Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

maczek wrote:

korel wrote:

Maczek, cokolwiek znaczy tytuł Przyjaciel forum też Ci gratuluję. To pewnie jakiś wyższy stopień wtajemniczenia. A jaki jest najwyższy stopien wtajemniczenia ? Herr Oberfreund ? ;)

Najwyższy stopień to Mein Führer.

W nagrodę wszczepiają Ci w podudzie krzyż żelazny śródszpikowy ;)

korel wrote:

maczek wrote:

korel wrote:

Maczek, cokolwiek znaczy tytuł Przyjaciel forum też Ci gratuluję. To pewnie jakiś wyższy stopień wtajemniczenia. A jaki jest najwyższy stopien wtajemniczenia ? Herr Oberfreund ? ;)

Najwyższy stopień to Mein Führer.

W nagrodę wszczepiają Ci w podudzie krzyż żelazny śródszpikowy ;)

Czyli tzw. krzyż na drogę? ;)

maczek wrote:

pol27 wrote:

anita wrote:

teraz sobie jezdze i powiem Ci szczerze ,ze nawet lepiej sie czuje bo się w końcu ruszam troche!!!!Jak się troche zmęcze to czuje się lzejsza:)...a zamiarem moim jest tez sie troche odchudzić:D

no ja przytylem z 5 kg ale waga juz zaczyna mi spadac i jak sie wazylem to spadla z 2 kg...mam specjalny pas z wibracjami i go uzywam aby spalic zbeedne kilogramy

Pol, nie mow, ze masz to badziewie co reklamuja w telezakupach Mango?? :P Ponoc to bardziej szkodzi niz pomaga...

to ja zdecydowanie wolę te, o których Piotr wspominał, bez pasa ;) A na schudnięcie mam wypróbowany sposób - moja South Beach Diet :) Już widzę efekty :)

lisiu wrote:
maczek wrote:
pol27 wrote:
no ja przytylem z 5 kg ale waga juz zaczyna mi spadac i jak sie wazylem to spadla z 2 kg...mam specjalny pas z wibracjami i go uzywam aby spalic zbeedne kilogramy
Pol, nie mow, ze masz to badziewie co reklamuja w telezakupach Mango?? :P Ponoc to bardziej szkodzi niz pomaga...
to ja zdecydowanie wolę te, o których Piotr wspominał, bez pasa ;) A na schudnięcie mam wypróbowany sposób - moja South Beach Diet :) Już widzę efekty :)
Na czym to polega ? Może to coś i dla mnie ?

Nazwa wskazuje że po tym laski wyglądają jak te w Słonecznym Partolu :D Tylko nie mów że po tym faceci wyglądają jak david Hasselhoff, bo wtedy z żałości zacznę się żywić w McDonaldzie ;)

Korel, nie wiem czy czytałeś o facecie, który żywił się a Mc-u i schudł 17kg (jeśli dobrze pamiętam). Żywił się co prawda samymi sałatkami a nie frytkami i Mckanapkami :)

Moja dietka polepsza nie tylko figurę, ale też zdrowie :) Autorem jej jest dr kardiolog Athur Agatston, który się koncentrował na tym, aby pomóc ludziom z problemami serca, a "efektem ubocznym" było zrzucenie kilogramów :) Żadną laską ze Ślonecznego nie zostanę, a i Ty pozostaniesz "tylko" Markiem (może tylko szczuplejszym) hahahaha

A! wrzuć w google - najlepiej przeczytaj. Ja mogę tylko dodać, że działa :)

anita wrote:
lisiu wrote:
maczek wrote:
co to za dieta???tak chwalisz i chwalisz???:)podziel sie. ja z duma stwierdzam ze spadły mi 2 kg, mam nadzieje ze nie jest to efekt tego ze przestawilam wage:D, bo cos sie popsuła:D:D
Anita, oni generalnie mówią o seksie. Ale jedno nazywa to zakupami w Mango, drugie promocjami w sexshopie, a trzecie dietą plażową. Ale jak zwykle wszystkim chodzi o to samo ;)
Ty też chyba nie bez powodu schudłaś 2 kg ;)

lisiu wrote:
Korel, nie wiem czy czytałeś o facecie, który żywił się a Mc-u i schudł 17kg (jeśli dobrze pamiętam). Żywił się co prawda samymi sałatkami a nie frytkami i Mckanapkami :)
Moja dietka polepsza nie tylko figurę, ale też zdrowie :) Autorem jej jest dr kardiolog Athur Agatston, który się koncentrował na tym, aby pomóc ludziom z problemami serca, a "efektem ubocznym" było zrzucenie kilogramów :) Żadną laską ze Ślonecznego nie zostanę, a i Ty pozostaniesz "tylko" Markiem (może tylko szczuplejszym) hahahaha

Ale Lisiu, doczytałem teraz że tam nie wolno "zarzucać" nabiału ! To co z naszym zrostem ?! :/

korel wrote:
lisiu wrote:

Ale Lisiu, doczytałem teraz że tam nie wolno "zarzucać" nabiału ! To co z naszym zrostem ?! :/
korel myslisz ze nabial cos daje???tyle ile sie go nażarłam to juz powinnam miec dwa szkielety

anita wrote:
korel wrote:
lisiu wrote:

korel myslisz ze nabial cos daje???tyle ile sie go nażarłam to juz powinnam miec dwa szkielety
No tak mówią, Maczek polecał ser żółty, a to też nabiał, więc wpieprzam go tak że mam już dość :(

ser żolty joguuuuuurtyyy twarozki moglabym jesc i jesc :) Kocham nabiał od zawsze:). Musze wam powiedziec ze kuracja sokiem z pokrzywy bardzo pomaga czuję się z dnia na dzień silniejsza :). Widocznie poziom krwinek czerwonych wzrasta:). Cały czas staram się ruszac noga , nawet zwykłe ruchy stopy ale widzę ze pomaga oczywiście wszystko bez obciązania kończyny. Kolano moge zginać, zreszta ta operacja taka cięzka nie była i praktycznie po operacji jak juz wstałam to mogłam zgiąc w pewnym stopniu.Chodze sobie o dwoch kulach . Nie jest źle, teraz czekam tylko na zrościk no i mam nadzieje ze teraz to z górki jak to sie mówi:)

Co do diety hmm, warzywka owoce ryby oo takie coś. Najgorsze to slodycze no ale nie ma to jak kawałek czekolady na pocieszenie i wzmocnienie .. Mamy lato czas na jakies sałatki lekkostrawne posiłki, no i waga powinna pujśc w dól.

osobiście nie lubie jakiś tam wymyslnych diet . Poprostu lepiej ograniczyć spozywanie posiłkow, ostatni zjeśc 4 godziny przed snem, no i te słodycze , nie mamy zbytniej aktywności fizycznej to przesadzać nie mozna z nimi.I w taki sposób się schudnie jeszcze szybciej niz w tych całych WIELKICH dietach. Nie żebym "je" tutaj krytykowała ale ja poprostu wole się ograniczyc . Osobiście podzieliłam sobie jedzonko na 5 porcji dziennie i nie narzekam.

lisiu wrote:
oj Madzia, ale śrubunek Ci założyli! Widziałam Twoje zdjęcie. Teraz te śrubki to chyba największe fikołki wytrzymają ;)
Tycie i mnie dopadło - jestem na +3kg, ale od wczoraj wzięłam się ostro za siebie, bo mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wrócę do pracy :) Dieta South Beach lekko zmodyfikowana :)
Pol, powiedz co za cudo masz z tego pasa wibrującego? A przede wszystkim czy działa i co dokładnie robi?
No troche śrubek jest :D płytka szesciootworowa:). Ale nie narzekam oby do przodu, teraz za szybko nogi nie moge obciążać. Ale poczekamy zobaczymy co nie :)

Piotruś cicho bo to forum o zlamaniach a nie o sexie :>.

Chociaz konsekwencja zlamania jest tymczasowe zycie w celibacie....

Co dla nie ktorych jest to nie do przyjecia...

No chyba ze zaryzykować.

korel wrote:
lisiu wrote:

Ja lekko modyfikuję tę dietkę ;) Mam w ogrodzie krzaczyska pełne malin, więc tu modyfikuję i pożeram całymi garściami :) Serek żółty odtłuszczony może być (a są takie w sklepie), serek wiejski 2% - proszę bardzo i ryby, ryby, ryby wszelakie byleby nie w panierce i głębokim tłuszczu :) Jak się dobrze wczytacie (a polecam książkę o tym samym tytule) to jest to dieta, podczas której można jeść i nie jest się głodnym. Hmm, może ja nie wiem jak jest na innych, bo zwykle byłam szczupłą panieną i nigdy nie stosowałam diet. Tę spróbowałam 2 lata temu z ciekawości, bo kumpela z pracy startowała i mnie namówiła :)
A zrosty? Przecież im nie przeszkadzamy, i tak przyjdą :)

witajcie wiedzie co mam dosyc lekarzy ....bylbym pozbawiony zwolnienia lekarskiego w trakcie leczenia.Moj lekarz prowadzacy wystawil mi zaswidczenie do lekarza aby przedluzyla mi zwolnienie na czas nastepnej wizyty bo mi sie konczy a ONa Na To ze nie bedzie sejretarka mojego lekarza i mam isc tam po zwolnienie gdzie jestem leczony.Dała mi jakis swistelk z prawami lekarza i wyslala do Mojego lekarza poszedlem i mu opowiedzialem ale dostalem Te zwolnienie to jest smiechu warte aby mi je nie chciala g....pizzz wystawic........dostalem 45 dni nastepne.......

pol27 wrote:

witajcie wiedzie co mam dosyc lekarzy ....bylbym pozbawiony zwolnienia lekarskiego w trakcie leczenia.Moj lekarz prowadzacy wystawil mi zaswidczenie do lekarza aby przedluzyla mi zwolnienie na czas nastepnej wizyty bo mi sie konczy a ONa Na To ze nie bedzie sejretarka mojego lekarza i mam isc tam po zwolnienie gdzie jestem leczony.Dała mi jakis swistelk z prawami lekarza i wyslala do Mojego lekarza poszedlem i mu opowiedzialem ale dostalem Te zwolnienie to jest smiechu warte aby mi je nie chciala g....pizzz wystawic........dostalem 45 dni nastepne.......

i czemu mnie to nie dziwi;/, bo wiesz pol oni taka rehabilitacje ci stosują cobyś sobie za gońca pomiedzy lekarzami robil i noge ćwiczył.

lisiu byłam wczoraj u lekarza:)w piątek ide zapisać sie na operacje usunięcia gwoźdza.zalecił oczywiscie rehabilitacje,jazde na rowerze itd. pokazywal gdzie sie zrosło..a gdzie nie,mam zaczac całkowicie obciązac nogę i odrzucić kulę.dostosuje sie moze za jakies dwa tyg z tymi kulami bo jeszcze sie nei czuje na siłach:)

maczek wrote:
pol27 wrote:
anita wrote:
teraz sobie jezdze i powiem Ci szczerze ,ze nawet lepiej sie czuje bo się w końcu ruszam troche!!!!Jak się troche zmęcze to czuje się lzejsza:)...a zamiarem moim jest tez sie troche odchudzić:D
raczej nie kupione w sklepie za 299 zeta
ale byla promocja to dalem 119

anita wrote:
lisiu byłam wczoraj u lekarza:)w piątek ide zapisać sie na operacje usunięcia gwoźdza.zalecił oczywiscie rehabilitacje,jazde na rowerze itd. pokazywal gdzie sie zrosło..a gdzie nie,mam zaczac całkowicie obciązac nogę i odrzucić kulę.dostosuje sie moze za jakies dwa tyg z tymi kulami bo jeszcze sie nei czuje na siłach:)
o kurde! Dziś piątek, zgubiłam dzień, sorry Anita.
Ja mam wizytę we wtorek i mam nadzieję, że też usłyszę, żeby po mału odrzucać kule. I że mogę wrócić do pracy :)

lisiu wrote:
anita wrote:
o kurde! Dziś piątek, zgubiłam dzień, sorry Anita.
Ja mam wizytę we wtorek i mam nadzieję, że też usłyszę, żeby po mału odrzucać kule. I że mogę wrócić do pracy :)
Anita, a Ty miałas robioną dynamizację?