alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: prazynka wrote: Jakoś mnie wzruszyłyście swoimi słowami no ja wróciłam właśnie z zakupami, zimno jak diabli w tej Warszawie, czyżby miał spaść śnieg? Nie kracz,bo ja nie wyrazam zgody na śnieg... Tylko na świeta niech spadnie ,niech sie dzieciaki cieszą... A macie już takie specjalne końcówki na kule? Naprawdę ratują życie Ależ oczywiście.jak je zobaczyłam pierwszy raz myslałam ,że chce mnie rodzinka posłac w góry i jakąś extreme mi zafundowac.Mówisz Prazynko ,że będą przydatne??Bo mam do nich jakies dziwne podejście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: prazynka wrote: Jeszcze 4 i zastanawiam się czy brać je potem dalej Chyba nie..... Też mam wątpliwości, bo czuje się po niej tak, jakbym miała dostać zapaść. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Mnie bardzo przed nią ostrzegano w razie skutkow ubocznych,że trzeba natychmiast przestac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: Nie kracz,bo ja nie wyrazam zgody na śnieg... Tylko na świeta niech spadnie ,niech sie dzieciaki cieszą... A macie już takie specjalne końcówki na kule? Naprawdę ratują życie Ależ oczywiście.jak je zobaczyłam pierwszy raz myslałam ,że chce mnie rodzinka posłac w góry i jakąś extreme mi zafundowac.Mówisz Prazynko ,że będą przydatne??Bo mam do nich jakies dziwne podejście... Nie wiem ile jest modeli, mam takie dwuczęściowe: z kolcami i z mocną gumą. Kolce rzadko używalam ale te gumowe świetnie zabezpieczają przed poślizgiem czego nie mogę powiedzieć o bucie, na którym ujechałam i wylądowałam na tyłku ale kule trzymały super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: Boże jak mnie wnerwia ta niemoc.!!! Przeniesienie jednej rzeczy z punktu a do b jest wyczynem. Nosiłam wszystko w woreczku Też tak robię,czasem cos i w zębach przeniosę.Do czego człowiek jest zdolny.Ostatnio cos nosiłam w torbie na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: Chyba nie..... Też mam wątpliwości, bo czuje się po niej tak, jakbym miała dostać zapaść. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Mnie bardzo przed nią ostrzegano w razie skutkow ubocznych,że trzeba natychmiast przestac. To już nie biorę więcej. Gdzieś przeczytałam, że po DWÓCH latach zauważono efekt zgęszczenia kości a wielu lekarzy kwestionuje jej działanie. Dwóch lat zgonu nie przetrzymam nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Mam kolce zakupione ,co do gumy to nie wiem ,bo czasem w domu potrafi mi sie kula z ta gumą poślizgnąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: Boże jak mnie wnerwia ta niemoc.!!! Przeniesienie jednej rzeczy z punktu a do b jest wyczynem. Nosiłam wszystko w woreczku Też tak robię,czasem cos i w zębach przeniosę.Do czego człowiek jest zdolny.Ostatnio cos nosiłam w torbie na zakupy. Alawpr ale za to jakie ja miałam bicepsy po tych siatach na kulach, niejeden facet mógłby mi zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: prazynka wrote: Też mam wątpliwości, bo czuje się po niej tak, jakbym miała dostać zapaść. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Mnie bardzo przed nią ostrzegano w razie skutkow ubocznych,że trzeba natychmiast przestac. To już nie biorę więcej. Gdzieś przeczytałam, że po DWÓCH latach zauważono efekt zgęszczenia kości a wielu lekarzy kwestionuje jej działanie. Dwóch lat zgonu nie przetrzymam nie ma szans. Prazynko mi jak odstawiono teraz to kazano brac ten lek Ostenil70 jako zamiennik kalcytoniny,To ten co musisz po połknięciu stac 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: prazynka wrote: Nosiłam wszystko w woreczku Też tak robię,czasem cos i w zębach przeniosę.Do czego człowiek jest zdolny.Ostatnio cos nosiłam w torbie na zakupy. Alawpr ale za to jakie ja miałam bicepsy po tych siatach na kulach, niejeden facet mógłby mi zazdrościć To ty taki polamany Pudzian w damskim wydaniu hi..hi..Ja mam takie zdrowe udo i łydkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote:Mam kolce zakupione ,co do gumy to nie wiem ,bo czasem w domu potrafi mi sie kula z ta gumą poślizgnąc.Same kolce masz?EE to nie dobrze, bo to jest tak, że wychodzisz z domu i idziesz korytarzem to wtedy te kolce to dramat. U mnie jest komplet. Po wszystkich zwykłych nawierzchniach szłam na tych wzmocnionych gumach a jak trzeba było wejść na chodnik z lodem to ściągałam te gumy i kolce mi zostawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: Mnie bardzo przed nią ostrzegano w razie skutkow ubocznych,że trzeba natychmiast przestac. To już nie biorę więcej. Gdzieś przeczytałam, że po DWÓCH latach zauważono efekt zgęszczenia kości a wielu lekarzy kwestionuje jej działanie. Dwóch lat zgonu nie przetrzymam nie ma szans. Prazynko mi jak odstawiono teraz to kazano brac ten lek Ostenil70 jako zamiennik kalcytoniny,To ten co musisz po połknięciu stac 30 min. On jest na receptę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 To ja te kolce mam zdejmowane tzn podnosi sie je do góru i zostaje guma.One są na takich zawiasach czy zaczepach z blokadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ostenil 70 jest na receptę.Dawkowanie raz w tygodniu np. w poniedziałki.Dawka 8 tabletek na 8 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: Też tak robię,czasem cos i w zębach przeniosę.Do czego człowiek jest zdolny.Ostatnio cos nosiłam w torbie na zakupy. Alawpr ale za to jakie ja miałam bicepsy po tych siatach na kulach, niejeden facet mógłby mi zazdrościć To ty taki polamany Pudzian w damskim wydaniu hi..hi..Ja mam takie zdrowe udo i łydkę..... No i pewnie jeden pośladek dopóki ktoś mi nie powiedział żyłam w błogiej nieświadomości że mam normalny tyłek a potem to stała się moja obsesja bo jak mogę mieć półdupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: alawpr wrote: prazynka wrote: Alawpr ale za to jakie ja miałam bicepsy po tych siatach na kulach, niejeden facet mógłby mi zazdrościć To ty taki polamany Pudzian w damskim wydaniu hi..hi..Ja mam takie zdrowe udo i łydkę..... No i pewnie jeden pośladek dopóki ktoś mi nie powiedział żyłam w błogiej nieświadomości że mam normalny tyłek a potem to stała się moja obsesja bo jak mogę mieć półdupek Mnie rehabilitant uswiadomił....,,oj tu to mamy flaczek...Beszczelny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: To ja te kolce mam zdejmowane tzn podnosi sie je do góru i zostaje guma.One są na takich zawiasach czy zaczepach z blokadą. To dobrze, już martwiłam się, że będzie to bardziej skomplikowane. Zorientuj się czy można dokupić takie wzmocnione gumy, na wilgotnych powierzchniach te klasyczne mogą nie dawać pełni bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: Ostenil 70 jest na receptę.Dawkowanie raz w tygodniu np. w poniedziałki.Dawka 8 tabletek na 8 tygodni. A ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Podpytaj sie lekarz jak bedziesz w Krakowie o ten lek ,tylko pamietaj ten lek trzeba brac rano na czczo i mozna go popic tylko woda przegotowaną,pełną szklanka i nie mozna przy nim pic kawy zaraz po polknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: prazynka wrote: alawpr wrote: To ty taki polamany Pudzian w damskim wydaniu hi..hi..Ja mam takie zdrowe udo i łydkę..... No i pewnie jeden pośladek dopóki ktoś mi nie powiedział żyłam w błogiej nieświadomości że mam normalny tyłek a potem to stała się moja obsesja bo jak mogę mieć półdupek Mnie rehabilitant uswiadomił....,,oj tu to mamy flaczek...Beszczelny... Rzeczywiście, bez taktu mężczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 cholerka nie wiem ile kosztuje bo nie ma ceny na nim,ale jak mąż wróci z garażu to sie zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote: Podpytaj sie lekarz jak bedziesz w Krakowie o ten lek ,tylko pamietaj ten lek trzeba brac rano na czczo i mozna go popic tylko woda przegotowaną,pełną szklanka i nie mozna przy nim pic kawy zaraz po polknięciu. Zapytam na pewno. Już będę też po kilku tygodniach brania innych leków. Jestem niezmiernie ciekawa co mi powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Trzeba kupic dwa opakowania ,bo w jednym są tylko 4 tabletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Przy tym leku trzeba sie dowapniac dośc ostro.mi zalecił lekarz Calcium 600+D400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dobrze, że mi przypomniałaś, lecę po moje wapno, chyba mam te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: Dobrze, że mi przypomniałaś, lecę po moje wapno, chyba mam te same. dobrze,że mi tez przypomnialas,bo my tu gadu-gadu a wapno w lesie Lece tez strzelic sobie tableteczke wapienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Jednak mam inne, z muszli ostryg, 1 tabl dziennie : podają taki skład:wapń w postaci węglanu wapnia 62,5 % zapotrzebowania i D3 100 % zapotrzebowania.http://www.nokaut.pl/oferta/vitrum-calcium-1250-vit-d3-x-60-tabl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alawpr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Prazynko mąż zeznal ,że ten lek kosztuje między 20 a 30 pln.Ile dokladnie nie pamieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 kasiek79 wrote: wiecie co a ja ............ żeby ie bylo...................... ze mnie sie nic nie czepneło.................. pwoiem wam że.................... hehe ale zrobiłam wstęp że mam porblem z dwoma palcami u stopy. 4 i 5 palec kompletnie mi sie nie ruszają.......... CZy to wina osłabionych mięsni????? tego jeszce lekarze nie moga mi pwoeidziec bo inne palce ruszaja sie elegancko wieć i te powinny chociaz troche, a tu nic kopletnie nic. Jest jescze jedna niesttey opcja ze mam uszkodzone jakies nerwy....... ale to czas pokaże ja.............. nawet o tym nie myślę tzn o tym ze mozę byc coś uszkodzone............ mimo ze codziennie n anie patrze. Zobaczymy jak to będzie Juz niedługo sie okaże tez tak miałam i podejrzewam, ze to skutek długiego unieruchomienia, ale ja to zignorowałam, bo stwierdziłam, że bez tych dwóch ostatecznie dam radę no i któregoś dnia zadzialały, jak masz czucie to czekaj cierpliwie, na pewno ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 alawpr wrote:Prazynko mąż zeznal ,że ten lek kosztuje między 20 a 30 pln.Ile dokladnie nie pamieta.To jeszcze przystępna cena.Marchewka dobrze mówi, powinny te palce wrócić do normy jeśli masz w nich czucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 prazynka wrote: Dobrze, że mi przypomniałaś, lecę po moje wapno, chyba mam te same. Prażynko pod jakim numerem na Kopernika " Urazówka? i o której godzinie,niedaleko pracuję do dokuśtykam Ja mam kontrol 21.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi