LillaKorn Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 aga-ka16 wrote:Dzięki Lilla! Lekarza jednak ten zrost nie "powalił"(tak powiedział), a u Ciebie może właśnie teraz szczelina sie zarasta, przecież dawno nie robiłaś rtg. więc nic nie wiadomo...Rzeczywiście teraz znacznie mniej siedzę w domu. Sad na razie odpada, bo droga do niego polna i po deszczach strasznie błotnista. Ale niemal codziennie jeżdżę z mężem po dzieciaki, odwiedzam kumpele ... i w o0góle już tak inaczej...Czekam na swoje Tsunami. Już niedługo mam kontrolę to się zobaczy co w kościach słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 ....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 DE-MODE wrote:....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:]Oby na dlugi czas! Fajne masz zdjątka na blogu w szczególności te retrospektywne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 DE-MODE wrote:....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:]A nie dobrała sie do tego długiego przez kolano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 LillaKorn wrote:DE-MODE wrote:....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:]Oby na dlugi czas! Fajne masz zdjątka na blogu w szczególności te retrospektywne!...dziekuje...--no coz kiedys sie szalało....wtedy farbowałem co dwa tygodnie włosy:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Dota wrote:DE-MODE wrote:....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:]A nie dobrała sie do tego długiego przez kolano ?..:] tam akurat opatrunek troche mi sie odkleił po kąpieli....a kolanka zasłoniete przez pidzamke:] wiec tam sie nie dobierała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 eliska wrote: a. wrote: eliska wrote: dla urozmaicenia, tancerki rozdzieliła schodkowa...ja z 17 sierpnia, a ja to taka tancerka schodkowa można powiedzieć a jak sobie pokiereszowałaś tę nozię ? w półobrocie skonczył mi się parkiet (nieoswietlony schodek tfu!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Dziś, jak powiedziałam w sanatorium, że będę do nich przyjeżdżać na rowerze bo tak mam najbliżej pani rehabilitantka stwierdziła, że mam jeszcze poczekać bo jest za wcześnie na prawdziwy rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 DE-MODE wrote:LillaKorn wrote:DE-MODE wrote:....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:]Oby na dlugi czas! Fajne masz zdjątka na blogu w szczególności te retrospektywne!...dziekuje...--no coz kiedys sie szalało....wtedy farbowałem co dwa tygodnie włosy:]a jakieś swoje mp3 zamieściłbyś na blogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Dota wrote: DE-MODE wrote: LillaKorn wrote: Oby na dlugi czas! Fajne masz zdjątka na blogu w szczególności te retrospektywne! ...dziekuje...--no coz kiedys sie szalało....wtedy farbowałem co dwa tygodnie włosy:] a jakieś swoje mp3 zamieściłbyś na blogu ..hmmm troche boje sie piractwa ze przenikna do internetu hehe....ale faktycznie nie pomyslałem o tym........wiec...popracuje nad tym:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 DE-MODE wrote:Dota wrote:DE-MODE wrote:...dziekuje...--no coz kiedys sie szalało....wtedy farbowałem co dwa tygodnie włosy:]a jakieś swoje mp3 zamieściłbyś na blogu ..hmmm troche boje sie piractwa ze przenikna do internetu hehe....ale faktycznie nie pomyslałem o tym........wiec...popracuje nad tym:]pracuj popracujkiedyś z przyjemnością słuchałam DM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Alawpr i Remi odezwijcie się, co z wami ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 DE-MODE wrote: Dota wrote: DE-MODE wrote: ...dziekuje...--no coz kiedys sie szalało....wtedy farbowałem co dwa tygodnie włosy:] a jakieś swoje mp3 zamieściłbyś na blogu ..hmmm troche boje sie piractwa ze przenikna do internetu hehe....ale faktycznie nie pomyslałem o tym........wiec...popracuje nad tym:] czy moge linka do tego blogu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Dota wrote: Alawpr i Remi odezwijcie się, co z wami ??? byłam pewna ze jak podała ALI numer tel to ze chociaz smsa napisze a tu cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damira 48 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Kochani, czytam was durg i cięgiem Na paprzące się szwy i rany dobre jest ustrojstwo pt. Octenisept. To jest w spreyu, działa baktriobójczo, p.wirusowo i p. bakteryjnie, uzywają tego do dezynfekcji ran. Ja stosowałam po ostatniej operacji i nie miałam zadnych niespodzianek z ropą i innymi wyciekami. Naprawdę polecam. Kasiu....wielkie brawa! Naprawdę! Z chodzeniem po zdjęciu gipsu naprawdę trzeba powoli. Mnie też się wydawało, że nigdy nie zacznę chodzić normalnie, że noga nie przestanie mi puchnąć i sienieć....uwierzcie, na wszystko trzeba tylko czasu. Ja teraz pamiętam tylko śmieszne momenty z mojego życiorysu ortopedycznego! Trzymajcie sie cieplutko i ZRASTAJCIE !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarpat Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 LillaKorn wrote:Tarpat fajnie się pozrastałeś!Dzięki Pozrastałem się w miarę szybko ale jak przywrócić te moje stawy do normalności?Znacie jakieś ćwiczenia na takie "zastane" stawy? Muszę je wyćwiczyć do następnej kontroli czy mam na to dwa tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
909roses Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Hejjejku jak to forum szybko sie rozrasta ;O nie moglam wejsc wczesniej niestety nie wiem czy w ogole ktokolwiek jeszcze pamieta ten mój przypadek bo to bylo 13 stron do tylu ;P w kazdym razie, to moje złamanie to złamanie kostki bocznej. Kiedy bede mogla stąpac tą stopą po ziemi? I kiedy mi ten gips w koncu zdejma, bo to dopiero trzeci dzien a ja juz nie wytrzymuje tego siedzenia w domu .... ehh... a w ogole potem bede musiala chodzic na rehabilitacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Tarpat wrote:LillaKorn wrote:Tarpat fajnie się pozrastałeś!Dzięki Pozrastałem się w miarę szybko ale jak przywrócić te moje stawy do normalności?Znacie jakieś ćwiczenia na takie "zastane" stawy? Muszę je wyćwiczyć do następnej kontroli czy mam na to dwa tygodnie.Po pierwsze naturalne ruchy i nic na siłę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 kasiek79 wrote:DE-MODE wrote:Dota wrote:a jakieś swoje mp3 zamieściłbyś na blogu ..hmmm troche boje sie piractwa ze przenikna do internetu hehe....ale faktycznie nie pomyslałem o tym........wiec...popracuje nad tym:]czy moge linka do tego blogu?:] oki dziekujehttp://nlmda.bloog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 909roses wrote:Hejjejku jak to forum szybko sie rozrasta ;O nie moglam wejsc wczesniej niestety nie wiem czy w ogole ktokolwiek jeszcze pamieta ten mój przypadek bo to bylo 13 stron do tylu ;P w kazdym razie, to moje złamanie to złamanie kostki bocznej. Kiedy bede mogla stąpac tą stopą po ziemi? I kiedy mi ten gips w koncu zdejma, bo to dopiero trzeci dzien a ja juz nie wytrzymuje tego siedzenia w domu .... ehh... a w ogole potem bede musiala chodzic na rehabilitacje? Ja czytałam Twojego posta, ale z racji tego, że pisze tu sporo osób to może postaraj się w podpisie podać jeszcze raz w skrócie co i jak dokładnie (tak jak ma większość). Na wszystkie dręczące Cie pytania odpowie Ci lekarz, bo tak naprawdę to nikt z nas tego nie jest w stanie przewidzieć. Rehabilitacja po złamaniu jest zawsze potrzebna, nawet jeśli lekarz Ci nie da skierowania to będzie to oznaczało, że jesteś w stanie sama to jakoś wyćwiczyć. Najlepiej po prostu zapytaj lekarza przy kontroli czy potrzebne będą Ci jakieś zabiegi, jeśli tak, poproś o skierowanie na rehabilitacje. Z tego co pisałaś to lekarz Ci powiedział, że masz leżeć. Tak, więc na razie to lepiej nic nie rób, bo może Ci się coś przemieścić. Pewnie dopiero jak Ci zdejmą gips to się okaże w jakim stanie jest staw skokowy i czy jest potrzebna jakaś specjalna rehabilitacja. I nie załamuj się, co nas nie zabije to wzmocni ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 widzę same dobre wieści jak to miło poczytac,bierzcie wszyscy przyklad z Kasi, zazdroszczę tej wiary bardzo co do rozruszania nogi po zdjęciu gipsu, ja mialam taki patent na zgięcie, codziennie na noc ukladałam nogę z coraz większym zgięciem, do granicy bólu, zaczynało boleć ale wtedy zasypiałam i jak się budziłam to już miałam lepszy kąt. oczywiście budziłam się klika razy w nocy, ze strachu i nieprzyzwyczajenia i za każdym razem doginałam kolano. po tygodniu mialam ok 90% zgięcia, reszta trwała dłużej ale teraz moge chorą nogę zgiąć bardziej niż zdrową może się komus ten sposób przydana skokowy niestety nie mam bo tu dłuższa historiaa i spuchniete kolano to jest dość długa sprawa, ale też przechodzi, polecam duzo duzo ruszać, w porownaniu do tego wszystkiego przez co się przechodzi przy złamaniu to stan po zdjęciu gipsu jest naprawdę miły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 DE-MODE wrote:....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:]uważaj na kota, słyszalam, że w calości zjeść potrafi...jak dobrze przyśniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Polamana Kasiumam pytanie o dr Morasiewicza, chyba jednak do niego pojadę, czy mogłabyś mi powiedzieć jakiego rzędu jest koszt wizyty u niego i co to jest na Teatralnym, jakaś przychodnia? gabinet prywatny? jak to łatwo znaleźć?z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 marchewka wrote:DE-MODE wrote:....mam szalonego kota ....wczoraj w nocy przegryzł mi szwy na ranie po srubkach....a myslalem w nocy ze tak mnie boli":]dzis byłem na konsultacjach u mojego lekarza w szpitalu....wszystko ok ..kule juz odrzucilem i ..bólu juz nie czuje wiec w poniedziałek wyjecie szwów...i zegnaj ortopedio....:]uważaj na kota, słyszalam, że w calości zjeść potrafi...jak dobrze przyśniesz Jednym kłapnięciem pyszczka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 marchewka wrote: w porownaniu do tego wszystkiego przez co się przechodzi przy złamaniu to stan po zdjęciu gipsu jest naprawdę miły Topoprostu pielęgnacja nóżki zoczywistymi utrudnieniami. Pamietam pierwsze chwile po zdjęciu gipsa. Było to jedno wielkie rozczarowanie. Uważałam że wykuśtykam na własnych nogach a tu kiszka. Nie dałam rady zrobić ani jednego kroku nawet w obecności instruującego mnie lekarza! Chodziłam z kulami jeszcze 4 m-ce czyli tyle czasu ile miałam gips na nodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BETI 0909 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 witam ja doznałam złmania spiarlanego kości podudzia 28 czerwca ,leżałam wszpitalu gdzie zadecydowali leczenie zachowawcze ,gips miałam 6 tygodni ,na rtg brak ;pełnego zrostu ,odwiedziłam klinike w Zorach tam zlecono mi pole magnetyczne ,obciązenie nogi do 10 kg ,trochę się boje wiecie ja nie potrafie chodzic o kulach wydaje mi sie ze sie przewr oce .jest mi bardzo ciezko mam chwile załamania ...dzisiaj byłam w poradni rechabilitacyjnej gdzie lekarz sie zdziwił ze nie byłam operowana ? niewiem co mam o tym sądzić kazdy mowi coś innego zalecili mi ćwiczenia na staw skokowy i pole magnetyczne ,biore leki calcium500d i ostegenon sama niewiem czy one pomagają ?pozdrawiam was wszystich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 kasiek79 wrote:Dota wrote:Alawpr i Remi odezwijcie się, co z wami ???byłam pewna ze jak podała ALI numer tel to ze chociaz smsa napisze a tu ciszaKasiu, wiesz, ja mam straszne zaległości w forum i raczej nie nadrobię podczytywania, więc nie wiem, u kogo jakie postępy. Ale trzymamm kciuki za wszystkich ciurkiem.Z Twojego opisu w sygnaturce wynika, że nastąpiły jakieś zmiany na lepsze? Bardzo cię cieszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Halo.halo......JESTEM!!!! Zameldowałam sie i zaraz napiszę co i jak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polamana Kaska Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 marchewka wrote:Polamana Kasiumam pytanie o dr Morasiewicza, chyba jednak do niego pojadę, czy mogłabyś mi powiedzieć jakiego rzędu jest koszt wizyty u niego i co to jest na Teatralnym, jakaś przychodnia? gabinet prywatny? jak to łatwo znaleźć?z góry dziękuję i pozdrawiam Marchewko,Na Teatralnej jest Centrum Spa z basenami, fitnesem i właśnie prywatnymi gabinetami lekarskimi. Ten lekarz przyjmuje m.in. właśnie tam. Wolałabym na forum nie pisać o koszcie wizyty, ale moim zdaniem nie jest wysoki. Najlepiej zadzwonić do rejestracji, tam Ci powiedzą.Nie wiem, na ile znasz Wrocek, ale jest to blisko rynku.Linki:Rejestracja + mapa - http://www.spa.wroc.pl/?page=kontakt&lg=plOpis gabinetów - http://www.spa.wroc.pl/?page=opieka_zdrowotna&lg=plJakbyś potrzebowała pomocy, pytaj. Kiedy się wybierasz? I co z usuwaniem metalu, bo widzę jakieś bieżące daty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Beti909 którą kość podudzia dokładnie złamałaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi