Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dota wrote:

alawpr wrote:

Dota ,to ty za chwileczke wracasz do fabryki............ i normalności...

No tak ale to będzie za bardzo długą chwilka. Do 6 stycznia mam świadczenie rehab, a potem zaległy urlop 26 dni.

Kochana to juz pikuś , w porównaniu z tym ile czasu sie lenisz.....hi...

LillaKorn wrote:

alawpr wrote:

Lilla ,znasz juz dokładny termin wizyty u orto?? Podawałaś 19, ale tez wspominałaś,że moze byc inny...

18.11 w samo południe. Termin dzisiaj potwierdzony.

Łał,wszystko w domu powiążę na supły,jeśc i pic nie będę,bo kciuki mocno będę ściskac.!!

alawpr wrote:

Dota wrote:

alawpr wrote:

Dota ,to ty za chwileczke wracasz do fabryki............ i normalności...

No tak ale to będzie za bardzo długą chwilka. Do 6 stycznia mam świadczenie rehab, a potem zaległy urlop 26 dni.

Kochana to juz pikuś , w porównaniu z tym ile czasu sie lenisz.....hi...

No tak, to fakt. Z moich wyliczeń wynika, że na posterunku (za biurkiem) byłabym od 15 lutego.

Zacznę od bólu pięty i diagnozy. Lekarz stwierdził zapalenie więzadeł stopy. Ostrogi nie mam. Wstrzyknął jakąś miksturę w zastrzyku. Ma pomoc. Na razie róznicy jeszcze nie czuję. Poczekam.

Co do zrostu i wystawania kości zza blachy -mam na to nie zwracać uwagi. Odrzucić kule i obciążać na maksa.

Zaniepokoiła go jednak kostka - staw skokowy. Niby nie zrasta się jak powinien. 28-go grudnia mam zrobić kolejne RTG i z resztą pozostałych (starych ) zdjęć zgłosić się do niego.Będzie lekcja poglądowa i przegląd zrostu od początku.

Zlecił alfa tron, masaż wirowy i ćwiczenia stawu skokowego. Jutro idę sprawdzić czy da radę wszystko załatwić w tej poradni co chodziłam ostatnio.

Co do chodzenia w butach na obcasie (powiedziałam, że lepiej mi się tak chodzi) powiedział, że tak się zdarza chociaż to nie jest normalne. Związane to jest z dużym przykurczem, zesztywnieniem stawu skokowego.

Dalej mam śmigać na rowerku, machać nogą na tej mojej pochylni i dużo chodzić, zalecił odrzucić 2 kule. Zobaczywszy mój strach w oczach, powiedział, że dla lepszego samopoczucia na spacery na dwór mogę jedną brać.

I na koniec stwierdził, że ZUS na pewno wyśle mnie do sanatorium w związku z tą słabą ruchomością stawu skokowego.

Alawpr jazda samochodem to pikuś, dojechałam i na zdjęcie i do lekarza. Jednak samochód zaparkowałam tak aby lekarz nie luknął z okna, że śmigam już sama. To tyle. Uczucia bardzo mieszane mam ale idę w zaparte, że będzie dobrze.

Kochana ja uważam ,że jest dobrze,Połamałas sie w lipcu ,to dopiero 4 miesiące,pewnie za miesiac bedzie poprawa.Bobrze że ta kośc wystajaca zza blachy to nic złego,a ze zrostem to sama wiesz jak jest,.Jak więcej powiczysz to przykurcze polezą precz. A to ,że ci powiedzial żebys walneła kule w kąt to jest super. Czyli nie jest źle jak sie obawiałaś. Chodzenie bez kul będzie obciążac staw i bedzie powodowac szybszy zrost. Jest Ok i tego sie trzymaj.