Jump to content
Forum Odszkodowania

Rana szarpana dłoni lewej (piła tarczowa)

twbartosz
 Share

Recommended Posts

Witam. Jestem niepełnoletni. Pomagałem wujkowi ciąć drewno, wskutek nieszczęśliwego wypadku moja ręka poszła w ślady desek, mianowicie kciuk został połowicznie odrąbany, tzn jeszcze się trzymał. Uszkodzone zostały wszystkie ścięgna (odwodziciel i prostownik) i nerwy oraz naruszona kość, miałem operację (ładnie zacerowali), leżałem w szpitalu 3 dni, miałem rehabilitację, korzystałem z usług poradni chirurgicznej, neurologicznej, ortopedycznej... całe leczenie trwało około 6 miesięcy. Ja osobiście posiadam szkolną polisę pzu na 10000zł, natomiast wujek polisę OC rolnika w HDI, w związku z tym, że prowadzi taką działalność. Interesuje mnie w związku ze szkolną polisą ile mogę dostać procent uszczerbku, a z polisą OC rolnika jaka jest tam suma procentowa (za 1 % uszczerbku) i ewentualnie ile mogę z nich obu dostać. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Bartosz

Odszkodowanie z ubezpieczenia NW otrzymasz na pewno, jeżeli jednak chodzi o polisę OC to otrzymasz odszkodwanie tylko wtedy gdy wypadek nie był z Twojej winy. Jeśli zgłosisz już swoją sprawę do ubezpieczalni, w której masz NW, wtedy dopiero komisja lekarka po zapoznaniu się z cała dokumentacja choroby ustali % uszczerbku na zdrowiu jakiego doznałeś.