jasmar Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 A my Ala same na nocnej zmianie. Reszta już śpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 jasmar wrote: A my Ala same na nocnej zmianie. Reszta już śpi. Bo my mamy nocną zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Dziewczyny troche z nami posiedziały wczoraj, to dziś padły jak kawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Pewnie była zła, że ma przymnie robotę. Ale później była w miarę. Nazajutrz inna zakupiła mi zmywacz i pomogła zmyć lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 mi jak robiono operacje na brzuch to tez musialam zmywac u rąk i nóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote: jasmar wrote: A my Ala same na nocnej zmianie. Reszta już śpi. Bo my mamy nocną zmianę. Ja do południa gotuję trochę p[osprzątam, poczytam. Jak wróci dzieciarnia to obiad, lekcje, organizacja dnia następnego-mąż ma akurat popołudniówki. I dopiero teraz w nocy mam czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 tym zmywaczem nasmrodziłam na całej sali bo to było p[dawno i zmywacze były bardziej smierdzące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 U mnie to samo, rano zawsze jest cos. co drugi dzień do szpitala , ale i tak jakos te dni mi sie wloką.myslałam że mi minęło 2 tyg od szpitala , a to dopiero tydzień.Żebym mogła to przespac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 alawpr wrote: mi jak robiono operacje na brzuch to tez musialam zmywac u rąk i nóg. To logiczne jak się przychodzi do szpitala na planowe leżenie. Ale ja przyjechałam tak jak stałam i zaległam na łózku w ciuchach, czekałam aż kierownik kolonii przywiezie mi parę drobiazgów osobistych. I nikt mnie nie odwiedzał-tylko rodzice raz w dniu operacji przyjechali do mnie i pogadać z lekarzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 mnie z wyrostkiem też zgarnieto z pracy a własciwie przed praca , bo inaczej byłoby bardzo nie fajnie.Miałam szczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 a co ci lekarz powiedział i rehabilitacji. jeszcze za wczesnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 No wyrostek to tez taka nagła i niespodziewana sprawa. I jak tu opieprzać za pomalowane paznokcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Lekarz jak zapytałam o jakieś zabiegi i rehabilitację stwierdził, że nie jest to na razie potrzebne, pytam a sanatorium. Po co to pani. Na razie nie ma takiej potrzeby. Ale powiem mu w grudniu, że niech mi da to się zapiszę do kolejki, powiem że inni na takie złamania mają. Ciekawe co mi odpowie, oby się tylko nie wściekł-przecież będzie mi jeszcze kiedyś wyciągał złom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 a ty ruszasz troche ta stopą czy nic ,jest zaspawana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Z nimi to nic nie wiadomo. Jak sie juz przekonałysmy rózni są ci lekarze. podpytaj sie go o to sanatorium bo przecież tez czeka sie troche na ten luksus;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Ruszam-na baczność mogę stanąć(oczywiście nie obciążam jej). Pięta w górę o parę centymetrów, a z palcami w górę gorzej-ale też troszkę da się. Więc niby bardzo źle nie jest, ale do tego zdrowego jeszcze daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 a kiedy bedziesz mogła stawac na noge . powiedzial ci cos w przybliżeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 alawpr wrote: Z nimi to nic nie wiadomo. Jak sie juz przekonałysmy rózni są ci lekarze. podpytaj sie go o to sanatorium bo przecież tez czeka sie troche na ten luksus;-( A za pobyt w sanatorium się płaci a za zabiegi też?? Czy to już jest bezpłatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 wiesz co ja nigdy nie byłam. ale moja ciocia jezdzi. za pobyt 3 tygodniowy zaplacila 600 zl , bo to jest jakos refundowane. Ale nie wiem czy za zabiegi placila? wydaje mi sie ,ze nie. Ale jutro sie jej wypytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Mi sie wydaje ,ze ten twój lekarz ma racje ,że nie daje ci rehabilitacji, bo co ma rehabilitowac jak ty masz to wszystko sztywne na sruby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Jak będzie lepszy zrost. Ostrzegał, żebym nie obciążała nogi za bardzo bo ta płytka może pęknąć-to już wiemy z przykładu malgo. Powiedział, że zobaczymy w grudniu czy coś się posunęło. Mam tylko nadzieję, że to wstrzymało się z powodu tych moich operacji, a teraz znów kostninka pracuje. Jak głaszczę tę nózię przy myciu to czule do niej przemawiam, mam nadzieję że posłucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Mi sie wydaje ze te operacje mialy duzy wpływ na organizm i kostnine. wcinaj serki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Mówił, że zabiegi i ewentualnie sanatorium po wyjęciu złomu. Ale on chyba nieświadomy jakie są terminy i kolejki to go uświadomię, że chcę już stanąć w ogonku jak za starych czasów PRL-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 alawpr wrote: Mi sie wydaje ze te operacje mialy duzy wpływ na organizm i kostnine. wcinaj serki itp. Jem jem to jedne z nielicznych rzeczy które mogę jeśc bez obaw. A wczoraj zaszalałam i zrobiłam sobie galaretkę z kurczaka i z łapek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 LillaKorn wrote:ojacie wrote:LillaKorn wrote:No nie wiem czy przy świeżym złamaniu założą komukolwiek coś innego niż tradycyjny gips. Mówisz jak mniemam o sytuacji przed zespoleniem?Tak, przed zespoleniem, masz racje na początku zawsze pakują w gips tyle, że mnie zapakowali w okrągły gips udowy tego się podobno już nie stosuje, prędzej szyna do kolana i już, a nie gips po tyłek i to okrągły on był ogromny! No, ale wiadomo, że jak komuś nie chcą operować to pewnie nie ma wyjścia. U nas w szpitalu z tego co zauważyłam Ci których nie operowanoto były przypadki jakieś lajtowe gdzie zakładali właśnie ortezę i już, a jak ktoś nie chciał to mu dawali szynę do kolana i tyle, boże jak sobie przypomnę ten dźwięk wiertarki jak mi cieli ten gips to mi niedobrze.No to jesteśmy dwie. Ja miałam założony okrężny gips a byłam początkowo kwalifikowana do operacji i babeczka z sali, która była operowana miały taki sam!a jaki to jest okragły??? taki jak ja miałąm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Mi sie wydaje ze te operacje mialy duzy wpływ na organizm i kostnine. wcinaj serki itp. Jem jem to jedne z nielicznych rzeczy które mogę jeśc bez obaw. A wczoraj zaszalałam i zrobiłam sobie galaretkę z kurczaka i z łapek. No ale to ci chyba nie zaszkodzi. ale narobiłas mi smaka . Chyba jutro też zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Kasiek to ty nie spisz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Okragły to własnie taki Kasiu jak miałaś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Chyba pójdę się walnąć do łóżka, bo nim się zagrzeję to też minie chwila. Może o 2 zasnę. Miłego dnia Ala i ćwicz jutro pilnie z rehabilitantem. Nie daj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 marchewka wrote: kasiek79 wrote: ojacie wrote: No ja polecam, bo dzięki temu zaczęłam ruszać stopą w miarę szybko, mogłam to myć zdejmować itd itd. aczkolwiek wiem, że nie każdy to może mieć dlatego się zdziwiłam, że pozwolili na takiego buta Sławkowi, z tego co zauważyłam im wyżej jest złamanie tym dłużej się człowiek buja z długim gipsem. No, ale jak napisał, że się połamał w lipcu to racja może już można. Ogólnie gips to już naprawdę jest przeszłość, jest mnóstwo różnych ortez zastępujących tradycyjny gips, że nie ma co żałować pieniędzy i się męczyć tym bardziej, że to mogą zrefundować jak się postarasz. A i myślę, że Sławkowi chodzi o Walker wysoki do kolana , ale nie obejmujący kolana, a zegar w stawie skokowym, bo jak ja zmierzyłam swojego to wyszło ok 45 cm od ziemi, a kończy mi się właśnie tuz pod kolanem własnei ta koleżanka z zaopatrzenia mi o tym pwoiedziała ze etarz ips idzie w zapomnienie nie ważne przy jakich złamaniach i będzie wszystko robiła zeby mnie z niego wygrzebac to albo ja jestem w średniowieczu albo coś z moim zlamaniem nie tak, mam 2 blachy, 13 śrub i według wiedzy medycznej i mojej technicznej powinno to być sztywne, ale nie, medycyna dolożyla mi jeszcze i ortezę i gips udowy. ja to nie wierzę, że gips odejdzie. moze źle napsiałm ze calkowiecie odejdzie. chodziło mi o to ze cały czas bardzo często jak ozna korzystac z nowinek ortopedycznych to lekarz etgo nie robi i dalej pakuje w giops w momencie keidy mozna zastosowac orteze na przykład o to mi chodziło Ja nie wiem czy się jasno wyrażam ale szybciej piszę niż mysle hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi