LillaKorn Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Cynamonku! Nieraz mam chwile zwątpienia, mam często nogę spuchniętą pod gipsem, mój mięsień czwórgłowy jest coraz mniejszy i zrostu nie ma..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dla wszystkich "starych" i "nowych" połamańców wielkanocne życzenia solidnych zrostów, dużo nadziei, szybkiego kicania ... bez trzymanki Te święta trzeba spokojnie i bezstresowo przeżyć, na następne już wszyscy będziemy biegać, a co najmniej chodzić, zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dwa kurczaki w koszu siedzą i rzeżuchę sobie jedzą. Baran w szopie zioło pali, chyba zaraz się przewali. Ksiądz za stołem już się buja, Wesołego Alleluja! Wszystich Nowym i TYm Przyjacielom Forum Zycze smacznego jaja oraz Mokrego dyngusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 I ja życzę również zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy i mokrego Śmigusa Dyngusa. Trzymajcie się, pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote:Mago69! Pięknie się podreperowałaś! Tak sobie myślę, że gdyby nie krzywdzące mnie decyzje lekarzy też byłabym na podobnym etapie......Lilla...zycze Ci tego z calego serca!Mysle, ze na pewno by tak bylo , ale wierze, ze i dla Ciebie zaswieci w koncu tak naprawde sloneczko!Jak wiele zalezy od lekarzy to widac.Mnie przed operacja lekarz powiedzial, ze odbyli w kilku narade co robic i wspolnie podjeli decyzje, ze w moim wypadku operacja jest najlepszym wyjsciem.Oczywiscie sie zgodzilam.Ty tez, no, ale ilu lekarzy - tyle decyzji, co niestety Ciebie doswiadczylo!U mnie byl jednomyslnosc,a ociazanie nogi mjuz na drugi dzien po operacji dalo efekty!Nie bylo latwo,bolalo,itd.jak nas wszystkich, ale terz moge powiedziec, ze jestem w dobrym nastroju, nic mnie nie boli i czuje sie swietnie!Oby nie zapeszac!!Oczywiscie, noga nadal puchnie po bardzo dlugich spacerach, ale mogechodzic po domu prawie normalnie:)Czego i Tobie oby jak najszybciej nastapilo -zycze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 JESZCZE RAZ WSZYSKIM ŻYCZĘ ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT.POZDROWIONKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwkowy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam,mam pytanie. Czy ktoś moglby mi powiedziec co wg niego jest nie tak z tą kościa strzałkową? podczas gry kolega "poczestował" mnie kopniakiem w ok.łydki,lekarz stwierdził złamanie kości strzalkowej,chyba chodzilo mu o pękniecie. co o tym sądzicie>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwkowy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 kurcze nie moge dodać odnośnika,prosze o kontakt na gg 4833157, tam podam linka. z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwkowy Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6945d8f95e68842 fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5abc3ffdf32ab0d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Kochani!Wszystkim bez wyjątku życzę wspaniałych śWIąT! Wolnych od trosk powolnego zrostu, nieciekawej służby zdrowia. Ponadto radosnych spotkań z Rodziną abyśmy mieli siłę na walkę z powrotem do zdrowia, do tych normalnych zajęć, od których chwilowo uwolniły nas złamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzela88 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Również wszystkiego dobrego życze wszystkim w te Święta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 DLA NAS...ZDROWIA,BEZ STRESÓW, BEZ KUL,,,ZE ZROSTAMI. JA WAM-NA ŚWIĘTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 PGB też ma wódkę w kolanie ale podobno bez ściągania się obędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Radosnych i słonecznych Świąt, pełnych miłości i pogody ducha, obfitości stołu i wielu spacerów - jak kto może. Jestem w Lądku z rodzinką, chodzimy na spacery i basen - póki co ja o kulach, siedzimy przy ognichu, poznajemy fajnych ludzi, więc jestem cała happy, że w miarę normalnie funkcjonuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ktoś pytał o dobrego lekarza z Dolnego Śląska - polecam dr Leszka Morasiewicza i dr Macieja Kentela z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Kochani! Zdrowych, spokojnych i pełnych radości Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej wiosennej atmosferze, mokrego Dyngusa i pięknego zrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 dzis rocznice mam zlamania ale daalej cierpie po swietach mam intesywna rehabilitacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 wspolczuje Pol27.Dlaczego tak dlugo?Oby intensywna rehabilitacja Ci pomogla!!Mokrego dyngusa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 pol27 wrote:dzis rocznice mam zlamania ale daalej cierpie po swietach mam intesywna rehabilitacje.To świętujesz podwójnie Ja niedługo po świętach mam się rozkręcać, ale tylko z następnej śrubki. Reszta zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Polamana Kaska wrote:Radosnych i słonecznych Świąt, pełnych miłości i pogody ducha, obfitości stołu i wielu spacerów - jak kto może. Jestem w Lądku z rodzinką, chodzimy na spacery i basen - póki co ja o kulach, siedzimy przy ognichu, poznajemy fajnych ludzi, więc jestem cała happy, że w miarę normalniefunkcjonuję.No właśnie, punkt widzenia, zelaży od punktu ... ? ... złamania Ja też cieszę się z rzeczy, koło których kiedyś przeszedłbym obojętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 pgb1979 wrote:I ja życzę również zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy i mokrego Śmigusa Dyngusa. Trzymajcie się, pozdrowionka.Jak funkcjonujesz bez żelastwa ?Oprócz tego że Ci go brakuje ... :lol:Wszystko OK ? Co z kolanem ? Biegasz ? Klękasz ? Jeździsz na rowerze ? Grasz w piłkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 agula wrote:PGB też ma wódkę w kolanie ale podobno bez ściągania się obędzie...Agula, nie może być ! Utajniłaś się jakoś Już pewnie zapomniałaś co to znaczy chodzić z gwoździem w nodze Zagoiło się ? Co to za wóda w kolanie ?Rozumiem, za dużo promili było i nie wchonęło się Ktoś to będzie odsysał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuzelek1 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Witam wszystkich połamańców.8 tyg temu złamałam przezstawowo spiralnie przynasadę i nasadę kości piszczelowej i strzałkę powyżej więzozrostu, nie byłam śróbowana, docent ustawił odłamy , gips po pachwiny, zakaz obciążania nogi, leżenie. Staram się w 100% stosować do zaleceń,noga pobolewa, ale da się wytrzymać, najgorzej z leżeniem, bo dla mnie to katorga, oczywiście jeszcze gorsza niepewność- co dalej.Za tydzień mają mi rozciąć gips i zobaczyć jak przebiega kostnienie, proszę jeśli ktoś miał podobny przypadek, bez śróbowania o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 CZEŚĆ WSZYSKIM jak po świętach nie nabawiliście czase roztrojów żołądków bo ja to okropnie się przeżarłem aż kule odmawiały.J powracamy do naszej rzeczywistości taki już nasz los.POZDROWIONKA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam po Świętach! Łatwo nie było... Jak tu dbać o linię gdy na stole tyle smakołyków a nie można od niego odejść bo wszyscy inni siedzą i jedzą? Jedyny plus to taki że mogłam napić się trochę alkoholu - taka świąteczna dyspensa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 wuzelek1 wrote: Witam wszystkich połamańców.8 tyg temu złamałam przezstawowo spiralnie przynasadę i nasadę kości piszczelowej i strzałkę powyżej więzozrostu, nie byłam śróbowana, docent ustawił odłamy , gips po pachwiny, zakaz obciążania nogi, leżenie. Staram się w 100% stosować do zaleceń,noga pobolewa, ale da się wytrzymać, najgorzej z leżeniem, bo dla mnie to katorga, oczywiście jeszcze gorsza niepewność- co dalej.Za tydzień mają mi rozciąć gips i zobaczyć jak przebiega kostnienie, proszę jeśli ktoś miał podobny przypadek, bez śróbowania o porady. WUZELKU pozdrawiam cię nie chce cię martwić ja nie byłem też śrubowany(spiralne złamanie podudzia z przemieszczeniem)najpierw miałem gips 6 tyg do pachwiny potem 6 tyg za kolano teraz wsadzili mi na 6tyg pod kolano czyli siedze w nim od 7 stycznia do 8 maja,a pózniej się okaże a więc widzisz jak to może być POZDROWIONKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 korel wrote:agula wrote:PGB też ma wódkę w kolanie ale podobno bez ściągania się obędzie...Agula, nie może być ! Utajniłaś się jakoś Już pewnie zapomniałaś co to znaczy chodzić z gwoździem w nodze Zagoiło się ? Co to za wóda w kolanie ?Rozumiem, za dużo promili było i nie wchonęło się Ktoś to będzie odsysał ?musiałam się utajnić...wywiady robią ze mną o mnie ....znalazłam pracę, przeprowadziłam się więc mały kociołbyłam u innego specjalisty otopedy - operacja przeprowadzono wzorowo ale mam nie dźwigać worków z cementem a voda ma sie sama wchłonąć noga puchnie jak puchła, nie kuleje, kolano czasem pobolewa i ryzykuje z obcasami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 czesc wszystkim po swietach!Szybkiego gojenia sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 odwazna z Ciebie kobita Agula...z tYMi obcasami...ja to bym sie bala:)ALE SMIGAJ, JESLI MOZESZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam po Swietach!Cos za szybko zlecialo te pare dni ,troszke sie przytylo ale takie sa uroki swiat zwlaszcza jak nie mozna sie zbytnio ruszac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi