiez naszemu forum i uwierzcie sam jest wkurzony na ciotke ( jego siostra) że takie glupoty gada:-/ Maczek masz racje czy one w ogóle z nimi gadała,. Nie zapomne jak mi powiedziała że jak nie boli mnie noga to gwóźdz mogę zostawic do końca zycia bo po co wyciągać co za baba.. niech sobie sama włoży.. z Tym tekstem ze boja sie mnie otworzyć to tak zbarzmiało jakbym operacje na serce wątrobe czy cokolwiek miala tak to zabrzmiało, a moze to nawyki z Ojomu ? przecież tam to ludzie ledwo zyjący są. A tak mysle i z tego co wiem głupich ortopedów nie mamy w Inowrocławiu co nie alakali? trzeba byc optymistycznie nastawionym, zreszta ja zyciowa optymistka , chociaz przez ten wypadek jakos usmiech zszedł na drugi plan, no ale bywa. Przeciez ludzie maja gorsze złamani i wychodza znam nawet jednego chłopaka mial udo w czterech meijscach złamane podudzie i wyrwany mięsień brzuchaty lydki a teraz pracuje na AWF:-/.Trzeba czasu , takie zycie, szkoda tylko ze strace te 4 miesiące, hmm a moze będzie teraz lepiej? no nie wiem... A ciotki juz słuchac nie będe... przez nia sie wykończę psychicznie ona w ogole zakazała mi chodzic lezeć w łózku ( a nie zapomne jak w szpitalu byłam to mnie wywala z lozka kazala chodzic pomimo iz czułam sie slabo bo dostawalam antybiotyki kazała mi na siłę chodzić nie zapomne jej tego) a teraz angle kazała mi z łozka nie wychodzic wkurzyłam sie i telefon do mojego lekarza prowadzącego a on powiedział jak nie chodzic, chodzić trzeba ale nie wolno mi nogi obciążac:-/ to nagle ja zgasiło buraka strzeliła nie wiedziała co powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Szkoda tych 4 miesięcy, ja też mam ponad 4 miesiące w plecy bo jakiś patałach zwany lekarzem nie zrobił tego co trzeba.Unikajcie szpitala w Zakopanem !!! Już lepiej dojechać gdzie indziej niż tam się leczyć na ortopedii.Madzia, do lekarzy stosuj zasadę ograniczonego zaufania. Nie opieraj się na opinii tylko jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 korel wrote:Szkoda tych 4 miesięcy, ja też mam ponad 4 miesiące w plecy bo jakiś patałach zwany lekarzem nie zrobił tego co trzeba.Unikajcie szpitala w Zakopanem !!! Już lepiej dojechać gdzie indziej niż tam się leczyć na ortopedii.Madzia, do lekarzy stosuj zasadę ograniczonego zaufania. Nie opieraj się na opinii tylko jednego widze nie jestema sam "Hurra'. No tak masz racje ograniczone zaufanie i słusznie... Teraz to jak słysze telefon jak dzwoni i widze że ciotka dzwoni to wlosy deba mi staja:-/ co znowu wymysli korel a u Ciebie w ogole ile czasu minelo od złamania..? nadal gwóźdz w nodze czy juz pozbyłeś się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 mackowska wrote:korel wrote:Szkoda tych 4 miesięcy, ja też mam ponad 4 miesiące w plecy bo jakiś patałach zwany lekarzem nie zrobił tego co trzeba.Unikajcie szpitala w Zakopanem !!! Już lepiej dojechać gdzie indziej niż tam się leczyć na ortopedii.Madzia, do lekarzy stosuj zasadę ograniczonego zaufania. Nie opieraj się na opinii tylko jednego widze nie jestema sam "Hurra'. No tak masz racje ograniczone zaufanie i słusznie... Teraz to jak słysze telefon jak dzwoni i widze że ciotka dzwoni to wlosy deba mi staja:-/ co znowu wymysli korel a u Ciebie w ogole ile czasu minelo od złamania..? nadal gwóźdz w nodze czy juz pozbyłeś się?Gwóźdź mam od początku lutego i jeszcze go będę miał jakis czas Wtedy też jeden zakopiański konował nie poskładał wszystkiego jak trzeba i teraz po ponad 4 miesiącach znalazłem kogoś kto to poprawi. Dlatego teraz (2 tygodnie temu) miałem drugą operację w innym szpitalu, właśnie dzisiaj usunęli mi prawie 20 klamer ze szwu.W czasie operacji otworzyli mi podudzie żeby zrobić poprawki po pierwszej operacji. Zaczynam więc gojenie i rehabilitację od początku Ktoś powinien beknąć za te 4 moje stracone miesiące, ale to nie jest proste. Agula już mnie uświadamiała w tym zakresie. Ale jak się podszkolę to może jednak spróbuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Aha rozumiem:). Ide na meczyk Piwko juz jest to na zrazie :)trzymajcie sięęęę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Juz bardziej wole ta cyganke co Ci noge masowała niz Twoja ciotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 mackowska wrote: alakali wrote: mackowska wrote: Tylko u nas jakos nie zaciekawie z prywatnymi tych co znam to akurat alakali nie wiem czy kojazysz ale napewno tak to szanowy doktork Foremski ktory pamietam iles lat wstecz poszłam bo przewróciłam sie na reke to nie mógł stwierdzic czy jest zbita czy złamana... to on u nas przyjmuje prywatnie no i znam tego ktory mnie operował to w sumie wyboru dużego nie mam:-/ Niestety ja dostałam sie w poradni do tego właśnie doktorka a mieli mnie zarejestrować do Kulsa (on chyba był tym drugim przy Twojej operacji).Tak że w poradni jest wolna amerykanka ,ty swoje i szpital swoje.Ja prywatnie chodzę do Romanowskiego też z polecenia.On przyjmuje w poradni na Rąbinie.Podobno jest dobry,nie znałam go wcześniej.Słyszałam,że on też jest lekarzem sportowym ale ręczyć nie mogę. Aha Kuls no tak wyszło że jest moim sąsiadem mieszka w bloku obok. A o rRomanowskim słyszałam bardzo pozytywne opinie. Do kogo moge się doczepic tylko nie do Urbanka:-/ on nastawic kostki nie potrafi a co dopiero operacja..ehh szkoda słow. o Urbanku nie słyszałam, ale ortopedów jest kilku ,jest nawet jeden doktoryzowany w Centrum na Dworcowej, ale jak mówiłam wcześniej nigdy nie interesowałam sie lekarzami ani oni mną ,byłam chodzącą zdrową rybką ,poza alergią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 alakali wrote: mackowska wrote: alakali wrote: Niestety ja dostałam sie w poradni do tego właśnie doktorka a mieli mnie zarejestrować do Kulsa (on chyba był tym drugim przy Twojej operacji).Tak że w poradni jest wolna amerykanka ,ty swoje i szpital swoje.Ja prywatnie chodzę do Romanowskiego też z polecenia.On przyjmuje w poradni na Rąbinie.Podobno jest dobry,nie znałam go wcześniej.Słyszałam,że on też jest lekarzem sportowym ale ręczyć nie mogę. Aha Kuls no tak wyszło że jest moim sąsiadem mieszka w bloku obok. A o rRomanowskim słyszałam bardzo pozytywne opinie. Do kogo moge się doczepic tylko nie do Urbanka:-/ on nastawic kostki nie potrafi a co dopiero operacja..ehh szkoda słow. o Urbanku nie słyszałam, ale ortopedów jest kilku ,jest nawet jeden doktoryzowany w Centrum na Dworcowej, ale jak mówiłam wcześniej nigdy nie interesowałam sie lekarzami ani oni mną ,byłam chodzącą zdrową rybką ,poza alergią. Laski przyjeżdżajcie do Wrocka, w moim szpitalu większość jest doktoryzowana, nawet jeden profesor był ale poszedł na emeryturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 korel wrote:Szkoda tych 4 miesięcy, ja też mam ponad 4 miesiące w plecy bo jakiś patałach zwany lekarzem nie zrobił tego co trzeba.Unikajcie szpitala w Zakopanem !!! Już lepiej dojechać gdzie indziej niż tam się leczyć na ortopedii.Madzia, do lekarzy stosuj zasadę ograniczonego zaufania. Nie opieraj się na opinii tylko jednego Korel, mój sąsiad 2 lata temu połamał sie w Zakopanem i tam też go składali.Był zachwycony,W lipcu sie połamał a na sylwestra już tańcował.Nie miał żadnych śrubek,choc mówi,że połamanie było poważne,że poszły obie kości.Magda i tu uwaga! W Inie opiekował się nim Foremski, z którego jest bardzo zadowolony.Czyli to jest tak,jak trafisz na lekarzato jest ok a jak trafisz na konowała to jest żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ruskije, poszli won !!! Adiós Viva Espana !!! :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 maczek wrote:alakali wrote:mackowska wrote:Aha Kuls no tak wyszło że jest moim sąsiadem mieszka w bloku obok. A o rRomanowskim słyszałam bardzo pozytywne opinie. Do kogo moge się doczepic tylko nie do Urbanka:-/ on nastawic kostki nie potrafi a co dopiero operacja..ehh szkoda słow.o Urbanku nie słyszałam, ale ortopedów jest kilku ,jest nawet jeden doktoryzowany w Centrum na Dworcowej, ale jak mówiłam wcześniej nigdy nie interesowałam sie lekarzami ani oni mną ,byłam chodzącą zdrową rybką ,poza alergią.Laski przyjeżdżajcie do Wrocka, w moim szpitalu większość jest doktoryzowana, nawet jeden profesor był ale poszedł na emeryturę A to szkoda profesorka może z Magda bysmy sie wybrały,ale my nie tak daleko jestesmy,Ty we Wrocławiu a my w trochę innym wrocławiu z przedrostkiem ino czyli w Inowrocławiu , 3,5 godzinki i jesteśmy, tyle samo mamy do W-wy ,ale za przeproszeniemwarszawianek nie lubie tam jeżdzić choć mam tam przyjaciółkę.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Idę już hahasiu.Jutro mam dzień próby.Zamierzam przesiąść się ze składaczka na ''górala miejskiego''.Mam już dość deptania na tym składaku.Dobry jest do ganiania za psem po osiedlu, ale na dalsze wyprawy takie na razie ok 5 km to jest za męczący.papapa do jutra :D:D:D:D;D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 alakali wrote:korel wrote:Szkoda tych 4 miesięcy, ja też mam ponad 4 miesiące w plecy bo jakiś patałach zwany lekarzem nie zrobił tego co trzeba.Unikajcie szpitala w Zakopanem !!! Już lepiej dojechać gdzie indziej niż tam się leczyć na ortopedii.Madzia, do lekarzy stosuj zasadę ograniczonego zaufania. Nie opieraj się na opinii tylko jednego Korel, mój sąsiad 2 lata temu połamał sie w Zakopanem i tam też go składali.Był zachwycony,W lipcu sie połamał a na sylwestra już tańcował.Nie miał żadnych śrubek,choc mówi,że połamanie było poważne,że poszły obie kości.Magda i tu uwaga! W Inie opiekował się nim Foremski, z którego jest bardzo zadowolony.Czyli to jest tak,jak trafisz na lekarzato jest ok a jak trafisz na konowała to jest żle.W Zakopcu składają w 3 miejscach, widocznie trafił lznacznie lepiej Ja trafiłem na szpital powiatowy im. Chałubińskiego. Osobiście odradzam, przynajmniej chirurgię-ortopedię Można stracić zdrowie, a przynajmniej sporo czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmureeczka Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tak sobie siedzę i czytam te Wasze posty. Sama już nie wiem, co mam myśleć o moim nieszczęsnym złamaniu. Mam w kostce osiem gwoździ (śrubek?) i płytkę- złamanie w stawie skokowym. Nie wiem, jak to się fachowo nazywa. Wyciągną mi to za rok, dwa. Tak powiedział lekarz. Cztery miesiące już walczę ze swoją niedyspozycją i jeszcze nie widzę końca. Wędruję po domu bez kul. Wchodzę i schodzę po schodach jak małe dziecko. Boję się spróbować tak po dorosłemu. Nie mam pojęcia też kiedy w końcu uda mi się uklęknąć, czy ukucnąć. Makabra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 chmureeczka wrote: Tak sobie siedzę i czytam te Wasze posty. Sama już nie wiem, co mam myśleć o moim nieszczęsnym złamaniu. Mam w kostce osiem gwoździ (śrubek?) i płytkę- złamanie w stawie skokowym. Nie wiem, jak to się fachowo nazywa. Wyciągną mi to za rok, dwa. Tak powiedział lekarz. Cztery miesiące już walczę ze swoją niedyspozycją i jeszcze nie widzę końca. Wędruję po domu bez kul. Wchodzę i schodzę po schodach jak małe dziecko. Boję się spróbować tak po dorosłemu. Nie mam pojęcia też kiedy w końcu uda mi się uklęknąć, czy ukucnąć. Makabra. A na rehabilitacje chodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Hiszpania huuuuuuraaaa:)Foremski hmm może ja pecha miałam ale pamiętam kiedys na izbie to patrzył na zdjęcie rtg moje i nie wiedział czy ręka złamana czy zbita:-/, on tez przewiercał mi nogę na wyciąg:-/ chyba bez znieczulenia bo ból nie z tej ziemi.......Maczek Cyganka 100 % lepsza !!!!!!!do prawie 2 nie mogłam zasnąc:-/ jakies koszmary moze przez to wino.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 alakali wrote:maczek wrote:alakali wrote:o Urbanku nie słyszałam, ale ortopedów jest kilku ,jest nawet jeden doktoryzowany w Centrum na Dworcowej, ale jak mówiłam wcześniej nigdy nie interesowałam sie lekarzami ani oni mną ,byłam chodzącą zdrową rybką ,poza alergią.Laski przyjeżdżajcie do Wrocka, w moim szpitalu większość jest doktoryzowana, nawet jeden profesor był ale poszedł na emeryturę A to szkoda profesorka może z Magda bysmy sie wybrały,ale my nie tak daleko jestesmy,Ty we Wrocławiu a my w trochę innym wrocławiu z przedrostkiem ino czyli w Inowrocławiu , 3,5 godzinki i jesteśmy, tyle samo mamy do W-wy ,ale za przeproszeniemwarszawianek nie lubie tam jeżdzić choć mam tam przyjaciółkę.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dwarszawa najzwyklej w świecie...śmierdzi i jest permanentnie zakorkowana.wolę Wrocław do warszawiaków osobiście nie czuje urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 mackowska wrote:Hiszpania huuuuuuraaaa:)Foremski hmm może ja pecha miałam ale pamiętam kiedys na izbie to patrzył na zdjęcie rtg moje i nie wiedział czy ręka złamana czy zbita:-/, on tez przewiercał mi nogę na wyciąg:-/ chyba bez znieczulenia bo ból nie z tej ziemi.......Maczek Cyganka 100 % lepsza !!!!!!!do prawie 2 nie mogłam zasnąc:-/ jakies koszmary moze przez to wino..........mówiłaś o meczu i piwie - nie miesza sie alkoholi bo później się nie śpi tylko tańczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 korel wrote:Ruskije, poszli won !!! Adiós Viva Espana !!! :D:Dtak tak wcale ale to wcale nie dałeś po sobie poznać kto jest Twoim faworytem ale poczekamy zobaczymy :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 korel wrote:Szkoda tych 4 miesięcy, ja też mam ponad 4 miesiące w plecy bo jakiś patałach zwany lekarzem nie zrobił tego co trzeba.Unikajcie szpitala w Zakopanem !!! Już lepiej dojechać gdzie indziej niż tam się leczyć na ortopedii.Madzia, do lekarzy stosuj zasadę ograniczonego zaufania. Nie opieraj się na opinii tylko jednego Korel a rozmawiałeś kiedyś z jakimkolwiek lekarzem, który potrafił obiektywnie ocenić partanine tego zakopiańskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 agula wrote:mackowska wrote:Hiszpania huuuuuuraaaa:)Foremski hmm może ja pecha miałam ale pamiętam kiedys na izbie to patrzył na zdjęcie rtg moje i nie wiedział czy ręka złamana czy zbita:-/, on tez przewiercał mi nogę na wyciąg:-/ chyba bez znieczulenia bo ból nie z tej ziemi.......Maczek Cyganka 100 % lepsza !!!!!!!do prawie 2 nie mogłam zasnąc:-/ jakies koszmary moze przez to wino..........mówiłaś o meczu i piwie - nie miesza sie alkoholi bo później się nie śpi tylko tańczy jak sie okazało bylo i wino i piwo:))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 chmureeczka wrote: Tak sobie siedzę i czytam te Wasze posty. Sama już nie wiem, co mam myśleć o moim nieszczęsnym złamaniu. Mam w kostce osiem gwoździ (śrubek?) i płytkę- złamanie w stawie skokowym. Nie wiem, jak to się fachowo nazywa. Wyciągną mi to za rok, dwa. Tak powiedział lekarz. Cztery miesiące już walczę ze swoją niedyspozycją i jeszcze nie widzę końca. Wędruję po domu bez kul. Wchodzę i schodzę po schodach jak małe dziecko. Boję się spróbować tak po dorosłemu. Nie mam pojęcia też kiedy w końcu uda mi się uklęknąć, czy ukucnąć. Makabra. Ja od połowy kwietnia mam złamaną nogę w kostce ,co prawda nie mam żadnych śrubek i płytek, bo nie miałam przemieszczeń.Tyle tylko że po 7 tyg nie było widać żadnego zrostu,a wręcz przeciwnie ma le odwapnienie. Ja próbuję już przykucać.Nie powiem nie było lekko,ale idzie coraz lepiej.Masz rację te wygibasy przy podnoszeniu to jak u małego dziecka.No niestety widocznie tak musi być i nie przejmu się.Wszczyscy tutaj z forum i nie tylko po wyskoczeniu z gipsu czy wyciagów tak zaczynaliśmy. Ja w domu też czasami chodzę bez kul. Nakrzyczeli na mnie no łapie w biegu.Na zewnątrz idę zawsze przynajmniej z jedna kulą.Noga w stawie pracuje już nieżle,ale w udzie od tyłu coś mi jeszcze blokuje,tak że jeszcze kuśtykam.I też nie wiem czy to jeszcze jest normalne,czy już nie powinnam podskakiwać sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 no to wszystko juz wiem z racji tego ze moj prowadzacy chwilowo na urlopie i wraca 7 lipca to zabieg juz zapisana jestem na 9 lipca........ bo ponoc inni nie chca sie podjąc jestem ciekawa dlaczego.. kwestia ambicji, nie chca po kims poprawiac czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 mackowska wrote: no to wszystko juz wiem z racji tego ze moj prowadzacy chwilowo na urlopie i wraca 7 lipca to zabieg juz zapisana jestem na 9 lipca........ bo ponoc inni nie chca sie podjąc jestem ciekawa dlaczego.. kwestia ambicji, nie chca po kims poprawiac czy co? Może inni, tak jak twierdzi Twoja ciotka, srają w gacie i boją się Ciebie operować i czekają na powrót nieustraszonego doktora MacGyvera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madzia Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 maczek wrote:mackowska wrote:no to wszystko juz wiem z racji tego ze moj prowadzacy chwilowo na urlopie i wraca 7 lipca to zabieg juz zapisana jestem na 9 lipca........ bo ponoc inni nie chca sie podjąc jestem ciekawa dlaczego.. kwestia ambicji, nie chca po kims poprawiac czy co?Może inni, tak jak twierdzi Twoja ciotka, srają w gacie i boją się Ciebie operować i czekają na powrót nieustraszonego doktora MacGyvera No weź albo boją się czegoś, żebym czasami tam afery nie zrobiła, chociaz juz zrobiłam, no ale wiesz pojde na komisje z taka noga to co sobie lekarz z komisji pomysli:-/. Ja nikogo nie chce oskarżać, wada wadą no ale wiesz, za mocno dokręcony był gwóźdz, nie wytrzymał naprężenia i pękł, no ale znowu z drugiej strony musieli dokręcic żeby nic sie nie ruszało i takie błędne kolo...To reszta się nie bała jak przyszła pcjentka ze złamana endoproteza biodra co myśle jest cięzszym przypadkiem a tutaj się boją... Oni poprostu nie chcą po kims poprawiac:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 agula wrote:korel wrote:Ruskije, poszli won !!! Adiós Viva Espana !!! :D:Dtak tak wcale ale to wcale nie dałeś po sobie poznać kto jest Twoim faworytem ale poczekamy zobaczymy :cool:Wszystko jest zapisane na liście Piotrka Viva Espana :D:D Na taki football przyjemnie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi