alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Ale sie rozpisaliście,musze doczytac szybciutko.Zostawic was na chwilke samopas ........i kupę zaległości człowiek ma...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 edziag wrote:Motocyklista 84 wrote:edziag wrote:wal od razu do ordynatora oddziału na prywatną wizytę. okropnie to brzmi ale taka jest niestety prawda ...a ile dać?normalnie tyle co za wizytęKurcze nie potrafię nic poradzić. Po obiedzie się połamałam a zamiast kolacji w piszczeli gwóźdź już miałam.Wyszła mi rymowanka godna Ludwika Przyśpiewki a niech to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dota wrote:edziag wrote:Motocyklista 84 wrote:...a ile dać?normalnie tyle co za wizytę a na wszelki wypadek miej "kopertę" jakby zaczął ględzić o tym "braku miejsc" nie mam pojęcia ile, nigdy nie umiałam i nie dawałam w łapę, myślę że w granicach 500 ale tak sobie tylko gdybamKurcze nie potrafię nic poradzić. Po obiedzie się połamałam a zamiast kolacji w piszczeli gwóźdź już miałam.Wyszła mi rymowanka godna Ludwika Przyśpiewki a niech to. ...wierszyk fajny ale z tego co przeczytałem to u Ciebie zrost pojawil sie dopiero 9 miesięcy po założeniu gwoździa....troche dlugo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Tego sie bałem myslałem że powiecie aby zaczekać...boje sie operacji o! ja tez się boję i idę bo mam nadzieję być zdrowa normalna sprawna i biegać! a jak nie pójde to dupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 dzięki Dota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 marchewka wrote:edziag wrote:witch powiedz jak cię ta pięta bolała?mam pytanie do kuśtykających, jak chodzę to jest z tą stopą i jej bólem lepiej, ale wystarczy że siądę na minutę i jak próbuję wstać i iść do pierwszych kilka kroków bardzo boli. I jeszcze zauważyłam że w bucie jakoś troszke mniej boli niż na boso, but mi trzyma tą stopę jakoś w kupie. też tak macie/miałyście?też moczę w soli boheńskiej.byłam dzisiaj u nas w przychodni zapytać o rehabilitacje - terminów na ten rok brak ale jak najbardziej można zapłacić. jutro pomykam na konsultacje i może coś się wreszcie ruszy, facet wyglądał na konkretnego.może jeszcze te wszystkie zastałe ścięgna i mięśnie nie działają i nie trzymają jak trzeba więc Ci stopa ucieka i boli, a but ją trzyma, myślę, że w miarę ćwiczeń Ci przejdzie masz jak najbardziej rację, ostatnio ortopeda mówił mi, że wzmocnienie mięśni zmniejszy uciekanie, które mam spore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote:Dota wrote:edziag wrote:normalnie tyle co za wizytęKurcze nie potrafię nic poradzić. Po obiedzie się połamałam a zamiast kolacji w piszczeli gwóźdź już miałam.Wyszła mi rymowanka godna Ludwika Przyśpiewki a niech to. ...wierszyk fajny ale z tego co przeczytałem to u Ciebie zrost pojawil sie dopiero 9 miesięcy po założeniu gwoździa....troche dlugo...Długo ale to bo ortopedzi się "cackali" i długo nie pozwalali mi obciążać. Ja mam jeszcze inne schorzenie, znacznie poważniejsze niż złamania i pewnie dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: ....a czy pomoże obciążanie...podchodzi do tego średnio optymistycznie...pytałe o wszczepienie komorek macierzystych to powiedzial że szpital teraz tego nie posiada i jak chce to moge prywatnie to kupic i oni mi to wszczepia...koszt 3000 tyś zl Jak kupic,ten twój orto to jakiś pierdzielnięty jest.To jest twoja krew.Co masz kupowac? Czy on wiedział o czym mówi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: ...wierszyk fajny ale z tego co przeczytałem to u Ciebie zrost pojawil sie dopiero 9 miesięcy po założeniu gwoździa....troche dlugo... Ale coniektórzy (Riviolla) po miesiącu z gwoździem wróciła do pracy a teraz skacze na skakance! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Macie racje dziewczyny....bede szukal miejsca na zrobienie tej operacji,skonsultuje sie z innymi lekarzami i zobaczymy co bedzie...musze ścisnac sie za jaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: Rozmawialem z lekarzem....i mam opoźniony zrost bądź jak kto woli staw rzekomy jego propozycja jest taka abym sam sobie załatwil szpital ktory by mi wyjąl płytke i zalożyl gwóźdź sródszpikowy....ale potem tez nie daje gwarancji na zrost... Zrost opóźniony a zrost rzekomy to dwie różne sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Konsylum debatowało, problem omówiło a teraz kto chce udaje się na spoczynek. Dobranoc wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 prazynka wrote:marchewka wrote:edziag wrote:witch powiedz jak cię ta pięta bolała?mam pytanie do kuśtykających, jak chodzę to jest z tą stopą i jej bólem lepiej, ale wystarczy że siądę na minutę i jak próbuję wstać i iść do pierwszych kilka kroków bardzo boli. I jeszcze zauważyłam że w bucie jakoś troszke mniej boli niż na boso, but mi trzyma tą stopę jakoś w kupie. też tak macie/miałyście?też moczę w soli boheńskiej.byłam dzisiaj u nas w przychodni zapytać o rehabilitacje - terminów na ten rok brak ale jak najbardziej można zapłacić. jutro pomykam na konsultacje i może coś się wreszcie ruszy, facet wyglądał na konkretnego.może jeszcze te wszystkie zastałe ścięgna i mięśnie nie działają i nie trzymają jak trzeba więc Ci stopa ucieka i boli, a but ją trzyma, myślę, że w miarę ćwiczeń Ci przejdzie masz jak najbardziej rację, ostatnio ortopeda mówił mi, że wzmocnienie mięśni zmniejszy uciekanie, które mam spore a jak ci ucieka, bo ja bardziej czuje że się jak naleśnik rozplłaszcza i może trochę w kierunku pięty jakby cofa, ufff ale namieszałam ale mam nadzieję że zrozumiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dota wrote:Motocyklista 84 wrote:sienio wrote:musisz uważać przy obciążaniu mając płytkęjeżeli masz zrost opóźniony i masz możliwość zmiany na gwóźdź to sie nie zastanawiaj ja mam również kość udową zlamaną tzn miałem zlamaną kość już mi się zrosła dzięki dobremu zespoleniu gwoździem. w przypadku kości udowej wbijają gwóźdź od strony biodra...po jakim czasie od założenia gwoxdzia można wstać z lóżka?Dwa dni po operacji rehabilitant przyszedł uczyć mnie chodzić przy kulach.Operacje mialam o 9 a w papierach napisali ze moge opuscic noge o 16, wyszlam ze spzitala dwa dni pozniej ale w gipsieCzy bedziesz musial miec gips po gwozdziu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: ....a czy pomoże obciążanie...podchodzi do tego średnio optymistycznie...pytałe o wszczepienie komorek macierzystych to powiedzial że szpital teraz tego nie posiada i jak chce to moge prywatnie to kupic i oni mi to wszczepia...koszt 3000 tyś zl Jak kupic,ten twój orto to jakiś pierdzielnięty jest.To jest twoja krew.Co masz kupowac? Czy on wiedział o czym mówi? Powiedzial że zrobienie tego zabiegu z własnej kieszeni tyle kosztuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic Ja nie mam gwoździa i żądnego innego żelaza i podano mi 2 razy komórki.Muszę cie doczytac do końca ,bo juz mnie telepoty wzieły na tego orto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 edziag wrote: normalnie tyle co za wizytę a cena wizyt wiadomo-zróżnicowana normalnie wysiadają mi mięśnie brzucha, dziś właśnie je ćwiczyłam i ledwo żyję niezłe te ćwiczenia: http://www.kfd.pl/aerobiczna-szostka-weidera-profesjonalne-opracowanie-a6w-46308.html , skoro nogę mam jak patyczek to choć na brzuchu będę miała kaloryfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: Rozmawialem z lekarzem....i mam opoźniony zrost bądź jak kto woli staw rzekomy jego propozycja jest taka abym sam sobie załatwil szpital ktory by mi wyjąl płytke i zalożyl gwóźdź sródszpikowy....ale potem tez nie daje gwarancji na zrost... Zrost opóźniony a zrost rzekomy to dwie różne sprawy. ...i dlatego musze pokazac te zdjecia innym lekarzom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 ala ma rację ustal czy to zrost opóźniony czy staw rzekomy to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: ....a czy pomoże obciążanie...podchodzi do tego średnio optymistycznie...pytałe o wszczepienie komorek macierzystych to powiedzial że szpital teraz tego nie posiada i jak chce to moge prywatnie to kupic i oni mi to wszczepia...koszt 3000 tyś zl Jak kupic,ten twój orto to jakiś pierdzielnięty jest.To jest twoja krew.Co masz kupowac? Czy on wiedział o czym mówi? Powiedzial że zrobienie tego zabiegu z własnej kieszeni tyle kosztuje To jest tylko odwirowanie twej krwi i podanie jej w formie jak przecier pomidorowy ,takie to gęste.Chłopie zmien lekarza bo ten to jakis idiota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 LillaKorn wrote: ojacie wrote: Baseny też są do kitu, nie idzie się wysikać na leżąco choćby miał zaraz pęknąć pęcherz. Dla mnie niemożliwym było wcisnąć to g.....o w miejsce strategiczne. ehh wspomnienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 a. wrote:Dota wrote:Motocyklista 84 wrote:...po jakim czasie od założenia gwoxdzia można wstać z lóżka?Dwa dni po operacji rehabilitant przyszedł uczyć mnie chodzić przy kulach.No nie, pierwsze słyszę.Operacje mialam o 9 a w papierach napisali ze moge opuscic noge o 16, wyszlam ze spzitala dwa dni pozniej ale w gipsieCzy bedziesz musial miec gips po gwozdziu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojacie Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 E tam, jak Ci wstawia gwóźdź to pojedziesz na 3 dni, przed operacją dostaniesz czopa który Cie wypłucze to potem nie musisz srać Sorry, że tak ordynarnie, ale taka prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 prazynka wrote: ale pojechałaś Edziag normalnie wysiądą mi ze śmiechu mięśnie brzucha a dziś właśnie je ćwiczyłam i ledwo żyję śmiech to zdrowie, podobno więc na zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 edziag wrote: ala ma rację ustal czy to zrost opóźniony czy staw rzekomy to podstawa. na skierowaniu mam napisane OPOŹNIONY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: pedro wrote: jak to staw rzekomy? jak jest płytka to może się cos takiego zrobic? Ona chyba sztywno trzyma kości i nie ma mowy o jakichs luzach miedzy odłamami. u nie jest jakies złamanie motylkowe czy coś także z jednej strony kość załapała a z drugie nie chce U mnie było podobnie i komórki pomogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: marchewka wrote: Motocyklista 84 wrote: choć wedlug niego komorki miałyby sens przy gwoździu dopiero...i nie wiem teraz czy obciążać tą noge i czekac jeszcze 6 tygodniu że może załapie czy zalatwiac sobie operacje i sie kroic już Ci o tym pisałam, może za mało, żeby Cię nie wystraszyć, ale te płyty to jest metoda do dupy i czym prędzej się tej swojej pozbądź! wiem, że to cięzko, bo sama unikałam takiej decyzji i efekt jest taki że jestem w 20 miesiącu złamania i się do końca nie zrosło! więc jak się nie chcesz tyle bujać to wyjmuj i bierz gwoździa, czym prędzej tym lepiej, też nie ludzilabym się nadzieją, że staw rzekomy przemieni się w zrost, niestety chyba to trzeba załatwić operacyjnie. bardzo Ci współczuję, ale nie warto przeciągać sprawy, wydaje mi się też, że gwóźdź naprawdę pomoże i jak jeszcze z komorkami to i mnie prześcigniesz zapisz się czym prędzej do szpitala, który to robi, może to nie jest jakaś sprawa nie do załatwienia jak powiesz że w Twojej okolicy są bezradni, trzymaj się i bierz przyklad ze mnie ja jutro mówię plytkom precz! Będę napewno trzymal kciuki!!!! a jutro dzwonie i sam umawiam sie na wizytę i zobaczymy co bedzie walcz chłopaku szkoda życia marnować na te płytki! odreaguj złe wieści i wal do przodu, co się stało to się nie odstanie i trzeba się z tym zmierzyć, ale mlody jestes to nie masz wyjścia, musisz walczyć, zresztą zobacz jak tu wszyscy mają, niemal każdy trafił doła i każdy ma poważne problemy, a jednak nikt się nie poddaje. jak już przeżyłeś ten straszny wypadek to byloby grzechem nie walczyć. pozdr.-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: edziag wrote: ala ma rację ustal czy to zrost opóźniony czy staw rzekomy to podstawa. na skierowaniu mam napisane OPOŹNIONY Czy to jest skierowanie do szpitala. Zrost opóźniony to nie staw rzekomy amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: Motocyklista 84 wrote: pedro wrote: jak to staw rzekomy? jak jest płytka to może się cos takiego zrobic? Ona chyba sztywno trzyma kości i nie ma mowy o jakichs luzach miedzy odłamami. u nie jest jakies złamanie motylkowe czy coś także z jednej strony kość załapała a z drugie nie chce U mnie było podobnie i komórki pomogły. najśmieszniejsze że u mnie zrost poszedl od strony plytki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi