LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Wiecie co. Napadła mnie chwola refleksji. Po pierwsze zrosnąć się musi. Najważniejsze, żeby odłamy były proste zgodne z osią kończyny i żeby nie wykształcił się staw rzekomy. A na to wszystko niezbędnym jest stosowanie się do zaleceń lekarzy (tu cytat z Ali "nie fisiować tylko leżeć"), bo zrosnąć się MUSI. Pod warunkiem, że doktorzy czegoś nie spieprzą czegoś na samym początku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dota wrote:Kontrole:25.10.2009r Alawpr26.10.2009r Aurora27.10.2009r Kasiek79, beat(k)a, Remi29.10.2009r Jasmar, Aurora i a.05.11.2009r Edziag i Raptor16.11.2009r Witch i Marchewka19.11.2009r LillaKornkoniec listopada PackardAla spisz się dzielnie i wracaj z kolejną dobrą wiadomością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 marchewka wrote:życzę wszystki miłego weekendu i spadam do poniedziałkuAla trzymaj się!!!Marcheweczko ,dzieki . Tak sie trzymam ,że nie wiem czy rodzinka mnie odczepi od fotela jutro ) Z lekka powoli dopada mnie lekki cykor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 alawpr wrote:marchewka wrote:życzę wszystki miłego weekendu i spadam do poniedziałkuAla trzymaj się!!!Marcheweczko ,dzieki . Tak sie trzymam ,że nie wiem czy rodzinka mnie odczepi od fotela jutro ) Z lekka powoli dopada mnie lekki cykor.Ala Ty i cykor! Teraz to Ci tylko już zrobią dobrze! Stawiam ptasie mleczko (cytrynowe, bo moje ulubione), że uwolnią Cię z pancerzyka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dota wrote:Dota wrote:Kontrole:25.10.2009r Alawpr26.10.2009r Aurora27.10.2009r Kasiek79, beat(k)a, Remi29.10.2009r Jasmar, Aurora i a.05.11.2009r Edziag i Raptor16.11.2009r Witch i Marchewka19.11.2009r LillaKornkoniec listopada PackardAla spisz się dzielnie i wracaj z kolejną dobrą wiadomością.Jujuniu Ale Presja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 LillaKorn wrote:alawpr wrote:marchewka wrote:życzę wszystki miłego weekendu i spadam do poniedziałkuAla trzymaj się!!!Marcheweczko ,dzieki . Tak sie trzymam ,że nie wiem czy rodzinka mnie odczepi od fotela jutro ) Z lekka powoli dopada mnie lekki cykor.Ala Ty i cykor! Teraz to Ci tylko już zrobią dobrze! Stawiam ptasie mleczko (cytrynowe, bo moje ulubione), że uwolnią Cię z pancerzyka!kocham Cie ,!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Sama widzisz jak ci tu kibicują i do tego szczerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Weź koniecznie laptopika to będziesz nadawać jak J-23 z tej jaskini przemocy/pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 LillaKorn wrote: Wiecie co. Napadła mnie chwola refleksji. Po pierwsze zrosnąć się musi. Najważniejsze, żeby odłamy były proste zgodne z osią kończyny i żeby nie wykształcił się staw rzekomy. A na to wszystko niezbędnym jest stosowanie się do zaleceń lekarzy (tu cytat z Ali "nie fisiować tylko leżeć"), bo zrosnąć się MUSI. Pod warunkiem, że doktorzy czegoś nie spieprzą czegoś na samym początku.... A jak spieprza to trafic do takiego co ma pojecie co robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 alawpr wrote: LillaKorn wrote: Wiecie co. Napadła mnie chwola refleksji. Po pierwsze zrosnąć się musi. Najważniejsze, żeby odłamy były proste zgodne z osią kończyny i żeby nie wykształcił się staw rzekomy. A na to wszystko niezbędnym jest stosowanie się do zaleceń lekarzy (tu cytat z Ali "nie fisiować tylko leżeć"), bo zrosnąć się MUSI. Pod warunkiem, że doktorzy czegoś nie spieprzą czegoś na samym początku.... A jak spieprza to trafic do takiego co ma pojecie co robi. Pod warunkiem, że nie jest za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Lilla czy u ciebie jest możliwe aby oś sie wyrównała? Wiem że to chyba durne pytanie . Ale.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dota wrote: Sama widzisz jak ci tu kibicują i do tego szczerze. Oj tak tak , jak to sie docenia jak sie ma stracha okrutnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 LillaKorn wrote: Weź koniecznie laptopika to będziesz nadawać jak J-23 z tej jaskini przemocy/pomocy! Już ja coś wykombinuję!! Przecież ja tam zdechnę z ta moją bezsennością br... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 wiem , najmę sie na operatora powierzchni płaskich,tzn bede szorowac podlogi w szpitalu to czas jakos zleci bo dużo czasu będe na to potrzebowała i może zarobie pare groszy na to ptasie mleczko. Bo Jasmar jestem winna co najmniej ze dwa i u Lilli szykuje sie dług Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 LillaKorn wrote:alawpr wrote:marchewka wrote:życzę wszystki miłego weekendu i spadam do poniedziałkuAla trzymaj się!!!Marcheweczko ,dzieki . Tak sie trzymam ,że nie wiem czy rodzinka mnie odczepi od fotela jutro ) Z lekka powoli dopada mnie lekki cykor.Ala Ty i cykor! Teraz to Ci tylko już zrobią dobrze! Stawiam ptasie mleczko (cytrynowe, bo moje ulubione), że uwolnią Cię z pancerzyka!Wchodze w to. Dorzucam Osteomag i kurczaka w galarecie Skarpeta wyprasowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 alawpr wrote: Lilla czy u ciebie jest możliwe aby oś sie wyrównała? Wiem że to chyba durne pytanie . Ale.. Nieoperacyjnie nie ma takiej możliwości.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 a. wrote:LillaKorn wrote:alawpr wrote:Marcheweczko ,dzieki . Tak sie trzymam ,że nie wiem czy rodzinka mnie odczepi od fotela jutro ) Z lekka powoli dopada mnie lekki cykor.Ala Ty i cykor! Teraz to Ci tylko już zrobią dobrze! Stawiam ptasie mleczko (cytrynowe, bo moje ulubione), że uwolnią Cię z pancerzyka!Wchodze w to. Dorzucam Osteomag i kurczaka w galarecie Skarpeta wyprasowana?Boję sie zabrac skarpete żeby nie zapeszyc. Cholera zachowuje sie jak dzieciak!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilla czy u ciebie jest możliwe aby oś sie wyrównała? Wiem że to chyba durne pytanie . Ale.. Nieoperacyjnie nie ma takiej możliwości.... No tak...troszke mi piórka opadły z przykrości. A jak ty do tego podchodzisz. Myslisz o poddaniu sie tekiej operacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 kasiek79 wrote:beat(k)a wrote:Cześć... dlugo mnie tu nie było i mam wiele lektury do nadrobienia. U mnie zaczyna sie prawdziwe życie. W sumie to chyba sie ciesze. Pozdrawiam Nowych Połamańców. Jak zorientuje sie co obecnie dzieje sie na forum to napisze więcej szczegółów. fajnie znowy do Was wpaść na chwilke cześcFajnie ze pomału wszyscy wracamy do normalności kurde bo aj też wkoncu wróce prawda?? może juz za kilka dni chociaz gips mi skrócąKasiek jak smiesz wątpic! Pewnie że wrócisz!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarpat Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Ja na zdjęcie gipsu jadę 29 Października. Przy złamanej piszczeli(złamanie proste bez przemieszczeń) gips miałem nosić 10 tygodni a nosze 12 , aby jak już tam pojadę było po wszystkim. Teraz moje pytanie czy na zrobionym rentgenie będzie widać to złamanie? Czy kość ma się zrosnąć tak żeby na zdjęciu nic nie było widać? Bo mi się wydaje że na rentgenie to nawet za 10 lat będzie widać że maiłem złamany piszczel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Tarpat wrote: Ja na zdjęcie gipsu jadę 29 Października. Przy złamanej piszczeli(złamanie proste bez przemieszczeń) gips miałem nosić 10 tygodni a nosze 12 , aby jak już tam pojadę było po wszystkim. Teraz moje pytanie czy na zrobionym rentgenie będzie widać to złamanie? Czy kość ma się zrosnąć tak żeby na zdjęciu nic nie było widać? Bo mi się wydaje że na rentgenie to nawet za 10 lat będzie widać że maiłem złamany piszczel. Tarapat, nie pamietam czy leczony jestes tylko zachowawczo gipsem, czy robiono ci operaję. Piszczel niestety długo sie oblewa kostniną bo to najsuchszy gnat. Na zdjęciu jak jest wszystko ok, nie widac szczelin złamania.Życzę ci powodzenia na kontroli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Tarpat wrote: Ja na zdjęcie gipsu jadę 29 Października. Przy złamanej piszczeli(złamanie proste bez przemieszczeń) gips miałem nosić 10 tygodni a nosze 12 , aby jak już tam pojadę było po wszystkim. Teraz moje pytanie czy na zrobionym rentgenie będzie widać to złamanie? Czy kość ma się zrosnąć tak żeby na zdjęciu nic nie było widać? Bo mi się wydaje że na rentgenie to nawet za 10 lat będzie widać że maiłem złamany piszczel. Cześć! Na zdjęciu RTG przypuszczalnie będzie widoczna szczelina złamania połączona mgiełką. Jak intensywną to będzie zależało od mocy Twojego zrostu.Potem przez parę miesięcy będzie się przebudowywać aż nie będzie widać szczeliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarpat Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 No dzięki też mam nadzieję że już będzie po wszystkim. Leczone tylko gipsem nie było powodu do operacji. Byłem na kontroli 5 tygodni temu i powiedział że się ta szczelina ładnie zalała i kazał przyjechać za 5 tygodni na zdjęcie gipsu choć na zdjęciu jeszcze szczelina była choć mniejsza jak zaraz po złamaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Tarpat wrote: No dzięki też mam nadzieję że już będzie po wszystkim. Leczone tylko gipsem nie było powodu do operacji. Byłem na kontroli 5 tygodni temu i powiedział że się ta szczelina ładnie zalała i kazał przyjechać za 5 tygodni na zdjęcie gipsu choć na zdjęciu jeszcze szczelina była choć mniejsza jak zaraz po złamaniu. Widzisz u Ciebie odwrotnie niż u mnie, bo na każdej kontroli szczelina była większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarpat Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Czemu tak się działo że była większa? Ale teraz już bez gipsu jesteś ? Bo widzę że gips miałaś 5 miesięcy. Nie no u mnie widać za zdjęciu że jest szczelina "chudsza" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Tarapat to ty szczęściarz jesteś. MI mineło 5 miesięcy i nadal w gipsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Tarpat wrote: Czemu tak się działo że była większa? Ale teraz już bez gipsu jesteś ? Bo widzę że gips miałaś 5 miesięcy. Nie no u mnie widać za zdjęciu że jest szczelina "chudsza" Powinnam być zoperowana ale lekarze mnie olali (byłam dwukrotnie kwalifikowana do operacji po czym dwukrotnie inny lekarz podejmował decyzję o odstąpieniu od operacji). Dlatego szczelina się powiększała...Obecnie bez gipsu, bez pelnego zrostu, z odchyleniem od osi kończyny i nogą krótszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarpat Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 alawpr wrote:Tarapat to ty szczęściarz jesteś. MI mineło 5 miesięcy i nadal w gipsie.No nie powiedział bym. Jak bym był szczęściarz to bym w ogóle nogi nie złamał. A jak to jest z obciążaniem nogi? Ja tak od dwóch tygodni lekko podpieram się na tej nodze bo słyszałem żeby przyzwyczajać nogę do chodzenia żeby pracowała normalnie to szybciej się zrośnie.Pewnie ty masz gips 2 miesiące dłużej bo masz inny rodzaj złamania. A czułeś coś po 3 miesiącach że jeszcze się nie zrosła odczuwałeś jakieś bóle czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarpat Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 LillaKorn wrote: Tarpat wrote: Czemu tak się działo że była większa? Ale teraz już bez gipsu jesteś ? Bo widzę że gips miałaś 5 miesięcy. Nie no u mnie widać za zdjęciu że jest szczelina "chudsza" Powinnam być zoperowana ale lekarze mnie olali (byłam dwukrotnie kwalifikowana do operacji po czym dwukrotnie inny lekarz podejmował decyzję o odstąpieniu od operacji). Dlatego szczelina się powiększała...Obecnie bez gipsu, bez pelnego zrostu, z odchyleniem od osi kończyny i nogą krótszą. To chodzisz o kulach nadal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Tarpat wrote: LillaKorn wrote: Tarpat wrote: Czemu tak się działo że była większa? Ale teraz już bez gipsu jesteś ? Bo widzę że gips miałaś 5 miesięcy. Nie no u mnie widać za zdjęciu że jest szczelina "chudsza" Powinnam być zoperowana ale lekarze mnie olali (byłam dwukrotnie kwalifikowana do operacji po czym dwukrotnie inny lekarz podejmował decyzję o odstąpieniu od operacji). Dlatego szczelina się powiększała...Obecnie bez gipsu, bez pelnego zrostu, z odchyleniem od osi kończyny i nogą krótszą. To chodzisz o kulach nadal ? Trochę samowolnie chodzę bez. Na zewnątrz nie wychodzę bez męskiej asysty a do pracy dojeżdżam autkiem spod domu pod prackę. Od lekarza mam pozwolenie na chedzenie bez w domu coby ten nędzny zrost nie poszedł się gonić jak upadnę w sposób niekontrolowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi