Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Polanka wrote:

No tak , wy macie juz staz na kulach, ja jescze musze nad tym popracowac, hehe

wiesz Ty masz peknieta kostke troszke masz lepiej niz mY POdudzie złamane.Jak lezalem w szpitalu to taki jeden jak mial peknieta kostke lezal na wyciagu z cciezarkiem przez 3 tygodnie.Wiec zapewnie bedziesz miala Spoko/.....

hej wszystkim, dumnie stwierdzam, że po 9 miesiącach w ostatnią niedzielę wyjęli mi zespolenie po złamaniu piszczeli i strzałki. jedna mała śrubka została w środku jeszcze na jakiś czas, ale przynajmniej jakieś pręty już mi nie wystają z nogi :)

Czytając wasze posty życzę wam wszystkim cierpliwości. Na pewno będzie dobrze, niestety w tym cholernym miejscu kość się cholernie długo zrasta. Ja teraz wreszcie zacznę prawdziwą rehabilitację i za jakieś 1-2 miesiące zamierzam wrócić do sportu. oby się już więcej nie łamać. odpukać, splunąć przez ramię. powodzenia!

pol27 wrote:

ja chodze z psem na podworko troszke ide o kulach a tak sobie siedze na ławeczce.

to brzmi jakbyś miał 127 lat a nie 27 Pol - ale że jesteś połamańcem to chylę czoła...szczególnie że w towarzystwie czworonoga nie czułabym się pewnie -chyba też z zazdrości że ma o 3 nogi więcej ode mnie

agula wrote:

pol27 wrote:

ja chodze z psem na podworko troszke ide o kulach a tak sobie siedze na ławeczce.

to brzmi jakbyś miał 127 lat a nie 27 Pol - ale że jesteś połamańcem to chylę czoła...szczególnie że w towarzystwie czworonoga nie czułabym się pewnie -chyba też z zazdrości że ma o 3 nogi więcej ode mnie

hehehe niestety nie ma kto z nim wychodzic wiec staram sie jak moge .,,,,

Ja nie mam ochoty go wyrąbywac, albo żeby on mnie wyrąbał. Odpuszcze sobie tym razie rąbanie z tym chirurgiem. Ale wykręcić (znaczy śrubkę) się dam. Może zabieg bedę miał jeszcze w maju, ale mi nie pasi, bo mam pare spraw do zalatwienia. Moze więc przesune na początek czerwca. To wtedy będzie 4 miechy od wypadku.

anita wrote:

ty mi agula o pieknie nic nie mów..nie dosć ze krzyży jak w kościele to jeszcze garb centralnie na środku bo odłam mam jak Korel...zresztą zobaczysz jak sie zobaczymy:)

ja wiem że do kościoła Ci śpieszno piękna ale nie przejmuj się - jak się spotkamy to sobie pogramy...w kółko i krzyżyk.

korel wrote:

Ja nie mam ochoty go wyrąbywac, albo żeby on mnie wyrąbał. Odpuszcze sobie tym razie rąbanie z tym chirurgiem. Ale wykręcić (znaczy śrubkę) się dam. Może zabieg bedę miał jeszcze w maju, ale mi nie pasi, bo mam pare spraw do zalatwienia. Moze więc przesune na początek czerwca. To wtedy będzie 4 miechy od wypadku.

aja myslałem ze srubeczki i precik zostaje dopiero do wyjecia po 1,5 roku .A wy tu juz srubeczki odkrecacie

Widze że z tymi postami nie nadążam za wami, bo strony "naszego" forum puchna jak nasze kostki. Jak odbieram telefon, to juz musza odpowiadać na posty z następnej strony. Ale tempo, zadyszki dostaję :P

agula wrote:
Pol nieeee-pręcik alias gwóźdż zostaje ale śrubeczki odkręcają :
a całkowicie
b. przykręcają w inne miejsce

w/w można w różnych wariacjach
to nie widziałem ja mamjedna ponizej kolanka z boczku a druga w czesci złamania na dole trudno okreslic gdzie poniewaz z boku mam krzyzyk a dalej na poczatku stopy tez mialem szyte.

anita wrote:

agula ty to jestes optymistką jednak:).. mnie przeraza perspektywa kolejnych miesiecy zwłąszcza ze nie wiem nawet ile tych miesiecy jeszzce przesiedze w domu...

wiesz optymistką jestem przy WAS a tak w samotności to jestem przerażona...anita ale nie mów proszę nikomu...