Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

prazynka wrote:

alawpr wrote:

prazynka wrote:

Alawpr ale za to jakie ja miałam bicepsy po tych siatach na kulach, niejeden facet mógłby mi zazdrościć :D

To ty taki polamany Pudzian w damskim wydaniu hi..hi..Ja mam takie zdrowe udo i łydkę.....

No i pewnie jeden pośladek :D dopóki ktoś mi nie powiedział żyłam w błogiej nieświadomości że mam normalny tyłek a potem to stała się moja obsesja bo jak mogę mieć półdupek :D

ja do tej pory lewej strony mam o połowę mniej łącznie z posladkiem strasznie śmiesznie wygladam w spodniach dxynsowych

marchewka wrote:

kasiek79 wrote:

wiecie co a ja ............ żeby ie bylo...................... ze mnie sie nic nie czepneło.................. pwoiem wam że.................... hehe ale zrobiłam wstęp że mam porblem z dwoma palcami u stopy. 4 i 5 palec kompletnie mi sie nie ruszają.......... CZy to wina osłabionych mięsni????? tego jeszce lekarze nie moga mi pwoeidziec bo inne palce ruszaja sie elegancko wieć i te powinny chociaz troche, a tu nic kopletnie nic. Jest jescze jedna niesttey opcja ze mam uszkodzone jakies nerwy....... ale to czas pokaże ja.............. nawet o tym nie myślę tzn o tym ze mozę byc coś uszkodzone............ mimo ze codziennie n anie patrze. Zobaczymy jak to będzie Juz niedługo sie okaże

tez tak miałam i podejrzewam, ze to skutek długiego unieruchomienia, ale ja to zignorowałam, bo stwierdziłam, że bez tych dwóch ostatecznie dam radę ;-) no i któregoś dnia zadzialały, jak masz czucie to czekaj cierpliwie, na pewno ruszą

no własnie też tak myslę =)

żabka wrote:

prazynka wrote:

alawpr wrote:

Znaczy sie LASKA ;-))

Raczej deska do prasowania :D

Laska ,laska ja mam 176cm wzrostu też szczupła włosy śmieszne pasemeczka jasno-ciemne.(kuśtykam oczywiście)

ale wy laksi ja mam zaledwie 166

kasiek79 wrote:

żabka wrote:

prazynka wrote:

Raczej deska do prasowania :D

Laska ,laska ja mam 176cm wzrostu też szczupła włosy śmieszne pasemeczka jasno-ciemne.(kuśtykam oczywiście)

Ja mam dwie -laski.Wzrost ok 100 cm, włosy- balejaż srebrno- czarny. W uzębieniu po 2 dziurki, główka jakby po trepanacji (brakuje czoła). I bardzo ostrożne - na piersiach i plecach noszą odblaski. To są dopiero laski !!!!!

witch wrote:
malgo85 wrote:
hej kochani co u was??????
boze ile tu do czytania!!!! MASAKRA!!
Malgo zbieramy w dalszym ciągu śrubki gipsy na Twój ślub. Kolekcja zaczyna nam się powiększać :)
JASNY GWINT!! HIHI no musze przyznac ze troszke was tu przybyło :)
zbierac ładnie mi tam zbierac!! czas ucieka do slubu coraz blizej a ja jeszcze walcze z dwoma kulami u boku!!
a z waszym zdrówkiem jak tam??? bo za duzo czytania mam..

kasiek79 wrote:
malgo85 wrote:
a ja dizisaj własnie o tobie myslalam Jka tam skorupki?
Oooo jak miło ze ktos tu o mnie mysli ;) wiec ja o skorupkach czasowo zapomniałam.. tak jakos nie miałam ochoty sobie ich przyżądzac ale musze znów zacząc chociaz co drugi dzien.. o żywokoscie tez zapomniałam juz nie pamietam kiedy ostatnio go stosowałam ale mysle ze od pon. znowu zaczne!!
a ty frygasz jeszcze skorupki?? chyba nie.. bo mówiłas ze tylko miesiąc bedziesz je jedła nie?

malgo85 wrote:
witch wrote:
malgo85 wrote:
Malgo zbieramy w dalszym ciągu śrubki gipsy na Twój ślub. Kolekcja zaczyna nam się powiększać :)
JASNY GWINT!! HIHI no musze przyznac ze troszke was tu przybyło :)
zbierac ładnie mi tam zbierac!! czas ucieka do slubu coraz blizej a ja jeszcze walcze z dwoma kulami u boku!!
a z waszym zdrówkiem jak tam??? bo za duzo czytania mam..
Zdrówko jest. U jednych lepsze u innych gorsze. Same zrosty nie są tak straszne jak "doły"nękające uczestników w przerażającej ilości już od miesiąca. U większości idzie do przodu. U tych bardziej kochanych przez Bozię - są problemy. Jednak forum w dalszym ciągu spełnia swoją rolę i pomaga.

witch wrote:

kasiek79 wrote:

żabka wrote:

Ja mam dwie -laski.Wzrost ok 100 cm, włosy- balejaż srebrno- czarny. W uzębieniu po 2 dziurki, główka jakby po trepanacji (brakuje czoła). I bardzo ostrożne - na piersiach i plecach noszą odblaski. To są dopiero laski !!!!!

To ja mam identyczne bliźniaczki ;-))

alawpr wrote:

witch wrote:

kasiek79 wrote:

To ja mam identyczne bliźniaczki ;-))

Ba -ojciec ten sam (Pech) !

alawpr wrote:

Witch ,twój mąż cos majstrował przy mych jajkach,bo tez sie cholery ugotowały na twardo.;-(

No popatrz jaka przechera z niego !!!! Nawet twoje namacał ? Dostanie po łapkach :)

Ryczę od 15. Mam doła pierwszego od czasu zapakowania w gips w sierpniu. Zrozumiałam, stawiając krok, że jeszcze długo nie będę chodzić.

Kiedy po srubie w-z zaczęłyście łazić? Jakaś łamaga jestem.

witch wrote:

alawpr wrote:

Witch ,twój mąż cos majstrował przy mych jajkach,bo tez sie cholery ugotowały na twardo.;-(

No popatrz jaka przechera z niego !!!! Nawet twoje namacał ? Dostanie po łapkach :)

Normalnie zrób z nim porządek ,bo po cudzych kuchniach sie pałęta. ;-)

a. wrote:
Ryczę od 15. Mam doła pierwszego od czasu zapakowania w gips w sierpniu. Zrozumiałam, stawiając krok, że jeszcze długo nie będę chodzić.
No moja droga, a ty tak chciałas tak zaraz chop-siup. Nie ma lekko.Cwicz wytrwale nie rycz tylko ,bo tyłek złoję!!!

A 30-go wyjeli ci to dziadostwo z nózi,to daj sobie czas.Nie rycz bo od !5-tej to na oczyska nic nie bedziesz widziec i jakies jeszcze nam tu głupoty powypisujesz.A tu szanowane towarzystwo!!!!

a. wrote:

Tak, teraz to nie "bedzie lepiej chodzic" ale muszę zacząć. I tu pytanie.. jak zaczać chodzić, bo nie mogę sie odważyć, a pierwszego kroku jakoś sobie nie wyobrażam.

a. Ja zaczęłam od lekkiego muskania podłogi. Po miesiącu miałam obciążenie na tę nogę 10 czy 15 kg, potem więcej może 25-30kg. a pierwszy krok bez kul (w mieszkaniu, w kuchni) zrobiłam po dwóch miesiącach i 10 dniach od wyjęcia śruby, mimo braku zgody lekarza-ide dopiero jutro. Ale tak jakoś mi się zrobiło ten krok-noga przy chodzeniu bardzo nie boli, więc mam nadzieję, że sobie tym nie zaszkodziłam. Ale weź pod uwagę też to, że mnie przez operacje zwolniło się tempo stawiania kroków. Tak myślę. Zyczę Ci jak najszybszego dojścia do mojego etapu, a potem jeszcze szybciej dalej. Uda się zobaczysz.

a. wrote:
Nie bądź taki raptus. Ja po wyjęciu śruby zaczęłam stopniowo obciążać nogę dopiero po zdjęciu szwów a na dobre stawać na niej w domu (bez kul) po jakiś 3-4 tygodniach. Spokojnie, nie panikuj na wszystko przyjdzie pora. Jak czujesz ulgę i potrzebę to rycz. Idę po chusteczki :)
Jednak nie powinnaś !

alawpr wrote:
a. wrote:
No moja droga, a ty tak chciałas tak zaraz chop-siup. Nie ma lekko.Cwicz wytrwale nie rycz tylko ,bo tyłek złoję!!!
tak własnie chcialam, bo mi lekarz powiedzial za dwa tyg bez kul to ja sie durna czepiłam

a. wrote:
No nie a. zaczęłam czytać to co rano a tu patrzę a Ty ryczysz. Zaraz przestań i do ćwiczenia nogi się bierz. Stawiaj na podłogę -na siedząco i ruszaj nią tak jak pracuje noga przy chodzie. I koniec z ryczeniem.

alawpr wrote:

A 30-go wyjeli ci to dziadostwo z nózi,to daj sobie czas.Nie rycz bo od !5-tej to na oczyska nic nie bedziesz widziec i jakies jeszcze nam tu głupoty powypisujesz.A tu szanowane towarzystwo!!!!

nie 30, a wczoraj...

jasmar wrote:
a. wrote:
No nie a. zaczęłam czytać to co rano a tu patrzę a Ty ryczysz. Zaraz przestań i do ćwiczenia nogi się bierz. Stawiaj na podłogę -na siedząco i ruszaj nią tak jak pracuje noga przy chodzie. I koniec z ryczeniem.
Dobrze gada dac jej wódki...

a. wrote:

alawpr wrote:

nie 30, a wczoraj...

A nie gniewaj się ale przesadzasz. Wczoraj zabieg a dziś chciałabyś ganiać ja Fryga ? Daruj ale tak szybko to nikt tego nie jest w stanie zrobić.