Piter Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote: riviolla wrote: LillaKorn wrote: Ałaaa! kiedy termin? Pierwszy, najpóźniej drugi tydzień maja. Dokładnie dowiem się 28 na kontroli. Oby tylko nic złego się nie okazało... No to ja, Ty, Mago68 i Pgb1979 mamy kontrolę mniej więcejw tym samym czasie! Będzie co opisywać na forum A tak wogóle to postarzałaś mago o rok. Ona tu wystepuje pod pseudonimem mago69, czyli nawiasem mówiąc ma moją ulubioną cyferkę w nazwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 pgb1979 wrote:A tak wogóle to postarzałaś mago o rok. Ona tu wystepuje pod pseudonimem mago69, czyli nawiasem mówiąc ma moją ulubioną cyferkę w nazwie Też o tym pomyślałam, ale czy na pewno to rok urodzenia? Pgb która jest Twoja ulubiona? 6 czy 9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 pgb1979 wrote: A tak wogóle to postarzałaś mago o rok. Ona tu wystepuje pod pseudonimem mago69, Pgb1979 znowu mnie wypunktowałeś! Mago69 i tak wie, e dobrze jej życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 riviolla wrote: To jakaś mała ranka musiała być Ja miałam wielgaachne rozcięcie z jednej i niewiele mniejsze z drugiej strony... no i oczywiście dren. Ciekawe czy w Polsce rzeczywiście to też jest praktykowane i tylko mnie ominęło? Może ktoś inny się wypowie czy mu zakładali po operacji jakieś pończoszki? Dren był założony, po dwóch dniach wyjęli. Pończochę dostałam jedną, kazali zakładać na zdrową nogę, która też leżała bez ruchu i krążenie było spowolnione. Potem zakładałam pończochę na złamaną nogę, gdy jeszcze poruszałam się o 2 kulach bez obciążania i noga mocno puchła. Teraz wcale nie zakładam, tylko inwestuję w ruch i ćwiczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 27/04 kolejne RTG, ale jestem dobrej myśli. Znajomi widząc moją nadmierną ruchliwość są w lekkim szoku.Skoro więc na rocznicę można pić albo z radości, albo ze smutku, to ja wybieram to pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 blondi2021 wrote:riviolla wrote:To jakaś mała ranka musiała być Ja miałam wielgaachne rozcięcie z jednej i niewiele mniejsze z drugiej strony... no i oczywiście dren. Ciekawe czy w Polsce rzeczywiście to też jest praktykowane i tylko mnie ominęło? Może ktoś inny się wypowie czy mu zakładali po operacji jakieś pończoszki?Zresztą może wstrzymam się jeszcze ok tygodnia to zobaczę czy mi dadzą tym razem - w innym szpitalu Nie jestes sama bez pończoszek, ja też nic takiego nie miałam i nawet o tym nie słyszałam. Widać to tylko nasza polska słuzba zdrowia:)Ja też nic o nich nie słyszałam w szpitalu, dopiero prywatnie lekarz mi je zalecił. I rzeczywiście pomagają na opuchliznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Czy ktoś po operacji lub dynamizacji ma uczucie jakby dalej działało znieczulenie? Po operacji nie miałam czucia na połowie kolana, a po tym znieczuleniu doszło mi jeszcze pod kolanem do połowy łydki- czy to normalne i kiedyś przechodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja wręcz przeciwnie, po operacji mam nadwrażliwość "wierzchu" stopy, z czasem trochę zmalała (już nie boli) ale cały czas dotyk jest dla mnie nieprzyjemny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 riviolla wrote:pgb1979 wrote:A tak wogóle to postarzałaś mago o rok. Ona tu wystepuje pod pseudonimem mago69, czyli nawiasem mówiąc ma moją ulubioną cyferkę w nazwie Też o tym pomyślałam, ale czy na pewno to rok urodzenia? Pgb która jest Twoja ulubiona? 6 czy 9? hehe..pewnie 9:)no, ale to niestety rok urodzenia...16go stuknela mi 4dziecha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A więc.... wszystkiego najlepszego! Pięknego zrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote:pgb1979 wrote:A tak wogóle to postarzałaś mago o rok. Ona tu wystepuje pod pseudonimem mago69, Pgb1979 znowu mnie wypunktowałeś! Mago69 i tak wie, e dobrze jej życzę!pewnie, ze wiem:)Ja Tobie i innym tez!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 dzieki Riviolla...nie ma sie czym chwalic z tym wiekiem.Wolalabym pisac, ze mam 20:)No, ale jeden z moich drogich przyjaciol zyczyl mi super 18...to jest dopiero cos!Wiesz, przypomnialam sobie, ze ze mna na sali lezala jedna kobietka, ktora miala dren nad kolanem, a pomimo tego tez miala te ponczoszki.Nie Pytaj -jak - nie wiem, jak to miala zalozone, nie pytalam, dziurek nie widzialam.Jak Czytalas, lekarze prywatnie polecaja...smutne, ze dopiero przywatnie trzeba isc, aby o tym uslyszec..:(cos wczoraj mowili w Wiadomosciach o mozliwosci leczenia w Krajach UE..OBY!!Napisze jednak szczerze...lekarze polscy i mozliwosci z zachodu...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sportowiec17 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam, U mnie już się wszystko zrosło w expresowym tempie. Przypomnę: operacja 7 listopad (całkowite złamanie piszczela i strzałki z przemieszczeniem). Wychodzi na to że już jest około 5,5 miesiąca od złamania. Na środę mam zaplanowane usunięcie złomu z nogi. Tym samym chciałbym zapytać tych, którzy już to przeszli, jak wyglądał Wasz powrót do sprawności? Ja już jestem poinformowany co jak ma wyglądać, ale chciałbym także się dowiedzieć jak to było w Waszym przypadku ( tym roku już chyba blisko 100 stron jest napisanych, ciężko będzie się znów przez nie przegrzebać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 pgb1979 wrote:Własnie w tym momencie minął rok od złamania, nie wiem czy swiętować... Najgorsze, że miejsce złamania boli, w srodę mam wizytę u lekarza, bedziemy robic fotki i inne usg.sto lat sto lat niech zrasta zrasta nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 agula wrote:pgb1979 wrote:Własnie w tym momencie minął rok od złamania, nie wiem czy swiętować... Najgorsze, że miejsce złamania boli, w srodę mam wizytę u lekarza, bedziemy robic fotki i inne usg.sto lat sto lat niech zrasta zrasta nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:Ooo Agulka sie pojawiła!!! Czemu z naszej klasy sie usunęłas, czyzby protest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote: pgb1979 wrote: A tak wogóle to postarzałaś mago o rok. Ona tu wystepuje pod pseudonimem mago69, Pgb1979 znowu mnie wypunktowałeś! Mago69 i tak wie, e dobrze jej życzę! Oj nie chciałem, musiałem zrobić jakis początek do tego co napisałem później o mojej szczęśliwej liczbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 pgb1979 wrote: Oj nie chciałem, musiałem zrobić jakis początek do tego co napisałem później o mojej szczęśliwej liczbie W srodę też jest ta cyferka. A mnie przy tej kwartalnicy może się "pozajączkować"!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 a co to znaczy pozajaczkowac,Lilla?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 mago69 wrote: a co to znaczy pozajaczkowac,Lilla?? Jest to wersja ocenzurowana brzydkiego słowa po...........ło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 fajne:) i duzo ladniej brzmi! Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 nikogo na forum...pewnie wszyscy biegaja z kulami po polu:) taka ladna pogoda:)ja tez bylam, a teraz lezakuje, bo noga wymaga tez odpoczynku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 mago69 wrote: nikogo na forum...pewnie wszyscy biegaja z kulami po polu:) taka ladna pogoda:)ja tez bylam, a teraz lezakuje, bo noga wymaga tez odpoczynku:) U nas słoneczko wieć też mnie wywiało! Miałam przedpołudnie drobny wypadek. Otóż postanowiłam na wadze łazienkowej poobciążać stopę. Przyszło mi do głowy, że sprawdzę swoje BMI i się zważę. Niestety gdy byłam na wadze spadła kula (domowe towarzystwo spało!) więc postanowiłam zeskoczyć z wagi o szklanej powierzchni zdrową nogą w skarpetce. Wykopyrtnęłam się bokiem prawie tak samo jak na lodowisku. Najgorzej, że przywaliłam bezwładnie w podłogę zagipsowaną nogą w pozycji "na młotka(" palce stopa prostopadle). Do tej pory moje wszystkie nikontrolowane stąpnięcia to pikuś. Strasznie bolało po upadku. Teraz boli trochę mniej. Szlag by to trafił! Po 3 m-cach chodzenia w powietrzu taka wtopa! Mąż kazali wziąść środek przeciwbólowy i zarządził wymarsz! Dobrze, że w poniedziałek mam kontrolę, to będzie wszystko jasnę co tam się stało (boli do teraz!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 pgb1979 wrote:agula wrote:pgb1979 wrote:Własnie w tym momencie minął rok od złamania, nie wiem czy swiętować... Najgorsze, że miejsce złamania boli, w srodę mam wizytę u lekarza, bedziemy robic fotki i inne usg.sto lat sto lat niech zrasta zrasta nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:Ooo Agulka sie pojawiła!!! Czemu z naszej klasy sie usunęłas, czyzby protest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 agula wrote:pgb1979 wrote:agula wrote:sto lat sto lat niech zrasta zrasta nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:Ooo Agulka sie pojawiła!!! Czemu z naszej klasy sie usunęłas, czyzby protest?przymus...nadeszła godzina policyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Aga jak nóżka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote:mago69 wrote:nikogo na forum...pewnie wszyscy biegaja z kulami po polu:) taka ladna pogoda:)ja tez bylam, a teraz lezakuje, bo noga wymaga tez odpoczynku:)U nas słoneczko wieć też mnie wywiało! Miałam przedpołudnie drobny wypadek. Otóż postanowiłam na wadze łazienkowej poobciążać stopę. Przyszło mi do głowy, że sprawdzę swoje BMI i się zważę. Niestety gdy byłam na wadze spadła kula (domowe towarzystwo spało!) więc postanowiłam zeskoczyć z wagi o szklanej powierzchni zdrową nogą w skarpetce. Wykopyrtnęłam się bokiem prawie tak samo jak na lodowisku. Najgorzej, że przywaliłam bezwładnie w podłogę zagipsowaną nogą w pozycji "na młotka(" palce stopa prostopadle). Do tej pory moje wszystkie nikontrolowane stąpnięcia to pikuś. Strasznie bolało po upadku. Teraz boli trochę mniej. Szlag by to trafił! Po 3 m-cach chodzenia w powietrzu taka wtopa! Mąż kazali wziąść środek przeciwbólowy i zarządził wymarsz! Dobrze, że w poniedziałek mam kontrolę, to będzie wszystko jasnę co tam się stało (boli do teraz!).no to ladnie...ja mam nadzieje, ze jednak nic powaznego sie nie stalo, a ze boli to raczej normalne w naszych stanach:)Trzymam za Ciebie i dobrze, ze to juz pojutrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riviolla Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Lilla za dużo zaczęłaś sobie pozwalać! Ja do wagi podchodzę bardzo ostrożnie i w asyście... Mam nadzieję, że to nic poważnego! Dobrze że nie uszkodziłaś sobie drugiej nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 riviolla wrote: Lilla za dużo zaczęłaś sobie pozwalać! Ja do wagi podchodzę bardzo ostrożnie i w asyście... Mam nadzieję, że to nic poważnego! Dobrze że nie uszkodziłaś sobie drugiej nogi... Jak widać poślizgi to moja specjalność! . Dobrze, że mam tą kontrolę w poniedziałek to się prześwietlę. bTako bym musiała biec na jakiś SOR, bo noga mnie boli cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 LillaKorn wrote:Aga jak nóżka?Lilla dzięki dobrze.puchnie jak często jej nadużywam.ale obcasy już się noszą jak siedzę w pracy to za podpórkę służy mi nieużywany komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 agula wrote:Lilla dzięki dobrze.puchnie jak często jej nadużywam.ale obcasy już się noszą jak siedzę w pracy to za podpórkę służy mi nieużywany komputer Wysokie obcasy nosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi