witch Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Aurora wrote: witch wrote: No problem ! Już jestem po sabacie a ogólnie to zaczęłam jeździć autem. Jedną z moich obaw po złamaniu, była kwestia, czy jeszcze kiedykolwiek zasiądę za kierownicą. Teraz się okazuje, że łatwiej się jeździ, niż chodzi. Amen. Podpisuję się "oboma ręcoma" pod tym. Nawet nie przypuszczałam, że będzie szło mi to tak sprawnie i z podwójną przyjemnością. Teraz jazda autem to rozkosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 To podobnie jak jazda na rowerze dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote: To podobnie jak jazda na rowerze dla mnie. To kolejne moje marzenie. Ale z nim wstrzymam się do wiosny. Teraz na razie nie mam jeszcze odwagi. Ograniczam się do dosiadania stacjonarnego. Musi mi wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witch Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 No i jak mam czas wolny to muszę odpaść i śmigać na drugi koniec miasta. Żadnej litości nie mają psubraty - żeby w godzinach szczytu mnie tak gonić Naraziątko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Kasiek nie czaj się tylko zeznawaj jak u orto! Palce bolą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 witch wrote: Dota wrote: To podobnie jak jazda na rowerze dla mnie. To kolejne moje marzenie. Ale z nim wstrzymam się do wiosny. Teraz na razie nie mam jeszcze odwagi. Ograniczam się do dosiadania stacjonarnego. Musi mi wystarczyć. Ja się boję hamowania i zeskakiwania z roweru, bo sama jazda jest ok (lepsza od chodzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Hamulec mam też na kierownicy (czyli wystarczy ręka) a zreszta, jeżdże teraz powoli i nie ma zeskakiwania.Jak mam gdzieś iść to wolę wystawić rower i jechać. Rehabilitacja, przyjemność i załatwianie zakupów w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote:Hamulec mam też na kierownicy (czyli wystarczy ręka) a zreszta, jeżdże teraz powoli i nie ma zeskakiwania.Jak mam gdzieś iść to wolę wystawić rower i jechać. Rehabilitacja, przyjemność i załatwianianie zakupów w jednym.Kurcze zazdroszczę jazdy na rowerze ja też tylko na stacjonarnym. Kasiek powinna już się odezwać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 żabka wrote:Dota wrote:Hamulec mam też na kierownicy (czyli wystarczy ręka) a zreszta, jeżdże teraz powoli i nie ma zeskakiwania.Jak mam gdzieś iść to wolę wystawić rower i jechać. Rehabilitacja, przyjemność i załatwianianie zakupów w jednym.Kurcze zazdroszczę jazdy na rowerze ja też tylko na stacjonarnym. Kasiek powinna już się odezwać!!Ona to chyba dopiero wieczorem do nas napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote:żabka wrote:Dota wrote:Hamulec mam też na kierownicy (czyli wystarczy ręka) a zreszta, jeżdże teraz powoli i nie ma zeskakiwania.Jak mam gdzieś iść to wolę wystawić rower i jechać. Rehabilitacja, przyjemność i załatwianianie zakupów w jednym.Kurcze zazdroszczę jazdy na rowerze ja też tylko na stacjonarnym. Kasiek powinna już się odezwać!!Ona to chyba dopiero wieczorem do nas napisze.Obiecała ,że natychmiast! Chyba że maszeruje w 2 butach po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Czy gdzieś jest śnieg ? Bo u mnie co prawda morsy kąpią się w morzu ale jest ok. 8 st. na plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Motocyklista 84 wrote:Dota wrote:Jutro będę miała zamocowanego holtera na dobę. Wiecie może jak z tym urządzeniem się śpi, Czy przypadkiem nie odpadnie w nocy ode mnie?Ja miałem holtera.Pelen luz, masz troche poprzypinanych kabelków i takie pudeleczko. Ja tam spalem w nim na plecach i nic mi sie nie poodczepiałoA to w jakim celu?Właśnie wstałam, dzieciak głodny brutalnie wyrwał mnie ze snu, matko, ja chcę spać, ja chcę już przestać być pod wpływem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Motocyklista 84 wrote: Dota wrote: witch wrote: Z sokiem z czarnej porzeczki nie czuć nawet słodkości Dobra rada, dzięki. Zastosuję w praktyce choć najbardziej lubię Gin Lubuski z tonikiem. Popieram Gin z Tonikiem...a wodka to tylko z RedBullem bądź sokiem porzeczkowym Redbull z alkoholem pyszny ale bardzo niebezpieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote: Czy gdzieś jest śnieg ? Bo u mnie co prawda morsy kąpią się w morzu ale jest ok. 8 st. na plusie. Kraków na plusie ale szaro buro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 prazynka wrote:Motocyklista 84 wrote:Dota wrote:Jutro będę miała zamocowanego holtera na dobę. Wiecie może jak z tym urządzeniem się śpi, Czy przypadkiem nie odpadnie w nocy ode mnie?Ja miałem holtera.Pelen luz, masz troche poprzypinanych kabelków i takie pudeleczko. Ja tam spalem w nim na plecach i nic mi sie nie poodczepiałoA to w jakim celu?Właśnie wstałam, dzieciak głodny brutalnie wyrwał mnie ze snu, matko, ja chcę spać, ja chcę już przestać być pod wpływem !W jakim celu holter ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote: W jakim celu holter ? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 prazynka wrote: Motocyklista 84 wrote: Dota wrote: Dobra rada, dzięki. Zastosuję w praktyce choć najbardziej lubię Gin Lubuski z tonikiem. Popieram Gin z Tonikiem...a wodka to tylko z RedBullem bądź sokiem porzeczkowym Redbull z alkoholem pyszny ale bardzo niebezpieczny Nigdy nie piłłam drinka z Redbullem ale czemu jest bardzo niebezpieczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote: prazynka wrote: Motocyklista 84 wrote: Popieram Gin z Tonikiem...a wodka to tylko z RedBullem bądź sokiem porzeczkowym Redbull z alkoholem pyszny ale bardzo niebezpieczny Nigdy nie piłłam drinka z Redbullem ale czemu jest bardzo niebezpieczny ? Bardzo niebezpieczny wpływa na pracę serca Bardzo przyspiesza rytm ,można zejść. Polecam Whisky & ice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Cześć,włąśnie wrócłam ze szpitala, pamiętacie jak narzekałam na ból żołądka? witch pamięta bo mówiła że jak nei przejdzie żebym poszła do lekarza. To było we czwartek...oczywście setki stron wcześniej, bo widzę, że nic się nie tu nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 prazynka wrote:Dota wrote:W jakim celu holter ?takWypisując mi skierowanie do sanatorium lekarz POZ standardowo osłuchała mi serce. Od razu wysłała mnie do pokoju obok na EKG, gdy wróciłam z wydrukiem od ręki wypisała mi skierowanie do kardiologa mówiąc, że mam "dziwne dodatkowe skurcze".Nigdy nie narzekałam na serce ani na żadne bóle w okolicach. Sama się dziwię co ze mną.Kardiolog dała skierowania na holtera i echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 a. wrote:Cześć,włąśnie wrócłam ze szpitala, pamiętacie jak narzekałam na ból żołądka? witch pamięta bo mówiła że jak nei przejdzie żebym poszła do lekarza. To było we czwartek...oczywście setki stron wcześniej, bo widzę, że nic się nie tu nie zmieniło I co z żołądkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote: prazynka wrote: Motocyklista 84 wrote: Popieram Gin z Tonikiem...a wodka to tylko z RedBullem bądź sokiem porzeczkowym Redbull z alkoholem pyszny ale bardzo niebezpieczny Nigdy nie piłłam drinka z Redbullem ale czemu jest bardzo niebezpieczny ? ponieważ zawiera substancje podnoszące ciśnienie krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote:prazynka wrote:Dota wrote:W jakim celu holter ?takWypisując mi skierowanie do sanatorium lekarz POZ standardowo osłuchała mi serce. Od razu wysłała mnie do pokoju obok na EKG, gdy wróciłam z wydrukiem od ręki wypisała mi skierowanie do kardiologa mówiąc, że mam "dziwne dodatkowe skurcze".Nigdy nie narzekałam na serce ani na żadne bóle w okolicach. Sama się dziwię co ze mną.Kardiolog dała skierowania na holtera i echo.To dobrze, że wysłała Cię na badania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 prazynka wrote: Dota wrote: prazynka wrote: Redbull z alkoholem pyszny ale bardzo niebezpieczny Nigdy nie piłłam drinka z Redbullem ale czemu jest bardzo niebezpieczny ? ponieważ zawiera substancje podnoszące ciśnienie krwi To może ja powinnam bo mam oba ciśnienia poniżej setki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 prazynka wrote:Dota wrote:prazynka wrote:takWypisując mi skierowanie do sanatorium lekarz POZ standardowo osłuchała mi serce. Od razu wysłała mnie do pokoju obok na EKG, gdy wróciłam z wydrukiem od ręki wypisała mi skierowanie do kardiologa mówiąc, że mam "dziwne dodatkowe skurcze".Nigdy nie narzekałam na serce ani na żadne bóle w okolicach. Sama się dziwię co ze mną.Kardiolog dała skierowania na holtera i echo.To dobrze, że wysłała Cię na badaniaNo sama nigdy bym się nie domyśliła, że coś jest nie tak. A do lekarza POZ chodze tak rzadko, że teraz nadrobiłam zaleglości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a. Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote:a. wrote:Cześć,włąśnie wrócłam ze szpitala, pamiętacie jak narzekałam na ból żołądka? witch pamięta bo mówiła że jak nei przejdzie żebym poszła do lekarza. To było we czwartek...oczywście setki stron wcześniej, bo widzę, że nic się nie tu nie zmieniło I co z żołądkiem ?Jak to nie można bólu lekceważyć.Rano rżnął mnie żoładek+ wymioty dwa razy, drugie ok 15. Ból mnie położył do łóżka i wezwałam pogotowie. Przyjechali ratownicy medyczni pomacali, pożartowali, że może kamienie w żółciowym i żeby wkrótce zrobić usg i poszli.O 18 ledwie poszłam na usg i pan stwierdził wyrostek, że już do szpitala. W szpitalu też lekkie ociąganie no tylko wyrostek. O 22 operowali. Rano lekarz powiedział że w brzuchu poza wyrostkiem była krew z wylanej torbiel i nie dożyłabym rana.Niezła historia prawda?Noga poszła w zapomnienie. Co u Was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dota wrote: prazynka wrote: Dota wrote: Nigdy nie piłłam drinka z Redbullem ale czemu jest bardzo niebezpieczny ? ponieważ zawiera substancje podnoszące ciśnienie krwi To może ja powinnam bo mam oba ciśnienia poniżej setki. na rower wskakuj to Ci podniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dota Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 a. wrote:Dota wrote:a. wrote:Cześć,włąśnie wrócłam ze szpitala, pamiętacie jak narzekałam na ból żołądka? witch pamięta bo mówiła że jak nei przejdzie żebym poszła do lekarza. To było we czwartek...oczywście setki stron wcześniej, bo widzę, że nic się nie tu nie zmieniło I co z żołądkiem ?Jak to nie można bólu lekceważyć.Rano rżnął mnie żoładek+ wymioty dwa razy, drugie ok 15. Ból mnie położył do łóżka i wezwałam pogotowie. Przyjechali ratownicy medyczni pomacali, pożartowali, że może kamienie w żółciowym i żeby wkrótce zrobić usg i poszli.O 18 ledwie poszłam na usg i pan stwierdził wyrostek, że już do szpitala. W szpitalu też lekkie ociąganie no tylko wyrostek. O 22 operowali. Rano lekarz powiedział że w brzuchu poza wyrostkiem była krew z wylanej torbiel i nie dożyłabym rana.Niezła historia prawda?Noga poszła w zapomnienie. Co u Was słychać?Wow. Nikt dziś tego newsa nie przeskoczy. I już Cię wypisali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 a. wrote:O 22 operowali. Rano lekarz powiedział że w brzuchu poza wyrostkiem była krew z wylanej torbiel i nie dożyłabym rana.Niezła historia prawda?Noga poszła w zapomnienie. Co u Was słychać?Szok, nieźle się nacierpiałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prazynka Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 prazynka wrote: Dota wrote: prazynka wrote: ponieważ zawiera substancje podnoszące ciśnienie krwi To może ja powinnam bo mam oba ciśnienia poniżej setki. na rower wskakuj to Ci podniesie a swoją drogą to ja idę po taki litrowy aby mnie wyciągnął ze śpiączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi