Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Anita, przyznam Ci się - ale tak tylko między nami - że dzisiaj troche pojeździłem autem po mieście ("po mieście" - to ważne, bo co ruch to korek) i tymi swoimi gwoździami i zrostami oraz braku-zrostami a także szczelinami wraz z odłamami naciskałem jakoś to sprzęgło. Jestem bezpieczny, bo gaz i hamulec mam pod zdrową nogą. Podróż niedługa, tylko kilka świateł, ale da sie jeździć. Niestety noga trochę (uaaa !!!) boli. Ale to zamiast tych ćwiczeń z pompowaniem materaca.

a ja chodzę obciażajac -juz mi sie skakać nie chce. około 15 kg ale zawsze lepiej niż zalecane 5. Nie wiem czy moge ale ...trudno mam juz dość, w czwartek wybiore sie do lekarza, którego polecił mi maczek.dam znac co i jak

damy radę Korel - ważne żeby się nie dawać zwapnieć :D dłużej czy krócej zrost nastąpi.wiara góry przenosi to może i my się w końcu w tych górach złapiemy...z pełnym obciążeniem

Kurcze, ile mnie ominęło... taaaaka dyskusja. Najpierw o portalu, hmm... jak to bylo, nasze-kaleki czy tez moze nasze-ubezpieczenie ;). A co do spotkania na piwie proponuje centrum Polski - Łódź :) A tak na powaznie, dzis ciotka dala mi pomysl. Powiedziala ze kiedys jak miala zlamaną nóżkę to lekarz polecił jej codziennie strzelic sobie kielona. Na dobre krązenie.I w sumie racja.Tylko nie wiem jak zrosty reagują na alkohol. No i ja bynajmniej wodki nie lubie specjalnie, wiec pomyslalem o winku albo browarku. Krazenie poprawi sie bankowo.

I tak jeszcze cos sobie pomyslalem jak czytalem te wpisy o nowym portalu. W sumie rozmawiamy tu a nie wiemy nawet jak wygladamy. Moze jakos na tej naszej klasie sie pokazemy.Przynajmniej bedziemy mieli wyobrazenie o nas samych. Ale oczywiscie z tym pomyslem nie nalegam, a wręcz zostawiam go do przedyskutowania sznownemu gremium z forum. Pozdrowionka - Piotrek

witajcie !!Pozdrawiam Wszystkich na forum !!Nasze nogi kiedyś się zrosną to tylko kwestia czasu !!Czas leczy rany i połamane nogi !! Przyłanczam sie do spotkania w realu i na naszej klasie !!! Piszcie jak najwięcej !!!

anita wrote:
Anita Wroclaw - czekam na zaproszenia na n-k:)
A mnie znajdziecie na n-k, bo jestem jedynym mieszkancem Neo Tokyo ;)

Ktos tam pisal o alkoholu - moze i krazenie poprawia ale z drugiej strony wyplukuje wapn i fosfor z organizmu, ktore sa potrzebne do tworzenia sie kostniny.

Moj kumpel na zrost mial metode: jesc danonki i ryby, i palic papierosy :P Kosci mu sie zrastaly idealnie i nawet za szybko (wydluzali mu noge i sie zrosla szybciej niz to bylo przewidziane i musieli ja zlamac) ;) Ja jadlem danonki i ryby i nic to nie dalo..... hmm... moze powinienem zaczac palic? ;P

Witam Wszystkich - Maczek niezłe masz fotki na n-k - nie doceniałam Cię , wybacz :)

co do alkoholu Maczek ma rację - podobno w nadmiarze całkowicie wstrzymuje zrost. co do wina, to powszechnie wiadomo że dobrze wpływa na krążenie, a piwo - no cóż, częste wychodzenie do wc też można uznać za przejaw wzmożonej aktywności ruchowej :D

ja żeby poprawić krążenie dałam sobie spokój z fajkami - i wątpię aby w czymkolwiek pomogły = wręcz przeciwnie,zawałowcy mają całkowity zakaz.zatem odradzam :cool: