Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mąż juz dawno mógł zwiac do pracy gdzie pracuje normalnie.Ale siedzi dzielnie ze mną i będę mu dozgonnie wdzięczna,bo wyjście do pracy dla niego to przecież oderwanie od obowiązków domowych i pobycie z normalnymi ludzmi w innych warunkach.Więc wystrugam mu medal z kartofla;-)))

alawpr wrote:

kwiatek546 wrote:

a ja dzis od rano poszedłem pracowac na budowie .a mineło równe 5 miesiecy od złamania i chodze juz bez kul.nawet wczoraj pokopałem w piłke nozną.wiadomo noga troche puchnie ale mysle ze za jakis czas bedzie juz wszystko w normie.za tydzien mam rtg wiec zobaczymy jak tam zroscik.ciekawe co by lekarz powiedział jakby to zobaczył bo nie kazał obciązac nogi.nawet dzwigałem pustaki 30 kg,troche jeszcze kuleje ale z dnia na dzien juz jest coraz lepiej

Kwiatek546,a przypomnij co sobie zrobiłes w nózie i jak byłes leczony??

pekniecie piszczeli w pół 1/3 dalsze.zespolenie operacyjne blacha i 9 srub takie samo jak wasilewskiego tylko nie otwarte i bez strzałki.na nodze moge juz stawac .moze temu ze jestem wysportowany i temu to wszystko tak przebiega całe zycie gram w piłke nozna.a miałem wypadek na scigaczu przywaliłem nogą w słupek betonowy

alawpr wrote:

Mam rabnietą piszczel wieloodłamowo,spiralnie w 1/3 dalszej i jestem juz prawie 4 miesiąc w długim gipsie.Nie miałam operacji. Są forumowicze mający o wiele krócej gips długi LillaKorn I Dobrodziej niż ja.więc nastaw się psychicznie Kasiu ,że ten długi gips moze zostac na nodze 12 tyg. a pózniej krótki.Nie ma reguły.Ale co nas nie zabije to wzmocni.Przypadłoscią osób niezespolonych jest noszenie długo gipsu na nózi.

Alawpr 4 miesiące to też długo!

kwiatek546 wrote:

alawpr wrote:

kwiatek546 wrote:

a ja dzis od rano poszedłem pracowac na budowie .a mineło równe 5 miesiecy od złamania i chodze juz bez kul.nawet wczoraj pokopałem w piłke nozną.wiadomo noga troche puchnie ale mysle ze za jakis czas bedzie juz wszystko w normie.za tydzien mam rtg wiec zobaczymy jak tam zroscik.ciekawe co by lekarz powiedział jakby to zobaczył bo nie kazał obciązac nogi.nawet dzwigałem pustaki 30 kg,troche jeszcze kuleje ale z dnia na dzien juz jest coraz lepiej

Kwiatek546,a przypomnij co sobie zrobiłes w nózie i jak byłes leczony??

pekniecie piszczeli w pół 1/3 dalsze.zespolenie operacyjne blacha i 9 srub takie samo jak wasilewskiego tylko nie otwarte i bez strzałki.na nodze moge juz stawac .moze temu ze jestem wysportowany i temu to wszystko tak przebiega całe zycie gram w piłke nozna.a miałem wypadek na scigaczu przywaliłem nogą w słupek betonowy

Już pamiętam:-)

A propos męża .. mój też jest kochany, a że jutro mam Rocznicę ślubu to zamówiłam dla niego prezent przez neta (zegarek) i właśnie odebrałam paczkę :D Jutro jak będzie wychodził do pracy to już bez kul podejdę (przykuśtykam :D) do niego i mu go wręczę :)

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Mam rabnietą piszczel wieloodłamowo,spiralnie w 1/3 dalszej i jestem juz prawie 4 miesiąc w długim gipsie.Nie miałam operacji. Są forumowicze mający o wiele krócej gips długi LillaKorn I Dobrodziej niż ja.więc nastaw się psychicznie Kasiu ,że ten długi gips moze zostac na nodze 12 tyg. a pózniej krótki.Nie ma reguły.Ale co nas nie zabije to wzmocni.Przypadłoscią osób niezespolonych jest noszenie długo gipsu na nózi.

Nie przeczę < bo to wiecznośc dla połamanego.Tylko ja bym chciała tak jak ty ,juz bez albo z krótkim.a tal to jestem cholerną rekordzistką długiego gipsu.Mam chociaz nadzieję ,ze wyjdzie mi to naprawdę na zdrowie,bo inaczej to rąbnę mojego lekarza tym gipsem w łepetynę,żeby mnie popamietal.

sasanka wrote:

A propos męża .. mój też jest kochany, a że jutro mam Rocznicę ślubu to zamówiłam dla niego prezent przez neta (zegarek) i właśnie odebrałam paczkę :D Jutro jak będzie wychodził do pracy to już bez kul podejdę (przykuśtykam :D) do niego i mu go wręczę :)

Ach kochana ,toż to szok będzie!!

alawpr wrote:

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Nie przeczę < bo to wiecznośc dla połamanego.Tylko ja bym chciała tak jak ty ,juz bez albo z krótkim.a tal to jestem cholerną rekordzistką długiego gipsu.Mam chociaz nadzieję ,ze wyjdzie mi to naprawdę na zdrowie,bo inaczej to rąbnę mojego lekarza tym gipsem w łepetynę,żeby mnie popamietal.

Przyjadę i Ci pomogę go walnąć!

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

LillaKorn wrote:

Dobra!!Pomoc będzie wskazana bo to duzy chłop,jak kazdy chyba rzeźnik.ale tak sobie pomyślałam,że gips jest za lekki to go łupne jeszcze kulami! Tak na deser!!

sasanka wrote:

zegarek jest w pięknym opakowaniu od jubilera, a ja włożyłam tam jeszcze liścik z napisem "KOCHAM CIĘ" - i muszę podejść z prezentem bez kul!!! :) Trzymajcie kciuki, żebym z rana dała radę :D

Dasz radę na 100%

alawpr wrote:

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Dobra!!Pomoc będzie wskazana bo to duzy chłop,jak kazdy chyba rzeźnik.ale tak sobie pomyślałam,że gips jest za lekki to go łupne jeszcze kulami! Tak na deser!!

Ja mogę już machnąć nogą a mam gips ciężki to może ja się przydam...:)

sasanka wrote:

To idę ćwiczyć na jutro chodzenie (kuśtykanie) bez kul, Wam życzę jak najpiękniejszych chwil, uśmiechu i zdrówka. Niech zrost będzie z Nami :)

A dla Ciebie i Męża wszystkiego dobrego na rocznicę ;-))

aga-ka16 wrote:
sasanka wrote:
Kochani!
Muszę się Wam pochwalić, że dziś pierwszy raz od 14-stu tyg. przeszłam pół pokoju bez kul!!! :D Huraaaa!!!!!
Gratulacje!!!
To teraz już z górki...:)
Szapo ba :) To ja zaczynam odliczać - jestem 9 tyg. po operacji to jeszcze 5 i powinnam pomykać bez kul :) Gratuluję wyczynu !

alawpr wrote:

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Wózkiem jak walcem po nim. Piszę się na taką jazdę :)

Witch, i tak bedzie. Tak sobie pomyslałam,że wczesniej czy później przecież te nasze ,,kuśtyki''sie pozrastają.Lepiej czy gorzej ,z operacją czy bez niej,ale przecież będzie jeszce normalnośc.

U mnie było tak: 2-gi tydz. od operacji (szyna gipsowa) - wyjście z mężem na zakupy Auchan, oczywiście siedziałam na pasażu, a on biegał pomiędzy regałami. I tak do 10-tego tyg po operacji. W 11-tyg. o 2 kulach chodziłam po stoisku z owocami :), a później ławeczka. 13-ty tydz. wyjście do Auchana z 1 kulą!!! i zakupy pełną gębą!!! Dziś 14-ty tydz. próbuję bez kul!!!:D Zakupy 1-raz w tyg. w soboty. Acha po zakupach zawsze 3-4 dni odpoczynek, leżenie, bo nóżka bolała :( ale RTG - spoko)

Znam już chyba wszystkich ochraniarzy u nas w Auchanie hihihi :D