anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Bierz na pewno nie zaszkodzi w odpowiedniej ilości:)Mi juz zbrzydło...i wapno i jogurty i mleko...teraz sie przerzucilam na galaretki kolorowe mniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Zakrzepów nie rozpoznasz na oko bez USG. Badanie USG sprawdzi przekroje żył i czy wszystko jest OK. Skrzepliny to gł. efekt bardzo długiego unieruchomienia i nogi opuszczonej przez długi czas. Trzeba układać nogę wyżej żeby krew spływała "grawitacyjnie" bo pompa mięśniowa w nodze u nas na początku (na początku: tzn. u mnie juz ponad 3 miesiące) nie działa i nie ma jak odpompowywać krwi dobrze w górę. Można bandazować nogę bandażem elastycznym, ale przede wszystkim ćwiczyć gł. stopą, "pompować materac" leżąc w łóżku. Trzeba też pamiętać o zastrzykach p/zakrzepowych lub popytać lekarza czy nie powinno się ich przedłużyć. Zastrzyki dają ulgę w opuchliźnie, a tym samym łatwiej ćwiczyć, bez takiego bólu. Sinienie i opuchlizna i tak będa sie utrzymywac przez dłuższy czas, aż będziemy normalnie chodzić i biegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 tylko nie skacz po kilka schodków na raz bo to sposób na złamanie drugiej nogi!!!!!!!!! co do wapna ja biorę osteogenon i caldetrin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 kurcze jesteśmy normalnie w komplecie!!! Anita - jeszcze miesiac i będziesz miała dosyć nawet tych kolorowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Hi hi. Na razie skacze o kulach po domku, propo zastrzyku, wlasnie musze go wziasc!!!!! O matko, nienawidze tego, wogole boje sie igiel , krwi i bolu, ble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 jeszcze troche i aktywnością pobijemy naszą klasę.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 bierz zastrzyki i nie narzekaj - lepsze to niż szukanie chirurga naczyniowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 ... a galerię zdjęć zrobimy z naszych kolejnych RTG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 może sobie zdjecia pododajemy złamanych nóg, np rtg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 no właśnie... (mój internet wolniej działa ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 nasza klasa,,,a jak nazwiemu NASZ portal ? może nasza..kość?ee zbyt trywialnie...albo kostnina...nieee kojarzy się z umarlakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 albo ZROST????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 nasze-giry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 czekam na propozycję....a wogóle to chcę zakomunikować że miło załamywać sie w tak czcigodnym towarzystwie :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 ZROST jest OK, www.nasze-zrosty.pl. Od rehebilitantów i chirurgów będziemy pobierać kasę za subsktypcję. Za naszą wiedzę i doświadczenie trzeba słono płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 masz rację razem raźniej:) proponuje jak juz sie wszyscy wyleczymy isc na browara gdzies w Polske:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 hehe dobre! A wiecie kto to jest rekonwalescent? To ktoś, kto mimo wysiłków lekarzy wciąż żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 nie ma sprawy , jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 anita wrote: masz rację razem raźniej:) proponuje jak juz sie wszyscy wyleczymy isc na browara gdzies w Polske:) Ja jestem gotowy na browara nawet dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 To cos o nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 a więc kto jest za kto przeciw a kto się wstrzymał?mamy quorum. trzeba jeszcze tylko załatwić formalności związane z prawami autorskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 przyłączam sie do tego pomysłu browara, ja zapraszam do krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 a ty maku we Wrocławiu po studiach zostałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 ja też.trzeba to uczcić...że się tak sobie cichutko ZRASTAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 hmmm ja do Warszawy oj musimy ustalić miejsce...najlepiej jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polanka Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Jestem jak najbardziej za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 anita wrote: a ty maku we Wrocławiu po studiach zostałes? tak, skończyłem 7,5-letnie studia magisterskie (informatyka na PWr) i pracuje sobie we Wrocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ja reprezentacja Wrocławia:) Na spotkanie proponuje jakies góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 o proszę ja i maczek reprezentacja wrocławia, po studiach też zostaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi