Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

sienio wrote:
pedro wrote:
sienio wrote:
witam dawno nie zaglądałem i patrze że wzrosło o milion postów. Zauważyłem że jest parę nowych osób pracujących w MSWiA ja również pracuję i pod to podlegam podobnie jak denoviro jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem
Sienio jak u Ciebie sprawa ze zwolnieniem i powrotem do pracy. Też mogłes być tylko 12 mc na zwolnieniu?
Na komisji bardzo maglują?
na zwolnieniu możesz być 12 msc następnie komisja lekarska jeżeli jeżeli będą rokować powrót do zdrowia to możesz dostać jeszcze na 6 msc urlop zdrowotny. ja byłem na zwolnieniu 7 msc i wrociłem do pracy ale narazie biurowej jeszcze jestem przed komisją
czesc Sienio
Mi na komisji na którą zostałem za wczesnie skierowany, bo przed zakonczeniem leczenia lekarz orzecznik powiedział, że mogę dostać zdolność do pracy, częściową nie zdolność lub całkowitą nie zdolność. Zmierzył ciśnienie i powiedział, że mogę 12 mc przebywać na zwolnieniu. O urlopie zdrowotnym nic nie mówił.

kasiek79 wrote:
dieta proteinowa owszem obciąza nerki ale dlatego jest zalecenie 2 litrów wody dziennie. Je sie pzredewszystkim proteiny a uni tłuszczu i węglowodanów. Nie je sie owoców tylko w w pierwszej i drugiej fazie. Z resztą tzrba poczytać na nacie CO komu pasuje Ja wcześniej poodbnie jadłam wiec tlyko doczytałą trzymałą się reguły atreby czawartek proteinowy i woda i chudłą w oczach Z resztą wszyscy zanajomi też.
A jak dla mnei NAJWIĘKSZĄ zaletą tej diety jest to że mozna ile się chce jeść i któej się chcę. NO i ja pierwszy raz w zyciu jadłam i jadłam i jadłam normalnie takie ilości ze jak ktos obok patrzył to nie wierzyl a jak widzieli jak chudnę to wszyscy zaczeli ja stosowac.
Ale w diecie chodzi o to żeby się nie męczyć Żeby sobie dobrać taką a jaka nam najbardziej odpowiada. Ja chciaą jeść duzo bo wiecznie chodziłąm głodna i znalazłąm dietę dla siebie. Potrafiłą w ciągu dnia zjeśc całego kurczaka dwie jajecznice kilogram twarogu litr mleka i chudłam.
to ogromne ilości, mogłabyś coś więcej powiedzieć?

ojacie wrote:
No właśnie, poprzednim razem też używałam jakiejś maści, ale wtedy nic z niej nie wyciekało, miałam po prostu strupka, a tym razem to praktycznie w ogóle nie zasycha, dlatego nie wiem czy mi to wolno, chyba się przejdę w pon do rodzinnego, zobaczymy co powie. A to moje maksymalne zgięcie nogi do przodu (jakbym chciałam robić przysiad). Jak widać po felernym skręceniu, wróciłam się do punktu wyjścia...
http://img41.imageshack.us/img41/2753/img0883rv.th.jpg
Cholerka!

LillaKorn wrote:

Cześć ! Witam wszystkich przy drugiej porannej kawce! Mąż mnie pogonił z przyczółka porządkowego, gdyż jak to powiedział nie będzie potem szukał po mieście butów na spuchniętą nogę!

Fajny mąż ,mój tylko łypie czy dam radę posprzatać czy będzie musiał znowu on.

Witam. To ja wasz forumowicz marnotrawny ;) mam takie pytanie co do stopniowego obciążania: czy może orientujecie się jak to przebiega i jak wyglądają kolejne etapy?tzn. jakie obciążenie na początek,po jakim czasie je zwiększać i o ile?

Motocyklista 84 wrote:

Witam. To ja wasz forumowicz marnotrawny ;) mam takie pytanie co do stopniowego obciążania: czy może orientujecie się jak to przebiega i jak wyglądają kolejne etapy?tzn. jakie obciążenie na początek,po jakim czasie je zwiększać i o ile?

To lekarz Ci powinien powiedzieć, ew. rehabilitant jak nie masz teraz możliwości się skonsultować ze swoim lekarzem.

Motocyklista 84 wrote:

marchewka wrote:

Motocyklista 84 wrote:

marchewka wrote:

uhuhuhuu, też masz tę płytę...ale pozytywne,że lekko oddaloną od kości, to może Ci pójdzie lepiej niż mi, czego z całego serca życzę ;-)

A co myslisz na temat mego zrostu bo ja za bardzo na tym sie nie znam? :( Poza tym ja mam chyba mniej srubek niz Ty :)

na pierwszym zdjęciu widać jakbyś miał trochę kość nie w osi, ale pewnie twój lekarz to widział, może spytaj o to, na drugim jest jakaś mgiełka więc pewnie ten zrost idzie, najważniejsze, że masz trochę luzu między odłamami, bo mi przy plytce zbyt mocno docisnęli i miałam problemy, nie martw się na zapas, te płyty to nie jest najlepszy wynalazek ortopedii, ale ludzie jakoś się z nimi zrastają, ja mam problemy, no ale może jestem jednostkowym przypadkiem, lekarz mi też powiedzial, że to kobiety drobnej budowy mają kłopoty, więc ciebie to nie dotyczy ;-)

Co do tej kości nie w osi to lekarz powiedzial mi że to tylko tak strasznie wygląda ale jest ok.Trochę sie denerwuje bo juz pol roku jestem niepelnosprawny i chciałoby sie w koncu zaczac w miare funkcjonowac.

Jak masz zielone światło do obciążania,przez lekarza to najlepiej rehabilitant Ci dobierze ,ja naciskałam palcami podłogę do granicy bólu , póżniej dwie kule i rozłożenie ciężaru na dwie nogi i tak powoli powoli,ale to pod okiem rehabilitanta i ja miałam złamny kłykieć w kolanie. Powodzenia motocyklisto,pójdzie dobrze!!

LillaKorn wrote:
ojacie wrote:
No właśnie, poprzednim razem też używałam jakiejś maści, ale wtedy nic z niej nie wyciekało, miałam po prostu strupka, a tym razem to praktycznie w ogóle nie zasycha, dlatego nie wiem czy mi to wolno, chyba się przejdę w pon do rodzinnego, zobaczymy co powie. A to moje maksymalne zgięcie nogi do przodu (jakbym chciałam robić przysiad). Jak widać po felernym skręceniu, wróciłam się do punktu wyjścia...
Cholerka!
ja właśnie tak mam teraz zresztą zaraz się obstrykam i zapodam zdjęcia.

żabka wrote:

Jak masz zielone światło do obciążania,przez lekarza to najlepiej rehabilitant Ci dobierze ,ja naciskałam palcami podłogę do granicy bólu , póżniej dwie kule i rozłożenie ciężaru na dwie nogi i tak powoli powoli,ale to pod okiem rehabilitanta i ja miałam złamny kłykieć w kolanie. Powodzenia motocyklisto,pójdzie dobrze!!

Ja myslałem żeby stawa prawa noga na wage i w ten sposób zwiekszac obciazenie....temu mam obciazac bo to ma przyspieszyc zrost. Nie dziekuje zeby nie zapeszyc :)

Motocyklista 84 wrote:

ojacie wrote:

Motocyklista 84 wrote:

Szef mnie ściga że jest duzo roboty a ja sie byczę :P

Złam szefowi nogę, niech się sam przekona jak to jest...

W moim przypadku powinienem zlamać mu dwie nogi i prawa reke :) nie moze przeze mnie isc na urlop i temu sie wkurza :)

W ramach przeprosin pożycz mu swój motor. Może się sam połamie.

edziag wrote:
LillaKorn wrote:
ojacie wrote:
Cholerka!
ja właśnie tak mam teraz zresztą zaraz się obstrykam i zapodam zdjęcia.
Ja z prawego uda miałem wyciek przez okolo 2,5 miesiąca...taka dziwna żólta ciecz. lekarz mowił że to dobrze że wycieka te świństwo.

witch wrote:

Motocyklista 84 wrote:

ojacie wrote:

Złam szefowi nogę, niech się sam przekona jak to jest...

W moim przypadku powinienem zlamać mu dwie nogi i prawa reke :) nie moze przeze mnie isc na urlop i temu sie wkurza :)

W ramach przeprosin pożycz mu swój motor. Może się sam połamie.

Ojacie przyjrzałam się tym Twoim rankom. Nie są one cudowne. Przeszukałam swój "domowy album połamanej" i dołączyłam na pfotoblog 2 zdjęcia swoich ranek 4 dni po wyjęciu śruby a prawie 2,5 m-ca od złamania. Na kostce wewnętrznej widać czarny punkcik po szwie - reszta nici (jeszcze wtedy była)

Prażynka sorry - dopiero teraz odebrała Twoją wiadomość. Widać jak często zaglądam na pocztę :) Ale skoro już TU jesteś to nie odpisuję.

Kurcze, całkiem nieźle Twoja noga wygląda, ja miałam cięcia z dwóch stron, a ta zainfekowana blizna dziś wygląda koszmarnie, do tego mam kilka małych blizn po artroskopii i po drutach kirschnera, także naprawdę nieźle.

edziag wrote:
http://edziagk.flog.pl/wpis/645125/
zerknijcie - 4 zdjęcia mojej kończyny i napiszcie co myślicie. bo nie wiem czy jest dobrz, czy źle czy wręcz fatalnie.
Edziag a co ta twoja zdrowa taka chuda ?????? Ranka ładna, reszta jak u mnie. Anemicznie i bez możliwości zgięcia. Wg mnie nie jest źle :)

prazynka wrote:
kasiek79 wrote:
dieta proteinowa owszem obciąza nerki ale dlatego jest zalecenie 2 litrów wody dziennie. Je sie pzredewszystkim proteiny a uni tłuszczu i węglowodanów. Nie je sie owoców tylko w w pierwszej i drugiej fazie. Z resztą tzrba poczytać na nacie CO komu pasuje Ja wcześniej poodbnie jadłam wiec tlyko doczytałą trzymałą się reguły atreby czawartek proteinowy i woda i chudłą w oczach Z resztą wszyscy zanajomi też.
A jak dla mnei NAJWIĘKSZĄ zaletą tej diety jest to że mozna ile się chce jeść i któej się chcę. NO i ja pierwszy raz w zyciu jadłam i jadłam i jadłam normalnie takie ilości ze jak ktos obok patrzył to nie wierzyl a jak widzieli jak chudnę to wszyscy zaczeli ja stosowac.
Ale w diecie chodzi o to żeby się nie męczyć Żeby sobie dobrać taką a jaka nam najbardziej odpowiada. Ja chciaą jeść duzo bo wiecznie chodziłąm głodna i znalazłąm dietę dla siebie. Potrafiłą w ciągu dnia zjeśc całego kurczaka dwie jajecznice kilogram twarogu litr mleka i chudłam.
to ogromne ilości, mogłabyś coś więcej powiedzieć?
A co chcesz wiedzieć???

Motocyklista 84 wrote:

wszystko pwoie ci ortopeda Mi w Augustowie powidzieli ze oni najwczęsniej obciążaja kończybę po 3 meisiacach i zaczynaja od 3 kg