LillaKorn Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Polamana Kaska wrote:Widzicie jakieś pozytywy, mimo wiadomych problemów?Odświeżanie kontaktów z przyjaciółmi. Obserwacja zachowania znajomych - jedni dzwonili w dym i byli na każde zawołanie inni wykonali grzecznościowy telefon albo wcale (ale i tak ich kocham!)Rodzinka dalsza na medal (mogliby mnie częściej odwiedzać, ale jak się uruchomiłam w plastikowym gipsie to idę gdzie chcę!).Domownicy - brak skali (w górę oczywiście)No i możliwość wirtualnych znajomości z WAMI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Gocha...mam te same objawy co Ty.Boli najbardziej nad srubka przy kostce.Tez mnie najbardziej wkurza ta nadwrazliwosc..no i watpie,aby kremik na to pomogl, ale na pewno nie zaszkodzi:)Niektorym to dobrze...tez bym chciala zmienic klimat na srodziemnomorski:)!!!To dopiero bezdie power dla Ciebie Polamana Kasko:)Rivolla...kciuki trzymamy!A Ty nam zeznaj co i jak juz po!a co do pozytywow...no, ja nie wiem...nie dostrzegam poki co.Dzieci mi sie bardziej nie usamodzielnily, zycia nie zwolnilam, bo nie musialam...coz nadto...raczej wiekszego lenia niz dotad mialam dostalam...a i tak ze mnie len najwiekszy ze znanych mi leni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 o,Lilla dobrze napisala...mozliwosc wirtualnej znajomosci z WAMI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 mago69 wrote: o,Lilla dobrze napisala...mozliwosc wirtualnej znajomosci z WAMI!!! To się samo przez się rozumie! Net jest wielki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 LillaKorn wrote: Polamana Kaska wrote: Widzicie jakieś pozytywy, mimo wiadomych problemów? Obserwacja zachowania znajomych - jedni dzwonili w dym i byli na każde zawołanie inni wykonali grzecznościowy telefon albo wcale (ale i tak ich kocham!) No tak, znajomi i przyjaciele... Generalnie moi PRZYJACIELE pamiętają o mnie cały czas, a znajomi tylko zaraz po urazie. Zresztą nie mam pretensji, każdy ma swoje problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 mago69 wrote:Niektorym to dobrze...tez bym chciala zmienic klimat na srodziemnomorski:)!!!To dopiero bezdie power dla Ciebie Polamana Kasko:)To moja druga połowa - postanowił zrekompensować moje cierpienia (swoje pewnie trochę też). Nawet nie wiem dokładnie, gdzie jadziemy, okaże się na lotnisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos93 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 witam.staram się teraz o odszkodowanie w Hestii... co sadzicieo tym ubezpieczycielu?? Słyszałem, że wlasnie skąpo.. jeżeli chodzi o odszkodowanie. P.S. złamałem nogę w szkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Witam !!Dzis mi gips sciagli(huraaaaaa wrescie) a w zamian mam chodzic z dwoma laskami a juz z jedna latalem.Noga dalej spuchnieta i skora platami zlazi ale ogolnie jest super i narescie koniec z zastrzykami .Za 10 dni kolejna katrola i do tej pory mam bardzo uwazac.Pozdrawiam wszystkich . Ps Bez gipsu swiat naprawde wyglada znacznie lepiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Elvis wrote:Witam !!Dzis mi gips sciagli(huraaaaaa wrescie) a w zamian mam chodzic z dwoma laskami a juz z jedna latalem.Noga dalej spuchnieta i skora platami zlazi ale ogolnie jest super i narescie koniec z zastrzykami .Za 10 dni kolejna katrola i do tej pory mam bardzo uwazac.Pozdrawiam wszystkich . Ps Bez gipsu swiat naprawde wyglada znacznie lepiej!!!Gratuluję GOśCIU!Później się połamałeś wcześniej Cię odkuli! Jak widać nie ma reguły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivy Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 LillaKorn wrote:Polamana Kaska wrote:Widzicie jakieś pozytywy, mimo wiadomych problemów?Odświeżanie kontaktów z przyjaciółmi. Obserwacja zachowania znajomych - jedni dzwonili w dym i byli na każde zawołanie inni wykonali grzecznościowy telefon albo wcale (ale i tak ich kocham!)Rodzinka dalsza na medal (mogliby mnie częściej odwiedzać, ale jak się uruchomiłam w plastikowym gipsie to idę gdzie chcę!).Domownicy - brak skali (w górę oczywiście)No i możliwość wirtualnych znajomości z WAMI!jak juz Lilla wspomniala, kontak wprawdzie wirtualny z Wami plus zaglebienie sie w siebie i dojscie do ladu ze swoja niepokorna natura plus wyleczenie z bulimii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 LillaKorn wrote:Elvis wrote:Witam !!Dzis mi gips sciagli(huraaaaaa wrescie) a w zamian mam chodzic z dwoma laskami a juz z jedna latalem.Noga dalej spuchnieta i skora platami zlazi ale ogolnie jest super i narescie koniec z zastrzykami .Za 10 dni kolejna katrola i do tej pory mam bardzo uwazac.Pozdrawiam wszystkich . Ps Bez gipsu swiat naprawde wyglada znacznie lepiej!!!Gratuluję GOśCIU!Później się połamałeś wcześniej Cię odkuli! Jak widać nie ma reguły!No na poczatku powiedzieli ze mam 3 bite miesiace w gipsie ale poszlo duzo szybciej .Nie wiem czy to wiara w zrost czy te swinstwa co sie faszerowalem na odbudowe kosci pomogly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Elvis wrote: No na poczatku powiedzieli ze mam 3 bite miesiace w gipsie ale poszlo duzo szybciej .Nie wiem czy to wiara w zrost czy te swinstwa co sie faszerowalem na odbudowe kosci pomogly. Jeszcze raz gratuluję! Ja gniję w pancerzyku 4 MIESIąC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Elvis wrote:Witam !!Dzis mi gips sciagli(huraaaaaa wrescie) a w zamian mam chodzic z dwoma laskami a juz z jedna latalem.Noga dalej spuchnieta i skora platami zlazi ale ogolnie jest super i narescie koniec z zastrzykami .Za 10 dni kolejna katrola i do tej pory mam bardzo uwazac.Pozdrawiam wszystkich . Ps Bez gipsu swiat naprawde wyglada znacznie lepiej!!!No to super! To już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Kochani Połamańcy, Dziś jestem pierwszy dzień w pracy od prawie 4 miesięcy - od 23 stycznia. To znaczy fizycznie, bo od początku połamania cały czas pracowałam w domu.Wszyscy bardzo ciepło mnie powitali, ludzie są u nas fantastyczni. Wypiliśmy wino z tej okazji, jest fajnie.Na razie planuję przychodzić do biura 2-3 razy w tygodniu, bo jak znam siebie, jak tu wsiąknę, to sprawy "wyższego rzędu", znaczy się rehabilitacja i ćwiczonka pójdą w kąt.Pozdrawiam wszystkich ciepło! BTW: Ciekawe, jak nasza Riviolla. Mam nadzieję, że odezwie się wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Kasiu powiem tylko, że połamalam się dzień póżniej i.......nie będę już Was zanudzać....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mago69 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Elvis-graatulacje, a co do Ciebie Iva...to duzy szAcuneczek...naprawde sie Wyrwalas dzieki swemu nieszczesciu z bulimii??NO TO U CIEBIE REGUŁA..NIE MA TEGO ZLEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZLO, JAK NAJLEPEJ SIE SPRAWDZA!extra!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpanther Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Witam wszystkich Właśnie zakończyłam prawie 2-miesięczną rehabilitację w szpitalu rehabilitacyjnym! I wiecie co? jest lepiej niż zakładano Co prawda zrost się pojawił ale coś znowu się zatrzymało...prawdopodobnie przez to przedwczesne wyciąganie śrub (dodatkowe 10 dziur do zalania) Chodzę bez kul- raz lepiej raz gorzej..ale bez kul!Nawet pojawiła się ruchomość w stawie Za 2 tygodnie mam kontrolę w poradni ort to dowiem się jakie są plany co do mojej nózi Mam cichą nadzieję, że już nie będą mnie chcieli kroić brrrrrNo to tyle jeśli chodzi o usprawiedliwienie nieobecności na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpanther Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Polamana Kaska wrote:Witajcie wszyscy,Spędzam w necie masę czasu na szukanie jakiegoś ośrodka rehabilitacyjnego we Wrocławiu, gdzie można zrobić krioterapię. Wydawało mi się, że będzie to banalne, a tu okazuje się, że wcale nie. Jak dotąd znalazłam Centrum Spa na Teatralnej, Kar-Med na Bończyka i Gabinet Ortopedyczny na Świętokrzyskiej. Najbardziej podoba mi się to ostatnie, bo gabinet prowadzi go dwóch ortopedów, nie trzeba mieć skierowania od innego lekarza, ale z kolei są drodzy (jedna sesja 20 zł, u innych 11).Czy ktoś miał już do czynienia z powyższymi albo może polecić inny ośrodek we Wrocławiu?W dziale polecam-odradzam blackpanther poleca Studium Czamary z Kościuszki, ale w aspekcie rehabilitacji kolan, więc nie wiem, czy robią też inne zabiegi.Hej W studium Czamary "robią" nie tylko kolana. Polecam bardzo- tym bardziej, że masz tam kompleksowe leczenie (dobra kineza i różnorodność fizyko-krio oczywiście też)pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpanther Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 mago69 wrote:Gocha...mam te same objawy co Ty.Boli najbardziej nad srubka przy kostce.Tez mnie najbardziej wkurza ta nadwrazliwosc..no i watpie,aby kremik na to pomogl, ale na pewno nie zaszkodzi:)Niektorym to dobrze...tez bym chciala zmienic klimat na srodziemnomorski:)!!!To dopiero bezdie power dla Ciebie Polamana Kasko:)Rivolla...kciuki trzymamy!A Ty nam zeznaj co i jak juz po!a co do pozytywow...no, ja nie wiem...nie dostrzegam poki co.Dzieci mi sie bardziej nie usamodzielnily, zycia nie zwolnilam, bo nie musialam...coz nadto...raczej wiekszego lenia niz dotad mialam dostalam...a i tak ze mnie len najwiekszy ze znanych mi leni!!!mago69 nie mów o sobie, że masz jeszcze większego lenia...W Tobie to, raczej, zwierz się obudził!leniwiechihihi pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 LillaKorn wrote: Kasiu powiem tylko, że połamalam się dzień póżniej i.......nie będę już Was zanudzać....... Ja dwa dni wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Gocha5 wrote: LillaKorn wrote: Kasiu powiem tylko, że połamalam się dzień póżniej i.......nie będę już Was zanudzać....... Ja dwa dni wcześniej Magusiu69,Kasiu, Gosiu, Elviesie i inni połamani na przełomie stycznia i lutego! Z zazdrością śledzę Wasze poczynania w usprawnianiu sie! Jak wiecie siedzę 4 m-c w gipsie i czuję się jak narzuta na kanapie! No i konca nie widać. W dodatku wesele kuzynki (30.05) w gipsie i o kulach - ależ nawywijam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 blackpanther wrote:Chodzę bez kul- raz lepiej raz gorzej..ale bez kul!Nawet pojawiła się ruchomość w stawie Za 2 tygodnie mam kontrolę w poradni ort to dowiem się jakie są plany co do mojej nózi Mam cichą nadzieję, że już nie będą mnie chcieli kroić brrrrrNo to tyle jeśli chodzi o usprawiedliwienie nieobecności na forum Cześć Blacpanhter!Fajnie, że się odezwałaś! Masz za sobą rehabilitację, co dla Twojej nózi jest bardzo dobre! I dalej będzie dobrze a za 2 tygodnie na kontroli powiedzą Ci co i jak! Oby bez krojonka brr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 blackpanther wrote:Polamana Kaska wrote:Witajcie wszyscy,Spędzam w necie masę czasu na szukanie jakiegoś ośrodka rehabilitacyjnego we Wrocławiu, gdzie można zrobić krioterapię. Wydawało mi się, że będzie to banalne, a tu okazuje się, że wcale nie. Jak dotąd znalazłam Centrum Spa na Teatralnej, Kar-Med na Bończyka i Gabinet Ortopedyczny na Świętokrzyskiej. Najbardziej podoba mi się to ostatnie, bo gabinet prowadzi go dwóch ortopedów, nie trzeba mieć skierowania od innego lekarza, ale z kolei są drodzy (jedna sesja 20 zł, u innych 11).Czy ktoś miał już do czynienia z powyższymi albo może polecić inny ośrodek we Wrocławiu?W dziale polecam-odradzam blackpanther poleca Studium Czamary z Kościuszki, ale w aspekcie rehabilitacji kolan, więc nie wiem, czy robią też inne zabiegi.Hej W studium Czamary "robią" nie tylko kolana. Polecam bardzo- tym bardziej, że masz tam kompleksowe leczenie (dobra kineza i różnorodność fizyko-krio oczywiście też)pozdrowionka Czołem Czarna Pantero Jutro tam dzwonię, dzięki.No i megazrostów życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 LillaKorn wrote:Gocha5 wrote:LillaKorn wrote:Kasiu powiem tylko, że połamalam się dzień póżniej i.......nie będę już Was zanudzać.......Ja dwa dni wcześniej Magusiu69,Kasiu, Gosiu, Elviesie i inni połamani na przełomie stycznia i lutego! Z zazdrością śledzę Wasze poczynania w usprawnianiu sie! Jak wiecie siedzę 4 m-c w gipsie i czuję się jak narzuta na kanapie! No i konca nie widać. W dodatku wesele kuzynki (30.05) w gipsie i o kulach - ależ nawywijam!Taa, zima nam zaowocowała...Lila, powiedz sobie, że to już OSTATNI miesiąc i już. Jakby lekarz chciał trzymać Cię dalej w tym paskudztwie, przyjedziemy i sami Cię rozpakujemy. Think positive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 mago69 wrote: Iva...to duzy szAcuneczek...naprawde sie Wyrwalas dzieki swemu nieszczesciu z bulimii?? Tak to już jest, że jak człowieka dopadnie większy problem, inne rzeczy idą w kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cynamon Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 adamos93 wrote:witam.staram się teraz o odszkodowanie w Hestii... co sadzicieo tym ubezpieczycielu?? Słyszałem, że wlasnie skąpo.. jeżeli chodzi o odszkodowanie. P.S. złamałem nogę w szkole.Adamos a tobie już śruby wyjeli? Pamiętam że ty masz podobne złamanie do mojego.Ja nie wiem nic o Hestii bo mam w Compensie i u mnie o odszkodowanie bede mogła się starać po wyjęciu śrub (sierpień/wrzesień).Jak twoja sprawność, dokucza ci jeszcze coś? Biegasz już?Ja do pracy wróciłam ale noga jeszcze ostrożnie, zero szaleństw, wszystko spokojnie i 289 razy pomyślę zanim coś zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Polamana Kaska wrote:Lila, powiedz sobie, że to już OSTATNI miesiąc i już. Jakby lekarz chciał trzymać Cię dalej w tym paskudztwie, przyjedziemy i sami Cię rozpakujemy. Think positive Czasami myślę irracjonalnie, że ta noga na złość nie chce się goić (mam na myśli wcześniejsze decyzje lekarzy!). Szkoda tylko, że ten teatr odgrywa się moim kosztem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 UWAGA !!!Chciałbym Wam przekazać, zebyście nie zaniedbywali ciagłych ćwiczeń. Głównie chodzi o mięsień piszczelowy. Podczas złamania zazwczaj kośc uszkadza ten mięsień. Gdy już sie zrośniecie będziecie mieli problem własnie z tym mięsniem. Dlatego nie popełniajcie tego błędu co ja i nie skupiajcie się na budowaniu czworogłowego uda. Wykonujcie ćwiczenia izometryczne dla pobudzenia zniszczonego mięśnia. Mój mięsień zbliźnił sie i przyrósł do kości i teraz mam problem. Codziennie wykonuję ogrom pracy żeby go pobudzić do działania ale nie wiem czy i kiedy to sie uda. Dlatego chociaz na moim przykładzie nie zaniechajcie cwiczen na ten mięsień.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 pgb1979 wrote:UWAGA !!!Chciałbym Wam przekazać, zebyście nie zaniedbywali ciagłych ćwiczeń. Głównie chodzi o mięsień piszczelowy. Podczas złamania zazwczaj kośc uszkadza ten mięsień. Gdy już sie zrośniecie będziecie mieli problem własnie z tym mięsniem. Dlatego nie popełniajcie tego błędu co ja i nie skupiajcie się na budowaniu czworogłowego uda. Wykonujcie ćwiczenia izometryczne dla pobudzenia zniszczonego mięśnia. Mój mięsień zbliźnił sie i przyrósł do kości i teraz mam problem. Codziennie wykonuję ogrom pracy żeby go pobudzić do działania ale nie wiem czy i kiedy to sie uda. Dlatego chociaz na moim przykładzie nie zaniechajcie cwiczen na ten mięsień.PozdrowionkaMożesz napisać, jakie trzeba wykonywać ćwiczenia na te mięsień? Mi przychodzi do głowy podnoszenie się na palcach i opuszczanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 ... u mnie mija 110 dni od złamania w srode miałem usuniecie jednej ze srub w okolicach stopy- całośc trwała 5 minut zero bólu zero krwi zabrałem dwie kule bo znajomi mowili ze nie da sie chodzic:-}w sumie czarne chmury odchodza chodzenie z jedna kula nie takie straszne a momentami to juz i ja odrzucam ..coz wszystko trzeba przezyc ale kiedys jest ten koniec i wszystko wraca do normy... zostało małe utykanie ale z czasem pewnie i to minie - dzis z perspektywy tych 110 dni wyglada pieknie.Tak wiec jezeli ktos zaczyna byc połamańcem niech zacisnie zeby bo potem jest jeszcze piekniej bo zaczynamy doceniac pewne rzeczy które wydaja sie byc normalne:-} / złamanie spiralne kości podudzia i strzałkowej - 4 sruby i gwódź dla przypomnienia he he/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi