pedro Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 witch wrote:pedro wrote:Chodziłem do tej pory tylko na pole magnetyczne, ale efekt słaby chyba na mnie nie działa.Rehabilitantka mówi żeby próbawac zabiegów z ciekłym azotem. Trochę mam obawy żeby śruby nie pękły przy tak niskiej temperaturze.Skoro rehabilitantka poleciła Ci taki zabieg to chyba wie co mówi. My jesteśmy laicy ale ona ma styczność z tym na bieżąco. Szukałeś może czegoś na ten temat w necie ?Tak szukałem, piszą że ogólnie zabiegi z azotem to bardzo dobra sprawa i pomaga na wiele schorzeń. Mi chodzi o to, że mam piszczel zespolaną na cztery śruby i czy one nie przeszkadzają. W końcu to od 110 do 160 na minusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Pedro ja rok temu korzystalam z komory . I wydaje mi sie ,że ona jest zalecana na dolegliwości tkanek miękkich i nie ma nic wspólnego ze szybszym zrostem .Zmiany zwyrodnieniowe,bolowe,tak ale czy na szybszy zrost -wątpię. Może sie mylę ale procedury zwiazane z korzystaniem z komory jakoś mi to twoje żelazo wykluczają. Ale może jestem w błędzie ,bo przecież polecał ci to rehabilitant. Najleprze wyjście pogadac z lekarzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam. Właśnie Was przeczytałam i faktycznie jak Kasi nie ma to coś mniej czytania. A ja też tak sobie myślę, że może się trochę obraziła-ja też jej trochę napisałam do słuchu. Ale to było po to aby dbała o siebie bardziej!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Informacji też udzielą ci osoby obsługujace komorę. I jak się juz zdecydyjesz to pamietaj ,że potrzebne do niej jest specjalne ubranko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albwik Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 LillaKorn wrote: Albwik wrote: Ja mam jutro sprawdzian z chemi, ale dziś dostałem 5- z histy Znów zapomniałem, że sprawdzian był. Dobrze, że jutro na 12 mam to o 10 się poucze troszke, trudny dział. Z jakiego tematu miałeś sprawdzian? Wodorotlenki ;p Rano się poucze i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 jasmar wrote: Witam. Właśnie Was przeczytałam i faktycznie jak Kasi nie ma to coś mniej czytania. A ja też tak sobie myślę, że może się trochę obraziła-ja też jej trochę napisałam do słuchu. Ale to było po to aby dbała o siebie bardziej!!!! Nikt nie zrobił nic złego. Kazda z nas Chce dla niej jak najlepiej i dlatego tak sie denerwujemy,żeby tylko sobie nie zaszkodziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Znalazłam w starych postach na temat stosowania krio u poskręcanych:sawa-z-wawa wrote:korel wrote:sawa-z-wawa wrote:Korel - krioterapia - mrożenie ciekłym azotem 3 min. Powoduje zwężenie naczyń krwionośnych a po zakończeniu gwałtowane ich rozszerzenie. Wtedy przepychane są podobno wszystkie złogi i stany zapalne. Noga nie puchnie i w stawie jest bardziej ruchoma. Mniej boli. Mnie te zabiegi przynosiły wyraźną ulgę przy chodzeniu. Na to potrzebne jest skierowanie od lekarza. Trwały efekt podobno daje dopiero 30 takich mrożen.Nie wiem jak u Ciebie, ale można to stosowac jak masz żelastwo w nodze ?Korelku mam w nodze tyle żelastwa, że gdybym teraz zeszła to rodzina oddbała by mnie do skupu złomu aby mieć jakąś gratyfikację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 pedro wrote: Tak szukałem, piszą że ogólnie zabiegi z azotem to bardzo dobra sprawa i pomaga na wiele schorzeń. Mi chodzi o to, że mam piszczel zespolaną na cztery śruby i czy one nie przeszkadzają. W końcu to od 110 do 160 na minusie. Przeczytaj co powyżej pisze sawa-z-wawa nt. krio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Pedro a tak wogóle to jak ty tam chłopie wejdziesz jak masz ortezę. Jak ją zdejmiesz to z kulami tez cie nie wpuszczą. Może rehabilitantowi chodziło o krio punktową. I może nie miejsce złamania tylko na stawy. Bo to jest logiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Jak dzisiaj się czują Wasze nózki na taka pogodę. Moja bolała, ale kurcze nie staw skokowy tylko pod kolanem i wyżej-to chyba jakieś dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 jasmar wrote:Jak dzisiaj się czują Wasze nózki na taka pogodę. Moja bolała, ale kurcze nie staw skokowy tylko pod kolanem i wyżej-to chyba jakieś dziwne.Ja tam czuję tylko jakieś mrowienie i nie wiem:1. czy mrowi bo kość się zrasta2. czy mrowi bo pada deszcz3. czy mrowi tak sobie, bez przyczyny.Chcę nr 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 U mnie dziś pierwszy raz bolały ...biodra... Jakies znowu nowe zjawisko. Staw skokowy opuchniety,bo ciasno w gipsie jak diabli,więc noga na wysokim temblaku. A bylo tak fajnie. Co prawda niejsce złamania pobolewa ale to już pikuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Albwik wrote: LillaKorn wrote: Albwik wrote: Ja mam jutro sprawdzian z chemi, ale dziś dostałem 5- z histy Znów zapomniałem, że sprawdzian był. Dobrze, że jutro na 12 mam to o 10 się poucze troszke, trudny dział. Z jakiego tematu miałeś sprawdzian? Wodorotlenki ;p Rano się poucze i będzie ok To ucz się pilnie i żebyś zdążył bo chemia jest trudna-żeby Ci czasu nie zabrakło. No i czekamy na wieści z dobrą ocenką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Dota ja tez chce numer 1 mimo ,żę nie mrowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: U mnie dziś pierwszy raz bolały ...biodra... Jakies znowu nowe zjawisko. Staw skokowy opuchniety,bo ciasno w gipsie jak diabli,więc noga na wysokim temblaku. A bylo tak fajnie. Co prawda niejsce złamania pobolewa ale to już pikuś. Coś te biodra szwankują, ale to pewnikiem brak ruchu. Może jutro będzie lepiej-pogoda taka sama to organizm i nóżka się przyzwyczai. Brrrrrrr jak ja nie lubię jesieni-takiej jesieni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 A i odzywa sie kręgosłup. Więc to już znak ,że organizm juz sie buntuje. A ja zniecierpliwiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Dota wrote:jasmar wrote:Jak dzisiaj się czują Wasze nózki na taka pogodę. Moja bolała, ale kurcze nie staw skokowy tylko pod kolanem i wyżej-to chyba jakieś dziwne.Ja tam czuję tylko jakieś mrowienie i nie wiem:1. czy mrowi bo kość się zrasta2. czy mrowi bo pada deszcz3. czy mrowi tak sobie, bez przyczyny.Chcę nr 1.Ja też stawiam na numer 1, bo mnie już kiedyś mrowiło, a pogoda była fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 No i kochane u mnie zmiana kontroli. Zadzwoniono ze szpitala i mam sie stawic na lezakowanie 25.10 w niedzielę (. Tylko jeden dzień wcześniej ,ale to niedziela i dostałam lekkiego fisia mózgu ze strachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 jasmar wrote:Dota wrote:jasmar wrote:Jak dzisiaj się czują Wasze nózki na taka pogodę. Moja bolała, ale kurcze nie staw skokowy tylko pod kolanem i wyżej-to chyba jakieś dziwne.Ja tam czuję tylko jakieś mrowienie i nie wiem:1. czy mrowi bo kość się zrasta2. czy mrowi bo pada deszcz3. czy mrowi tak sobie, bez przyczyny.Chcę nr 1.Ja też stawiam na numer 1, bo mnie już kiedyś mrowiło, a pogoda była fajna.W wyniku referendum wybrany został nr 1. i słowo stanie się ciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: A i odzywa sie kręgosłup. Więc to już znak ,że organizm juz sie buntuje. A ja zniecierpliwiona. No to gorzej. Ale nie dziw się Twojemu kręgosłupowi. Tyle miesięcy!!!!!!!!!!!!!!! w gipsie więc i brak ruchu, i spanie pewnie na jednym boku i chodzenie nie takie jak normalnie, więc..................Alawpr ale to już niedługo!!!!!!! Trzymaj się nie daj się. Jak będzie gorzej to tabletką w ten ból i koniec z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Galoty pełne bo wyobraźnia juz zadziałała i już sobie horror w odcinkach wyobraziłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: No i kochane u mnie zmiana kontroli. Zadzwoniono ze szpitala i mam sie stawic na lezakowanie 25.10 w niedzielę (. Tylko jeden dzień wcześniej ,ale to niedziela i dostałam lekkiego fisia mózgu ze strachu. Pewnie wszystko chcą na poniedziałkowy obchód już mieć-RTG może jakieś wyniki czy jeszcze coś tam. Nie martw się, w końcu wyjdziesz też dzień wcześniej!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: A i odzywa sie kręgosłup. Więc to już znak ,że organizm juz sie buntuje. A ja zniecierpliwiona. No to gorzej. Ale nie dziw się Twojemu kręgosłupowi. Tyle miesięcy!!!!!!!!!!!!!!! w gipsie więc i brak ruchu, i spanie pewnie na jednym boku i chodzenie nie takie jak normalnie, więc..................Alawpr ale to już niedługo!!!!!!! Trzymaj się nie daj się. Jak będzie gorzej to tabletką w ten ból i koniec z nim. A było jako tako bez tabletek, ale trzeba pacyfikowac ten ból. Masz racje Jasmar,walne go tableteczką i po nim. ..Mam nadzieje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Dota wrote:jasmar wrote:Dota wrote:Ja tam czuję tylko jakieś mrowienie i nie wiem:1. czy mrowi bo kość się zrasta2. czy mrowi bo pada deszcz3. czy mrowi tak sobie, bez przyczyny.Chcę nr 1.Ja też stawiam na numer 1, bo mnie już kiedyś mrowiło, a pogoda była fajna.W wyniku referendum wybrany został nr 1. i słowo stanie się ciałem.No to super mamy coś pozytywnego przy dzisiejszej paskudnej pogodzie( u mnie cały dzień leje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: No i kochane u mnie zmiana kontroli. Zadzwoniono ze szpitala i mam sie stawic na lezakowanie 25.10 w niedzielę (. Tylko jeden dzień wcześniej ,ale to niedziela i dostałam lekkiego fisia mózgu ze strachu. Pewnie wszystko chcą na poniedziałkowy obchód już mieć-RTG może jakieś wyniki czy jeszcze coś tam. Nie martw się, w końcu wyjdziesz też dzień wcześniej!!!!! Mam nadzieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: Pedro a tak wogóle to jak ty tam chłopie wejdziesz jak masz ortezę. Jak ją zdejmiesz to z kulami tez cie nie wpuszczą. Może rehabilitantowi chodziło o krio punktową. I może nie miejsce złamania tylko na stawy. Bo to jest logiczne. hmm chyba raczej punktowo, ale na 100% bede wiedział jutro. Bez tych śrub to zdecydowałbym się bez stresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Na pewno Ala po tabletce przejdzie. A lepiej wziąć na noc i przespać spokojnie noc. I ALa bez delirki bo znów będziesz mieć bezsenne noce. A i tak kiepsko sypiasz. Więc spokojnie do tego podchodź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: No i kochane u mnie zmiana kontroli. Zadzwoniono ze szpitala i mam sie stawic na lezakowanie 25.10 w niedzielę (. Tylko jeden dzień wcześniej ,ale to niedziela i dostałam lekkiego fisia mózgu ze strachu. Alawpr dbają o Ciebie. Poprostu łózio się zwolniło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: No i kochane u mnie zmiana kontroli. Zadzwoniono ze szpitala i mam sie stawic na lezakowanie 25.10 w niedzielę (. Tylko jeden dzień wcześniej ,ale to niedziela i dostałam lekkiego fisia mózgu ze strachu. Nie bój się, ciebie tam leczą "z głową". Będzie dobrze, a wezwali na wczesniejszy termin bo pewnie taka organizacja pracy - chcą zabrać się za ciebie z samego rana w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 alawpr wrote: jasmar wrote: alawpr wrote: A i odzywa sie kręgosłup. Więc to już znak ,że organizm juz sie buntuje. A ja zniecierpliwiona. No to gorzej. Ale nie dziw się Twojemu kręgosłupowi. Tyle miesięcy!!!!!!!!!!!!!!! w gipsie więc i brak ruchu, i spanie pewnie na jednym boku i chodzenie nie takie jak normalnie, więc..................Alawpr ale to już niedługo!!!!!!! Trzymaj się nie daj się. Jak będzie gorzej to tabletką w ten ból i koniec z nim. A było jako tako bez tabletek, ale trzeba pacyfikowac ten ból. Masz racje Jasmar,walne go tableteczką i po nim. ..Mam nadzieje ... Wal "Walczaku"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi