anita Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 ja pierdziele taka górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Moi drodzy parafianie:) Jutro jadę do piekar...mam wielkiego cykora...co mi na to powiedzą. Czy będą kazali czekać az sie zrosnie czy wezmą młotek i mi przywala zeby sie połaczyło:) Niech juz cos robią konkretnego z tym bo ileż mozna czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: korel wydaję mi się że przerwa może wystąpić maks 60 dni i nie wpływa to na uprawnienia..ale sprawdzę to dla pewności Jesteś Wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 anita wrote: Moi drodzy parafianie:) Jutro jadę do piekar...mam wielkiego cykora...co mi na to powiedzą. Czy będą kazali czekać az sie zrosnie czy wezmą młotek i mi przywala zeby sie połaczyło:) Niech juz cos robią konkretnego z tym bo ileż mozna czekać. Anita, nie zapomniej ich przepytac co do tego dłutka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote: anita wrote: Moi drodzy parafianie:) Jutro jadę do piekar...mam wielkiego cykora...co mi na to powiedzą. Czy będą kazali czekać az sie zrosnie czy wezmą młotek i mi przywala zeby sie połaczyło:) Niech juz cos robią konkretnego z tym bo ileż mozna czekać. Anita, nie zapomniej ich przepytac co do tego dłutka ... własnie tworzę liste pytań...co by niczego nie zapomnieć:Pwiem juz kto mnie przyjmie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 anita wrote: Moi drodzy parafianie:) Jutro jadę do piekar...mam wielkiego cykora...co mi na to powiedzą. Czy będą kazali czekać az sie zrosnie czy wezmą młotek i mi przywala zeby sie połaczyło:) Niech juz cos robią konkretnego z tym bo ileż mozna czekać. będę trzymać za Ciebie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł1661348179 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 anita wrote: Moi drodzy parafianie:) Jutro jadę do piekar...mam wielkiego cykora...co mi na to powiedzą. Czy będą kazali czekać az sie zrosnie czy wezmą młotek i mi przywala zeby sie połaczyło:) Niech juz cos robią konkretnego z tym bo ileż mozna czekać. Zycze aby wszystko było w porzadku i abys wrocila z usmiechem ze wszytko jest GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 dziekuje Wam wszystkim jestescie niezastąpieni i bardzo kochani!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Anita, będę myślami z Tobą, będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 nie może być inaczej Anita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Zasiłek chorobowy można pobierać przez 182 dni. Do okresu pobierania zasiłku, wlicza się wszystkie okresy nieprzerwanej niezdolności do pracy. Do okresu zasiłkowego wlicza się okresy poprzedniej niezdolności do pracy, spowodowanej tą samą chorobą, jeżeli przerwa pomiędzy ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności do pracy nie przekraczała 60 dni (art. 9 ust. 2 ustawy o świadczeniach).Zatem wystarczałoby żeby długotrwałe zwolnienie zostało przerwane na jeden dzień, a pracownik może uzyskać prawo do nowego zasiłku chorobowego jeśli tylko zwolnienie dotyczyć będzie innej choroby ad marginemZgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z 10 stycznia 2003 r. (I PK 144/02, Prawo Pracy 2003/12/32), jeżeli niezdolność do pracy wynika z dwóch różnych chorób, to przerwa między ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności nie pozwala sumować tych okresów do ustalenia długości okresu zasiłkowego. Zatem okres ochronny przewidziany w art. 53 kodeksu pracy odpowiednio przedłuża się o długość zwolnienia przyznanego na kolejne choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Anita, ponieważ lekarze pływają w zeznaniach, jak g... w szambie, zadawaj im pytania zamknięte, to dowiesz się ich prawdziwych intencji. Nie dostaniesz od nich rzetelnej odpowiedzi na pytanie od kiedy będziesz mogła chodzić bez kul, więc zapytaj im pytanie czy od jutra możesz chodzić o jednej kuli ? i każ lekarzowi pokazać Ci jak się trzeba podpierać jedną kulą ? albo ostrzej: czy w tej chwili możesz rzucić kulę i póśc sobie po prostu ?Od razu zorientujesz się czy nie ściemnia, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 mówiąc najprościej zadawaj im pytania na tak lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 bo odpowiedzi wyczerpujące za bardzo ich wyczerpują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote:korel wrote:agula wrote:OBY SIĘ NIE ZALAŁ TYLKO...a tak na marginesie - też miałam górkę w miejscu złamania.potem się zmniejszyła i teraz jest ledwo wyczuwalna.prawdopodobnie to Twój zrost Piotrek.Zazdroszczę wam. jeśli mówimy o górce na piszczeli, to ja też mam tę cholerę, ale u mnie to koniec wystającego odszczepu, ponoć podobną atrakcję na piszczeli ma też Anita - mówiłem jej żeby sie nie martwiła bo niektórzy robią sobie tatuaże żeby sobie coś dodać, a nam natura dała górki ...nie martwcie się.jesteście jedyni w swoim rodzaju z tymi odszczepami...Dzięki... w sumie to fajnie by było zeby sie juz zlewac... ale tak naprawde dowiem się w przyszłym tygodniu na kontroli.Aha, apropos Piekar Śl., bo tak wiele osób tu pisze że tam jeździ.Ja tam nie wiem, jacy są tam lekarze, czy dobrzy czy kiepscy, w kazdym razie zaraz poszukam pewnego artykułu sprzed dwóch dni to Wam oczy wyjdą, tym co byli operowani w Piekarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: mówiąc najprościej zadawaj im pytania na tak lub nie O tak, zrób więc długą listę tych pytań i jedź po kolei, podstępnie, bo to przebiegłe szuje są ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote: agula wrote: mówiąc najprościej zadawaj im pytania na tak lub nie O tak, zrób więc długą listę tych pytań i jedź po kolei, podstępnie, bo to przebiegłe szuje są ... powinna też im patrzeć prosto w oczy.ja byłam wczoraj na kontroli i gdy tylko kontakt wzrokowy został przerwany to pan doktor pomylił mój dzień operacji i wypisał zwolnienie na ...mężczyznę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 pgb1979 wrote:agula wrote:korel wrote:Zazdroszczę wam. jeśli mówimy o górce na piszczeli, to ja też mam tę cholerę, ale u mnie to koniec wystającego odszczepu, ponoć podobną atrakcję na piszczeli ma też Anita - mówiłem jej żeby sie nie martwiła bo niektórzy robią sobie tatuaże żeby sobie coś dodać, a nam natura dała górki ...nie martwcie się.jesteście jedyni w swoim rodzaju z tymi odszczepami...Dzięki... w sumie to fajnie by było zeby sie juz zlewac... ale tak naprawde dowiem się w przyszłym tygodniu na kontroli.Aha, apropos Piekar Śl., bo tak wiele osób tu pisze że tam jeździ.Ja tam nie wiem, jacy są tam lekarze, czy dobrzy czy kiepscy, w kazdym razie zaraz poszukam pewnego artykułu sprzed dwóch dni to Wam oczy wyjdą, tym co byli operowani w Piekarach.czekamy na artykuł Piotri daj Ci Boże zrosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Cytuję: "Od 2007 r., na czterystu polskich pacjentach testowano amerykańskie leki zastępujšce krew przy operacjach – voluven i hemospan. Jak się okazało, drugi z tych leków może być śmiertelnie niebezpieczny.Jak czytamy w "Polsce", o zagrożeniu poinformowała ministra zdrowia amerykańska organizacja Public Citizen. Z listu wynika, że preparaty, takie jak hemospan, "znacznie zwiększajš ryzyko ataku serca i œśmierci". Tymczasem pacjenci, którzy uczestniczyli w testach nie mieli œświadomoci grożącego im niebezpieczeństwa. W Polsce niebezpieczny lek był testowany na oddziałach ortopedii i reumatologii w klinikach w: Warszawie, Sosnowcu, Białymstoku, Piekarach Śląskich i Lublinie. Prof. Tadeusz Gadzik ze Szpitala Specjalistycznego nr 5 w Sosnowcu o problemach z hemospanem dowiedział się na poczštku maja od firmy organizujšcej badania, po czym wstrzymał próby. Ministerstwo Zdrowia żadnego ostrzeżenia do niego nie przysłało – czytamy w dzienniku "Polska". Więcej w dzienniku "Polska"." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote:Zasiłek chorobowy można pobierać przez 182 dni. Do okresu pobierania zasiłku, wlicza się wszystkie okresy nieprzerwanej niezdolności do pracy. Do okresu zasiłkowego wlicza się okresy poprzedniej niezdolności do pracy, spowodowanej tą samą chorobą, jeżeli przerwa pomiędzy ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności do pracy nie przekraczała 60 dni (art. 9 ust. 2 ustawy o świadczeniach).Zatem wystarczałoby żeby długotrwałe zwolnienie zostało przerwane na jeden dzień, a pracownik może uzyskać prawo do nowego zasiłku chorobowego jeśli tylko zwolnienie dotyczyć będzie innej chorobyad marginemZgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z 10 stycznia 2003 r. (I PK 144/02, Prawo Pracy 2003/12/32), jeżeli niezdolność do pracy wynika z dwóch różnych chorób, to przerwa między ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności nie pozwala sumować tych okresów do ustalenia długości okresu zasiłkowego. Zatem okres ochronny przewidziany w art. 53 kodeksu pracy odpowiednio przedłuża się o długość zwolnienia przyznanego na kolejne choroby.Rozumiem zatem że mogę przerwać z tytułu tej samej choroby/przyczyny na 60 dni i będzie ciągłość, i te 182 dni będą sumą okresów tych zwolnień tj. do 182 dni nie dolicza się czasu przerwy. I zakładam że nie ma innych przepisów, które z powodu przerwy w zwolnieniu ograniczają po zasiłku chorobowym zasiłek rehabilitacyjny. Poniał dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: korel wrote: agula wrote: mówiąc najprościej zadawaj im pytania na tak lub nie O tak, zrób więc długą listę tych pytań i jedź po kolei, podstępnie, bo to przebiegłe szuje są ... powinna też im patrzeć prosto w oczy.ja byłam wczoraj na kontroli i gdy tylko kontakt wzrokowy został przerwany to pan doktor pomylił mój dzień operacji i wypisał zwolnienie na ...mężczyznę... Agula, za dużo męskich hormonów ? Nie podejrzewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote: agula wrote: korel wrote: O tak, zrób więc długą listę tych pytań i jedź po kolei, podstępnie, bo to przebiegłe szuje są ... powinna też im patrzeć prosto w oczy.ja byłam wczoraj na kontroli i gdy tylko kontakt wzrokowy został przerwany to pan doktor pomylił mój dzień operacji i wypisał zwolnienie na ...mężczyznę... Agula, za dużo męskich hormonów ? Nie podejrzewam dzięki Korel na Ciebie można liczyć...Ty to wiesz co powiedzieć kobiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 korel wrote:agula wrote:Zasiłek chorobowy można pobierać przez 182 dni. Do okresu pobierania zasiłku, wlicza się wszystkie okresy nieprzerwanej niezdolności do pracy. Do okresu zasiłkowego wlicza się okresy poprzedniej niezdolności do pracy, spowodowanej tą samą chorobą, jeżeli przerwa pomiędzy ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności do pracy nie przekraczała 60 dni (art. 9 ust. 2 ustawy o świadczeniach).Zatem wystarczałoby żeby długotrwałe zwolnienie zostało przerwane na jeden dzień, a pracownik może uzyskać prawo do nowego zasiłku chorobowego jeśli tylko zwolnienie dotyczyć będzie innej chorobyad marginemZgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z 10 stycznia 2003 r. (I PK 144/02, Prawo Pracy 2003/12/32), jeżeli niezdolność do pracy wynika z dwóch różnych chorób, to przerwa między ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności nie pozwala sumować tych okresów do ustalenia długości okresu zasiłkowego. Zatem okres ochronny przewidziany w art. 53 kodeksu pracy odpowiednio przedłuża się o długość zwolnienia przyznanego na kolejne choroby.Rozumiem zatem że mogę przerwać z tytułu tej samej choroby/przyczyny na 60 dni i będzie ciągłość, i te 182 dni będą sumą okresów tych zwolnień tj. do 182 dni nie dolicza się czasu przerwy. I zakładam że nie ma innych przepisów, które z powodu przerwy w zwolnieniu ograniczają po zasiłku chorobowym zasiłek rehabilitacyjny. Poniał dobrze ?ja też to tak rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 pgb1979 wrote:Cytuję:"Od 2007 r., na czterystu polskich pacjentach testowano amerykańskie leki zastępujšce krew przy operacjach – voluven i hemospan. Jak się okazało, drugi z tych leków może być śmiertelnie niebezpieczny.Jak czytamy w "Polsce", o zagrożeniu poinformowała ministra zdrowia amerykańska organizacja Public Citizen. Z listu wynika, że preparaty, takie jak hemospan, "znacznie zwiększajš ryzyko ataku serca i œśmierci". Tymczasem pacjenci, którzy uczestniczyli w testach nie mieli œświadomoci grożącego im niebezpieczeństwa.W Polsce niebezpieczny lek był testowany na oddziałach ortopedii i reumatologii w klinikach w: Warszawie, Sosnowcu, Białymstoku, Piekarach Śląskich i Lublinie. Prof. Tadeusz Gadzik ze Szpitala Specjalistycznego nr 5 w Sosnowcu o problemach z hemospanem dowiedział się na poczštku maja od firmy organizujšcej badania, po czym wstrzymał próby. Ministerstwo Zdrowia żadnego ostrzeżenia do niego nie przysłało – czytamy w dzienniku "Polska". Więcej w dzienniku "Polska"."To chyba ja od tego nie mam zrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote:korel wrote:agula wrote:Zasiłek chorobowy można pobierać przez 182 dni. Do okresu pobierania zasiłku, wlicza się wszystkie okresy nieprzerwanej niezdolności do pracy. Do okresu zasiłkowego wlicza się okresy poprzedniej niezdolności do pracy, spowodowanej tą samą chorobą, jeżeli przerwa pomiędzy ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności do pracy nie przekraczała 60 dni (art. 9 ust. 2 ustawy o świadczeniach).Zatem wystarczałoby żeby długotrwałe zwolnienie zostało przerwane na jeden dzień, a pracownik może uzyskać prawo do nowego zasiłku chorobowego jeśli tylko zwolnienie dotyczyć będzie innej chorobyad marginemZgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z 10 stycznia 2003 r. (I PK 144/02, Prawo Pracy 2003/12/32), jeżeli niezdolność do pracy wynika z dwóch różnych chorób, to przerwa między ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności nie pozwala sumować tych okresów do ustalenia długości okresu zasiłkowego. Zatem okres ochronny przewidziany w art. 53 kodeksu pracy odpowiednio przedłuża się o długość zwolnienia przyznanego na kolejne choroby.Rozumiem zatem że mogę przerwać z tytułu tej samej choroby/przyczyny na 60 dni i będzie ciągłość, i te 182 dni będą sumą okresów tych zwolnień tj. do 182 dni nie dolicza się czasu przerwy. I zakładam że nie ma innych przepisów, które z powodu przerwy w zwolnieniu ograniczają po zasiłku chorobowym zasiłek rehabilitacyjny. Poniał dobrze ?ja też to tak rozumiemBardzo Ci dziękuję Jestem Ci winien naprawdę dobre whisky, chociaż tego pewnie nie lubisz bo to dla wiekowych gości jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Ale postawię coś co lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 jesteś mi winien ...zrosta,i będziemy kwita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korel Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 agula wrote: jesteś mi winien ...zrosta,i będziemy kwita Rozumiem że Twojego zrosta, no to już załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alakali Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 czy miał ktos robione usg kości. w przyszlym tyg chce isc do prywatnego ortopedy.Na tablicy inf.ma napisane ,ze wykonuje usg.Mysle ,ze chodzi tu o usg gnatow.a tak swoja droga dzieki Agula i Korel za porady.Bede walczyć z tym podlym zusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi