edziag Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 a co z kolorem? też taki macie bądź miałyście? kolor sino-czerwony po tym co napisałaś prażynko boje się iść na to USG stopy. myślałam że zmiany zwyrodnieniowe to pokażą się dopiero za kilkanaście lat a nie tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kasiek79 wrote: Motocyklista 84 wrote: Witam. To ja wasz forumowicz marnotrawny mam takie pytanie co do stopniowego obciążania: czy może orientujecie się jak to przebiega i jak wyglądają kolejne etapy?tzn. jakie obciążenie na początek,po jakim czasie je zwiększać i o ile? wszystko pwoie ci ortopeda Mi w Augustowie powidzieli ze oni najwczęsniej obciążaja kończybę po 3 meisiacach i zaczynaja od 3 kg ja miałam stopniowo 5,10,15 a po miesiącu już na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 A ja wpadął na chwilę na obiad do domu (wyszłą do zajomych na kawe rano i dopeiro worciłąm ) i zaraz leci całą rodzinka n aimprezkę oczywiscie wypije wasze zdrowie .No i jestem w szoku. NI ewiem czy to przez te moje kilkugodzinne marsze moja chora jest coraz zdrowsza czy jak???? Nie ćwicze w ogóle a od rana ( a moze to te kompiele) jest duuuuuuuuużo mieksza i przekroczyłą w kolanie 90 stopni SZOK . Prawie nie puchnie nawet po całym dniu chodzenia. NOrmalnie jestem happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 gratulacje /kasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 MOTOCYKLISTO uważałabym na to co piszesz na forum gdyż do niego ma każdy dostęp a z racji twojego zawodu wielu rzeczy nie powinienies wypowiadać a dokąłdneij pisac. Ty mnie nie znasz ale ja wiem kim jesteś MOi znajomi znaja Ciebie bardzo dobrze!!!! Pracują w takich samych slużbach =DUważam ze atkim przypadku tym barzdiej nie pwonienes sie głosno chwalić ze jechałes 170 i to na motorze który nie miał papierów................. Proponuję zebyśmy rizmawiali tlyko o rehabilitacji żeby te forum ci nie zaszkodzilo......A jak dziewczyna??? Nie była zła że nie dojechales do niej do Bargłowa????/ A rozwaliłeś się niedaleko mojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 edziag wrote:gratulacje /kasiek mam nadzieję ze to sie nie zatrzyma tlyko ruszy dalej................dobra ja uciekam bo jesteśmy umówinie na 16 a trzeba się tam jakoś dostać z ta połamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 myślę, że nie ma co panikować, w końcu nie sądz eżeby ktoś przekopywał się przez 824 strony wątku żeby motocykliście zrobić na złość, zresztą nie sądzę aby znalazła to forum jakakolwiek zdrowa osoba, nie wyobrażam sobie jak trzeba by byc świrniętym żeby szukać forum o połamanych będąc w pełni sprawnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiek79 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 edziag wrote: myślę, że nie ma co panikować, w końcu nie sądz eżeby ktoś przekopywał się przez 824 strony wątku żeby motocykliście zrobić na złość, zresztą nie sądzę aby znalazła to forum jakakolwiek zdrowa osoba, nie wyobrażam sobie jak trzeba by byc świrniętym żeby szukać forum o połamanych będąc w pełni sprawnym. no tak Ale juz mnie rposili o namiary na to forum jak wiecie w towarzystwie opowaidam kto nowy dołacza do nas i to tym bardziej z moich okolic. Powiedziałą kolegom ze delikatnie zwróce uwagę MOTOCYKLIŚCIE żeby o pewnych rzeczach po prostu nie pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:witch wrote:ojacie wrote:http://img35.imageshack.us/img35/9633/img0879z.th.jpgOto moja ranka 2,5 miesiąca po operacji, strasznie piecze, czy to coś może sugerować?2,5 miesiąca po pierwszej operacji czy od wyjęcia śruby ?2,5 miesiąca po pierwszej operacji...U mnie to zdjęcie zrobiłam 2,5 miesiąca po wyjęciu śruby, czyli wczoraj, a teraz załączam zdjęcie jeszcze ze szwami dla porównania.http://img9.imageshack.us/img9/1654/img0729vd.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 edziag wrote:a co z kolorem? też taki macie bądź miałyście? kolor sino-czerwony po tym co napisałaś prażynko boje się iść na to USG stopy. myślałam że zmiany zwyrodnieniowe to pokażą się dopiero za kilkanaście lat a nie tak od razu Właśnie, ogólnie spoko wygląda tylko taka sina strasznie, dziwne trochę, moja była sina na początku jak miałam jeszcze usztywnienie, potem kolor już wrócił do normy, a u Ciebie ewidentnie sina, ale może to jest indywidualne dla każdego, chociaż usg zrobić nie zaszkodzi, po co się masz stresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 A po co gadać innym wszystko o czym tu piszemy, zwłaszcza niepołamanym? Żeby czytali, analizowali i komentowali? Ludzie przecież są różni, nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 edziag wrote:http://edziagk.flog.pl/wpis/645125/zerknijcie - 4 zdjęcia mojej kończyny i napiszcie co myślicie. bo nie wiem czy jest dobrz, czy źle czy wręcz fatalnie.Edziag, myślę, że jest ok, jak na ten etap. Nóżka jeszcze trochę sina ale to pewnie przez brak dobrego krążenia. I gdzie ta grubość Twoja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Ojacie, już kiedyś pisałam Tobie, że chyba powinnaś brać jakiś antybiotyk na to niegojenie się blizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 edziag wrote: myślę, że nie ma co panikować, w końcu nie sądz eżeby ktoś przekopywał się przez 824 strony wątku żeby motocykliście zrobić na złość, zresztą nie sądzę aby znalazła to forum jakakolwiek zdrowa osoba, nie wyobrażam sobie jak trzeba by byc świrniętym żeby szukać forum o połamanych będąc w pełni sprawnym. Jak zdrowi chcą wchodzić na to forum, to muszą być albo nienormalni albo wyjątkowo wścibscy. Ale niestety takich też nie brakuje. Aż odechciewa się pisać gdy człowiek to sobie znowu uświadomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kasiek79 wrote: Motocyklista 84 wrote: Witam. To ja wasz forumowicz marnotrawny mam takie pytanie co do stopniowego obciążania: czy może orientujecie się jak to przebiega i jak wyglądają kolejne etapy?tzn. jakie obciążenie na początek,po jakim czasie je zwiększać i o ile? wszystko pwoie ci ortopeda Mi w Augustowie powidzieli ze oni najwczęsniej obciążaja kończybę po 3 meisiacach i zaczynaja od 3 kg Ja po trzech miesiacach od razu stanąłem całym ciężarem ciala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kasiek79 wrote:MOTOCYKLISTO uważałabym na to co piszesz na forum gdyż do niego ma każdy dostęp a z racji twojego zawodu wielu rzeczy nie powinienies wypowiadać a dokąłdneij pisac. Ty mnie nie znasz ale ja wiem kim jesteś MOi znajomi znaja Ciebie bardzo dobrze!!!! Pracują w takich samych slużbach =DUważam ze atkim przypadku tym barzdiej nie pwonienes sie głosno chwalić ze jechałes 170 i to na motorze który nie miał papierów................. Proponuję zebyśmy rizmawiali tlyko o rehabilitacji żeby te forum ci nie zaszkodzilo......A jak dziewczyna??? Nie była zła że nie dojechales do niej do Bargłowa????/ A rozwaliłeś się niedaleko mojej pracy Dziewczyna opiekuje się mna do chwili obecnej za co jestem jej dozgonnie wdzięczny jeśli chodzi o kolizję to wyrok sadu się uprawomocnil inie podlega odwolaniu a poza tym jechałem tak naprawde 90 a papiery były a może Cię znam jednak? jak będziesz w Augustowie to wpadnij na ortopedię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 http://bydgoszcz.naszemiasto.pl/wydarzenia/335019.html no i proszę, śruby potrafią być rozpuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:kasiek79 wrote:Motocyklista 84 wrote:Witam. To ja wasz forumowicz marnotrawny mam takie pytanie co do stopniowego obciążania: czy może orientujecie się jak to przebiega i jak wyglądają kolejne etapy?tzn. jakie obciążenie na początek,po jakim czasie je zwiększać i o ile?wszystko pwoie ci ortopeda Mi w Augustowie powidzieli ze oni najwczęsniej obciążaja kończybę po 3 meisiacach i zaczynaja od 3 kgJa po trzech miesiacach od razu stanąłem całym ciężarem ciala....Co przypadek to inny sposób leczenia.Ja miałam całkowity zakaz obciążania przez 3 miesiące i 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 ojacie wrote:Motocyklista 84 wrote:witch wrote:2,5 miesiąca po pierwszej operacji czy od wyjęcia śruby ?2,5 miesiąca po pierwszej operacji...U mnie to zdjęcie zrobiłam 2,5 miesiąca po wyjęciu śruby, czyli wczoraj, a teraz załączam zdjęcie jeszcze ze szwami dla porównania.http://img9.imageshack.us/img9/1654/img0729vd.th.jpgŻałuję że nie zrobiłem zdjęć swojej nogi póki z czasów leczenia szwów....u mnie to wyglądalo sporo gorzej ale się wygoiło także nie przejmuj sie będzie dobrze. Psikaj tylko na to codziennie antybiotykiem i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kasiek79 wrote:MOTOCYKLISTO uważałabym na to co piszesz na forum gdyż do niego ma każdy dostęp a z racji twojego zawodu wielu rzeczy nie powinienies wypowiadać a dokąłdneij pisac. Ty mnie nie znasz ale ja wiem kim jesteś MOi znajomi znaja Ciebie bardzo dobrze!!!! Pracują w takich samych slużbach =DUważam ze atkim przypadku tym barzdiej nie pwonienes sie głosno chwalić ze jechałes 170 i to na motorze który nie miał papierów................. Proponuję zebyśmy rizmawiali tlyko o rehabilitacji żeby te forum ci nie zaszkodzilo......A jak dziewczyna??? Nie była zła że nie dojechales do niej do Bargłowa????/ A rozwaliłeś się niedaleko mojej pracy Widze ze bede musial zniknac i z tego forum bo juz nigdzie nie mozna nic napisac...no coż w kazdym badz razie dzieki wszystkim za porady i Trzymajcie sie cieplo!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Widze ze bede musial zniknac i z tego forum bo juz nigdzie nie mozna nic napisac...no coż w kazdym badz razie dzieki wszystkim za porady i Trzymajcie sie cieplo!!!!! Nic nie musisz. Chyba, że chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 edziag wrote: myślę, że nie ma co panikować, w końcu nie sądz eżeby ktoś przekopywał się przez 824 strony wątku żeby motocykliście zrobić na złość, zresztą nie sądzę aby znalazła to forum jakakolwiek zdrowa osoba, nie wyobrażam sobie jak trzeba by byc świrniętym żeby szukać forum o połamanych będąc w pełni sprawnym. Zdziwiłabys sie jacy ludzie potrafia być wredni i perfidni,przekonalem się o tym nie raz....szkoda gadac....żebys wiedzialo ilu ludzi z mojej miejscowosci cieszyło sie ze miałem wypadek...nie wyobrazasz sobie tego.Ja nie jestem aniołem ale radosc z czyjejs krzywdy wedlug mnie jest nienormalna.Według plotek byłem w spiaczce,miałem polamana miednice, polamany kregosłup,a to ze nie bede chodził to wszyscy wiedza.Do tego wyrzucili mnie z pracy,zdegradowali itp..chore to jest.I teraz jeszcze chca wiedziec co tu pisze....żałosne.Zdjecia nogi juz wykasowałem bo za jakis czasu zobacze ja na jakiejs bardzo popularnej stronie.Dzieki za opinie w karzdym badz razie. Z drugiej wlaśnie strony takie nastawienie ludzi napedza mnie,do tego aby jak najszybciej wyzdrowiec,dojsc do siebie aby zobaczyli ze ten ktorego pochowali żyje i ma sie calkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 kasiek79 wrote: edziag wrote: myślę, że nie ma co panikować, w końcu nie sądz eżeby ktoś przekopywał się przez 824 strony wątku żeby motocykliście zrobić na złość, zresztą nie sądzę aby znalazła to forum jakakolwiek zdrowa osoba, nie wyobrażam sobie jak trzeba by byc świrniętym żeby szukać forum o połamanych będąc w pełni sprawnym. no tak Ale juz mnie rposili o namiary na to forum jak wiecie w towarzystwie opowaidam kto nowy dołacza do nas i to tym bardziej z moich okolic. Powiedziałą kolegom ze delikatnie zwróce uwagę MOTOCYKLIŚCIE żeby o pewnych rzeczach po prostu nie pisał Mam nadzieje ze mnie nie sprzedalaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Każdy z nas chce jak najszybciej wyzdrowieć, powrócić do sprawności, pracy, dawnych zajęć. To chyba normalne.2009 to stracony rok mojego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Zdziwiłabys sie jacy ludzie potrafia być wredni i perfidni,przekonalem się o tym nie raz....szkoda gadac....żebys wiedzialo ilu ludzi z mojej miejscowosci cieszyło sie ze miałem wypadek...nie wyobrazasz sobie tego.Ja nie jestem aniołem ale radosc z czyjejs krzywdy wedlug mnie jest nienormalna.Według plotek byłem w spiaczce,miałem polamana miednice, polamany kregosłup,a to ze nie bede chodził to wszyscy wiedza.Do tego wyrzucili mnie z pracy,zdegradowali itp..chore to jest.I teraz jeszcze chca wiedziec co tu pisze....żałosne.Zdjecia nogi juz wykasowałem bo za jakis czasu zobacze ja na jakiejs bardzo popularnej stronie.Dzieki za opinie w karzdym badz razie. Z drugiej wlaśnie strony takie nastawienie ludzi napedza mnie,do tego aby jak najszybciej wyzdrowiec,dojsc do siebie aby zobaczyli ze ten ktorego pochowali żyje i ma sie calkiem dobrze. Plotkami nie ma co się przejmować. Gadają bo nic lepszego nie mają do roboty. A ty zdrowiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Motocyklisto, spokojnie, wszystkie rady są z dobrego serca, czasem powiedzenie za dużo może się obrócić przeciw nam, sama doświadczyłam tego nie raz. Pisz tylko o zdrowiu, o samopoczuciu, o tym, co związane z Twoim zdrowiem, o sprawach neutralnych i tyle a będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Spoko Motocyklisto, możesz wejść w swoje wpisy i edytować (wymazać, co chcesz i wdusić potwierdź), a jak inni Ciebie cytowali, to też mogą to wykasować, gdybyś chciał. Wszystko można odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Jeszcze jedno. Zdecydowana większość z nas przekonała się po złamaniu, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Krążyła tutaj nawet swego rodzaju lista "do odstrzału " - z założenia dla lekarzy - konowałów, ale paru pseudoznajomych też się już na niej znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote: Plotkami nie ma co się przejmować. Gadają bo nic lepszego nie mają do roboty. A ty zdrowiej. Dla nich to tylko sensacja, dla Ciebie dramat. Dota ma rację, olej to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota, chodzisz już całkowicie bez kul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi