Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 LillaKorn wrote: Motocyklista 84 wrote: ...służba zdrowia jest chora I skorumpowana! ...co racja to racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 edziag wrote: Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: To czemu powiedział ci o gwoździu? Masz zrost po stronie płytki. Zrost jest opóźniony i to sie często niestety zdarza,Lekarze najcześciej wtedy podają czynniki zrostu aby wspomóc zrost.Przy tym podaniu lekko naruszają kostninę co ma spowodowac krwiaki pomagające tworzenie kostniny. Nie wiem czemu o ten gwóźdź sie rozchodzi...wedlug niego to najlepsze rozwiązanie... a ja nie wiem dlaczego skoro to takie świetne nie chce ci tej operacji zrobić sam..... dziwne, skoro już tam coś się złapało i nie ma stawu rzekomego to może tymi komórkami wspomóc na początek a nie od razu walić ten gwóźdz? Gwóźdz można w każdej chwili włożyc. Mi bardzo polecano komórki,twierdzac ,ze to co najlepsze sama sobie daję. I po mym przykładzie widac,że tak jest.Szkoda tylko ,że nie podaje sie tego obigatoryjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: edziag wrote: Motocyklista 84 wrote: Nie wiem czemu o ten gwóźdź sie rozchodzi...wedlug niego to najlepsze rozwiązanie... a ja nie wiem dlaczego skoro to takie świetne nie chce ci tej operacji zrobić sam..... dziwne, skoro już tam coś się złapało i nie ma stawu rzekomego to może tymi komórkami wspomóc na początek a nie od razu walić ten gwóźdz? Gwóźdz można w każdej chwili włożyc. Mi bardzo polecano komórki,twierdzac ,ze to co najlepsze sama sobie daję. I po mym przykładzie widac,że tak jest.Szkoda tylko ,że nie podaje sie tego obigatoryjnie. Powiem szczerze że ja bardzo bym chcial te komorki le co zrobić...jak nie znajde państwowo to prywatnie bede musial to sobie zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Ale emocje............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 NO nic mykam już i Milych snów wszystkim życze!!!do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Komórki podawno też Pudzianowi..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman1661348219 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: Komórki podawno też Pudzianowi..... ....chyba szare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: NO nic mykam już i Milych snów wszystkim życze!!!do jutra Siemanko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Lilla jutro z pracki lecisz na wizytę i zdjątka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Komórki podawno też Pudzianowi..... ....chyba szare I tak za mało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklista 84 wrote: alawpr wrote: Komórki podawno też Pudzianowi..... ....chyba szare ale niestey nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: Lilla jutro z pracki lecisz na wizytę i zdjątka? Tak jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Motocyklisto wpisz w Google czynnik zrostu i poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilla jutro z pracki lecisz na wizytę i zdjątka? Tak jest! Jutro w hejnał siedze na tyłku murem i ściskam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 jutro gorący dzień się zapowiada u mnie sznurówki powiązane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Marcheweczko,o tobie też pamiętam.Bądz dzielna ,bo tylko będzie lepiej.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 uciekam spać do jutrahihihi ale to głupawo brzmi w mojej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 U mnie jeden wielki galimatjas przez te supły,chodzimy zakosami ja sie czołgam -ale co tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 edziag wrote: uciekam spać do jutrahihihi ale to głupawo brzmi w mojej sytuacji Śpij smacznie,nawet masz zgodę na chrapanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 A Jasmar na nocną zmianę sie nie zgłosiła...no..no- tu pogroziłam palcem........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: Wiecie co ja tego nie jestem w stanie pojąc.Leży człowiek w szpitalu i ten szpital wysła swego pacjenta do innego szpitala aby sobie sam załatwił operację. A może to ten szpital powinien ci to załatwic jesli nie ma takich mozliwości. lepsze to niż mieliby udawac ze mozliwosci posiadaja ale jemu ich nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LillaKorn Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: LillaKorn wrote: alawpr wrote: Lilla jutro z pracki lecisz na wizytę i zdjątka? Tak jest! Jutro w hejnał siedze na tyłku murem i ściskam kciuki. To do jutra.Muszę troszkę pospać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Lilla do jutra i nie daj sie lewej .!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 a. wrote: alawpr wrote: Wiecie co ja tego nie jestem w stanie pojąc.Leży człowiek w szpitalu i ten szpital wysła swego pacjenta do innego szpitala aby sobie sam załatwił operację. A może to ten szpital powinien ci to załatwic jesli nie ma takich mozliwości. lepsze to niż mieliby udawac ze mozliwosci posiadaja ale jemu ich nie trzeba Szpital jak nie ma mozliwości do powinien skierowac pacjenta do placówki która takowe ma.A nie kazac samemu sobie załatwiac.To jest granda. Twierdza ,że nie mają czegos do wkładania gwożdzia bo jest uszkodzone. Oni pewnie juz długo maja to uszkodzone jak juz w maju Motocykliscie zaaplikowali płytkę zamiast gwożdzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 edziag wrote: prazynka wrote: marchewka wrote: może jeszcze te wszystkie zastałe ścięgna i mięśnie nie działają i nie trzymają jak trzeba więc Ci stopa ucieka i boli, a but ją trzyma, myślę, że w miarę ćwiczeń Ci przejdzie masz jak najbardziej rację, ostatnio ortopeda mówił mi, że wzmocnienie mięśni zmniejszy uciekanie, które mam spore a jak ci ucieka, bo ja bardziej czuje że się jak naleśnik rozplłaszcza i może trochę w kierunku pięty jakby cofa, ufff ale namieszałam ale mam nadzieję że zrozumiecie u mnie to wiesz, chyba wszystko nie tak co tylko możliwe, jak dobrze trzymam podeszwą podłoża to mogę chyba z kilka milimetrów przesunąć w stawie do przodu i tyłu, bardzo duży kłopot mam z tym, że albo na skutek nieanatomicznego ustawienia kości skokowej albo na skutek jakiegoś przykurczu od wewnętrznej strony stopy nie chodzę na pełnej powierzchni stopy ale bardziej na zewnętrznej krawędzi, z tym, że z rehabilitacją przez tego sudeka jestem mega do tyłu i mam znaczne zaniki mięśni nawet w samej stopie, jest przez to koślawa , oczywiście do poprawienia rehabilitacją jak mi ten sudek minie, w co zaczynam wątpić bo nie mam w ogóle apetytu przez to wszystko i wapno u mnie to chyba tylko w ścianach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Tak się zastanawiam do czego to wszystko doprowadzi.Jak ta nasza służba zdrowia dalej bedzie funkcjonowała.Albo zdechnąc albo szukac znachora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Ja też uciekam, tradycyjnie o czwartej nad ranem tu zajrzę trzymajcie się połamańcy i nogi, ręce do góry na poprawę ukrwienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 alawpr wrote: Tak się zastanawiam do czego to wszystko doprowadzi.Jak ta nasza służba zdrowia dalej bedzie funkcjonowała.Albo zdechnąc albo szukac znachora. nie wiadomo, mnie w 1 szpitalu tak załatwili, że na własne życzenie się wyniosłam a potem operowałam prywatnie ze względu na ciężkość mojego przypadku i brak doświadczenia większości lekarzy w takich złamaniach , to jest paranoja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edziag Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 prazynka wrote: edziag wrote: prazynka wrote: masz jak najbardziej rację, ostatnio ortopeda mówił mi, że wzmocnienie mięśni zmniejszy uciekanie, które mam spore a jak ci ucieka, bo ja bardziej czuje że się jak naleśnik rozplłaszcza i może trochę w kierunku pięty jakby cofa, ufff ale namieszałam ale mam nadzieję że zrozumiecie u mnie to wiesz, chyba wszystko nie tak co tylko możliwe, jak dobrze trzymam podeszwą podłoża to mogę chyba z kilka milimetrów przesunąć w stawie do przodu i tyłu, bardzo duży kłopot mam z tym, że albo na skutek nieanatomicznego ustawienia kości skokowej albo na skutek jakiegoś przykurczu od wewnętrznej strony stopy nie chodzę na pełnej powierzchni stopy ale bardziej na zewnętrznej krawędzi, z tym, że z rehabilitacją przez tego sudeka jestem mega do tyłu i mam znaczne zaniki mięśni nawet w samej stopie, jest przez to koślawa , oczywiście do poprawienia rehabilitacją jak mi ten sudek minie, w co zaczynam wątpić bo nie mam w ogóle apetytu przez to wszystko i wapno u mnie to chyba tylko w ścianach ja też na zewnętrznej krawędzi bardziej stąpam, w sobotę to chyba z lupą tą twoją nogę będę oglądać, szkoda że w domu RTG nie posiadam bo chętnie bym Cię też od środka poobserwowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Jasmar dawaj na drugą zmiane, bo na trzecią przychodzi Prazynka.!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi