Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Eryk, jakiego typu pytania padają na badaniu:

- np. czy Pan wychodzi z domu np. na lody albo piwo - i czy to jest OK w mniemaniu ZUSu, czy narażam się na utrate zdrowia podczas leczenia i tym samym biedny ZUS będzie muszial wypłacac kase dłużej

- czy praca na kompie na rzecz zakładu pracy to wg ZUSu przestępstwo

pgb1979 wrote:

Ja spie juz praktycznie w kazdej pozycji tylko miedzy nogi kłade poduszkę :)

no ja tez bo mnie gips uwiera, ale skad te siniaki, od zastrzykow? A skad mi sie wzial pod okiem? W windzie polecialam na plecy

Polanka wrote:

czy ktos mi odpowie?

polanka nie bądż taka szybka 0 ja piszę z 3 przystojniakami na gg i szukam korelowi przepisów do ustawy żeby go psychicznie przygotować a Ty tu o siniakach

korel wrote:
Witaj Eryk, jakiego typu pytania padają na badaniu:
- np. czy Pan wychodzi z domu np. na lody albo piwo - i czy to jest OK w mniemaniu ZUSu, czy narażam się na utrate zdrowia podczas leczenia i tym samym biedny ZUS będzie muszial wypłacac kase dłużej
- czy praca na kompie na rzecz zakładu pracy to wg ZUSu przestępstwo
hmm, no wiec mnie nic sie nie pytali czy wychodze z domu, zapytali sie tylko czy jezdze samochodem, jesli chodzi o drugie pytanie to wydaje mi sie ze to wg zus jest przestepstwo i lepiej zeby szanowny zus sie o tym nie dowiedzial.

Jak zobaczą moje fotki, przed operacją i kilka zdjęć po, to moga zapytać jak jeden lekarz czy zatrzymałem się na ratraku, czy po mnie przejechał. A jak mnie wysla na dodatkowe badania, to każę im samym sie zbadać w Kobierzynie (krakowski psychiatryk). A na koniec obiecuję sieknę im po pysku odłamem.

ale na poczatek chce was pocieszyc, z tego co czytalem to macie polamane tylko podudzie, ja zas zlamalem obojczyk, zebra, kregoslup i noge, i jeszcze cos z plucami i brzuszkiem, i jakos z tego wyszedlem wiec i wasze nozki tez sie pozrastaja.

Polanka wrote:

pol27 wrote:

Polanka wrote:

Gratulacje!!!!!!

dzieki ale zeby bylo smiesznie zdarzylem tylko 2 razy poprowadzic zmiane i na drugi raz poslizgnalem sie ui zlamalem podudzie...wiec komicznie brzmi...Bylo to prawdemowiac przemeczenie organizmu...

hihihi, to moze lepiej jednak siedziec na kasie. Ze mna, tyle copodpisali powazna umowe, a juz poszlam w gips, tez dobre, nie?

niestety przypadki chodza po ludziach.Ja jak prowadze zmiane mam papierkowa troszke roboty rzadko siedze na kasie a napisz mi ile placa w auchan bo u nas od wrzesnia otwieraja bokumpela bedzie menadzer kas i mam wtyczke jesli bym chcial zmienic....

Eryk, orientujesz się czy jesli przyjdziesz do swojego zakładu np. w odwiedziny, to jest to przestepstwo czy nie ? I np. jesli jedziesz ggdzieś na weekend (załóżmy że masz kierowcę), a nie lezysz lub siedzisz w domu to jest to tez przestępstwo czy nie ?

agula wrote:

Polanka wrote:

czy ktos mi odpowie?

polanka nie bądż taka szybka 0 ja piszę z 3 przystojniakami na gg i szukam korelowi przepisów do ustawy żeby go psychicznie przygotować a Ty tu o siniakach

ojej, no bo mnie to zastanawia, raz mialam oko,podbite, przy zlamaniu nosa, ale teraz? Czy zastrzyki moga to robic czy co? A moze chodze we snie?

wiesz, polamalem sie 15 marca 2007 roku, a w lipcu juz jechalem nad morze i to za kierownica, w zakladzie pracy tez bylem nieraz, ale to wszystko na kulach wiec pracujac fizycznie raczej nie nadaje sie do pracy wiec zus raczej nie powinien sie czepiac, inaczej jesli lekarze nakazuja lezenie, ale jesli nie to wydaje mi sie ze nie ma problemu, tylko ze to moje zdanie, nie wiem jak to jest z punktu widzenia prawa.

korel wrote:

Eryk, orientujesz się czy jesli przyjdziesz do swojego zakładu np. w odwiedziny, to jest to przestepstwo czy nie ? I np. jesli jedziesz ggdzieś na weekend (załóżmy że masz kierowcę), a nie lezysz lub siedzisz w domu to jest to tez przestępstwo czy nie ?

Zalezy, ja mam na L4 ze moge chodzic wiec moge pojechac nawet nad morze

pol27 wrote:

Polanka wrote:

pol27 wrote:

dzieki ale zeby bylo smiesznie zdarzylem tylko 2 razy poprowadzic zmiane i na drugi raz poslizgnalem sie ui zlamalem podudzie...wiec komicznie brzmi...Bylo to prawdemowiac przemeczenie organizmu...

hihihi, to moze lepiej jednak siedziec na kasie. Ze mna, tyle copodpisali powazna umowe, a juz poszlam w gips, tez dobre, nie?

niestety przypadki chodza po ludziach.Ja jak prowadze zmiane mam papierkowa troszke roboty rzadko siedze na kasie a napisz mi ile placa w auchan bo u nas od wrzesnia otwieraja bokumpela bedzie menadzer kas i mam wtyczke jesli bym chcial zmienic....

spoko, i to wogole jezeli chodzi o caly komfort pracy. Co do placy....sam wiesz, tego tak na forum...

eryk wrote:
wiesz, polamalem sie 15 marca 2007 roku, a w lipcu juz jechalem nad morze i to za kierownica, w zakladzie pracy tez bylem nieraz, ale to wszystko na kulach wiec pracujac fizycznie raczej nie nadaje sie do pracy wiec zus raczej nie powinien sie czepiac, inaczej jesli lekarze nakazuja lezenie, ale jesli nie to wydaje mi sie ze nie ma problemu, tylko ze to moje zdanie, nie wiem jak to jest z punktu widzenia prawa.
O to musimy przepytać Agulę. Ale dziewczyna się tutaj podciągnie ! :D

Dzięki za info.

Polanka wrote:

pol27 wrote:

Polanka wrote:

spoko, i to wogole jezeli chodzi o caly komfort pracy. Co do placy....sam wiesz, tego tak na forum...

to napisz mina emeila polszcz@o2.pl jaka placa jakie warunki jaka umowa.?

pol27 wrote:

Polanka wrote:

pol27 wrote:

ok, napisze ci jutro, bo dzis zaraz schodze, albo daj gg

Polanka wrote:

pol27 wrote:

Polanka wrote:

ok, napisze ci jutro, bo dzis zaraz schodze, albo daj gg

9038701 GG

maczek wrote:

Widze, ze niezle byles poturbowany... z kregoslupem wszystko ok?

narazie nie czuję żadnych dolegliwości, chodzilem pół roku w gorsecie, 3 tyg temu wyjeli mi gwozdz z nogi.

eryk wrote:

maczek wrote:

Widze, ze niezle byles poturbowany... z kregoslupem wszystko ok?

narazie nie czuję żadnych dolegliwości, chodzilem pół roku w gorsecie, 3 tyg temu wyjeli mi gwozdz z nogi.

wlasnie opowiedz o gwozdziu