MarekB1973 Posted April 2, 2008 Share Posted April 2, 2008 WitamSłyszałem ostatnio w mediach, że zasady ustalania odszkodowań przez PZU w przypadku kradzieży aut sprowadzanych z zagranicy zmieniły się na niekorzyść ubezpieczonego. Chodzi mi o ustalenie wartości pojazdu, podobno PZU niejednokrotnie wypłaca kwotę z umowy zawartej za granicą, która niejednokrotnie wynosi około 100 Euro. Czy takie działania, jeżeli jest to prawdą, są zgodne z prawem, skoro wartość pojazdu przy podpisywaniu umowy jest inna?Proszę o opiniePozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 to raczej nie powinno mieć wpływu na wycenę pojazdu, ale może pablo coś wie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu3 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 A to trzeba zobaczyc do OWU AC, co tam jest napisane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 ja mam w takim przypadku jedną odpowiedż-pytanie: a co jeśli samochód dostanę w prezencie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szania85 Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Witam serdecznie !!!!Ja mam podobny problem jak kolega wyzej. KOLIZJA BYLA SPRAWCA SKIEROWAL SPRAWE DO SADU PONIEWAZ NIE PRZYJAL MANDATU.SPRAWY ZWIAZANE Z LIKWIDATOREM SZKOD ZALATWILEM W CIAGU KILKU DNIZAS NA WYPLATE ODSZKODOWANIA CZEKAM DO DZISIAJ A SPRAWA CIAGNIE SIE JUZ OD 19 MARCA 2010.WYCENILI MI SZKODE NA 3900 ALE PO PRZECZYTANIU TEJ INFORMACJI OD KOLEGI WYZEJ TO WATPIE CO WOGÓLE BEDZIE PYTANIE MOJE JEST TAKIE? JAK WYGLADA SPRAWA Z TERMINAMI ODWOŁANIA SIE OD KWOTY JAKA NP. WARTA BEDZIE CHCIALA MI WYPLACIC? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 szania85 wrote:Witam serdecznie !!!!A SPRAWA CIAGNIE SIE JUZ OD 19 MARCA 2010.nie przesadzasz? na likwidację jest 30dni od zaty zgłoszenia, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawa Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 OWU - Auto Casco w PZU - jest wolne od takich zapisów. wypłata odszkodowania za kradzież pojazdu to wartość pojazdu na dzień ustalenia odszkodowania nie więcej jednak niż suma ubezpieczenia. Ktoś znowu wprowadza w błąd. Z tego co pamiętam Warta jakieś 4-5 lat temu miała taki zapis w OWU ze wypłacają w pierwszym roku wartosc z rachunku lub umowy nie wiecej niz suma ubezpieczenia i wartosc na dzien powatania szkody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts