kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Dota wrote:Jak czytam te wasze "gipsowe przejścia", pragnienie aby z długiego przejść na krótki to dopiero w pełni uświadamiam sobie fakt, że spotkało mnie niebywałe szczęście, że w szpitalu, do którego trafiłam, normą jest operacyjne zespolenie wieloodłamowego złamania piszczeli a w dodatku ortopedzie chciało się jeszcze operować w sobotni wieczór.Niespotykane podejście typu "a co będę siedzieć i się nudzić, lepiej machnę jakąś operację"Nigdy mu tego nie zapomnę.u mnie miałoby operacyjne zespolenie ale okazalo się że poniżej złamania mój piszczel jest cały popekany na dodatek. No i nie było szans na żadne zespolenia bo by sie do końca rozwalił i piździawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: alawpr wrote: LillaKorn wrote: Alawpr 4 miesiące to też długo! Nie przeczę < bo to wiecznośc dla połamanego.Tylko ja bym chciała tak jak ty ,juz bez albo z krótkim.a tal to jestem cholerną rekordzistką długiego gipsu.Mam chociaz nadzieję ,ze wyjdzie mi to naprawdę na zdrowie,bo inaczej to rąbnę mojego lekarza tym gipsem w łepetynę,żeby mnie popamietal. a jak lekarz tłumaczy ci koniecznosc długiego gipsu??? Lekarz twierdzi ,że moim zespoleniem jest gips.I że przy złamaniu jakie mam nieodpowiedzialnym jest szybko skracanie długości tegoż, gdyż nie będzie usztywniony staw kolanowy a ,ze piszczel mam w trzech miejscach walniętą i więc musza one sie załapac wszystkie choc trochę żeby się nie przemiesciły.Mówił ze ruszajac stawem kolanowym spowoduje rozejscie sie odłamów i noga będzie gumowa.Więc co mam robic, gada logicznie ale co z tego będzie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 alawpr wrote: witch wrote: alawpr wrote: Witch, i tak bedzie. Tak sobie pomyslałam,że wczesniej czy później przecież te nasze ,,kuśtyki''sie pozrastają.Lepiej czy gorzej ,z operacją czy bez niej,ale przecież będzie jeszce normalnośc. Jeszcze 6 tyg. temu myślałam, że nie sprostam tej nowej sytuacji. Wypadek, operacja, praca a teraz jakoś lekko do tego podchodzę. Tam gdzie inni widzą czerń ja zauważam promyki słońca. Cieszy mnie już wszystko, nawet wysypanie z popielniczki petów. Jestem pewna, że "normalność" w końcu będzie, ale czas do niej trzeba jakoś przejść. I niech inni się martwia opadami deszczu czy korkami w mieście, ja mam to w nosie i gadam do "koleżanki" nogi. Psychiatra chyba miałby co przy mnie robić O... ja też ze swoją gadam. Proszę grzecznie zeby współpracowała.Czasem jak mnie zdenerwuje to i ja postraszę,że zamienię na męską ,tylko zdrową.Ale trzeba z nią czule i ostrożnie bo jeszcze jakiś numer wywinie.Więc się podlizuję jak tylko potrafię. myślałma ze tylko aj psychotropy musze brac bo z własna noga gadm a jest nas więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 alawpr wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Nie przeczę < bo to wiecznośc dla połamanego.Tylko ja bym chciała tak jak ty ,juz bez albo z krótkim.a tal to jestem cholerną rekordzistką długiego gipsu.Mam chociaz nadzieję ,ze wyjdzie mi to naprawdę na zdrowie,bo inaczej to rąbnę mojego lekarza tym gipsem w łepetynę,żeby mnie popamietal. a jak lekarz tłumaczy ci koniecznosc długiego gipsu??? Lekarz twierdzi ,że moim zespoleniem jest gips.I że przy złamaniu jakie mam nieodpowiedzialnym jest szybko skracanie długości tegoż, gdyż nie będzie usztywniony staw kolanowy a ,ze piszczel mam w trzech miejscach walniętą i więc musza one sie załapac wszystkie choc trochę żeby się nie przemiesciły.Mówił ze ruszajac stawem kolanowym spowoduje rozejscie sie odłamów i noga będzie gumowa.Więc co mam robic, gada logicznie ale co z tego będzie nie wiem. no to pewnie ja tez będe miała długi dłuzej bo u mnie mnóstwo odłamów i do etgo jescze popekany Więc pewnei tez z kolan zagipsowanym będe długo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamaniec 99 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Mi mija 7 tydzień i jutro mam spotkanie z lekarzem od rechabilitacji w sprawie terminu ,jak czytam te posty to myślę czy nie za szybko ale ja nie jestem lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 alawpr wrote:Dota wrote:Jak czytam te wasze "gipsowe przejścia", pragnienie aby z długiego przejść na krótki to dopiero w pełni uświadamiam sobie fakt, że spotkało mnie niebywałe szczęście, że w szpitalu, do którego trafiłam, normą jest operacyjne zespolenie wieloodłamowego złamania piszczeli a w dodatku ortopedzie chciało się jeszcze operować w sobotni wieczór.Nigdy mu tego nie zapomnę.To jest kochana cud.Ja przeleżałam ,sobotę i niedzielę czekając do poniedziałku. I brak operacji.ja tak samo pzreleżałą w pierwszym na zywca nastewieu i zabipsowaniu czekajc do poniedziałku nadecyzję Noga tak bolała i puchla ze juzw sobote rano miałąm rozcięty gips wiec jak siadaął na basen umieram z bólu bo miałąm wrazenie że nic mi tej nogi nie tzryma Cały weekedn byłam na kroplówkach a z bólu nic nie jadłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 połamaniec 99 wrote: Mi mija 7 tydzień i jutro mam spotkanie z lekarzem od rechabilitacji w sprawie terminu ,jak czytam te posty to myślę czy nie za szybko ale ja nie jestem lekarzem. wszystko zalezy jakei zlamanie Normalnie leczy się 6 tyg potem 3 miechy rechabilitacje Te bardziej zlożone moga trwac kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 witch wrote:Dota wrote:Jak czytam te wasze "gipsowe przejścia", pragnienie aby z długiego przejść na krótki to dopiero w pełni uświadamiam sobie fakt, że spotkało mnie niebywałe szczęście, że w szpitalu, do którego trafiłam, normą jest operacyjne zespolenie wieloodłamowego złamania piszczeli a w dodatku ortopedzie chciało się jeszcze operować w sobotni wieczór.Nigdy mu tego nie zapomnę.Z moich obserwacji wynika, że większość z nas połamała się w weekend a konkretnie w sobotę. To ciekawe. Może powinni ogłosić sobotę dniem podatności na złamania.Ja również połamałam się w sobotnie popołudnie (18.30) a operacja zaczęła się przed 23.00.Na dyżurze był jeden ortopeda i ściągali drugiego, dlatego to trochę trwało.ja sie połamałąm w nocy z piątku na sobotę ale musze przyznac ze to nbyła sobota bo wybiął już 1 w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Dota wrote: Ja i LillaKorn w soboty styczniowe. ja sobota sierpniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote: kasiek79 wrote: alawpr wrote: Jak ja ci zazdroszczę! Już nigdy nie powiem złego słowa na swoją,,Fabrykę''!!! ja nigdy złego slowa nie pwoeidziałą na sowją robotę jeszcze zdązyłą z koleznka ułozyc plan miałą ostatni tydzien przed radą zrelaksowac się u rodziców i trach... połamana ! wrezsnia ryczałąm w szpitalu że nie mgę iśc od roboty a strasznie nie mogłam się doczekac kiedy zobacze te swoje dzieciaki Kasiek 79 proszę przypomnij jakie masz złamanie??? wieloodłamowe skrętne złamanie golenie(piszczel i stzrałka) w 1/3 wysokości do tego od zlamania w dół do stawu skokowego popękany piszczel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote: kasiek79 wrote: witch wrote: Szapo ba To ja zaczynam odliczać - jestem 9 tyg. po operacji to jeszcze 5 i powinnam pomykać bez kul Gratuluję wyczynu ! a ja narazie czekam na dzien kiedy opuszcze noge wgipsie w dół i ssama o kulach z taka noga w dól dojde do kibla chociażby Możesz dać foto?? a jakei zdjecie???? ja nic nie dostała tylko wypis wszystkei rtg zostały w szpitau i maja trafic tam do poradni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: sasanka wrote: kasiek79 wrote: a ja narazie czekam na dzien kiedy opuszcze noge wgipsie w dół i ssama o kulach z taka noga w dól dojde do kibla chociażby Możesz dać foto?? a jakei zdjecie???? ja nic nie dostała tylko wypis wszystkei rtg zostały w szpitau i maja trafic tam do poradni To u mnie dostałam wypis ze zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 HEHE TRUDNO MI SIE POŁAPAC KTÓA CO MIAŁA I ILE W GIPSIE ILE BEZ ILE W JAKIM mOZE ZROBIMY SOBIE OPISY NA DOLE???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamaniec 99 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 MI lekarz powiedział ze takie leczenie trwa minimum 12 tygodni mam złamaną piszczel okoł 6 cm nad kostką i zespoloną płytką i śrubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote:HEHE TRUDNO MI SIE POŁAPAC KTÓA CO MIAŁA I ILE W GIPSIE ILE BEZ ILE W JAKIM mOZE ZROBIMY SOBIE OPISY NA DOLE????????????Ja proponuję umieszczać nasze złamania w AVATARZE Też się gubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: Dota wrote: Ja i LillaKorn w soboty styczniowe. ja sobota sierpniowa No to mamy styczeń,maj, czerwiec, lipiec (ja) i sierpień. Łamiącym golenie, sobotom mówimy stanowcze NIE !!! Proponuję soboty przesypiać i to na podłodze, mamy przecież wśród nas "ofiarę" upadku z łózka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote: kasiek79 wrote: HEHE TRUDNO MI SIE POŁAPAC KTÓA CO MIAŁA I ILE W GIPSIE ILE BEZ ILE W JAKIM mOZE ZROBIMY SOBIE OPISY NA DOLE???????????? Ja proponuję umieszczać nasze złamania w AVATARZE KURDE MYSLAĄŁM ZE MOŻNA ZROBIC PODPIS I W NIM AUTOMAYTYCZNIE BY SIĘ WYSWIETLAŁO ALE NE MOGE ZNALEŹĆ TEJ OPCJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote: kasiek79 wrote: sasanka wrote: Możesz dać foto?? a jakei zdjecie???? ja nic nie dostała tylko wypis wszystkei rtg zostały w szpitau i maja trafic tam do poradni To u mnie dostałam wypis ze zdjęciem no aj wasnei nie dostałą nic A jak szukałam w necie jakiś zdjeć zeby wam pokazac to nic podobnego do swojego przypadku nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote:kasiek79 wrote:HEHE TRUDNO MI SIE POŁAPAC KTÓA CO MIAŁA I ILE W GIPSIE ILE BEZ ILE W JAKIM mOZE ZROBIMY SOBIE OPISY NA DOLE????????????Ja proponuję umieszczać nasze złamania w AVATARZE Też się gubię Dobry pomysł. Od razu będzie wiadomo z kim szykować się na tańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamaniec 99 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka to zdjecie obok twojego login to zdjęcie twojego złamania jak tak to ja mam podobne tylko piszczel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Mnie bardzo przestrzegaja przed zrostem rzekomym i upominają abym nie obciążała nogi .Mam kolezankę lekarza ,która też twierdzi ,że tak ma byc. I twierdzi że to mnie ustrzeze od tego zrostu rzekomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 witch wrote: kasiek79 wrote: Dota wrote: Ja i LillaKorn w soboty styczniowe. ja sobota sierpniowa No to mamy styczeń,maj, czerwiec, lipiec (ja) i sierpień. Łamiącym golenie, sobotom mówimy stanowcze NIE !!! Proponuję soboty przesypiać i to na podłodze, mamy przecież wśród nas "ofiarę" upadku z łózka sobotę przesiedze na podlodze bo ja na prostym sie połamałam tak więc nawet nie wstaje w sobote hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 witch wrote:sasanka wrote:kasiek79 wrote:HEHE TRUDNO MI SIE POŁAPAC KTÓA CO MIAŁA I ILE W GIPSIE ILE BEZ ILE W JAKIM mOZE ZROBIMY SOBIE OPISY NA DOLE????????????Ja proponuję umieszczać nasze złamania w AVATARZE Też się gubię Dobry pomysł. Od razu będzie wiadomo z kim szykować się na tańce hihihi - dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kurde jednak dzisiaj wieczorem nie bedę miała tego wózka bedę miałą jutro popoludniu NO trudno wytrzymam jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 połamaniec 99 wrote: sasanka to zdjecie obok twojego login to zdjęcie twojego złamania jak tak to ja mam podobne tylko piszczel. TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: witch wrote: kasiek79 wrote: ja sobota sierpniowa No to mamy styczeń,maj, czerwiec, lipiec (ja) i sierpień. Łamiącym golenie, sobotom mówimy stanowcze NIE !!! Proponuję soboty przesypiać i to na podłodze, mamy przecież wśród nas "ofiarę" upadku z łózka sobotę przesiedze na podlodze bo ja na prostym sie połamałam tak więc nawet nie wstaje w sobote hehe Kasiek79 ale mnie rozbawiłaś JUż w soboty nie wstaję z łóżka hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 sasanka wrote:witch wrote:sasanka wrote:Ja proponuję umieszczać nasze złamania w AVATARZE Też się gubię Dobry pomysł. Od razu będzie wiadomo z kim szykować się na tańce hihihi - dobre Już se reklamę zrobiłam A co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 kasiek79 wrote: kurde jednak dzisiaj wieczorem nie bedę miała tego wózka bedę miałą jutro popoludniu NO trudno wytrzymam jeden dzień a dlaczego tylko na wózku możesz??? proszę wybacz jeżeli to pytanie nie jest na miejscu ale co masz złamane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 witch wrote: sasanka wrote: witch wrote: Dobry pomysł. Od razu będzie wiadomo z kim szykować się na tańce hihihi - dobre Już se reklamę zrobiłam A co ? a jak to zrobiłaś dziewcze moje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasanka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 alawpr wrote:witch wrote:sasanka wrote:hihihi - dobre Już se reklamę zrobiłam A co ?a jak to zrobiłaś dziewcze moje?trzeba :1. zrobić fotkę z istniejącego RTG i umieścić ją w kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi