Sylwekstm Posted May 9 Share Posted May 9 Witam dziś w pracy miałem wypadek rozcięcia w nadgarstku jedno z uszkodzeniem ścięgna. Teraz już jestem po zabiegu z 9 szwów założone. Czy coś mi się należy tego tytułu proszę o pom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabela Stryjewska Posted May 13 Share Posted May 13 Dzień dobry, Kluczowe w takim przypadku jest to, gdzie dokładnie miał miejsce wypadek, tj. w jakim kraju? Co do zasady w większości przypadków, odszkodowanie za wypadek przy pracy ( z OC firmy) przysługuje w przypadku, kiedy winny zdarzeniu był pracodawca (np.poprzez zaniedbanie warunków BHP) lub współpracownik. W przypadku wypadku w Polsce ewentualnie jeszcze jednorazowe odszkodowanie z ZUS. Jaka była przyczyna zdarzenia i czy sporządzono protokół powypadkowy? Z góry dziękuję za informacje i zapraszam do kontaktu w celu oceny sprawy. Izabela Stryjewska Campter Odszkodowania kom. 690 622 575, mail: i.stryjewska@campter.pl ul. Oświęcimska 7 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Quote Izabela Stryjewska Campter Odszkodowania kom. 690 622 575, mail: i.stryjewska@campter.pl ul. Oświęcimska 7 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts