Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie nogi - rehabilitacja

master_44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

alawpr wrote:

witch wrote:

Alawpr wiem, że to trudne ale myśl pozytywnie. Nie dopuszczaj do siebie "czarnych wizji". Wyobrażaj sobie gdzie ruszysz po zdjęciu gipsu, co załatwisz, jakie buty założysz itp. Złe zostaw samopas. Nie masz wpływu na to co Cię za kilka dni spotka, więc załóż różowe okulary i oddaj się błogiemu pozytywnemu myśleniu.

Tak jest-wykonac!!!

Grzeczna Kobieta :) A spróbuj nie zastosować się to osobiście Ci manto sprawię.

alawpr wrote:

Jasny gwint...dziewczyny moja fryzjerka złamala nogę....Właśnie zadzwoniono do mnie zeby odwołac wizytę!!!!!!! Nie wiem czy mam sie śmiac czy płakac???

będzie świeżak na forum? współczuję, chyba jej jednak bardziej...

alawpr wrote:

witch wrote:

alawpr wrote:

Teraz do szpitala to chyba siłą mnie dowleką....Mam takie durnowate sny,że strach !!

Bo za dużo myślisz o tej dacie. Zwłaszcza przed snem nie powinnaś dopuszczać do siebie głupich myśli. To tylko powoduje bezsenność i telepkę.

Masz racje,najbardziej sie boje ,ze mi tego gipsu nie zdejmą.!! No i nie powiem mam lekkie obawy co do gipsiarza ;-( Ale to ,że mogą mnie na amen zostawic w tym cholerstwie jakos pałęta mi sie po łbie bez jednej przerwy..eh...

chyba dłużej to już się nie da w gipsie siedzieć, będzie dobrze

alawpr wrote:
Jasny gwint...dziewczyny moja fryzjerka złamala nogę....Właśnie zadzwoniono do mnie zeby odwołac wizytę!!!!!!! Nie wiem czy mam sie śmiac czy płakac???
ja nie mogę, dobry żart !
wstałam ale śpię nadal i idę zaraz dalej spać, jak ludzie mogą być na takiej dawce to nie wiem

alawpr wrote:

witch wrote:

żabka wrote:

Znaczy się Prażynko wyspałaś się porządnie?

Jakby to był zdrowy sen bez "wspomagaczy" to byłaby wyspana a tak to pewnie czuje się jakby dostał obuchem w głowę. Nie zazdroszczę Jej tego "wyspania".

Ja juz to przechodziłam i jak odstawiłam prochy na spanie to teraz moge zatrudnic sie na nocnego stróża.Ale Prażynka mowiła ,ze to po nowych lekach na sudeka.To co to za ścierwo ,że tak mocno po nich spi ??

amitryptylina, chyba będę brała 1/4 tabl bo śpię i śpie, nawet teraz

alawpr wrote:
Dota wrote:
Jutro ma swój dzień Kasiek79
Dota wrote:
13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota
17.12.2009r Aurora
21.12.2009r Żabka
28.12.2009r Witch
04.01.2010r Marchewka
05.01.2010r Pedro
07.01.2010r Jasmar
26.01.2010r Albwik - usunięcie zespolenia
16.02.2010r LillaKorn
Proszę zgłosić jeśli kogoś na liście brak.
Matko i córko nastepna ja ........
no i ja, 22 grudzień,do czerwińskiego

Dota wrote:
Jutro ma swój dzień Kasiek79
Dota wrote:
13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota
17.12.2009r Aurora
21.12.2009r Żabka
22.12.2009r Prażynka
28.12.2009r Witch
04.01.2010r Marchewka
05.01.2010r Pedro
07.01.2010r Jasmar
15.01.2010r Aga-ka16
26.01.2010r Albwik - usunięcie zespolenia
16.02.2010r LillaKorn
Dopisałam co trzeba ale proszę zgłosić jeśli jeszcze kogoś na liście brak.

pedro wrote:
Witam
po dzisiejszej kontroli dowiedzialem sie,że nie zostane skierowany na żadną rehabilitacje, bo w moim przypadku najlepszą rehabilitacją bedzie chodzenie. Troche wydaje mi się to dziwne, że po takim złamaniu nie przewiduje się żadnej rehabilitacji pod fachowym okiem.Nastepną kontrol mam 05 stycznia, także prosze wciagnac mnie na liste.
Nie wiem jak to zrobisz ale wymuś rehabilitację bo po tak długim unieruchomieniu szwankuje nie tylko mięsień czworogłowy ale także staw kolanowy a także staw skokowy.

Dota wrote:
pedro wrote:
Witam
po dzisiejszej kontroli dowiedzialem sie,że nie zostane skierowany na żadną rehabilitacje, bo w moim przypadku najlepszą rehabilitacją bedzie chodzenie. Troche wydaje mi się to dziwne, że po takim złamaniu nie przewiduje się żadnej rehabilitacji pod fachowym okiem.Nastepną kontrol mam 05 stycznia, także prosze wciagnac mnie na liste.
Nie wiem jak to zrobisz ale wymuś rehabilitację bo po tak długim unieruchomieniu szwankuje nie tylko mięsień czworogłowy ale także staw kolanowy a także staw skokowy.
jesli chodzi miesnie to jeszcze sporo musze nad nimi pracowac, żeby wróciły do stanu uzywalnosci, a stawy kolanowy rozruszałem w kilkanascie dni mozna powiedziec do 100% ruchomości, gorzej ze skokowym. Zależy mi na jak najszybszym powrocie do pracy i nie chcąc czekac aż pan doktor łaskawie wypisze skierowanie, musiałem sam sobie wypisac i robic wszystko na wlasną reke.

pedro wrote:
gdybym czekał i robił tylko to co mi niby było wolno to najprawdopodobniej do ubiegłego tygodnia byl bym zagipsowany
Ze stawem kolanowym idzie najszybciej. Gorzej ze skokowym, u mnie niby już ok ale czasem jak schodzę ze schodów to stopa "ucieka" (dobrze, że mieszkam na parterze). Na mięsień czworogłowy polecam rower (ja zaczęłam od stacjonarnego ale teraz już jeżdżę na zwykłym).
Za miesiąc muszę wrócić do pracy tzn. dostać pozwolenie z medycyny pracy.

Dota wrote:
pedro wrote:
gdybym czekał i robił tylko to co mi niby było wolno to najprawdopodobniej do ubiegłego tygodnia byl bym zagipsowany
Ze stawem kolanowym idzie najszybciej. Gorzej ze skokowym, u mnie niby już ok ale czasem jak schodzę ze schodów to stopa "ucieka" (dobrze, że mieszkam na parterze). Na mięsień czworogłowy polecam rower (ja zaczęłam od stacjonarnego ale teraz już jeżdżę na zwykłym).
Ja idę 10.12.

MATKO MOJA TO WY JESZCZE NIE CHODZICIE !!!

Myślałem, że jak tu zajrzę to nikogo znajomego nie będzie. Zrastac się leniuchy !

Chyba, że macie postanowienie dociągnięcia wątku do 1000 strony

alawpr wrote:

Współczuję, nie wiem której z was bardziej...

Dobrodziej wrote:
Myślałem, że jak tu zajrzę to nikogo znajomego nie będzie. Zrastac się leniuchy !
ano jeszcze nie wszyscy, ja z jedną kulą po mieszkaniu, a poza domem jeszcze z dwoma.

na początek posypuje sobie głowę popiołem, że się tak długo nie odzywałam, jakoś tak żadnych rewelacji do przkazania nie mam...niestety.

u lekarza jak zwykle prześwietlenie i jednego stawu nie mam wcale- tego między kością skokową i piętową(zrastają się razem do kupy) a w tym od strony śródstopia są już zmiany zwyrodnieniowe :(

Zrost w pozostałej części widoczny, żle że mnie boli i to zaniepokoiło lekarza - mam skierownie na rezonans magn.

Wydębiłam również skierowanie na zabiegi które rozpoczęłam dzisiaj- czyli pole magnetyczne, laser, krio i ultradźwięki - zobaczymy czy pomoże.

Kawka z jasmar nie wypaliła bo ja uwinęłam się wyjątkowo wcześnie i mój małż gonił mnie do domu. porównując nasze stopy to jest niebo a ziemia. jasmar majta nią na wszystkie strony że hej, moja ma minimalny zakres ruchu.

jeśli chodzi o komisję ZUS to pewnie witch będzie interesowało toże trwała 5 min, jedna kobitka na wieeelkich szpilach wrrrr zobaczyła prześwietlenia, kazała nogę pokazać i nią ruszyć, dostałam 4 m-ce świadczenia rehabilitacyjnego i tyle. Zimę przesiedzę w domu a na wiosnę ruszam do pracy bez względu jak ta noga będzie się sprawować.

muszę nauczyć się mniej kuśtykać bo wygląda to STRASZNIE. A krok kuśtykającego żółwia dobija mnie totalnie :(

pytałam o te zastrzyki z Artrylu ale "mi są niepotrzebne"

Liczę że zbiegi mi pomogą albo chociaż zmniejszą ból w stopie i będę mogła spać po ludzku a nie z budzeniem się i rzucaniem po łóżku w celu znalezienia najmniej bolesnej pozycji.

Znowu tli się we mnie iskierka nadziei........może będzie lepiej.

chociaż w głowie dźwięczą mi powitalne słowa ordynatora "wie pani że TAKIE złamanie to kalectwo"

edziag wrote:
pytałam o te zastrzyki z Artrylu ale "mi są niepotrzebne"
Liczę że zbiegi mi pomogą albo chociaż zmniejszą ból w stopie i będę mogła spać po ludzku a nie z budzeniem się i rzucaniem po łóżku w celu znalezienia najmniej bolesnej pozycji.
Znowu tli się we mnie iskierka nadziei........może będzie lepiej.
chociaż w głowie dźwięczą mi powitalne słowa ordynatora "wie pani że TAKIE złamanie to kalectwo"
przykro mi, niewesołe wieści, ale nie ma co tracić nadziei, czy ten zrost dwóch kości ma bardzo duzy wpływ na ograniczenie normalnego ruchu? czy bez tego też da się zginać na tyle zeby normalnie chodzić? trzymaj się, może te zabiegi pomogą i nie będzie tak źle, życze Ci tego mocno ;-)

Dobrodziej wrote:
Halo Dobrodzieju,jak miło ;-) wpadłeś na chwilkę ,czy napiszesz co u Ciebie. Jak widzisz wszyscy na swych stanowiskach bez jednej przerwy-niestety ;-(

Aurora wrote:

alawpr wrote:

Współczuję, nie wiem której z was bardziej...

Niestety ale fryzjerce.Tylko teraz bedę muiała sobie kogoś poszukac,bo pewnie długo jej nie bedzie.A wiecie ,że jak zadzwoniła dziewczyna z recepcji to sie śmiała jak mi to mówiła?? Ubawił ja fakt ,że ja też polamana i pewnie mi fryzjerka pozazdrościła tylu miesięcy wolnego.Tak mnie doprowadzila tym stwierdzeniem do szału,że musialam jej pare słów odpysknąc.!!

Dota wrote:
pedro wrote:
Dota ,co to znaczy stopa ucieka ? Możesz cos mi przyblizyc??