Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie w wyniku kradzieży auta sprowadzonego

Recommended Posts

Witam

Słyszałem ostatnio w mediach, że zasady ustalania odszkodowań przez PZU w przypadku kradzieży aut sprowadzanych z zagranicy zmieniły się na niekorzyść ubezpieczonego. Chodzi mi o ustalenie wartości pojazdu, podobno PZU niejednokrotnie wypłaca kwotę z umowy zawartej za granicą, która niejednokrotnie wynosi około 100 Euro. Czy takie działania, jeżeli jest to prawdą, są zgodne z prawem, skoro wartość pojazdu przy podpisywaniu umowy jest inna?

Proszę o opinie

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
  • 1 year later...

Witam serdecznie !!!!

Ja mam podobny problem jak kolega wyzej. KOLIZJA BYLA SPRAWCA SKIEROWAL SPRAWE DO SADU PONIEWAZ NIE PRZYJAL MANDATU.

SPRAWY ZWIAZANE Z LIKWIDATOREM SZKOD ZALATWILEM W CIAGU KILKU DNIZAS NA WYPLATE ODSZKODOWANIA CZEKAM DO DZISIAJ A SPRAWA CIAGNIE SIE JUZ OD 19 MARCA 2010.

WYCENILI MI SZKODE NA 3900 ALE PO PRZECZYTANIU TEJ INFORMACJI OD KOLEGI WYZEJ TO WATPIE CO WOGÓLE BEDZIE

PYTANIE MOJE JEST TAKIE? JAK WYGLADA SPRAWA Z TERMINAMI ODWOŁANIA SIE OD KWOTY JAKA NP. WARTA BEDZIE CHCIALA MI WYPLACIC?

szania85 wrote:
Witam serdecznie !!!!
A SPRAWA CIAGNIE SIE JUZ OD 19 MARCA 2010.
nie przesadzasz? na likwidację jest 30dni od zaty zgłoszenia,

OWU - Auto Casco w PZU - jest wolne od takich zapisów.

wypłata odszkodowania za kradzież pojazdu to wartość pojazdu na dzień ustalenia odszkodowania nie więcej jednak niż suma ubezpieczenia.

Ktoś znowu wprowadza w błąd.

Z tego co pamiętam Warta jakieś 4-5 lat temu miała taki zapis w OWU ze wypłacają w pierwszym roku wartosc z rachunku lub umowy nie wiecej niz suma ubezpieczenia i wartosc na dzien powatania szkody.