Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłam, że oni bardzo boją się wszelkich konfrontacji, porównań, a wiadomo, rehabilitant też wiedzę ma, zdjęcia ogląda, itp. A jak na USG do innego lekarza trafisz to co? Jeszcze nie daj Boże coś wykryje, czego tamten nie dostrzegł. I o to im chodzi. A chory tylko na tym cierpi.

Ja poszłam na usg i nie żałuję. Wiem, że wszystko ok w środku i dla mnie to jest bezcenne. Od tego czasu przestałam się denerwować. A skierowania też bym nie dostała. Po prostu poszłam i zapłaciłam bo bym się nie doczekała.

a. wrote:

jasmar mam takie same zalecenia i takie same uczucia wzbudziłam pytaniem o usg(przciez łydka nei jest twarda wiec nie ma stanow zapalnych), borowinę (nie ma opuchlizny) żywokost (a po co) skorupki (to nie działa) pigułki (nic nie dają)

No jak bym słyszała mojego lekarza.

jasmar wrote:
a. wrote:
jasmar wrote:
Mam nadzieję, że się ucieszą. W sobotę odwiedziła mnie była uczennica-troszkę interesownie bo chciała powtórzyć ciągi przed maturą. Uczę jej młodszą siostre i powiedziała mi, że już na mnie czekają. a w ogóle dobrze, że zadzwoniła i przyszła, bo musiałam się doprowadzić do stanu oglądalności a nie tylko ryczeć. Ale potem mąż poszedł na nockę i ja znów w ryk, aż mój najstarszy powiedział, że nie mam o co wyć, bo mi też się zrośnie, bo innym też się zrasta a że trochę dłużej to nic.
ooo mój jedyny ma 4 miesiące ale już marzę, żeby był takim facetem jak Twój najstarszy
Jak to się robi?
A. jeszcze tylko 15 lat i też taki będzie!!! zobaczysz teraz to wydaje mi się, że ten czas tak szybko przeleciał i moje dzieci już nie są takie malutkie i mi tego żal. Najmłodszy też się już "usamodzielnił". Tzn odseparował od mamusi i to złamanie mu pomogło. Bo do czerwca spał ze mną i jak w zeszłym roku na koloniach spał już sam to potem wrócił do mnie do łóżka z powrotem. A w tym roku udało się i to jest największa zasługa złamanej nogi, że mały wreszcie śpi sam.
U mnie na odwrót. Trzymając się nowoczesnej fali mały od pocztaku spal w łóżeczku a od złamnia, czyli jak miał dwa miesiące przeniósł sie do mnie do lozka, żebym nie musiala wstawac na karmienie. Nie powiem nareszcie sie wysypiam bez chrapiacego sprawcy mego dziecka (bo jak ustalilysmy ja nie chrapie) za to dziecie mi sie rozbisurmaniło i juz sie boję powrotu do "okrutnego" łóżeczka

ale hola hola to nie to forum :)

chociaz facety to tu prawdziwe rodzynasy

a. wrote:

alawpr wrote:

Cholera ,kazdy lekarz co innego. Z jakich oni szkól powychodzili? Czy rzeczywiście jest tyle metod leczenie ,rehabilitacji. Jak to jest ? Kto raniej wstanie ten ma rację? Wnerwia mnie to bardzo!

mnie najbardziej dziwi zaleznosc żelastwo a gips, rozbieznosc w zeznaniach jest ogromna

Dokładnie bo ja gipsu nie miałam wcale a szynę tylko (aż) 13 dni i kazał ja wywalić bo więcej z niej szkody niż pożytku

W tej chwili mój mąż wszedł i spytał sie i co tam połamanki piszą? Jak wy już kije od szczotek bedziecie jadły,wcinacie skorupki i inne dziwa to wy jak kozy. Ja pitolę miotłę będę musiał schowac.

a. wrote:
jasmar wrote:
a. wrote:
ooo mój jedyny ma 4 miesiące ale już marzę, żeby był takim facetem jak Twój najstarszy
Jak to się robi?
A. jeszcze tylko 15 lat i też taki będzie!!! zobaczysz teraz to wydaje mi się, że ten czas tak szybko przeleciał i moje dzieci już nie są takie malutkie i mi tego żal. Najmłodszy też się już "usamodzielnił". Tzn odseparował od mamusi i to złamanie mu pomogło. Bo do czerwca spał ze mną i jak w zeszłym roku na koloniach spał już sam to potem wrócił do mnie do łóżka z powrotem. A w tym roku udało się i to jest największa zasługa złamanej nogi, że mały wreszcie śpi sam.
U mnie na odwrót. Trzymając się nowoczesnej fali mały od pocztaku spal w łóżeczku a od złamnia, czyli jak miał dwa miesiące przeniósł sie do mnie do lozka, żebym nie musiala wstawac na karmienie. Nie powiem nareszcie sie wysypiam bez chrapiacego sprawcy mego dziecka (bo jak ustalilysmy ja nie chrapie) za to dziecie mi sie rozbisurmaniło i juz sie boję powrotu do "okrutnego" łóżeczka

Będzie ciężko;-(

jasmar wrote:

a. wrote:

alawpr wrote:

Cholera ,kazdy lekarz co innego. Z jakich oni szkól powychodzili? Czy rzeczywiście jest tyle metod leczenie ,rehabilitacji. Jak to jest ? Kto raniej wstanie ten ma rację? Wnerwia mnie to bardzo!

mnie najbardziej dziwi zaleznosc żelastwo a gips, rozbieznosc w zeznaniach jest ogromna

Dokładnie bo ja gipsu nie miałam wcale a szynę tylko (aż) 13 dni i kazał ja wywalić bo więcej z niej szkody niż pożytku

żałuj...ominęło Cię niesamowite swedzenie i 5 cm brudu

a. wrote:

U mnie dwójka starszych też w 100% łóżeczkowa, nawet musiałam odzwyczajać, bo spali do 7 lat-oboje(ale od razu napiszę że łóżeczko było duże takie po mnie z otwieraną boczną ścianką). A najmłodzsy był wzięty żebym nie wstawała tyle w nocy i choć trochę się wyspała-budził się po kilkanaście razy i był na piersi 2 lata 10 miesięcy. Ale potem też się budził. Nawet na koloni przychodził do mojego pokoju w nocy(zeszłego roku) W tym było już lepiej. A całe noce zaczął przesypiać po usunięciu migdałków.

Aurora wrote:

A te Piekary Jasmar, to też nie takie cudowne są. Jadą na opinii. Ktoś kiedyś pisał, że lekarz stamtąd nie wiedział, co to zespół Sudecka.

No toooo to juz zakrawa na kryminał!!

jasmar wrote:
a. wrote:

U mnie dwójka starszych też w 100% łóżeczkowa, nawet musiałam odzwyczajać, bo spali do 7 lat-oboje(ale od razu napiszę że łóżeczko było duże takie po mnie z otwieraną boczną ścianką). A najmłodzsy był wzięty żebym nie wstawała tyle w nocy i choć trochę się wyspała-budził się po kilkanaście razy i był na piersi 2 lata 10 miesięcy. Ale potem też się budził. Nawet na koloni przychodził do mojego pokoju w nocy(zeszłego roku) W tym było już lepiej. A całe noce zaczął przesypiać po usunięciu migdałków.
Mój 3,5 też ze mną śpi.

a. wrote:

jasmar wrote:

a. wrote:

To ja mam metr..............

alawpr wrote:

Aurora wrote:

A te Piekary Jasmar, to też nie takie cudowne są. Jadą na opinii. Ktoś kiedyś pisał, że lekarz stamtąd nie wiedział, co to zespół Sudecka.

No toooo to juz zakrawa na kryminał!!

No ja myślę ;-) !!!!!!!!

a. wrote:

jasmar wrote:

a. wrote:

Ja miałam z centymetr brudu i pełno placków skóry i to mnie na początku przeraziło. Ale wyobrażam sobie co mają Ci zagipsowani. Brrrrrrrrrrr

alawpr wrote:
a. wrote:
jasmar wrote:
miałam taki drut...i na niego nadzianą chusteczkę pozyczona od syna i caly wieczór grzebałam

Że mnei luby nie porzucił ....

Aurora wrote:

Aurora ja już sama nie wiem??? A czy zabiegi mogę sobie sama zapodać/??Tylko jakie-pole magnetyczne??? laser????? Bo nawet jak poszłam prywatnie to mówił że nie ma potrzeby-a może faktycznie nie ma potzreby. Już jestem cała ogłupiała.

a. wrote:
alawpr wrote:
a. wrote:
miałam taki drut...i na niego nadzianą chusteczkę pozyczona od syna i caly wieczór grzebałam

Ja lecę na pałeczce do chńszczyzny.

alawpr wrote:
a. wrote:
alawpr wrote:

alawpr wrote:

a. wrote:

jasmar wrote:

Ale jaka będzie przyjemność jak wyczyścisz???? Ja mam teraz na nóziach gładką skórkę-codzienne moczenie i inne zabiegi pielęgnacyjne, a nie zwykłe mycie jak przed złamaniem.

jasmar wrote:

Aurora wrote:

Aurora ja już sama nie wiem??? A czy zabiegi mogę sobie sama zapodać/??Tylko jakie-pole magnetyczne??? laser????? Bo nawet jak poszłam prywatnie to mówił że nie ma potrzeby-a może faktycznie nie ma potzreby. Już jestem cała ogłupiała.

Jasmar ,tzrymaj sie tego co mówi lekarz. Bo inaczej oszalejesz.

a. wrote:
alawpr wrote:
a. wrote:

Ale nikt nie widzial?

jasmar wrote:
Aurora wrote:
Można zgłupieć, to fakt. Laser - bardzo pomógł mi na ból, jak zaczęłam nogę obciążać, wirówka - przed ćwiczeniami rozluźniała stawy, krio - na opuchliznę, pole jest niby na zrosty, ale czy pomaga - nie wiem.
Zależy jasmar, czy Ciebie boli i w jakim stopniu ruszasz stopą.

Ja od maja nie widziałam prysznica;-( Tzn widziałam ,nikt go nie podpierniczył tylko nie właziłam. Miska i już. MASAKRA. Dobrze ,że bidet w domu bo tyłek by mi zarósł. Jezuniu....

jasmar wrote:
alawpr wrote:
a. wrote:
Ale jaka będzie przyjemność jak wyczyścisz???? Ja mam teraz na nóziach gładką skórkę-codzienne moczenie i inne zabiegi pielęgnacyjne, a nie zwykłe mycie jak przed złamaniem.
Jak juz jesteśmy w temacie sanitarno-epidemiologicznym chciałabym sie podzielić refleksją na temat znacznie bujniejszego i mocniejszego owłosienia na złamanej nodze...

Kasiek pisala, że nie rosły jej paznokcie, też to zauważyłam, pożniej zaczęły mi rosnąc jak szalone.

Aurora wrote:

Jasmar, a kiedy autem spróbujesz jeździć? Tylko mi nie pisz, że się musisz lekarza zapytać, czy wolno.

No na razie się boję-a poza tym chirurg powiedział, że jeszcze nie mogę muszę poczekać aż minie 4-5 tygodni od operacji przepukliny(chirurg jest super-stwierdził, że mam przerost blizny na nogach-tak, tak też to oglądał-i przepisał mi Flucinar). Więc na razie czekam. I już dostaję kota ztym czekaniem na wszystko.

jasmar wrote:

Aurora wrote:

Jasmar, a kiedy autem spróbujesz jeździć? Tylko mi nie pisz, że się musisz lekarza zapytać, czy wolno.

No na razie się boję-a poza tym chirurg powiedział, że jeszcze nie mogę muszę poczekać aż minie 4-5 tygodni od operacji przepukliny(chirurg jest super-stwierdził, że mam przerost blizny na nogach-tak, tak też to oglądał-i przepisał mi Flucinar). Więc na razie czekam. I już dostaję kota ztym czekaniem na wszystko.

Kota to ty masz juz w domu. drugi ci nie potrzebny ;-)

alawpr wrote:
Ja od maja nie widziałam prysznica;-( Tzn widziałam ,nikt go nie podpierniczył tylko nie właziłam. Miska i już. MASAKRA. Dobrze ,że bidet w domu bo tyłek by mi zarósł. Jezuniu....
Wystarczy zarośniętej nogi/?? No nie.
Dzięki laski za fajny wieczór- obiecuję zalogować się jutro i nie dawać się głupim myślom.
Idę zalegnąć do łóżka. Dobrej nocy wszystkim