Albwik Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Ja też wagę straciłem. Chyba zaczne jeść białko (to ze sklepów sportowych) i troszke przytyje i potrenuje ręce chociaż, bo zawsze byłem szczupły, a teraz jeszcze bardziej. I jeszcze deneruje mnie opuchlizna na nodze... Jedna normaln a druga "buła". Moja Pani od plastyki mówiła, że jak jej córka miała wypadek (też złamana noga) to lekarz jej mówił, że opuchlizna schodzi do 2 lat ;/ Chyba już zawsze na W-F'ie będę ćwiczył w dresach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 kasiek79 wrote: ALA a jak dizisja twoja nog???? Dziekuję ,ma sie dobrze,pobolewa ciut,ciut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 malgo85 wrote: kochane moje,własnie spojrzałam na kalendarz iiiiii.... rok temu o tej porze miałam własnie operacje i pomyslec ze to jeszcze sie ciągnie Tylko nie piecz tortu Teraz to juz wszystko za tobą,będzie tylko z górki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Albwik wrote: Siemka. Dopiero co skończyły mi się lekcje. Zapomniałem o kartkówce z biologi, ale uważałem na lekcij i 4 dostałem, a z geografii odda mi za tydzień, bo musi moja prawdziwa pani od geografii sprawdzić. I już widze znaczne poprawy ruchomości mojej nog. Leżąc na kanapie już własnymi siłami podciągam noge ku górze kanapy (zginam) do konta koło 90 stopni Ogromnie się ciesze bo z miesiąc temu podnosiłem kilka cm i mnie nózia bolała ;/ Także u mnie wszystko OK. No to z dnia na dzien będzie lepiej. Po tej kontroli lekarz pozwoli ci na więcej,jakieś obciążanie delikatne nogi pewnie bedzie grane. No i gratulacje 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 kasiek79 wrote: Aurora wrote: Kasiek, pisałaś kiedyś o jakiejś diecie, podasz ją bo muszę schudnąć!? dieta proteinowa Dukana. Słuze pomoca bo już jestem na IV fazie.Jak wpiszesz w necie i poczytasz i zdecydujesz sie to pisz śmaiło Pomogę Kasiek, przeczytałam i spróbuję tej diety, bo co mi szkodzi, a jestem zdesperowana bo przytyłam siedząc w chacie i już nie mogę na siebie patrzeć, a poza tym wstydzę się taka wrócić do pracy. Ja niestety tak mam, że muszę się stale z jedzeniem pilnować, a jak się stresuję, to jeszcze więcej chce mi się jeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 kasiek79 wrote: aga-ka16 wrote: kasiek79 wrote: a jak mam anpsiac od pdoanie??? do kogo???? Czy jest jakiś wzór???? Mój mąż pisał to w szpitalu i chyba odręcznie a nie na żadnym druku.. Nie mam pojęcia do kogo. Jak wróci to zaraz zapytam i dam, Ci znac. ok no to czekam na wiesci co i jak A u nas się składa wniosek i płaci 0,43 gr ksero za każdą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Albwik wrote: Ja też wagę straciłem. Chyba zaczne jeść białko (to ze sklepów sportowych) i troszke przytyje i potrenuje ręce chociaż, bo zawsze byłem szczupły, a teraz jeszcze bardziej. I jeszcze deneruje mnie opuchlizna na nodze... Jedna normaln a druga "buła". Moja Pani od plastyki mówiła, że jak jej córka miała wypadek (też złamana noga) to lekarz jej mówił, że opuchlizna schodzi do 2 lat ;/ Chyba już zawsze na W-F'ie będę ćwiczył w dresach Ja tez schudłam.A pani od plastyki mówiła prawdę.Opuchlizna ciągnie sie za polamańcem najdłużej.Czasami nie pokazuje sie wcale aż nagle jest i daje w kośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 edziag wrote: aurora, jak byłam na tej siłowni to rozmawiałam z babką o dietach których możnaby spróbować i pytałam o tą pproteinową. odradziła ze względu na duże obciązenie nerek. poradziła mi dietę montignaca bo ona nie wyklucza żadnej grupy produktów (w diecie proteinowej nie jesz węglowodanów i owoców). jeszcze nie sprawdziłam o co w niej chodzi coś mi się majaczy że to jest niełączenie produktów i jedzenie takich o niskim wzkaźniku glikemicznym cokolwiek by to nie znaczyło, pocieszyła mnie też że osoby unieruchomione tyją srednio 10 kg przez 3 mce. Edzia, jak proteinowa nie zacznie działać, to wypróbuję Montignaca. Mam nadzieję, że to latanie na ćwiczenia też mnie trochę odchudzi bo rehabilitację mam przez cały październik i pierwszą połowę listopada, więc trochę czasu jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Kurcze jak to jest ,że jedni z nas tyją a drudzy chudną a wymiana garderoby czeka każdego. Jak wpadnę w półki sklepowe to mnie siła nie wyciągną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Albwik to widzę same sukcesy u Ciebie. Gratuluję Ci i tej 4 i tego podnoszenia nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 alawpr wrote: Witch, kobieto-odezwij się!!! Bo sie zamartwiamy ;-( No właśnie, coś jest chyba nie tak u Witch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 alawpr wrote: Kurcze jak to jest ,że jedni z nas tyją a drudzy chudną a wymiana garderoby czeka każdego. Jak wpadnę w półki sklepowe to mnie siła nie wyciągną. Chudzielce chudną jeszcze bardziej, a grubsi na odwrót . I to ma być sprawiedliwość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Aurora wrote: Edzia, jak proteinowa nie zacznie działać, to wypróbuję Montignaca. Mam nadzieję, że to latanie na ćwiczenia też mnie trochę odchudzi bo rehabilitację mam przez cały październik i pierwszą połowę listopada, więc trochę czasu jest. na pewno podziała, jestem jedyną osobą z tych które znam na którą nie podziałała. a jak ty dostajesz się na te rehabilitacje? jezdzisz już samochodem? i prywatnie masz czy z NFZ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 ja z pewnością wolałabym schudnąć wyglądam jak kasiekx3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Aurora napisz mi co robisz na tych rehabilitacjach? chodzisz codziennie? co oni ci tam robią że tak Cie boli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 edziag wrote: Aurora wrote: Edzia, jak proteinowa nie zacznie działać, to wypróbuję Montignaca. Mam nadzieję, że to latanie na ćwiczenia też mnie trochę odchudzi bo rehabilitację mam przez cały październik i pierwszą połowę listopada, więc trochę czasu jest. na pewno podziała, jestem jedyną osobą z tych które znam na którą nie podziałała. a jak ty dostajesz się na te rehabilitacje? jezdzisz już samochodem? i prywatnie masz czy z NFZ? Mam na NFZ, chodzę do dwóch lekarzy i każdy mi daje skierowania, więc się trochę uzbierało. Obdzwoniłam pół miasta żeby się dostać i się udało, a jeżdżę różnie - z bratem, z mężem i taksówką, ale chyba będę się musiała przełamać i zacznę sama jeździć autem bo coraz trudniej o podwózkę. Kazałam już sobie nawet listek kupić i nakleję na szybę, żeby się inne wozy z daleka ode mnie trzymały Trochę poćwiczyłam jazdy, gazuję za bardzo i dość gwałtownie hamuję ale nie jest najgorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Właśnie wróciłam. Gips do kolannaaaaa!!!! Uczucie przedziwne. Mięśnia brak, zwis taki bez czucia. Za dwa tygodnie zdejmuje cały.. i się boję, bo ona jakaś nie moja ta noga. Mam nadzieję, że do wieczora już mi przejdzie i docenie brak części pancerza.Za miesiąc wyjmą mi srubę i druty. Dwie zostana do odwołania, jeżli nie będą blokować stawu. Jeżeli zaś bedą to po 2 tygodniach bez gipsu znów mnei w go wsadzą, poniewaz te srubki nie lubią tak wczesnego wyjmowania. (już zapowiadam, że srub nie oddam i w gips wsadzić się nie dam). Rtg za 2 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 a. wrote:Właśnie wróciłam. Gips do kolannaaaaa!!!! Uczucie przedziwne. Mięśnia brak, zwis taki bez czucia. Za dwa tygodnie zdejmuje cały.. i się boję, bo ona jakaś nie moja ta noga. Mam nadzieję, że do wieczora już mi przejdzie i docenie brak części pancerza.Za miesiąc wyjmą mi srubę i druty. Dwie zostana do odwołania, jeżli nie będą blokować stawu. Jeżeli zaś bedą to po 2 tygodniach bez gipsu znów mnei w go wsadzą, poniewaz te srubki nie lubią tak wczesnego wyjmowania. (już zapowiadam, że srub nie oddam i w gips wsadzić się nie dam). Rtg za 2 tyg.no to rewelka!!!! teraz to już szybko pójdzie. dzisiaj same dobre wiedomości )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 a. kobieto gips do kolana to cudo!!Ja mam w nosie mój zwis udowy. Jesteś już na prostej.Dla mnie skrócenie gipsu to końcówka mordęgi,dobry znak na zakonczenie leczenia.Gratuluję ci bardzo!