Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam,jest źle potrzebuje porady bo nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Witam,jest źle potrzebuje porady bo nie wiem co robić wal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Ojacie dla Ciebie też supeł jest zamotany ) I sznurówki! Wycwaniłam się, mam na rzepy ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dota wrote:pedro wrote:Dota wrote:Pedro na czym polega ta jonoforeza ?Na staw skokowy mam przykładane takie dwie (blaszki) elektrody, pod nimi kawałki gazy nasączonej wapnem.Wapno razem polem magnetycznym wytwarzanym przez prąd płynący między elektrodami przenika do kosci.Chyba tak to działa. Czuc tylko lekki mrowienie, nic poza tym.Dziś się podpytywałam rahabilitantki o ten zabieg a ona powiedziała, że to dla nie zespolonych (przez przepływający prąd).Też tak słyszałem, ale ja śruby mam wyżej tylko w kosci piszczelowej. Także nie powinno się nic dziać, nic nie boli nie piecze. Po obejrzeniu mojego rtg rehabilitantka powiedziała, że jak najbardziej jest potrzebna jonoforeza, bo kosc jest w stawie skokowym ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Rozmawialem z lekarzem....i mam opoźniony zrost bądź jak kto woli staw rzekomy jego propozycja jest taka abym sam sobie załatwil szpital ktory by mi wyjąl płytke i zalożyl gwóźdź sródszpikowy....ale potem tez nie daje gwarancji na zrost... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 ....a czy pomoże obciążanie...podchodzi do tego średnio optymistycznie...pytałe o wszczepienie komorek macierzystych to powiedzial że szpital teraz tego nie posiada i jak chce to moge prywatnie to kupic i oni mi to wszczepia...koszt 3000 tyś zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Rozmawialem z lekarzem....i mam opoźniony zrost bądź jak kto woli staw rzekomy jego propozycja jest taka abym sam sobie załatwil szpital ktory by mi wyjąl płytke i zalożyl gwóźdź sródszpikowy....ale potem tez nie daje gwarancji na zrost... A w tym szpitalu, gdzie jesteś nie zespalają gwoździem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 jak to staw rzekomy? jak jest płytka to może się cos takiego zrobic? Ona chyba sztywno trzyma kości i nie ma mowy o jakichs luzach miedzy odłamami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dota wrote: Motocyklista 84 wrote: Rozmawialem z lekarzem....i mam opoźniony zrost bądź jak kto woli staw rzekomy jego propozycja jest taka abym sam sobie załatwil szpital ktory by mi wyjąl płytke i zalożyl gwóźdź sródszpikowy....ale potem tez nie daje gwarancji na zrost... A w tym szpitalu, gdzie jesteś nie zespalają gwoździem ? jak dobrze pojdzie to beda od stycznia zespalac...sprzet sie popsul i nie maja kasy na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:Rozmawialem z lekarzem....i mam opoźniony zrost bądź jak kto woli staw rzekomy jego propozycja jest taka abym sam sobie załatwil szpital ktory by mi wyjąl płytke i zalożyl gwóźdź sródszpikowy....ale potem tez nie daje gwarancji na zrost...Jak to załatwił sobie szpital?Co do zmiany metody leczeniatojest tu dziewczyna Malgo 85 (pisała wcześniej). Miała płytkowe zespolenie, które jej się złamało (miała zrost do d...py) i zamienili jej te płytki na gwoźdź śródszpikowy i zrost ruszył. Dziewczyna jest na końcu drogi do wyzdrowienia. Cofnij się parę stronek to trafisz na jej historię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic Sama operacja wstawiania gwoździa nie jest straszna. Krojone jest kolanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic Załatwiaj a jednocześnie obciążaj. Zanim znajdziesz odpowiedni szpital,który byłby w stanie Cię "obsłużyć" możesz próbować z obciązaniem. Diagnoza kogos z zewnątrz jest bardzo wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 pedro wrote: jak to staw rzekomy? jak jest płytka to może się cos takiego zrobic? Ona chyba sztywno trzyma kości i nie ma mowy o jakichs luzach miedzy odłamami. u nie jest jakies złamanie motylkowe czy coś także z jednej strony kość załapała a z drugie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dota wrote: Motocyklista 84 wrote: choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic Sama operacja wstawiania gwoździa nie jest straszna. Krojone jest kolanko. u mnie musza rozwalic całe udo bo mam płytke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:Dota wrote:Motocyklista 84 wrote:choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroicSama operacja wstawiania gwoździa nie jest straszna. Krojone jest kolanko.u mnie musza rozwalic całe udo bo mam płytkeTo chodzi o kość udową ?Idź na wizytę jeszcze do jakiegoś "poważanego" ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Malgo85 miała też trafioną kość udową, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 witch wrote: Motocyklista 84 wrote: choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic Załatwiaj a jednocześnie obciążaj. Zanim znajdziesz odpowiedni szpital,który byłby w stanie Cię "obsłużyć" możesz próbować z obciązaniem. Diagnoza kogos z zewnątrz jest bardzo wskazana. wlaśnie mam zamiar pojść jeszcze do innego lekarza po opinie,boje sie że po wsadzeniu gwoździa dalej zrost nie bedzie szedł-duzo jest takich przypadków na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dota wrote: Motocyklista 84 wrote: Dota wrote: Sama operacja wstawiania gwoździa nie jest straszna. Krojone jest kolanko. u mnie musza rozwalic całe udo bo mam płytke To chodzi o kość udową ? Tak udową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: witch wrote: Motocyklista 84 wrote: choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic Załatwiaj a jednocześnie obciążaj. Zanim znajdziesz odpowiedni szpital,który byłby w stanie Cię "obsłużyć" możesz próbować z obciązaniem. Diagnoza kogos z zewnątrz jest bardzo wskazana. wlaśnie mam zamiar pojść jeszcze do innego lekarza po opinie,boje sie że po wsadzeniu gwoździa dalej zrost nie bedzie szedł-duzo jest takich przypadków na forum Nie masz wyjścia chłopie, bo płytki zawiodły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 poza tym wydaje mi sie że póxniej moja kosc bedzie przypominała ser szwajcarski, nie dość że miejsce zlamania to jeszcze sześć dziur po śrubach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Dota wrote: Motocyklista 84 wrote: u mnie musza rozwalic całe udo bo mam płytke To chodzi o kość udową ? Tak udową No tak, usunięcie płytki a potem wstawienie gwoździa wiąże się z większym spustoszeniem tkanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: poza tym wydaje mi sie że póxniej moja kosc bedzie przypominała ser szwajcarski, nie dość że miejsce zlamania to jeszcze sześć dziur po śrubach To się wszystko zalewa kostniną o ile nastąpi jej tsunami a ty jesteś młody rocznik to organizm da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: poza tym wydaje mi sie że póxniej moja kosc bedzie przypominała ser szwajcarski, nie dość że miejsce zlamania to jeszcze sześć dziur po śrubach Miejscami po śrubach nie przejmuj się. To najmniejszy problem w całej tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 LillaKorn wrote: Motocyklista 84 wrote: poza tym wydaje mi sie że póxniej moja kosc bedzie przypominała ser szwajcarski, nie dość że miejsce zlamania to jeszcze sześć dziur po śrubach To się wszystko zalewa kostniną o ile nastąpi jej tsunami a ty jesteś młody rocznik to organizm da radę. ...a jeśli nie nastąpi?narazie nie nastąpiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dota wrote: Motocyklista 84 wrote: Dota wrote: To chodzi o kość udową ? Tak udową No tak, usunięcie płytki a potem wstawienie gwoździa wiąże się z większym spustoszeniem tkanek. U Malgo85 zamiana zespolenia z plytkowej na śródszpikowe dala efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: poza tym wydaje mi sie że póxniej moja kosc bedzie przypominała ser szwajcarski, nie dość że miejsce zlamania to jeszcze sześć dziur po śrubach Nie, nie dziurawym serem będzie tylko przez jakiś (krótki) czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 czyli wdlug ogolnej opinii powinienem szukać szpitala,wyjąc plytkę i założyc gwóźdż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dziury po śrubach to nie jakieś straszne, ja też będę miała i po tym nawet się nie ma nogi w gipsie tylko karzą być ostrożnym. Motocyklisto, skonsultuj to jeszcze z jakimś innym ortopedą co Ci zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 ...i nie czekac na pojawienie sie zrostu przy stopniowym obciazaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi