jasmar Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 kasiek79 wrote: nie nie ale widze ze kolano dizisja jeszce lepiej sie rozruszało to kto wie????zgaduj dalej Mnie od tej pogody (cały dzień leje) łeb boli a nie noga i spać mi się cały dzień chce-pewnie ciśnienie niskie. Więc nie wysilam się bo i tak nie odgadnę. Może inni spróbują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 alawpr wrote: Dziewczyny dzis nad ranem cos mi pstryknęło w nodze. wydaje mi sie że w miejscu złamania i ostro zakuło.Pobolewała mnie noga przez całą noc.A jak wstałam noga spuchnięta.Zawsze rano były luzy w gipsie .Leżę z noga w górze łyknęłam Detralex i oczekuję na poprawę. Cholera jasna zawsze coś! A może mięśnie się naprężają i kosteczki się buntują bo muszą współpracować. Jak nie przejdzie ból i opuchlizna to uderzaj do lekarza-przecież będziesz w szpitalu na rehabilitacji w piątek. Ci Twoi to szybko działają więc Cię pewnie przebadają i stwierdzą, że wszystko w porządku i to tak może być. Więc nie wpadaj w żadną panikę tylko się relaksuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 jasmar wrote: kasiek79 wrote: nie nie ale widze ze kolano dizisja jeszce lepiej sie rozruszało to kto wie????zgaduj dalej Mnie od tej pogody (cały dzień leje) łeb boli a nie noga i spać mi się cały dzień chce-pewnie ciśnienie niskie. Więc nie wysilam się bo i tak nie odgadnę. Może inni spróbują mnie tez boli głowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 marchewka wrote:tak wiem, tylko pękam ze strachu, widzę, że tu odważniejsze osoby ode mnie są, a dla mnie to pierwszy kontakt z polskim szpitalem, boję się tych wszystkich bonusów, które można dostać niechcący...ale nieważne, to takie małe strachy, obyśmy wszyscy tylko takie mieli Marcheweczko każdy się boi szpitala i zabiegu. Ja jak leżałam już na sali operacyjnej, ręce podłączone do aparatów, to zaczęłam płakać-łzy jak grochy mi leciały. Aż się anestezjolog zapytał co mi się dzieje czy coś boli. A ja na to, że to ze strachu, Ani nie moglłam oczek wytrzeć. Więc każdy ma swojego stracha którego musi opanować i nie dać mu się. Bądź dzielna( czego i sobie życzę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gocha5 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 jasmar wrote: marchewka wrote: Aurora wrote: Marchewko, doszłaś już do siebie po dobrych wiadomościach? tak teraz zaczynam węszyć podstęp w tej diagnozie, nie może być chyba tak super skoro mój lekarz długoterminowy nie jest taki zachwycony, ale nie wpędzam się w jakieś schizy, czekam na odzłomowanie po niedzieli Bądź dobrej myśli. Na pewno wszystko już jet na dobrej drodze. I koniecznie daj znać po. Ja jestem ciekawa jak długo potem się człowiek kuruje-wiem indywidualna sprawa, ale wyciągnę średnią z kilku przypadków. Bo zastanawiam się ,czy 2 tygodnie ferii zimowych mi starczą. A na ferie są plany mojego orto, co do wyjęcia śrubek-oczywiście jak teraz, w grudniu, wszystko będzie dobrze (co kilka razy podkreślał) Też będę czekać z niecierpliwością na informacje, bo plany moje i mojego orto są identyczne-spotykamy się w 1 dzień ferii zimowych. Na 100% będę wiedziała 3 grudnia po wizycie i nowym zdjęciu. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Gocha5 wrote: Też będę czekać z niecierpliwością na informacje, bo plany moje i mojego orto są identyczne-spotykamy się w 1 dzień ferii zimowych. Na 100% będę wiedziała 3 grudnia po wizycie i nowym zdjęciu. Pozdrawiam wszystkich. No to ten 3 grudnia nieźle obłożony wizytami- na forum będzie aż wrzeć!!!! A w ferie szpitale będą wyciągać złom-pewnie szybko się z nami uporają bo nowi będą ich atakować. W końcu to ferie i zima. A kiedy masz Gocha ferie????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 kasiek79 wrote: a. wrote: alawpr wrote: Na forum obok napisałam,że będę miała nogę w gipsie 7 miesięcy bez 3 dni i lekko mnie zadra zakuła czy ci lekarze nie przesadzili????? ala dzielna z Ciebie jednostka (chorobowa) wiesz ja nie chciałą nic mówić ale dla mnie to jest jakas masakra Ci moi znajomi byli załamani moi leczeniem któe trwa 2,5 miesiaca ja nadal w gipsie i nie wiadomo ile jesczze I jak pwoeidziałą ze u mnie na forum jest taka co to 7 mieschów w gipsie biega to oni stwierdzili ze to paranoja. Że tak sie już nie leczy Bo etraz bea ciebie leczyć na skutki tak długiego unieruchomienia. jak się nie zrastalo to mogli ciebie póxniej zespolić albo zastosowac inne unieruchomienie. nie chciałam tego pisac zeby ciebie nie denerwować. Kasiu wcale mnie byś nie zdenerwowała,bo ja sobie zdaje sprawę co mnie czeka ;-( Tak na zdrowy rozsądek to przecież wiadomo ,że takie długie unieruchomienie to wielka d...pa dla reszty.I to jest powód dla którego tak cwiczę jak oszalała. I z tego powodu podają mi te zastrzyki w tyłek. A co będzie dalej zobaczymy. Dobrze ,że mnie z tym nie zostawili samopas tylko coś robią.Ale boję się pomyślec co mnie czeka. W domu obok przez płot mieszka trener Polonii i juz zadeklarował pomoc w rehabilitacji,mam rehabilitantów tez w WIMLu,ale narazie kolanko wicze w szpitalu a jak ni uwolnia nogę to będę sie konsultowała gdzie sie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Tarpat wrote:Jak myślicie czy składać papiery o odszkodowanie?Historia mojego złamania poniżej w moim profilu. Dodam tylko że jestem tylko ubezpieczony w szkole. Czy wogólw się opłaca latać za tymi wszystkimi sprawami papierkowymi ? Na ile mogę liczyć tak w przybliżeniu?Nie zastanawiaj sie tylko składaj.Ale ile dostaniesz to naprawde nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Kasiek niech zgadnę - wymoczyłaś się w wannie a naokoło płonęły świece zgadłam???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 alawpr wrote: Marcheweczko,każdy ma strasznego cykora i to jest silniejsze od nas.Kazdy mówi ,że bedzie dobrze ale z tym diabelnym strachem zostajemy my a nie kto inny.Pomyśl że to juz końcówka twej wędrówki i niech juz robią co maja robic. Gdzie bedziesz wyjmowała złom? zostaję w msw, niech się dzieje wola boża, zresztą nie potrzeba mi ponoć dodatkowych poprawiaczy typu komórki jak u Ciebie, więc myslę, że dadzą radę chłopaki oby tylko nie połamali i ładnie zszyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Na forum obok napisałam,że będę miała nogę w gipsie 7 miesięcy bez 3 dni i lekko mnie zadra zakuła czy ci lekarze nie przesadzili????? Na jakim forum obok???? znowu jestem nie w temacie??? Forum ma kilka wątków a nawet kilkadziesiat,jak wejdziesz w watek rehabilitacja po wypadku, to tam tego jest ogrom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 u nas leje praktycznie bez przerwy już 3 dzień, w zasadzie i tak siedzę ciurkiem w domu ale taka ponurość za oknem jest dołująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 alawpr wrote: Kasia co ja ci moge powiedziec? Dla mnie i mojej rodzinki ten rok też nie był laskawy.To najgorszy rok dla nas,nie wspominając juz mej nogi.Jak nigdy będę sie cieszyła jak sie zakończy. ja też rok ze złamniem mialam jeden z najgorszych w życiu, to się tak kumuluje, ale mam nadzieję, że potem jest za to duzo lepiej, trzymaj się Kasia walcz z US! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 edziag wrote: u nas leje praktycznie bez przerwy już 3 dzień, w zasadzie i tak siedzę ciurkiem w domu ale taka ponurość za oknem jest dołująca. A na basenie już byłaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Alawpr, czy Ty nie zostaniesz przypadkiem naszym gipsowym rekordzistą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 marchewka wrote: alawpr wrote: Marcheweczko,każdy ma strasznego cykora i to jest silniejsze od nas.Kazdy mówi ,że bedzie dobrze ale z tym diabelnym strachem zostajemy my a nie kto inny.Pomyśl że to juz końcówka twej wędrówki i niech juz robią co maja robic. Gdzie bedziesz wyjmowała złom? zostaję w msw, niech się dzieje wola boża, zresztą nie potrzeba mi ponoć dodatkowych poprawiaczy typu komórki jak u Ciebie, więc myslę, że dadzą radę chłopaki oby tylko nie połamali i ładnie zszyli Zszyja pięknie i będziesz jak nowa. Noga do góry ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 marchewka wrote: alawpr wrote: Marcheweczko,każdy ma strasznego cykora i to jest silniejsze od nas.Kazdy mówi ,że bedzie dobrze ale z tym diabelnym strachem zostajemy my a nie kto inny.Pomyśl że to juz końcówka twej wędrówki i niech juz robią co maja robic. Gdzie bedziesz wyjmowała złom? zostaję w msw, niech się dzieje wola boża, zresztą nie potrzeba mi ponoć dodatkowych poprawiaczy typu komórki jak u Ciebie, więc myslę, że dadzą radę chłopaki oby tylko nie połamali i ładnie zszyli Ale szybko Cię przyjęli, czy może już wcześniej byłaś zapisana na zabieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 alawpr wrote: Na forum obok napisałam,że będę miała nogę w gipsie 7 miesięcy bez 3 dni i lekko mnie zadra zakuła czy ci lekarze nie przesadzili????? szacun, kurczę, czeka Cię walka z mięśniami i stawami, ale pewnie dasz radę, wszyscy dają, ja w sumie miałam 5 miesięcy bezruchu i jakoś większość rzeczy wróciła, oprócz skokowego i kolana, które jest bardzo niestabilne i się wykręca na boki, no ale to szczegół w tym wszystkim grunt że do przodu i masz świetnych lekarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 ja w ramach poprawy nastroju kazałam mój wózek wywalić do piwnicy, jeszcze na nim śmigałam jak noga dawała popalić i jak coś chciałam szybko przewieżć w dwóch rękach. ale dziś powiedziałam sobie basta. kasiek każdy US działa po swojemu i tak też interpretuje przepisy więc nie wszystko stracone a jakby co to odwołuj się do upadłego, wiem z własnego doświadczenia że można się wybronić jak się jest wystarczająco upartym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Aurora wrote: Alawpr, czy Ty nie zostaniesz przypadkiem naszym gipsowym rekordzistą? Niestety ale tak. I cyk w brzuch też pnie mnie na lidera ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 A Prezesowa ale musiała zabalować wczoraj, fju, fju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 LillaKorn wrote: marchewka wrote: Aurora wrote: Marchewko, doszłaś już do siebie po dobrych wiadomościach? tak teraz zaczynam węszyć podstęp w tej diagnozie, nie może być chyba tak super skoro mój lekarz długoterminowy nie jest taki zachwycony, ale nie wpędzam się w jakieś schizy, czekam na odzłomowanie po niedzieli Marchewko z tego co pamiętam to Twój lekarz prowadzący również skłaniał się do wyjęcia żelastwa z Twojej nogi. Więc ocena zrostu owszem inna ale to samo działanie a dalej....sama zobaczysz. Napewno wyjęcie zespolenia spowoduje "coś" (dobrego albo mniej dobrego). Trzymam kciuki tylko za dobre rokowania! dziękuję fakt, że nie mam wyjścia, mogę albo wyjąć żelastwo i nie złamie się albo wyjąć żelastwo i złamie się taki wybór szeroki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 marchewka wrote: alawpr wrote: Na forum obok napisałam,że będę miała nogę w gipsie 7 miesięcy bez 3 dni i lekko mnie zadra zakuła czy ci lekarze nie przesadzili????? szacun, kurczę, czeka Cię walka z mięśniami i stawami, ale pewnie dasz radę, wszyscy dają, ja w sumie miałam 5 miesięcy bezruchu i jakoś większość rzeczy wróciła, oprócz skokowego i kolana, które jest bardzo niestabilne i się wykręca na boki, no ale to szczegół w tym wszystkim grunt że do przodu i masz świetnych lekarzy Nie poddam się nawet nie myślę inaczej.Czekam tylko na uwolnienie nogi.Lekarze najbardziej właśnie obawiają sie o kolano i jego rotacje.Ten gips ze stabilizatorami ma je zabezpieczac i cwiczenia na tej czodziejskiej maszynie. Marchewko jak ty dałaś rade to wiem ze i ja mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 jasmar wrote: marchewka wrote: Aurora wrote: Marchewko, doszłaś już do siebie po dobrych wiadomościach? tak teraz zaczynam węszyć podstęp w tej diagnozie, nie może być chyba tak super skoro mój lekarz długoterminowy nie jest taki zachwycony, ale nie wpędzam się w jakieś schizy, czekam na odzłomowanie po niedzieli Bądź dobrej myśli. Na pewno wszystko już jet na dobrej drodze. I koniecznie daj znać po. Ja jestem ciekawa jak długo potem się człowiek kuruje-wiem indywidualna sprawa, ale wyciągnę średnią z kilku przypadków. Bo zastanawiam się ,czy 2 tygodnie ferii zimowych mi starczą. A na ferie są plany mojego orto, co do wyjęcia śrubek-oczywiście jak teraz, w grudniu, wszystko będzie dobrze (co kilka razy podkreślał) ostatnio spotkałam panią, której wyjęto śruby 6 sztuk i plytkę z ręki więc to pewnie trochę inaczej, ale mówiła, że dochodzi się do siebie bez porównania szybciej niż po wkladaniu, ja myślę, że dwa tygodnie na takie pierwsze rany i bóle wystarczy, no a z resztą to się pewni czlowiek buja dłużej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Aurora wrote: edziag wrote: u nas leje praktycznie bez przerwy już 3 dzień, w zasadzie i tak siedzę ciurkiem w domu ale taka ponurość za oknem jest dołująca. A na basenie już byłaś? jeszcze nie, ale szykuje się na piątek albo w weekend, zakupiłam okularki basenowe - korekcyjne bo ślepa jak kret jestem i przystępuję do operacji wieloryb w basenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 jasmar wrote:marchewka wrote:tak wiem, tylko pękam ze strachu, widzę, że tu odważniejsze osoby ode mnie są, a dla mnie to pierwszy kontakt z polskim szpitalem, boję się tych wszystkich bonusów, które można dostać niechcący...ale nieważne, to takie małe strachy, obyśmy wszyscy tylko takie mieli Marcheweczko każdy się boi szpitala i zabiegu. Ja jak leżałam już na sali operacyjnej, ręce podłączone do aparatów, to zaczęłam płakać-łzy jak grochy mi leciały. Aż się anestezjolog zapytał co mi się dzieje czy coś boli. A ja na to, że to ze strachu, Ani nie moglłam oczek wytrzeć. Więc każdy ma swojego stracha którego musi opanować i nie dać mu się. Bądź dzielna( czego i sobie życzę)ja to się boję, że ciśnienie to mi tak skoczy, że nie będą chcieli mnie rozkręcić, panicznie się boję, a tu nic na odwagę nie można... miałaś lędźwiowe czy narkozę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Aurora wrote: A Prezesowa ale musiała zabalować wczoraj, fju, fju... Może gdzieś leży w kącie i dogorywa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 alawpr wrote: Aurora wrote: Alawpr, czy Ty nie zostaniesz przypadkiem naszym gipsowym rekordzistą? Niestety ale tak. I cyk w brzuch też pnie mnie na lidera ;-( No tak, przecież Ty jeszcze się nakłuwasz cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Aurora wrote: alawpr wrote: Aurora wrote: Alawpr, czy Ty nie zostaniesz przypadkiem naszym gipsowym rekordzistą? Niestety ale tak. I cyk w brzuch też pnie mnie na lidera ;-( No tak, przecież Ty jeszcze się nakłuwasz cały czas A juz naprawde mam tego dosyc. Jakoś mnie ostatnio dopada jakis nerw na to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Aurora wrote: marchewka wrote: alawpr wrote: Marcheweczko,każdy ma strasznego cykora i to jest silniejsze od nas.Kazdy mówi ,że bedzie dobrze ale z tym diabelnym strachem zostajemy my a nie kto inny.Pomyśl że to juz końcówka twej wędrówki i niech juz robią co maja robic. Gdzie bedziesz wyjmowała złom? zostaję w msw, niech się dzieje wola boża, zresztą nie potrzeba mi ponoć dodatkowych poprawiaczy typu komórki jak u Ciebie, więc myslę, że dadzą radę chłopaki oby tylko nie połamali i ładnie zszyli Ale szybko Cię przyjęli, czy może już wcześniej byłaś zapisana na zabieg? wcześniej, w październiku miałam ustalony termin na luty, ale mi doktor od ręki przesunął na teraz, jakos tak się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi