Weronika Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Dzień dobry. Uszkodziłam samochód na remontowanej drodze. Zgłosiłam szkodę że swojego AC, żeby "było szybciej". Jednak auta nie zaczęto jeszcze naprawiać. Status szkody w aplikacji to: wydano decyzję. Dostałam dzisiaj informację, kto wykonywał roboty i numer polisy. I nie wiem co zrobić. Czy zostawić tak jak jest, że naprawa ma zostać wykonana z mojego AC (PZU) i żeby po naprawie PZU wystąpiło z regresem czy może lepiej anulować to zgłoszenie szkody z AC i wystąpić o naprawę z OC sprawcy (UNIQA). Bardzo proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Witam serdecznie, w przypadku zgłoszenia szkody z polisy OC zarządcy drogi Ubezpieczyciel powinien dopytać, czy szkoda nie była zgłaszana w innym zakładzie ubezpieczeń. W przypadku roszczeń z polisy AC Ubezpieczyciel zarządcy drogi powinien dopłacić różnicę pomiędzy wyliczeniem szkody z AC a pełnym zakresem szkody, jaki obejmują roszczenia z OC ( w tym koszty holowania, przestoju czy najmu pojazdy zastępczego. Można oczywiście zawiesić lub anulować szkodę z AC, w przypadku braku podjęcia odpowiedzialności przez zarządcę drogi powrócić do roszczeń z AC ( wypłata z AC będzie obarczona warunkami polisy czyli np. uwzględni stopień zużycia pojazdu i amortyzacji części zgodnie z warunkami polisy). Po wypłacie szkody całkowitej, ubezpieczenie zostanie rozwiązane (zakończone). Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi