Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kasiek79 wrote:

... zespoleni podobno wczesniej staja na nogi. ja pisałą o tych 3 miechach przy nie zespolonych takich jak ja

Ja miałam całkowity zakaz obciążania przez 3 miesiące i 10 dni choć zespolona jestem od dnia połamania. To nie reguła, że zespoleni "wcześniej stają na nogi". Co lekarz to inny sposób leczenia.

dziewczyny, po prostu ręce opadają, ja nie jestem żadną "personą" i nawet jak się ktoś znajomy domyśli że ja to ja - to co z tego???? dowie się że czasm rycze? że mam doła? ze noga mnie boli? mam to w d...... w końcu piszę tu dla siebie i dla Was bo myślę że zżyliśmy się tu trochę. piszę bo lubię, bo tego potrzebuje, bo mi wtedy lżej i czas szybciej biegnie a innym jak się chce te wypociny czytać to ... na zdrowie. ja umarłabym z nudów po kilku stonach a co dopiero 800!!!!!!

nie wygłupiajcie się, chyba pora zamknąć ten temat bo wydaje mi się że to wszystko to tylko rozdmuchanie sprawy.

ps. a właściwie dlaczego strażak nie może zapierdzielać motorem 170km/h? przecież to taki sam człowiek jak każdy inny i też zdaża mu się łamać jak się okazuje nie tylko przepisy drogowe, chłopak poszalał i ponosi tego konsekwencje, koniec kropka nie ma o czym gadać i zastanawiać się kto, co, gdzie i dlaczego. musiałam to napisać i wyrazić swoją opinię bo wydaje mi się że kasiek przesadza, najpierw z ostrzeżeniami płynącymi pewnie z troski a potem z tym uciekaniem z forum. ja też czasem opowiadam np że gościu wpadł pod pociąg, albo babka na trawie się poślizgnęła i nogę złamała- w końcu takich przypadków w kraju może być tysiące - nie popadajmy w paranoje.

wynalazłam sobie super ćwiczenie na butelce od coli. Przy nim wreszcie czuje że coś mi się rozciąga a nie tylko boli. zrobię zdjęcie demonstracyjne i wkleje. rozciąga mi się przy nim górna część łydki, a w żadnym innym tego nie czuje.

Ja kupiłam sobie taką gumę http://www.sport-shop.pl/guma-rozciagajaca-do-cwiczen-rehabilitacji-niebieska-p-416.html, fajna sprawa,świetnie zastępuje pasek, kolory określają rozciągliwość gumy, polecam zieloną lub niebieską, ka mam z firmy Thera band; dobrze też sprawdza się deskorolka, jeśli macie :D, wtedy sunie się na niej nogą i dobrze ćwiczy staw skokowy, jeszcze inną dobrą rzeczą jest piłeczka z kolcami, turlanie jej po podłodze świetnie działa na receptory stopy i dobrze pobudza krążenie i rozluźnia napięte mięśnie.

kasiek79 wrote:
Motocyklista 84 wrote:
kasiek79 wrote:
MOTOCYKLISTO uważałabym na to co piszesz na forum gdyż do niego ma każdy dostęp a z racji twojego zawodu wielu rzeczy nie powinienies wypowiadać a dokąłdneij pisac. Ty mnie nie znasz ale ja wiem kim jesteś =D MOi znajomi znaja Ciebie bardzo dobrze!!!! Pracują w takich samych slużbach =DUważam ze atkim przypadku tym barzdiej nie pwonienes sie głosno chwalić ze jechałes 170 i to na motorze który nie miał papierów................. Proponuję zebyśmy rizmawiali tlyko o rehabilitacji żeby te forum ci nie zaszkodzilo......
A jak dziewczyna??? Nie była zła że nie dojechales do niej do Bargłowa????/ A rozwaliłeś się niedaleko mojej pracy =D
Dziewczyna opiekuje się mna do chwili obecnej za co jestem jej dozgonnie wdzięczny :) jeśli chodzi o kolizję to wyrok sadu się uprawomocnil inie podlega odwolaniu a poza tym jechałem tak naprawde 90 a papiery były :) a może Cię znam jednak? jak będziesz w Augustowie to wpadnij na ortopedię :)
a ile czasu będziesz na ortopedii???? Ja na kilka dni jadę do Białegostoku wracam w środę na dwa dni i znowu jadę.
Hej wracaj na forum!!!!obiecałaś mi odwiedziny :) ja bede raczej dłuzszy czas w szpitalu...ostatnio bylem bez przerwy 5 miesiecy także teraz tez pewnie troche zabawie...

Dota wrote:

kasiek79 wrote:

... zespoleni podobno wczesniej staja na nogi. ja pisałą o tych 3 miechach przy nie zespolonych takich jak ja

Ja miałam całkowity zakaz obciążania przez 3 miesiące i 10 dni choć zespolona jestem od dnia połamania. To nie reguła, że zespoleni "wcześniej stają na nogi". Co lekarz to inny sposób leczenia.

Racja ja stanąłem po 3 misiącach na noge ktora miałem na wyciagu...a na zespolonej moze dopiero od jutra zaczne stawac...

Motocyklista 84 wrote:

Dota wrote:

kasiek79 wrote:

Racja ja stanąłem po 3 misiącach na noge ktora miałem na wyciagu...a na zespolonej moze dopiero od jutra zaczne stawac...

motocyklisto kiedy sie polamales?

Ja miałam druty w nodze, dwa od góry dwa od dołu, założone w sierpniu. Dwa wyciągane końcem roku a dwa w styczniu. Do tego pełen gips początkowo, potem łupka, zaczęłam chodzić w styczniu lekko obciążając nogę. Do dziś mi zostały brzydkie ciemne plamy po tych drutach i nie wiem czy zejdą i jak to usunąć, nie licząc blizn.

prazynka wrote:

Ja kupiłam sobie taką gumę http://www.sport-shop.pl/guma-rozciagajaca-do-cwiczen-rehabilitacji-niebieska-p-416.html, fajna sprawa,świetnie zastępuje pasek, kolory określają rozciągliwość gumy, polecam zieloną lub niebieską, ka mam z firmy Thera band; dobrze też sprawdza się deskorolka, jeśli macie :D, wtedy sunie się na niej nogą i dobrze ćwiczy staw skokowy, jeszcze inną dobrą rzeczą jest piłeczka z kolcami, turlanie jej po podłodze świetnie działa na receptory stopy i dobrze pobudza krążenie i rozluźnia napięte mięśnie.

Takimi samymi szerokimi gumami był na rehabilitacji rozciągany mój staw skokowy. Podziałało.

[

Motocyklista 84 wrote:

... bede raczej dłuzszy czas w szpitalu...ostatnio bylem bez przerwy 5 miesiecy także teraz tez pewnie troche zabawie...

"Motocyklisto nasz marnotrawny " dlaczego chcą cię ponownie zatrzymać w szpitalu i do tego długo?

U mnie sprawa z obciążaniem wygląda tak,w ciągu 2 tyg doszłam do 30 kg ,noga nie boli,ale mam jakąś blokadę w łepetynie aby dalej doginac.Noga jakoś tak zjeżdza w tym gipsie na dół ,że wydaje mi się że paluchy mi wylezą na podłogę. jakoś inaczej mi sie chodzi teraz z takim obciążaniem,kroki sa jakieś cięższe .Nawet nie potrafie wam tego uczucia opisac. Ale chyba najwazniejsze ,że nie boli i nie puchnie w trakcie i po. Lilla ile ty obciążałaś w gipsie krótkim.? Nie pamiętam czy tylko muskałaś stopą podłogę czy obciążałaś na maxa?

alawpr wrote:

U mnie sprawa z obciążaniem wygląda tak,w ciągu 2 tyg doszłam do 30 kg ,noga nie boli,ale mam jakąś blokadę w łepetynie aby dalej doginac.Noga jakoś tak zjeżdza w tym gipsie na dół ,że wydaje mi się że paluchy mi wylezą na podłogę. jakoś inaczej mi sie chodzi teraz z takim obciążaniem,kroki sa jakieś cięższe .Nawet nie potrafie wam tego uczucia opisac. Ale chyba najwazniejsze ,że nie boli i nie puchnie w trakcie i po. Lilla ile ty obciążałaś w gipsie krótkim.? Nie pamiętam czy tylko muskałaś stopą podłogę czy obciążałaś na maxa?

ala to gratuluje:), ja niestety w gipsie krótkim obciążałam noge tylko do ok 5-10 kg ale ja to praktycznei nie miałam zrostu, to wrażenie że noga zjeżdza też miałam, więc chyba normalne. dokładnie najważneijsze że nie boli. co do psychiki to my kobietki chyba tak już mamy że wolimy dmuchać na zimne, mimo że noga nie boli to wolimy nie robić nic więcej. ja do tejpory to mam.

a. wrote:

Motocyklista 84 wrote:

Dota wrote:

motocyklisto kiedy sie polamales?

...w maju

Dota wrote:

[

Motocyklista 84 wrote:

... bede raczej dłuzszy czas w szpitalu...ostatnio bylem bez przerwy 5 miesiecy także teraz tez pewnie troche zabawie...

"Motocyklisto nasz marnotrawny " dlaczego chcą cię ponownie zatrzymać w szpitalu i do tego długo?

chca mnie zrehabilitowac...mam zaczac obciazac i zginac w kolanie prawa noge,moze tez jakies zastrzyki na zrost dostane coś lekarz na kontroli wspominal...No i wydaje mi sie ze to troche czasu zajmie.

witch wrote:

Cicho wszędzie, głucho wszędzie :) A co niektórych już nosi na myśl o jutrzejszej kontroli.

Niech Cię nie nosi ,bo nie trafisz do orto tylko bedziesz sie włóczyc diabli wiedza gdzie. Jutro będzie twój szczęśliwy dzień. Ja w to nie watpie ,więc i ty tak trzymaj. I oczywiście wiesz co masz zrobic...zaraz po dac cynk!!

Motocyklista 84 wrote:

Dota wrote:

[

Motocyklista 84 wrote:

chca mnie zrehabilitowac...mam zaczac obciazac i zginac w kolanie prawa noge,moze tez jakies zastrzyki na zrost dostane coś lekarz na kontroli wspominal...No i wydaje mi sie ze to troche czasu zajmie.

No to fajnie, że się Tobą zajmą, a na ile idziesz, nie wiesz?

alawpr wrote:

Hej motocyklisto to poturbowałeś sie w maju tak jak ja. Czy to może był jakis wolny dzień sobota lub niedziela. Bo my praktycznie z tych dni .

Ja na dzień matki zrobiłem jej prezent....chociaz i tak dopiero po dygodniu ją poinformowałem,juz jak wiedziałem że raczej bede żył :) to był WTOREK, NIENAWIDZE WTORKÓW!!!!

Motocyklista 84 wrote:

alawpr wrote:

Hej motocyklisto to poturbowałeś sie w maju tak jak ja. Czy to może był jakis wolny dzień sobota lub niedziela. Bo my praktycznie z tych dni .

Ja na dzień matki zrobiłem jej prezent....chociaz i tak dopiero po dygodniu ją poinformowałem,juz jak wiedziałem że raczej bede żył :) to był WTOREK, NIENAWIDZE WTORKÓW!!!!

Najważniejsze, że motory nadal lubisz ;)

Aurora wrote:
Motocyklista 84 wrote:
Dota wrote:
[
No to fajnie, że się Tobą zajmą, a na ile idziesz, nie wiesz?
nie mam pojecia na jak dlugo... w kazdym badz razie planuje wyjść ze szpitala juz na dwóch nogach :)

Aurora wrote:

witch wrote:

Cicho wszędzie, głucho wszędzie :) A co niektórych już nosi na myśl o jutrzejszej kontroli.

Witch, będę trzymała kciuki i myślała o Tobie!!! O której masz wizytę?

Lekarz przyjmuje od 16.00. Ja pojadę zaraz po 15.00 wtedy nie ma jeszcze tylu ludzi. Do południa zaś muszę jechać (sama !) na rtg do szpitala. Zobaczę fotkę i będę już mądrzejsza :)

Aurora wrote:

Motocyklista 84 wrote:

alawpr wrote:

Najważniejsze, że motory nadal lubisz ;)

Ja je KOCHAM :)