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 edziag wrote: Aurora napisz mi co robisz na tych rehabilitacjach? chodzisz codziennie? co oni ci tam robią że tak Cie boli? Jak się okazuje, rehabilitant rehabilitantowi też nierówny. Teraz trafiłam na super dziewczynę, która się naprawdę przykłada i po wirówce idę do niej, a ona robi mi masaż stopy i kostki przez 30-40 minut (!), taki, że cała opuchlizna i ból schodzą, a potem ćwiczymy razem i muszę się nieźle wysilić przez następne 30 minut, a nawet dłużej i nie to mnie boli, tylko chodzenie zwykłe, a najgorzej jest po wejściu/zejściu ze schodów i wieczorem. Po tych ćwiczeniach to właśnie nic mnie nie boli, ale jak do domu dojadę, to znów muszę się wdrapać do góry i zaczyna boleć. Może to dziwne, ale tak jest. A na poprzedniej rehabilitacji (na którą był najkrótszy termin oczekiwania), byłam właściwie pozostawiona sama sobie. Pokazali mi parę ćwiczeń (zupełnie innych od tych co obecnie) przy drabinkach i na takim jakby rowerku i codziennie ćwiczyłam sama. Teraz jest o wiele lepiej, wydaje mi się, że te ćwiczenia bardziej działają, no i ten masaż cudowny! A po ćwiczeniach, na koniec mam jeszcze laser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 tylko jeszcze te sruby... z przewagą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 a. wrote:Właśnie wróciłam. Gips do kolannaaaaa!!!! Uczucie przedziwne. Mięśnia brak, zwis taki bez czucia. Za dwa tygodnie zdejmuje cały.. i się boję, bo ona jakaś nie moja ta noga. Mam nadzieję, że do wieczora już mi przejdzie i docenie brak części pancerza.Za miesiąc wyjmą mi srubę i druty. Dwie zostana do odwołania, jeżli nie będą blokować stawu. Jeżeli zaś bedą to po 2 tygodniach bez gipsu znów mnei w go wsadzą, poniewaz te srubki nie lubią tak wczesnego wyjmowania. (już zapowiadam, że srub nie oddam i w gips wsadzić się nie dam). Rtg za 2 tyg.Fajnie! Gratuluję! A to, że noga jakaś "nie Twoja" to chyba standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Dzięki. Za tydzień mam dwie kartkówki i sprawdzian ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 U mnie noga zachowuje sie jak nie moja ,jak obce ciało.Nie zawsze robi to co bym chciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Albwik wrote: Dzięki. Za tydzień mam dwie kartkówki i sprawdzian ;p To będziemy też trzymac kciuki .Nie ma rady,samego cię nie zostawimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 alawpr wrote: Albwik wrote: Dzięki. Za tydzień mam dwie kartkówki i sprawdzian ;p To będziemy też trzymac kciuki .Nie ma rady,samego cię nie zostawimy Tak jest tylko żebyś tym razem piątki dostał!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Albwik wrote: Dzięki. Za tydzień mam dwie kartkówki i sprawdzian ;p To będziemy też trzymac kciuki .Nie ma rady,samego cię nie zostawimy Tak jest tylko żebyś tym razem piątki dostał!!! Jasmar.noooo teraz to wyczłapal sie z ciebie kochana belfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Postaram się dla was Tęskie za koszykówką i biegami nawet tymi na 1km, których nie cierpiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 a. wrote:Właśnie wróciłam. Gips do kolannaaaaa!!!! Uczucie przedziwne. Mięśnia brak, zwis taki bez czucia. Za dwa tygodnie zdejmuje cały.. i się boję, bo ona jakaś nie moja ta noga. Mam nadzieję, że do wieczora już mi przejdzie i docenie brak części pancerza.Za miesiąc wyjmą mi srubę i druty. Dwie zostana do odwołania, jeżli nie będą blokować stawu. Jeżeli zaś bedą to po 2 tygodniach bez gipsu znów mnei w go wsadzą, poniewaz te srubki nie lubią tak wczesnego wyjmowania. (już zapowiadam, że srub nie oddam i w gips wsadzić się nie dam). Rtg za 2 tyg.To cudownie. Juz widać koniec tej drogi, której na imię złamanie!!!A to, że noga dziwna, nie dziwie się Wam, Ja po 2 tygodniach szyny(wtedy wcale jej nie zdejmowałam) poznać mojej nogi nie mogłam, więc podziwiam tych co mają tę nieprzyjemność mieć gips duuuuuuuuuuużo dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malgo85 Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Aurora wrote:a. wrote:Właśnie wróciłam. Gips do kolannaaaaa!!!! Uczucie przedziwne. Mięśnia brak, zwis taki bez czucia. Za dwa tygodnie zdejmuje cały.. i się boję, bo ona jakaś nie moja ta noga. Mam nadzieję, że do wieczora już mi przejdzie i docenie brak części pancerza.Za miesiąc wyjmą mi srubę i druty. Dwie zostana do odwołania, jeżli nie będą blokować stawu. Jeżeli zaś bedą to po 2 tygodniach bez gipsu znów mnei w go wsadzą, poniewaz te srubki nie lubią tak wczesnego wyjmowania. (już zapowiadam, że srub nie oddam i w gips wsadzić się nie dam). Rtg za 2 tyg.Fajnie! Gratuluję! A to, że noga jakaś "nie Twoja" to chyba standard.super!!!!cieszymy sie razem z Tobą miesnia brak, zwis powiadasz??to identycznie jak u mnie i pewnie u niektórych dziewczyn!!to norma! przed rehabilitacją tez tak miałam a pozniej coraz lepiej teraz znów mam zwis i cwicze, cwicze i ciągle cwicze te mięsnie udowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi