Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

marchewka wrote:
eliska wrote:
może sezonowe' date=' na jesień tak bywa, że wypadają, a potem wszystko wraca do normy, skrzypowita dobra ;-)
Marcheweczko, no mam taką nadzieję, ze to sezonowe, nie pomyslałam o tym...ale trza to może jakoś wzmocnić... to zaraz "zlecę" mężowi zakup skrzypowity. Marcheweczko,a jak się czuje dzisiaj Twoja nóżka ?
świetnie! nie wiem jak to się dzieje, ale z niemal z godziny na godzinę mam sie lepiej, nie biorę nic przeciwbólowego, rany tak pieknie zszyte, że nawet jedna niteczka nie wyłazi (rozpuszczalne), wszystko ładnie się goi, nie mam opuchlizny, siniaka ani w ogóle nic z tego co przy pierwszej edycji. nawet staję lekko i nic się nie dzieje, mój lekarz to cudotwórca, wprawdzie nieźle mnie tym nozykiem posiekał, ale tak równo mam wszystko poukładane, że myslę, że będzie ładniej niż ta wyfikana francuska blizna, nadal jestem w szoku, że tyle dobra mnie spotyka od operacji, oby nie zapeszyć ;-)[/quote']
To co piszesz pokrzepia bardzo. Obym tylko nie zapomniała o tych wpisach jak przyjdzie moja godzina W - a póki co jeszcze nie wiadomo kiedy to nastąpi. Trzymaj się zdrowo i podziwiaj to cudo - bo masz co !

alawpr wrote:

Dota ,podziw mój dla twych wypraw rowerowych jest ogromny ;-)

Bezpieczna ścieżka rowerowa, droga prosta, teren płaski bo przy plaży więc nie był to jakiś wielki wyczyn. Tylko, że to ten pierwszy raz w tym roku. Ale jazdy na rowerze się nie zapomina.

karolinaaa wrote:

witam, po jakim czasie, wyciągane są śruby z nogi? Pytanie być może zbyt ogólne, ale chodzi mi o przybliżenie ile trwa taki proces zespolenia [w moim przypadku podudzia, mam 16 lat i śruby od 2 tygodni] w najlepszych przypadkach ile to trwało? Pozdrawiam

Wszystko zależy od tego jak się będziesz zrastać. Im szybciej nastąpi zrost tym szybciej wyjmą Ci śruby. Teoretycznie odbywa się to w ciągu pół roku. A w praktyce bywa różnie.

witch wrote:

alawpr wrote:

Dzień dobry w ten piękny dzień.Słoneczko świeci ,na dworze pachnie na wiosnę,wiec połaziłam dzis po ogródku.

Takiej to dobrze. Spacerki uskutecznia, na słoneczku sie wygrzewa a ja 2 okna umyłam. Nie ma sprawiedliwości :(

wpadnij do mnie ,trochę sie znajdzie do mycia ;-) A ja pospaceruję ;-))

witch wrote:

marchewka wrote:

eliska wrote:

Marcheweczko, no mam taką nadzieję, ze to sezonowe, nie pomyslałam o tym...ale trza to może jakoś wzmocnić... to zaraz "zlecę" mężowi zakup skrzypowity. Marcheweczko,a jak się czuje dzisiaj Twoja nóżka ?

świetnie! nie wiem jak to się dzieje, ale z niemal z godziny na godzinę mam sie lepiej, nie biorę nic przeciwbólowego, rany tak pieknie zszyte, że nawet jedna niteczka nie wyłazi (rozpuszczalne), wszystko ładnie się goi, nie mam opuchlizny, siniaka ani w ogóle nic z tego co przy pierwszej edycji. nawet staję lekko i nic się nie dzieje, mój lekarz to cudotwórca, wprawdzie nieźle mnie tym nozykiem posiekał, ale tak równo mam wszystko poukładane, że myslę, że będzie ładniej niż ta wyfikana francuska blizna, nadal jestem w szoku, że tyle dobra mnie spotyka od operacji, oby nie zapeszyć ;-)

To co piszesz pokrzepia bardzo. Obym tylko nie zapomniała o tych wpisach jak przyjdzie moja godzina W - a póki co jeszcze nie wiadomo kiedy to nastąpi. Trzymaj się zdrowo i podziwiaj to cudo - bo masz co !

życże Tobie i wszystkim takiego początku końca jaki ja mam ;-)

alawpr wrote:

witch wrote:

alawpr wrote:

Dzień dobry w ten piękny dzień.Słoneczko świeci ,na dworze pachnie na wiosnę,wiec połaziłam dzis po ogródku.

Takiej to dobrze. Spacerki uskutecznia, na słoneczku sie wygrzewa a ja 2 okna umyłam. Nie ma sprawiedliwości :(

Zapomnij :)

Witch, dzięki za inf. skrzypovita, no to nas już bedzie trójka - grupa społeczna skrzypovity jest i , heehe, możemy smiało mówić już o strukturze społecznej ;-)

Z racji Twojego doświadczenia - prezesura forum- proponuje Tobie objęcie pozycji przewodniczącej

=D

eliska wrote:
Witch, dzięki za inf. skrzypovita, no to nas już bedzie trójka - grupa społeczna skrzypovity jest i , heehe, możemy smiało mówić już o strukturze społecznej ;-)
Z racji Twojego doświadczenia - prezesura forum- proponuje Tobie objęcie pozycji przewodniczącej
=D
Halo ,a ja -też pobieram ten specyfik jak dziewczyny ;-(

eliska wrote:
=D
To mamy" podkomisję" - skrzypolaski (bo skrzypiące laski nie brzmi ładnie) :)

witch wrote:

alawpr wrote:

witch wrote:

Zapomnij :)

Zapomnialam.......

alawpr wrote:
eliska wrote:
=D
To już możemy w pokera pograć albo karetę ciągnąć. 4 to już pokaźna siła :)

alawpr wrote:
eliska wrote:
=D
no to witaj w grupie ;)
no to proponuję Alę, też z racji doswiadczenia naczelnej forum, jako kandydatke na przewodniczącą,
nic, tylko wybory sie odbedą....
;-)

marchewka wrote:

kurczę, ja to jestem taka zawężona umyslowo do piszczeli, że nawet nie widzę, gdzie masz to złamanie!

Ja też nie widzę,tylko ta stopa jakaś wygięta dziwnie. A okulary mam na nosie????????

alawpr wrote:

O mamuniu..................a co ze stopą ,że taka wygięta???????

no właśnie wygięta bo podwichnięta i w 1 szpitalu nie nastawili, puchła, puchła a potem musiałam jeszcze dwa tygodnie czekać na operację bo nie można było przez tą opuchliznę operować. Mam kupę zdjęć też na kliszy i niezły kolorowy rezonans ale to jak baterie kupię to wrzucę, pewnie po niedzieli

marchewka wrote:

kurczę, ja to jestem taka zawężona umyslowo do piszczeli, że nawet nie widzę, gdzie masz to złamanie!

Ja też nie widzę, ale nie martw się marchewka u siebie też nic wiedziałam, a oni mówią że trójkostkowe :D

alawpr wrote:

marchewka wrote:

Ja też nie widzę,tylko ta stopa jakaś wygięta dziwnie. A okulary mam na nosie????????

Kurka bo to nie piszczel tylko skokowy. A okulary na nosie nadal.

Irko wrote:

No tak sobie patrze na te fotki i nic nie widze

http://prazynka.flog.pl/wpis/659760/cd-tydzien-po-zlamaniu tu widać różnice w wyglądzie kości skokowej, w prawej P cała kość a w lewej L nie wiadomo co

alawpr wrote:

marchewka wrote:

Stopa wygięta to prawdopodobnie dodakowy efekt tego złamania, czyli gdzieś w okolicach kostki, ale ja też się na tym za bardzo nie znam.

prazynka wrote:

Irko wrote:

No tak sobie patrze na te fotki i nic nie widze

http://prazynka.flog.pl/wpis/659760/cd-tydzien-po-zlamaniu tu widać różnice w wyglądzie kości skokowej, w prawej P cała kość a w lewej L nie wiadomo co

Powiem Tobie, że ja chyba miałam bardziej rozpieprzone(może wrzucę fotki, ale musiałabym zeskanować bo nie mam zdjęć rtg na kliszy, tylko jakby ksero tych fotek), więc tym bardziej współczuję, że tak długo się z tym bujasz...