pletfa11 Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Witam.W ubiegłym tygodniu uległem wypadkowi w pracy na skutek którego doznałem złamani kości śróstopia. Czy ktoś wie ile czasu się to leczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gina Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 To zależy jak szybko kości będą się zrastać, moja znajoma np.:nosiła gips 6 tygodni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech Posted May 25, 2008 Share Posted May 25, 2008 Witam ja złamałem v kosc srodstopia 3 maja najpierw nosiłem szyne gipsową 16 dnipotem założyli mi gips mam go mieć do 10 czerwca a potem sie zobaczy.pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroliczek Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 hejka:) ja złamałam V kość śródstopia 20 kwietnia, od razu miałam założony gips, kompletny zakaz obciążania, dopiero 5 czerwca zdjęcie gipsu (czyli bite 6 tygodni unieruchomienia) a po tym podobno jeszcze jakaś szyna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
natuska25 Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 witam, ja złamalam 19 lipca V kosc srodstopia, zostałam wsadzona w gips na 12 tyg., dostalam zakaz obciazania, stawania na noge. jesli masz problem ze zrostem kosci to musisz wcinac duzo galaretek, slodkich czy tez takich z miesem lub rybą, nabiały, wapń (polecałabym w tabletkach) i powoli do przodu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lusia74 Posted January 20, 2012 Share Posted January 20, 2012 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
colin Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 6 tygodni jak nic. miałem podobnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
merkur4 Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 witamchciałbym się dowiedzieć jakie jest najdokładniejsze prześwietlenie rtg ,niedawno jakieś 3 tygodnie temu miałem stłuczenie stopy w środkowej jej części ,zdjęcia rtg nic nie wykazały ,krwiaki zagoiły się ładnie ale w miejscu kontuzji jest jeszcze obrzęk ,lekarz złamania ani mikroskopijnego odprysku nie widzi ,faktycznie mogę chodzić normalnie i bólu większego nie czuję ale jest dyskomfort ..Jakie maści czy okłady byście polecili.,czy jeżeli mikro uraz występuje to czy można nie odczuwać bólu przy chodzeniu.. jestem z łodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now