Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote:Dota, chodzisz już całkowicie bez kul?Po domu to tak-od 20 sierpnia. Na ulicy jeszcze nie tzn. gdzieś blisko np. do osiedlowego sklepiku to bez ale jak dalej to zabieram jedną kulę. Boję się wyłożyć na chodniku bo stopa nie podnosi się tak wysoko jak powinna podczas chodzenia.Jak się zmęczę to wręcz powłóczę połamańcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote:Aurora wrote:Dota, chodzisz już całkowicie bez kul?Po domu to tak-od 20 sierpnia. Na ulicy jeszcze nie tzn. gzieś blisko np. do osiedlowego sklepiku to bez ale jak dalej to zabieram jedną kulę. Boję się wyłożyć na chodniku bo stopa nie podnosi się tak wysoko jak powinna podczas chodzenia.Jak się zmęczę to wręcz powłóczę połamańcem.Ja tak samo. Najgorsze, że tyle pułapek czyha na ulicy - krzywe chodniki, krawężniki, schodki bez poręczy. Kula się wtedy bardzo przydaje. W grudniu wracam do pracy i mam zamiar zabierać kulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote:Dota wrote:Aurora wrote:Dota, chodzisz już całkowicie bez kul?Po domu to tak-od 20 sierpnia. Na ulicy jeszcze nie tzn. gzieś blisko np. do osiedlowego sklepiku to bez ale jak dalej to zabieram jedną kulę. Boję się wyłożyć na chodniku bo stopa nie podnosi się tak wysoko jak powinna podczas chodzenia.Jak się zmęczę to wręcz powłóczę połamańcem.Ja tak samo. Najgorsze, że tyle pułapek czyha na ulicy - krzywe chodniki, krawężniki, schodki bez poręczy. Kula się wtedy bardzo przydaje. W grudniu wracam do pracy i mam zamiar zabierać kulę.Słusznie, po co nowa dodatkowa kontuzja.Którego powracasz do pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote:Aurora wrote:Dota wrote:Po domu to tak-od 20 sierpnia. Na ulicy jeszcze nie tzn. gzieś blisko np. do osiedlowego sklepiku to bez ale jak dalej to zabieram jedną kulę. Boję się wyłożyć na chodniku bo stopa nie podnosi się tak wysoko jak powinna podczas chodzenia.Jak się zmęczę to wręcz powłóczę połamańcem.Ja tak samo. Najgorsze, że tyle pułapek czyha na ulicy - krzywe chodniki, krawężniki, schodki bez poręczy. Kula się wtedy bardzo przydaje. W grudniu wracam do pracy i mam zamiar zabierać kulę.Słusznie, po co nowa dodatkowa kontuzja.Którego powracasz do pracy ?Do 13.12. mogę chorować, to akurat niedziela i nie wiem, czy prosić o zdolność od 14. czy 12., bo zwolnienie bym chciała mieć do piątku 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Do 13.12. mogę chorować, to akurat niedziela i nie wiem, czy prosić o zdolność od 14. czy 12., bo zwolnienie bym chciała mieć do piątku 11. Ale najpierw musisz dostać od ortopedy zaświadczenie i dopiero z nim iść do medycyny pracy po zdolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote: Aurora wrote: Do 13.12. mogę chorować, to akurat niedziela i nie wiem, czy prosić o zdolność od 14. czy 12., bo zwolnienie bym chciała mieć do piątku 11. Ale najpierw musisz dostać od ortopedy zaświadczenie i dopiero z nim iść do medycyny pracy po zdolność. Tak, wiem. Tylko nie wiem, czy ma być już od soboty zdolność (my w soboty nie pracujemy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Dota wrote: Aurora wrote: Do 13.12. mogę chorować, to akurat niedziela i nie wiem, czy prosić o zdolność od 14. czy 12., bo zwolnienie bym chciała mieć do piątku 11. Ale najpierw musisz dostać od ortopedy zaświadczenie i dopiero z nim iść do medycyny pracy po zdolność. Tak, wiem. Tylko nie wiem, czy ma być już od soboty zdolność (my w soboty nie pracujemy). To chyba bez różnicy jak w soboty nie pracujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote: Aurora wrote: Dota wrote: Ale najpierw musisz dostać od ortopedy zaświadczenie i dopiero z nim iść do medycyny pracy po zdolność. Tak, wiem. Tylko nie wiem, czy ma być już od soboty zdolność (my w soboty nie pracujemy). To chyba bez różnicy jak w soboty nie pracujecie. Też tak myślę, ale jeszcze zapytam w Kadrach na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Też tak myślę, ale jeszcze zapytam w Kadrach na wszelki wypadek. Tak chyba będzie najlepiej. Po co mieliby się później czepiać dat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote: Aurora wrote: Też tak myślę, ale jeszcze zapytam w Kadrach na wszelki wypadek. Tak chyba będzie najlepiej. Po co mieliby się później czepiać dat. No właśnie, żeby nie było problemów o te dwa dni "bez pokrycia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 A decyzji o sanatorium jeszcze nie dostałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Dota wrote: Aurora wrote: Też tak myślę, ale jeszcze zapytam w Kadrach na wszelki wypadek. Tak chyba będzie najlepiej. Po co mieliby się później czepiać dat. No właśnie, żeby nie było problemów o te dwa dni "bez pokrycia". I od poniedziałku 14 grudnia pracujesz czy jeszcze czeka cię urlop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote: Aurora wrote: Dota wrote: Tak chyba będzie najlepiej. Po co mieliby się później czepiać dat. No właśnie, żeby nie było problemów o te dwa dni "bez pokrycia". I od poniedziałku 14 grudnia pracujesz czy jeszcze czeka cię urlop ? Idę, bo to fajny czas i trochę więcej dni wolnych przez święta. Nóżka sobie odpocznie. A urlopu zaległego mam jeszcze 3 tygodnie, jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Idę, bo to fajny czas i trochę więcej dni wolnych przez święta. Nóżka sobie odpocznie. A urlopu zaległego mam jeszcze 3 tygodnie, jakby co. To rzeczywiście w pracy pojawisz się 4 stycznia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote: Aurora wrote: Idę, bo to fajny czas i trochę więcej dni wolnych przez święta. Nóżka sobie odpocznie. A urlopu zaległego mam jeszcze 3 tygodnie, jakby co. To rzeczywiście w pracy pojawisz się 4 stycznia ? Nieprecyzyjnie się wyraziłam, idę do pracy, nie na urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Dota wrote: Aurora wrote: Idę, bo to fajny czas i trochę więcej dni wolnych przez święta. Nóżka sobie odpocznie. A urlopu zaległego mam jeszcze 3 tygodnie, jakby co. To rzeczywiście w pracy pojawisz się 4 stycznia ? Nieprecyzyjnie się wyraziłam, idę do pracy, nie na urlop. Rozumiem - grudzień od 14-ego przepracujesz normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote:Aurora wrote:Dota wrote:To rzeczywiście w pracy pojawisz się 4 stycznia ?Nieprecyzyjnie się wyraziłam, idę do pracy, nie na urlop.Rozumiem - grudzień od 14-ego przepracujesz normalnie.Tak.Czy wiesz już dokąd pojedziesz do sanatorium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Czy wiesz już dokąd pojedziesz do sanatorium? Nie, nie wiem. Pismo z taką informacją przysyłają ok. 1 miesiąca przed rozpoczęciem turnusu więc liczę, że otrzymam je w sierpniu 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 A Ty chcesz iść do pracy od stycznia, czy będziesz musiała wykorzystać zaległy urlop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 6 stycznia kończy mi się świadczenie rehab. i kadry zaraz wyślą mnie na zaległy urlop.Chciałabym podczas tego urlopu zdążyć z usunięciem zespolenia z nogi i zagoić rany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote:6 stycznia kończy mi się świadczenie rehab. i kadry zaraz wyślą mnie na zaległy urlop.Chciałabym podczas tego urlopu zdążyć z usunięciem zespolenia z nogi i zagoić rany,Fajnie by było. U mnie też mówią: rok po złamaniu, więc znowu mi na lato przypadnie (o ile terminy w szpitalu się znajdą).A na żadnej komisji ZUS już nie będziesz musiała stawać? Kto zadecyduje, że nadajesz się do pracy zanim trafisz do lekarza medycyny pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote:[Fajnie by było. U mnie też mówią: rok po złamaniu, więc znowu mi na lato przypadnie (o ile terminy w szpitalu się znajdą).A na żadnej komisji ZUS już nie będziesz musiała stawać? Kto zadecyduje, że nadajesz się do pracy zanim trafisz do lekarza medycyny pracy?Na komisji ZUS to jakbym chciała przedłużyć świadczenie rehabilitacyjne - a tego nie chcę.Muszę mieć tak jak wszyscy zaświadczenie od ortopedy i z tym iść do medycyny pracy po zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Dota wrote:Aurora wrote:[Fajnie by było. U mnie też mówią: rok po złamaniu, więc znowu mi na lato przypadnie (o ile terminy w szpitalu się znajdą).A na żadnej komisji ZUS już nie będziesz musiała stawać? Kto zadecyduje, że nadajesz się do pracy zanim trafisz do lekarza medycyny pracy?Na komisji ZUS to jakbym chciała przedłużyć świadczenie rehabilitacyjne - a tego nie chcę.Muszę mieć tak jak wszyscy zaświadczenie od ortopedy i z tym iść do medycyny pracy po zgodę.Rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Spoko Motocyklisto, możesz wejść w swoje wpisy i edytować (wymazać, co chcesz i wdusić potwierdź), a jak inni Ciebie cytowali, to też mogą to wykasować, gdybyś chciał. Wszystko można odkręcić. Wiecie co? Kopnijcie mnie lub uznajcie za dziwoląga, bo ja wpostach Motocyklisty nie widziałam wiadomości, które moglyby być poczytane za niewłaściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: Dota wrote: Aurora wrote: Do 13.12. mogę chorować, to akurat niedziela i nie wiem, czy prosić o zdolność od 14. czy 12., bo zwolnienie bym chciała mieć do piątku 11. Ale najpierw musisz dostać od ortopedy zaświadczenie i dopiero z nim iść do medycyny pracy po zdolność. Tak, wiem. Tylko nie wiem, czy ma być już od soboty zdolność (my w soboty nie pracujemy). Cześć! Auroro moje zwolnienie było do piątku włącznie (24.07). Ortopeda w dniu 01.07 napisał "zdolny od 25.07" . Medycyna pracy wystawiła zaświadczenie w dniu 13.07. Nadmieniam, że też nie pracujemy w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 LillaKorn wrote: Aurora wrote: Spoko Motocyklisto, możesz wejść w swoje wpisy i edytować (wymazać, co chcesz i wdusić potwierdź), a jak inni Ciebie cytowali, to też mogą to wykasować, gdybyś chciał. Wszystko można odkręcić. Wiecie co? Kopnijcie mnie lub uznajcie za dziwoląga, bo ja wpostach Motocyklisty nie widziałam wiadomości, które moglyby być poczytane za niewłaściwe. Ja Ciebie nie kopnę bo normalna jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 LillaKorn wrote: Aurora wrote: Dota wrote: Ale najpierw musisz dostać od ortopedy zaświadczenie i dopiero z nim iść do medycyny pracy po zdolność. Tak, wiem. Tylko nie wiem, czy ma być już od soboty zdolność (my w soboty nie pracujemy). Cześć! Auroro moje zwolnienie było do piątku włącznie (24.07). Ortopeda w dniu 01.07 napisał "zdolny od 25.07" . Medycyna pracy wystawiła zaświadczenie w dniu 13.07. Nadmieniam, że też nie pracujemy w niedzielę. To dobrze, bo się obawiałam problemów z tymi datami. A medycyna pracy też wpisała datę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote: To dobrze, bo się obawiałam problemów z tymi datami. A medycyna pracy też wpisała datę? Nie. Obowiązuje data wystawienia zaświadczenia. U mnie trochę się krzywili, że przyszłam trochę za wcześnie po zaświadczenie (nie ma obligu rejestracji) woleliby tak ok. tydzień przed zakonczeniem zwolnienia ale zaczęłam kwękać, że tworzą kolejki, bo dzisiaj spokojnie mogą mnie załatwić a chcą mnie odesłać na za 1,5 tygodnia a chodzę z 2 kulami i ktoś mnie musi przywieźć a dzisiaj jest mąż i mnie przywiózł i kto zaplaci za taksowkę następnym razem aż wzięła pani papier i długopis, przeprowadziła badanie a właściwie wywiad i wypisała zaświadczonko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 LillaKorn wrote: Aurora wrote: To dobrze, bo się obawiałam problemów z tymi datami. A medycyna pracy też wpisała datę? Nie. Obowiązuje data wystawienia zaświadczenia. U mnie trochę się krzywili, że przyszłam trochę za wcześnie po zaświadczenie (nie ma obligu rejestracji) woleliby tak ok. tydzień przed zakonczeniem zwolnienia ale zaczęłam kwękać, że tworzą kolejki, bo dzisiaj spokojnie mogą mnie załatwić a chcą mnie odesłać na za 1,5 tygodnia a chodzę z 2 kulami i ktoś mnie musi przywieźć a dzisiaj jest mąż i mnie przywiózł i kto zaplaci za taksowkę następnym razem aż wzięła pani papier i długopis, przeprowadziła badanie a właściwie wywiad i wypisała zaświadczonko. To ja się lepiej umówię w tym ostatnim tygodniu (bo my się musimy umawiać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Aurora wrote:edziag wrote:http://edziagk.flog.pl/wpis/645125/zerknijcie - 4 zdjęcia mojej kończyny i napiszcie co myślicie. bo nie wiem czy jest dobrz, czy źle czy wręcz fatalnie.Edziag, myślę, że jest ok, jak na ten etap. Nóżka jeszcze trochę sina ale to pewnie przez brak dobrego krążenia. I gdzie ta grubość Twoja ?hihihi zaczyna się gwałtownie powyżej kolan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi