LillaKorn Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: ojacie wrote: Cholera, nie wzięłam skierowania! Ale ze mnie debil, byłoby prościej, macie racje. Chociaż z tego co wiem to na SOR nie ma skierowań. A skierowanie do chirurga to dobra myśl. Jejciu, jejciu jeszcze jak sobie pomyślę, że niby za 2 tyg mam normalnie ćwiczyć na wf-ie, a nawet do połowy przysiadu nie zrobię to aż się boję co to będzie. Próbuję się wzmocnić i chodzę na spacerki, ale o bieganiu nie ma mowy, nawet się nie da zejść normalnie po schodach... Weź z w-f zwolnienie. Narazie zapomnij o W-f-ie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Ojacie zwolnienie z w-f należy ci sie jak wiesz co.........Niech ci je wypisze orto lub rodzinny. Ty chyba nie mowiłaś serio o tym w-f ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: ojacie wrote: Cholera, nie wzięłam skierowania! Ale ze mnie debil, byłoby prościej, macie racje. Chociaż z tego co wiem to na SOR nie ma skierowań. A skierowanie do chirurga to dobra myśl. Jejciu, jejciu jeszcze jak sobie pomyślę, że niby za 2 tyg mam normalnie ćwiczyć na wf-ie, a nawet do połowy przysiadu nie zrobię to aż się boję co to będzie. Próbuję się wzmocnić i chodzę na spacerki, ale o bieganiu nie ma mowy, nawet się nie da zejść normalnie po schodach... Weź z w-f zwolnienie. Narazie zapomnij o W-f-ie! Pewnie, bo za chwilę znów coś skręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ojacie wrote:Aurora ja myślę, że to bardziej chodzi o to, że to ortopedzi mnie prowadzą, zresztą to oni mnie poskładali, bo sama widziałam (przytomna w końcu byłam ). Gdyby załóżmy lekarz rodzinny stwierdził, że mnie uleczy, kazałby mi kupić jakiś antybiotyk, a on by nie zadziałał to by była wina rodzinnego, że mnie nie wysłał do mojego lekarza tylko jeszcze spieprzył coś. Tym bardziej, że taki ortopeda siedzi w tym ,codziennie widzi takie przypadki i prędzej oceni czy to zakażenie czy nic groźnego. Tak sobie to tłumaczę, zresztą lepiej, że lekarz nie podejmuje próby leczenia, jeśli nie wie, niż gdyby udawał, że wie a próbował coś robić. Ja tam poszłam z nadzieją, że lekarz na tyle więcej wie, że przynajmniej oceni czy jest ryzyko i trzeba to natychmiast konsultować, jechać na SOR, czy na spokojnie mam się skonsultować ze swoim lekarzem i on mi coś przepisze jakiś antybiotyk czy coś.Tylko oczywiście jest różnica spokojnie za 2,3 dni, a spokojnie za miesiąc...Zawsze jest ryzyko zapalenia kości. Moją ranę zakazili mi podczas operacji, dostawałam kilka antybiotyków, kilka było nieskutecznych, dawki dostawałam końskie aż pewnego tygodnia o połowę wyłysiałam, a lekarz jak mnie widział to bladł, teraz wiem, że mogła mi grozić nawet amputacja. Także pędź do chirurga, a najlepiej to łap lekarza w miejscu pracy czy to telefonicznie czy nawet na oddziale i niech obejrzy, na pewno nie odmówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 No wzięłam zwolnienie, dostałam na ponad miesiąc, ale to nie jest jakiś problem żebym dostała na dłużej, gorzej jak to mam załatwić na uczelni potem, bo maks 7 mogę opuścić, a do końca zwolnienia opuszczę 6. No,ale wszystko pewnie idzie załatwić, bo tam to lajtowo traktują. Serio sobie nie wyobrażam siebie grającej teraz w kosza, jak ja nawet po śnie mam spuchniętą nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 prazynka wrote:[Zawsze jest ryzyko zapalenia kości. Moją ranę zakazili mi podczas operacji, dostawałam kilka antybiotyków, kilka było nieskutecznych, dawki dostawałam końskie aż pewnego tygodnia o połowę wyłysiałam, a lekarz jak mnie widział to bladł, teraz wiem, że mogła mi grozić nawet amputacja. Także pędź do chirurga, a najlepiej to łap lekarza w miejscu pracy czy to telefonicznie czy nawet na oddziale i niech obejrzy, na pewno nie odmówi.Prażynko czasami Twoje doświadczenie mnie przeraża, jak nikt inny wpływasz na mnie mobilizująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Lilla, a Ty jutro do kontroli? Będę trzymać za Ciebie kciuki! Napisz koniecznie jak wrócisz, o której masz wizytę ? (sorry, jak już mówisz po raz n-ty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ojacie wrote: No wzięłam zwolnienie, dostałam na ponad miesiąc, ale to nie jest jakiś problem żebym dostała na dłużej, gorzej jak to mam załatwić na uczelni potem, bo maks 7 mogę opuścić, a do końca zwolnienia opuszczę 6. No,ale wszystko pewnie idzie załatwić, bo tam to lajtowo traktują. Serio sobie nie wyobrażam siebie grającej teraz w kosza, jak ja nawet po śnie mam spuchniętą nogę. Załatwisz to na bank,tak jak w szkolach,po prostu nie będzie ten przedmiot uwzględniony . lekarz moze ci wypisac jednorazowo na pół roku i później znów na pół itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ojacie wrote: Lilla, a Ty jutro do kontroli? Będę trzymać za Ciebie kciuki! Napisz koniecznie jak wrócisz, o której masz wizytę ? (sorry, jak już mówisz po raz n-ty) Wizytę mam w środę o 12.00 brrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ojacie wrote:prazynka wrote:[Zawsze jest ryzyko zapalenia kości. Moją ranę zakazili mi podczas operacji, dostawałam kilka antybiotyków, kilka było nieskutecznych, dawki dostawałam końskie aż pewnego tygodnia o połowę wyłysiałam, a lekarz jak mnie widział to bladł, teraz wiem, że mogła mi grozić nawet amputacja. Także pędź do chirurga, a najlepiej to łap lekarza w miejscu pracy czy to telefonicznie czy nawet na oddziale i niech obejrzy, na pewno nie odmówi.Prażynko czasami Twoje doświadczenie mnie przeraża, jak nikt inny wpływasz na mnie mobilizująco.No to cieszę się, nacierpiałam się nieźle i chciałabym aby nikogo to nie spotkało co mnie, no, może poza jedną osobą ale złego licho nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ojacie wrote: Lilla, a Ty jutro do kontroli? Będę trzymać za Ciebie kciuki! Napisz koniecznie jak wrócisz, o której masz wizytę ? (sorry, jak już mówisz po raz n-ty) Lilla idzie 18-tego w samo południe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Ogladacie Teraz My?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 LIlla, wszystko będzie dobrze, masz u nas duchowe wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Lilla powiąże zasłony i firany w supły w całej chałupie i bedę trzymac kciuki mocno,mocno!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Ogladacie Teraz My?? tak ale nie moge bo nerwa mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Ufffffff. Tylko nie myślcie, że tyle pedałowałam-wzięłam to na dwa razy a potem jeszcze uskuteczniłam SPA w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: Ufffffff. Tylko nie myślcie, że tyle pedałowałam-wzięłam to na dwa razy a potem jeszcze uskuteczniłam SPA w łazience. To widzę,że był pełen pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 LillaKorn wrote: ojacie wrote: Lilla, a Ty jutro do kontroli? Będę trzymać za Ciebie kciuki! Napisz koniecznie jak wrócisz, o której masz wizytę ? (sorry, jak już mówisz po raz n-ty) Wizytę mam w środę o 12.00 brrrr. To jeszcze ponad36 godzin-więc nie telepocz się na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: jasmar wrote: Ufffffff. Tylko nie myślcie, że tyle pedałowałam-wzięłam to na dwa razy a potem jeszcze uskuteczniłam SPA w łazience. To widzę,że był pełen pakiet. Ale teraz jest super-kurczę znowu się chwalę-ale wiem, że wy to się cieszycie. A moi to nie traktują tego jak czegoś nadzwyczajnego. Phiiii cóż to wielkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: jasmar wrote: Ufffffff. Tylko nie myślcie, że tyle pedałowałam-wzięłam to na dwa razy a potem jeszcze uskuteczniłam SPA w łazience. To widzę,że był pełen pakiet. Ale teraz jest super-kurczę znowu się chwalę-ale wiem, że wy to się cieszycie. A moi to nie traktują tego jak czegoś nadzwyczajnego. Phiiii cóż to wielkiego. Bo my to rozumiemy a oni nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Bo my to rozumiemy a oni nie do końca. I to jest to czego potrzeba połamańcowi, który wraca do życia codziennego. Zrozumienia i wsparcia, że to co robi to WIELKA rzecz. DZięki!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Mi dziś rehabilitant pokazał jak bardzo zmieniło sie moje kolano po cwiczeniach. Ma prawie identyczny kształt jak zdrowe.Hip,hip..I tak sobie teraz siedze i podziwiam,że takie piękne i prawie zdrowe. Fiś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ALAwpr jak Twoje spanko nie zbiera Cię. Doczytałam, że wczoraj zasnęłaś wcześniej i świetnie Ci się spało-a może to wynik udanego weekendu????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 kicha nic mnie nie łapie na spanie,może za chwilkę. A tak sie cieszyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Mi dziś rehabilitant pokazał jak bardzo zmieniło sie moje kolano po cwiczeniach. Ma prawie identyczny kształt jak zdrowe.Hip,hip..I tak sobie teraz siedze i podziwiam,że takie piękne i prawie zdrowe. Fiś..... No to jeszcze, jeszcze trochę i będziesz też tak podziwiać staw skokowy i całą nóżkę. Dasz radę jesteś już na ostatniej prostej. Cieszę się razem z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: kicha nic mnie nie łapie na spanie,może za chwilkę. A tak sie cieszyłam. Nie martw się ja też jestem tu ahoj!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 rodzina smacznie śpi a ja mam znowu dyżur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jasmar wrote: alawpr wrote: Mi dziś rehabilitant pokazał jak bardzo zmieniło sie moje kolano po cwiczeniach. Ma prawie identyczny kształt jak zdrowe.Hip,hip..I tak sobie teraz siedze i podziwiam,że takie piękne i prawie zdrowe. Fiś..... No to jeszcze, jeszcze trochę i będziesz też tak podziwiać staw skokowy i całą nóżkę. Dasz radę jesteś już na ostatniej prostej. Cieszę się razem z Tobą. Mam taką nadzieję ,że mi żadnego psikusa nie wywiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasmar Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 alawpr wrote: Mam taką nadzieję ,że mi żadnego psikusa nie wywiną. Nie mogą, to nie wiosna i nie czekamy na prima-aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi